Mert a fejlett ázsiai országok nem akarják?Amúgy én sem értem miért nem a fejlett Ázsiai országokkal írjuk meg ezt a szerződést, miért a világ WC-jével...

Mert a fejlett ázsiai országok nem akarják?Amúgy én sem értem miért nem a fejlett Ázsiai országokkal írjuk meg ezt a szerződést, miért a világ WC-jével...

Valamiért a fejlett nyugati gazdaságok esetében mintha kötelező minta lenne az ilyen jellegű kereskedelmi megállapodások megkötése Indiával (és a végtelen munkaerő import), miközben annyit meg nem nyernek belőle, sőt.Amúgy én sem értem miért nem a fejlett Ázsiai országokkal írjuk meg ezt a szerződést, miért a világ WC-jével...
Plusz ha már legális migráció, akkor nagyon érdekes része ennek az elősegítésében a különböző ételkiszállító appok jelenléte. Elég csak azt nézni mi megy itt Pesten, függetlenül, hogy Wolt vagy Foodora, döntő hányadban úgyis indiait vagy pakisztánit fogsz látni azzal a rikító dobozzal a hátán. De a környező országokban is hasonló, illetve ahol a jogszabályi háttér megengedi, ott az Uber és a Bolt szintén hasonló hatást vált ki
Mondjuk az konkrétan nem fér a fejembe, hogy ez miért éri meg.Plusz ha már legális migráció, akkor nagyon érdekes része ennek az elősegítésében a különböző ételkiszállító appok jelenléte. Elég csak azt nézni mi megy itt Pesten, függetlenül, hogy Wolt vagy Foodora, döntő hányadban úgyis indiait vagy pakisztánit fogsz látni azzal a rikító dobozzal a hátán.
OlcsóbbMondjuk az konkrétan nem fér a fejembe, hogy ez miért éri meg.
A foodora jobban áll, ott kevesebb az utaztatott, szervezett vendégmunkás (ha van, bár sztem nincs, csak a Woltnál)Azóta mióta ez van egyáltalán nem rendelek a fentiektől az első rossz tapasztalatok után, és sokan mondták már ugyanezt.
ÉS ebben az a durva, hogy kezdetben full magyarok voltak de kb. egy év alatt hirtelen lecserélődtek és minden futár paki meg indiai lett.
Már a B+N takarítók többsége is indiai, az ugye az olajszőkítő Pintér “2 hét és rend lesz” Sanyikáé. Plusz Orbán Áron a főni öccse a legnagyobb magyar munkaközvetítő cég tulajdonosa.ÉS ebben az a durva, hogy kezdetben full magyarok voltak de kb. egy év alatt hirtelen lecserélődtek és minden futár paki meg indiai lett.
A foodora jobban áll, ott kevesebb az utaztatott, szervezett vendégmunkás (ha van, bár sztem nincs, csak a Woltnál)
Tapasztalat alapján inkább kisétálok a halál faszára, minthogy ezekkel a delikvensekkel hozassam ki a kaját, amikor mondjuk olyan napom van. Tényleg néha mintha kollektíven osztoznának egy agysejten, hogy se a kaputelefont, se a liftet, se az emeletek/épületek számozását, se a kreszt nem ismerik, vagy éppen én menjek le 2 sarokkal odébb azért aminek a kiszállításáért külön még fizettem. Wolttal csak rossz tapasztalataim vannak, ott maga a cég is elkurvult (duplán veszik le az összeget, eltűnik a rendelés vagy épp teljesen másik érkezik be), egyszer annyira felbasztak, hogy fogyasztóvédelemhez mentem utána.Mondjuk az konkrétan nem fér a fejembe, hogy ez miért éri meg.
Azóta mióta ez van egyáltalán nem rendelek a fentiektől az első rossz tapasztalatok után, és sokan mondták már ugyanezt.
Foodoránál csak pár külföldivel találkoztam, de mind jó arc volt.Tapasztalat alapján inkább kisétálok a halál faszára, minthogy ezekkel a delikvensekkel hozassam ki a kaját, amikor mondjuk olyan napom van. Tényleg néha mintha kollektíven osztoznának egy agysejten, hogy se a kaputelefont, se a liftet, se az emeletek/épületek számozását, se a kreszt nem ismerik, vagy éppen én menjek le 2 sarokkal odébb azért aminek a kiszállításáért külön még fizettem. Wolttal csak rossz tapasztalataim vannak, ott maga a cég is elkurvult (duplán veszik le az összeget, eltűnik a rendelés vagy épp teljesen másik érkezik be), egyszer annyira felbasztak, hogy fogyasztóvédelemhez mentem utána.
Foodora egy fokkal jobb, de Belváros vonzáskörzetében ott is csodának kell lassan történnie, hogy ne külföldi hozza ki a megrendelést. Plusz erősen helyfüggő, van olyan hely ahol 90+%-ban magyar futár hozza ki.
Menj el a Westend KFC-be, fehér embert nem találsz a kioszkban...Valamiért a fejlett nyugati gazdaságok esetében mintha kötelező minta lenne az ilyen jellegű kereskedelmi megállapodások megkötése Indiával (és a végtelen munkaerő import), miközben annyit meg nem nyernek belőle, sőt.
Plusz ha már legális migráció, akkor nagyon érdekes része ennek az elősegítésében a különböző ételkiszállító appok jelenléte. Elég csak azt nézni mi megy itt Pesten, függetlenül, hogy Wolt vagy Foodora, döntő hányadban úgyis indiait vagy pakisztánit fogsz látni azzal a rikító dobozzal a hátán. De a környező országokban is hasonló, illetve ahol a jogszabályi háttér megengedi, ott az Uber és a Bolt szintén hasonló hatást vált ki
Amúgy, csak a jkv kedvéért: az Osztrák-Magyar Monarchia is ment megrendszabályozni őket...De arra is, hogy a boxerlázadáskor az egész akkori Európa+Oroszo.+Japán+USA ment hozzájuk "megrendszabályozni a sárga majmokat".
Ohhh, nem csak arra, a Király utcai szintén full ilyen, de azt hiszem a Móricz isMenj el a Westend KFC-be, fehér embert nem találsz a kioszkban...
Azért is mondtam, hogy a legális migráció gerjesztő ezek a kiszállító appok, mert helyszíntől függetlenül sikerül mindig valahogyan a 3. viágot behozni. És ez az elmúlt pár évben erősödött fel ennyireAmi meglepett, hogy tavaly voltam Ljubljanában, ott is a kihordók közel 100%-a színes
Pedig mennyi igazi menekült örült volna ilyen munkalehetőségnek is.Ohhh, nem csak arra, a Király utcai szintén full ilyen, de azt hiszem a Móricz is
Azért is mondtam, hogy a legális migráció gerjesztő ezek a kiszállító appok, mert helyszíntől függetlenül sikerül mindig valahogyan a 3. viágot behozni. És ez az elmúlt pár évben erősödött fel ennyire
Ha már AI és robotizáció, akkor épp az ételkiszállítás az, amit vszeg hosszabb távon fokozatosan át fognak venni a gépek. Lásd a Yandex Go robotjait Moszkvában vagy a világ egyéb nagyvárosaiban. Az már persze más kérdés, hogy menet közben nem-e feszegetik fel a sarjabbak a robot tartalmát, de maga a technológia már adott.Pedig mennyi igazi menekült örült volna ilyen munkalehetőségnek is.
De azt neeeeem. Merelveszikamogyorókmunkáját.
Az ellenünk, a fehér emberek elleni háború felerősödésében vagyunk. Japántól Amerikáig elárasztják a szarszínűekkel a fehér ember fészkeit. És mivel többnyire férfiak, első dolguk fehér nőt keresni, és sajna elég sok buta ribanc leáll ezekkel, így egyre intenzívebb keveredés is lesz. Kizavarni meg nem lehet őket, a magyar 2 éves rendszert most is röhögve játszák ki, hazamennek látogatni és már farolnak is vissza.Menj el a Westend KFC-be, fehér embert nem találsz a kioszkban...
Ami meglepett, hogy tavaly voltam Ljubljanában, ott is a kihordók közel 100%-a színes.
Ezt nem feltételeztem volna a szlovénekről.
Kellőképen sovinisztának tartom ahhoz a szlávokat, hogy ezt ne engedjék, és mégis...
perszeHa már AI és robotizáció, akkor épp az ételkiszállítás az, amit vszeg hosszabb távon fokozatosan át fognak venni a gépek. Lásd a Yandex Go robotjait Moszkvában vagy a világ egyéb nagyvárosaiban. Az már persze más kérdés, hogy menet közben nem-e feszegetik fel a sarjabbak a robot tartalmát, de maga a technológia már adott.
Kifejtenéd melyik legnagyobb munkaközvetítő tulaja a főni öccse, mert én ezt találtam?Már a B+N takarítók többsége is indiai, az ugye az olajszőkítő Pintér “2 hét és rend lesz” Sanyikáé. Plusz Orbán Áron a főni öccse a legnagyobb magyar munkaközvetítő cég tulajdonosa.
Pedig mennyi igazi menekült örült volna ilyen munkalehetőségnek is.
De azt neeeeem. Merelveszikamogyorókmunkáját.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..