[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Akinek van nukleáris ereje,annak igencsak védettek a honi területei.
Éppen ezért hülyeség a NATO lerohanja Oo-ot,majd mehetünk újra a Don kanyarba marhaság.Az orosz atomfegyverzet miatt ezt nyugodtan el lehet felejteni.

Nem tudom, szerintem az ukrán konfliktus azt mutatja, hogy nem vörös vonal, amiről régen azt mondták sokan, hogy vörös vonal. Van-e egyáltalán vörös vonal?

Igazából ütőképes hagyományos haderő nélkül az atomfegyver csak "magunkra döntöm a házat" Sámson-opció lehet.
Ahogy Putyin fogalmazta meg: "Mi a mennybe kerülünk, ellenségeink elpusztulnak" - azaz a kölcsönös garantált elpusztulás (MAD).

A valóságban meg Ukrajnára sem mernek atomcsapást mérni, pedig nincs atomfegyvere, és papíron NATO-tagság, 5. cikkely sincs esetében.

Nem tudom, szerintem az ukrán konfliktus azt mutatja, hogy nem vörös vonal, amiről régen azt mondták sokan, hogy vörös vonal. Van-e egyáltalán vörös vonal?

Igazából ütőképes hagyományos haderő nélkül az atomfegyver csak "magunkra döntöm a házat" Sámson-opció lehet.
Ahogy Putyin fogalmazta meg: "Mi a mennybe kerülünk, ellenségeink elpusztulnak" - azaz a kölcsönös garantált elpusztulás (MAD).

A valóságban meg Ukrajnára sem mernek atomcsapást mérni, pedig nincs atomfegyvere, és papíron NATO-tagság, 5. cikkely sincs esetében.
Egyébként igen,az atomfegyver lényegében bevethetetlen.
Ugyanakkor a léte mégis garantálja,hogy az azt birtokló törzsterületeit komoly támadás,invázió ne érje.Mert túl kockázatos,hogy a vesztésre álló atomhatalom a Sámson-opcióhoz nyúl.
Ukrajnában igazábol nem lépte át senki az oroszok tényleges vörös vonalát.Az pedig az orosz állam létét fenyegető támadás.Ilyenre Ukrajna nem is képes.
És igazábol évtizedes felkészülés nélkül a Nyugat sem képes hagyományos háborúval rá.Mert teljesen más kérdés szarrá verni egy esetlegesen támadó orosz haderőt,amit simán meg tudnának csinálni,meg teljesen más elfoglalni az igencsak jókora Oo-ot.Arra egyedűl Kina lenne képes,egy általános mozgósitás után.De még ők is vért izzadnának vele.

Szerintem pl Lengyelországra meg a baltiakra tartogatják.
Ukrajnára SEM...
Így érted?

Honnan jön már megint ez a leatomozza magát Putyin?...

Felejtsétek már el!
Az álmaitokat az atomfegyver sem tudja már valóra váltani.
Bolhára nem jó a puska! :)

A szuicid tömeggyilkos gondolatok amúgy sem vallanak egészséges lélekre.

Lehet, ezért ez a nagy szomorúság odaát, a fejlett keleten?

Putyin figyel:

• Vicces
Reactions: sidewinder12
Ukrajnára SEM...
Így érted?

Honnan jön már megint ez a leatomozza magát Putyin?...

Felejtsétek már el!
Az álmaitokat az atomfegyver sem tudja már valóra váltani.
Bolhára nem jó a puska! :)

A szuicid tömeggyilkos gondolatok amúgy sem vallanak egészséges lélekre.

Lehet, ezért ez a nagy szomorúság odaát, a fejlett keleten?

Putyin figyel:
Azt akarod mondani, hogy összeomlanak? Olvass kevesebb portfoliót, aztán majd megnyugszol.

Tudom, hogy diszlexiával is lehetsz honvéd, de miki bácsi összeomlós cikkeket linkelt.
Még ilyen állapotban is képes voltam megállapítani (veled ellentétben), hogy egyik cikkben sem írnak arról, hogy összeomlanak az oroszok... Minden cikk arról, szól, hogy a különböző szankciók tovább nehezítik Moszkva gazdasági helyzetét.

Reméljük nem.
Elég, ha elfogy a pénze, amiből gyilkolássza a saját népét.
Az pont elég a békéhez.
:)
Majd azt hazudja, hogy minden így volt tervezve. :D
Pont így.
túl okosnak nem mondanálak
Kína BÁRMEDDIG kész lélegeztető gépen tartani az oroszokat, ha kell
ameddig a nyugat cucca fogy, addig az neki csak jó
na meg így szépen felzabálja az oroszokat is.
akkor meg megest szív mindenki más, akkor masszív tömeg jön létre

• Tetszik
Reactions: fishbed and cirqle
túl okosnak nem mondanálak
Kína BÁRMEDDIG kész lélegeztető gépen tartani az oroszokat, ha kell
ameddig a nyugat cucca fogy, addig az neki csak jó
na meg így szépen felzabálja az oroszokat is.
akkor meg megest szív mindenki más, akkor masszív tömeg jön létre
Biztos, hogy nem vagyok olyan okos, mint te.
Talán ezért sem kezdeném ilyen stílusban a mondókám. Félnék,hogy értéktelenné tenné az utána következő részeket.

• Vicces
Reactions: embersarkany
Peszkov: Putyin február 1-ig tartó tűzszünetet ígért Trumpnak
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
van az egy egész nap?
Február 1-jéig nem fogják támadni az energetikai infrastruktúrát, de a többi művelet ugyanúgy zajlik. Cserébe az ukránok sem fogják az orosz hajólat meg olajinfrát durrogtani és elvileg a franciák is elengedték a lefoglalt tankert. Szóval ez megint egyfajta "kedvességek" küldözgetése a másik félnek a következő körös tárgyalásokat megelőzően.

Nem ezen a pár napon fog múlni amúgy sem a grid berogyása meg a háború kimenetele, aztán arra meg ment a szokásos "jószándék jele" akció orosz részről. Abu-Dzabitól meg sokat úgysem kell várjunk

Nem vagyok ruszofób.Az viszont igaz,hogy cseppet sem tartom kivánatosnak,hogy a feléledő orosz imperializmus érdekövezete elérjen minket.És ezen semmit nem változtat,hogy közben az orosz lement Kina kutyájába.
A mi érdekünk egy biztonságos távolságban lévő,nem kinai proxy,megbizható kereskedelmi partner,nyugodt és konszolidált Oo lenne,ami nem függ Kinátol
Inkább nektek kéne már levenni a muszkafan szemellenzőt.
Azt az Oroszországot elbaszta a kiválasztott imperializmus, szóval nem tudom min megy a mekengés az ügyben?

"A mi érdekünk egy biztonságos távolságban lévő,nem kinai proxy,megbizható kereskedelmi partner,nyugodt és konszolidált Oo lenne,ami nem függ Kinátol"

Ezt baszta el a megszokott nyugati mentalitás.
Szerintem meg nem a nyugati hozzáállás baxta el,hanem az orosz birodalmi vágyálom.
Az oroszok legnagyobb ellensége a saját regnáló államuk-ahogy nekünk magyaroknak is a saját regnáló pártállami államszervezetünk a legnagyobb ellenségünk.

Szerintem meg nem a nyugati hozzáállás baxta el,hanem az orosz birodalmi vágyálom.
Az oroszok legnagyobb ellensége a saját regnáló államuk-ahogy nekünk magyaroknak is a saját regnáló pártállami államszervezetünk a legnagyobb ellenségünk.
Milyen birodalmi vágyálom ? Talán épp olyan mint az USA Grönlanddal vagy Kubával kapcsolatos elképzelései. Szerintem ezek inkább a " védelmi territórium " kijelölését célzó lépések.

Még mindig nem ők tolták a határaikat az usa bázisok felé, ahogy nem ők hirdettek először terjeszkedést nyugatra. Szóval lehet ezt kenegetni, attól még kivalasztotték megint túltolják a szutykot.