[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

unirobotics_demonstrates_c_uas_capability_on_trakon_lite.webp

Török változat
Orosz változat még elég oroszos-manuális irányitású.Ukrajnában használják
9e94c08199_gshg-4.webp
7,62-essel egy apró drónt eltalálni elég nehéz lehet - max pár száz méterről van esély sok száz lőszer ellövése árán. 2-3 drón lelövése után már újra kell tölteni...
Akkor már időzített 40 Gránátvető vagy 30x113-es gépágyú (DEFA ahogy te szoktad mondani..,)

7,62-essel egy apró drónt eltalálni elég nehéz lehet - max pár száz méterről van esély sok száz lőszer ellövése árán. 2-3 drón lelövése után már újra kell tölteni...
Hát számomra teljesen èrthetetlen ezen okból.

Eszi a lőszert. Nem tudom mennyit visz magával, de ráküldenek 10 drónt, ès vège.

Olcsónak meg biztos nem olcsó ez sem.

Ez a Skyranger a te tipped vagy ez elhangzott valahol a SAFE kapcsán?
SAAB-tól radar jöhetne pl...
Anno volt ilyen.

denmark-hungary-and-germany-strengthen-collaboration-under-european-sky-shield-initiative.jpg

És az ESSI projektek elvileg benne vannak. Szal részemről erős tipp.

Anno volt ilyen.

denmark-hungary-and-germany-strengthen-collaboration-under-european-sky-shield-initiative.jpg

És az ESSI projektek elvileg benne vannak. Szal részemről erős tipp.
Kevered a dánokat meg a svédeket?

Már nem tudom követni miről megy itt a diskurzus...
Magyar-cseh-francia pályázat...ebből lett tipp ként a Skyranger meg vamai svéd, utána be teszel egy német magyar dán elírós képet...
Hogy lett a csehből és franicából svéd majd dán pár komment alatt? :confused:

• Tetszik
Reactions: borisz
Kevered a dánokat meg a svédeket?

Már nem tudom követni miről megy itt a diskurzus...
Magyar-cseh-francia pályázat...ebből lett tipp ként a Skyranger meg vamai svéd, utána be teszel egy német magyar dán elírós képet...
Hogy lett a csehből és franicából svéd majd dán pár komment alatt? :confused:
Olvasva a kommentedet nem én keverem a dánokat meg a svédeket. :oops:

Gulyás mondta kormányinfón, kövi héten várható SAFE döntés a maradék három, cseh-francia-magyar pályázatról.

Vki betippelt pár dolgot, mellé írtam a Skyrangert meg a Saabot, ami sztem még várható.A Saaabról Bob posztolt m8nt SAFE tárgyalás

Kérdezted, honnan a tökömből veszem a Skyrangert, erre linkeltem a korábbi ESSI kezdeményezést (amiben mint kiderült @krisss -nek igaza volt benne van a Skyranger is).
És mivel az volt az irány, hogy a SAFEnk tarzalmazza az ESSI progikat, így kapcsolódik a kettő.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Arcoskodásból még nem materializálódott fegyver, amire marhára szükségünk lenne nagyon gyorsan. Kb. mindegy kitől.
Eladni se úgy szoktál hogy elöre bepereled a vevőt, ahogy minket a svédek. De itt nem arcoskodásról volt szó, hanem kussolásról.

De lehet ez is irányvonal, volt is sokszor.

• Tetszik
Reactions: vata
Mostani magyar kormány mindenben kötekedő hozzáállása gáz! Sehová nem vezet, csak pl. ahhoz hogy k. nehezen megy át a SAFEünk és mindenki állig lesz itt felfegyverezve a környéken csak mi nem! o_O
Az hogy mit gondolunk a magyar kormányról, teljesen más, minek ezt rágni.

Hogy SAFE ügyben ki kötekedik, ahhoz meg nagy szemellenzőnek kell lenni, ha úgy látod mi.

Olvasva a kommentedet nem én keverem a dánokat meg a svédeket. :oops:

Gulyás mondta kormányinfón, kövi héten várható SAFE döntés a maradék három, cseh-francia-magyar pályázatról.

Vki betippelt pár dolgot, mellé írtam a Skyrangert meg a Saabot, ami sztem még várható.A Saaabról Bob posztolt m8nt SAFE tárgyalás

Kérdezted, honnan a tökömből veszem a Skyrangert, erre linkeltem a korábbi ESSI kezdeményezést (amiben mint kiderült @krisss -nek igaza volt benne van a Skyranger is).
És mivel az volt az irány, hogy a SAFEnk tarzalmazza az ESSI progikat, így kapcsolódik a kettő.
Hát nem a legfrissebb az értesülés, de én úgy hallottam a Skyranger nincs benne.
Értelmes hasznos dolgokat már miért tennénk bele a SAFE-be?!? Ez az ország nem arról szól...

Az hogy mit gondolunk a magyar kormányról, teljesen más, minek ezt rágni.

Hogy SAFE ügyben ki kötekedik, ahhoz meg nagy szemellenzőnek kell lenni, ha úgy látod mi.
SAFE ügyben a kormánynak a "csak" annyi bűne, hogy teli rakta a pályázattal nem kompatibilis és sok esetben felesleges dolgokkal, szóval oka van hogy ennyire nehezen megy át.
A folyamatos vétózgatás, kötekedés, arcoskodás eredménye hogy nulla jó indulat van Magyarország felé, de ezt most ne elemezzük mélyebben itt...