[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

TFoodora egy fokkal jobb, de Belváros vonzáskörzetében ott is csodának kell lassan történnie, hogy ne külföldi hozza ki a megrendelést. Plusz erősen helyfüggő, van olyan hely ahol 90+%-ban magyar futár hozza ki.

Külsőbb kerületekben valószínűbb, hogy magyar futár hozza, autós futárt pedig még nemigen láttam ilyen indopakit.

A magyar futárok nagyrészt e.v.-k, a vendégmunkások nagyrészt "flottában" vannak (nem tudom hogy közvetlenül a Wolt alkalmazza-e őket, szerintem nem, hanem alvállalkozó, akkor meg gondolom az is leveszi a hasznát).

Egyébként meg december-januárban éri meg csak futárkodni, az a főszezon, azon kívül a minimálbért sem nagyon lehet összehozni vele napi 8 órában sem, az indopaki gondolom napi 16 órában nyomja. A magyarok közül sokan csak mellékesként csinálják.

• Tetszik
Reactions: nyugger and cirqle
https://www.portfolio.hu/unios-forr...r-leyennel-brusszel-boritja-az-asztalt-814242
"Feszültséget keltett Volodimir Zelenszkij davosi beszéde, amelyben az ukrán elnök nyíltan bírálta Európát a szerinte elégtelen katonai és politikai fellépés miatt. Ursula von der Leyen erre azonnal reagált, emlékeztetve az eddigi százmilliárd eurós uniós támogatásra, és hangsúlyozva, hogy a béke közelebb van, mint valaha. A háttérben ugyanakkor az is látszik: Kijev kihúzta a gyufát Brüsszelnél, amiért nagy árat fizethet."

Na pont egy ilyen durcás, megvert, nagypofájú, korrupt Ukrajna hiányzik még itt nekünk az EU-ba...remélem soha nem fogunk a felvételük mellett szavazni. Milyen érdekes még a hasonlóan kemény Szerbia is visszavett az arcából miután megdemokratizálták és megcsonkították aztán mégsem őket akarja felvenni az EU nagy sebesen, pedig mióta ácsingóznak már a bejutásért.

Ez az ábra gyönyörűen szemlélteti, hogy milyen szépen megy le Európa gazdasági értelemben is a lejtőn, és hogy miért gondolják úgy a technokraták, hogy muszáj 19-re lapot húzni, még ha ezzel hosszú távon biztosan a saját sírunkat ássuk.

hhwwhtptp67g1.jpeg
Már nagyon várják a felpattanást...
https://forum.htka.hu/threads/biztpol-nyugat-europa-es-eszak-europa-europai-unio.639/
"Európa 2025-ben meglepően jól állta a vámháború és a geopolitikai sokkok ütéseit, a kérdés 2026-ra már nem az, hogy elkerül-e egy újabb recessziót, hanem hogy képes-e végre kilépni a stagnálás közeli növekedési állapotból. Négy nagy elemzőház – az S&P Global, a BNP Paribas, az ABN Amro és a Commerzbank – épp abban ért egyet, hogy a kontinens kevésbé törékeny, mint hittük, még ha a dinamikus növekedés fájóan hiányzik. A tét az, hogy ez a frissen megerősödött „immunrendszer” elbír-e még egy olajár- vagy kereskedelmi sokkot, vagy újra kiderül: a reziliencia önmagában nem stratégia, csak túlélési forma."

• Tetszik
Reactions: enzo
Mesélj csak mennyi "igazi menekült" van Magyarországon, és mennyi akart volna itt futárkodni "éhbérért", ahelyett hogy Germoney-ban a segélyből élhessen munka nélkül.
Ja, hogy te szeretnél idetelepíteni mindenképp ilyeneket, értem...
Nyilván, mi más is lehetne A Célom.
Egyébként lehetne értelmesen szelektálni közülük.

Külsőbb kerületekben valószínűbb, hogy magyar futár hozza, autós futárt pedig még nemigen láttam ilyen indopakit.

A magyar futárok nagyrészt e.v.-k, a vendégmunkások nagyrészt "flottában" vannak (nem tudom hogy közvetlenül a Wolt alkalmazza-e őket, szerintem nem, hanem alvállalkozó, akkor meg gondolom az is leveszi a hasznát).

Egyébként meg december-januárban éri meg csak futárkodni, az a főszezon, azon kívül a minimálbért sem nagyon lehet összehozni vele napi 8 órában sem, az indopaki gondolom napi 16 órában nyomja. A magyarok közül sokan csak mellékesként csinálják.
Külső kerületben lakom, és 10 rendelésből 9-et nem magyar hoz ki, szóval már ez sem igaz. Amúgy meg a belváros valóban tele van pakikkal, bangladesiekkel, meg isten tudja még, hogy milyen nációval. A hetedik kerület meg aztán a non plusz ultra. Tavaly nyáron este 8-kor jött oda hozzám az utcán egy ismeretlen sötétebb színű "úriember" és kedvesen megkérdezte, hogy szia uram egy kis kápszi nem érdekel? Felsorolt vagy 10 fajtát amiről azt sem tudtam, hogy mi az isten, és miután mondtam neki, hogy kösz nem kérek még felháborodottan megkérdezte tőlem, hogy miért nem. Szóval ezen a téren már szépen lassan felzárkózunk Európához. Sajna mi is úgy járunk mint tőlünk nyugatra :(

ismeretlen sötétebb színű "úriember" és kedvesen megkérdezte, hogy szia uram egy kis kápszi nem érdekel? Felsorolt vagy 10 fajtát amiről azt sem tudtam, hogy mi az isten, és miután mondtam neki, hogy kösz nem kérek még felháborodottan megkérdezte tőlem, hogy miért nem. Szóval ezen a téren már szépen lassan felzárkózunk Európához. Sajna mi is úgy járunk mint tőlünk nyugatra :(
de az nem keletről jött gondolom :D
/Amúgy tényleg: miért nem??!/

Külső kerületben lakom, és 10 rendelésből 9-et nem magyar hoz ki, szóval már ez sem igaz. Amúgy meg a belváros valóban tele van pakikkal, bangladesiekkel, meg isten tudja még, hogy milyen nációval. A hetedik kerület meg aztán a non plusz ultra. Tavaly nyáron este 8-kor jött oda hozzám az utcán egy ismeretlen sötétebb színű "úriember" és kedvesen megkérdezte, hogy szia uram egy kis kápszi nem érdekel? Felsorolt vagy 10 fajtát amiről azt sem tudtam, hogy mi az isten, és miután mondtam neki, hogy kösz nem kérek még felháborodottan megkérdezte tőlem, hogy miért nem. Szóval ezen a téren már szépen lassan felzárkózunk Európához. Sajna mi is úgy járunk mint tőlünk nyugatra :(
Kérlek, ezt jelentsd a rendőrségen, vagy remélem olvassák a szolgálatok!
Mert gondolom ott olálkodik a környéken továbbra is (az az ő helye).

Évek óta találni hasonlókat minden második utcasarkon a bulinegyedben (ugyan így nem egyértelműen felnőttkorú prostikat is).
Szerinted nem tudják? :D

Nem járok a hetedik kerületbe akkor is csak muszájból mentem. Amúgy egy kész pöcegödör az az egész buli negyed rész.

• Tetszik
Reactions: nyugger
https://www.portfolio.hu/unios-forr...dinaviat-a-brusszeli-richelieu-biboros-814518
"Atomfegyverkezést indíttatna a skandináv félszigetet és környékének országaival a romló biztonsági helyzet és az amerikai nukleáris garanciák megingása miatt a legbefolyásosabb brüsszeli háttérszervezet egyik vezetője, Jacob Funk Kirkegaard, a Bruegel vezető kutatója. A szerző szerint Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország pénzügyileg és technológiailag is képes lenne közös nukleáris elrettentő erő kiépítésére, akár az atomsorompó-szerződésből való kilépés árán. Érvelése alapján egy átlátható, kizárólag elrettentésre szolgáló északi nukleáris képesség stabilizáló szerepet tölthetne be a térségben."

de az nem keletről jött gondolom :D
/Amúgy tényleg: miért nem??!/
Mit tudom én honnan, angolul kérdezte meg tőlem, a by the way where are you from my friend kérdést pedig nem tettem fel neki :) A kérdésedre a válaszom pedig az, hogy mert nem izgat a dolog, ahogy a cigaretta sem érdekelt soha. Az még ráadásul büdös is.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Ursula köszönetet mondott az indiai tudósoknak, akiknek többek közt az európai felvilágosodást is köszönhetjük:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://www.portfolio.hu/unios-forr...dinaviat-a-brusszeli-richelieu-biboros-814518
"Atomfegyverkezést indíttatna a skandináv félszigetet és környékének országaival a romló biztonsági helyzet és az amerikai nukleáris garanciák megingása miatt a legbefolyásosabb brüsszeli háttérszervezet egyik vezetője, Jacob Funk Kirkegaard, a Bruegel vezető kutatója. A szerző szerint Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország pénzügyileg és technológiailag is képes lenne közös nukleáris elrettentő erő kiépítésére, akár az atomsorompó-szerződésből való kilépés árán. Érvelése alapján egy átlátható, kizárólag elrettentésre szolgáló északi nukleáris képesség stabilizáló szerepet tölthetne be a térségben."
atomsorompó akkor már végleg kimúlt?
Iránnak is lehet akkor?
jól ezek a kettős mércék, nagyon szívesen alkalmazzák, ha az nekik jó

Nyilván, mi más is lehetne A Célom.

Elütheted viccel, de amúgy ja, úgy tűnik. Persze jellemző viselkedés ez (diversity for thee... but not for me)

Egyébként lehetne értelmesen szelektálni közülük.

Szelektálni? Mint az auschwitzi rámpán? Mi ez az embertelenség? :)

Komolyra fordítva a szót, nem, a vendégmunkás sem túl jó megoldás, de olyan alapon befogadni valakit, hogy állítólag üldözik, és aki illegálisan megy keresztül x határon, az teljes tévút. Izraelben egyébként hány (nem zsidónak minősülő) menekültet fogadtak be?

Elütheted viccel, de amúgy ja, úgy tűnik. Persze jellemző viselkedés ez (diversity for thee... but not for me)

Szelektálni? Mint az auschwitzi rámpán? Mi ez az embertelenség? :)

Komolyra fordítva a szót, nem, a vendégmunkás sem túl jó megoldás, de olyan alapon befogadni valakit, hogy állítólag üldözik, és aki illegálisan megy keresztül x határon, az teljes tévút. Izraelben egyébként hány (nem zsidónak minősülő) menekültet fogadtak be?
az meg már csak hab a tortán, hogy már az első menekült évében hazamegy "nyaralni"

Továbbra sem gondolná, hogy a menekültek között cska mindenre alkalmatlan, semmihez sem értők lennének.
Komolyra fordítva a szót, nem, a vendégmunkás sem túl jó megoldás,
kivéve ha a NER hozza be őket?
de olyan alapon befogadni valakit, hogy állítólag üldözik,
Humánumnak hívják
és aki illegálisan megy keresztül x határon, az teljes tévút.
Miért kéne illegálisokat?

Továbbra sem gondolná, hogy a menekültek között cska mindenre alkalmatlan, semmihez sem értők lennének.

kivéve ha a NER hozza be őket?

Az sem jó, de akár a NER akár más azért hozza be, mert a magyar fiatal 1,5 milliós fizetésű ítés karriert akar, vagy csak irodában akar már dolgozni, a c.ányok egy jelentős része meg nem alkalmas a szalagmunkára sem, mert nem képes az ehhez szükséges fegyelmet betartani (így marad az építőipari segédmunka meg az IC vécé pucolása, igen...) akkor kényszer.

Humánumnak hívják

Mutasson Izrael példát belőle akkor. Ja, hogy az más? :)
De az állítólag szeretett britjeid is mennyire jól jártak ezzel, igaz? Persze nem gond, csak ha elkezdenek palesztin zászlókat lobogtatni, tudom.

Miért kéne illegálisokat?

Az illegálisok menedékkérelmét is be kell fogadni a jelenlegi jog szerint sajnos, ezt mondja az EB és bünteti Mo-t stb...