No, de mi köze volt Epsteinnek a CEU-hoz?
„A Telex azt is kiszúrta, hogy az Epstein-aktákban a Közép-európai Egyetem (CEU) Budapestről való elköltöztetése is felbukkan. A nyilvánosságra hozott levelezések szerint Terje Rød-Larsen norvég diplomata Epsteinnek írt üzenetében arról számolt be, hogy politikai kapcsolatai révén lehetőség nyílhat a CEU Budapestről Bécsbe költözésének elősegítésére. Az üzenetben arra is utalt, hogy belső információi vannak.
„Ahogy láttad, jó barátomat, Sebastian Kurzot (31 éves!) osztrák kancellárrá választották, és hamarosan megalakítja a kormányát. A múlt héten sms-eztem vele, és úgy gondolom, hogy most kitűnő pozícióban vagyunk ahhoz, hogy segítsük a CEU Budapestről Bécsbe költözését. A helyzettel kapcsolatban van néhány nagyszerű hírem a legfelsőbb körökből Magyarországon. Jövő hétvégén Londonban ebédelek Michael Ignatieff-fel, az egyetem rektorával”
– idézi a portál a norvég diplomata levelét. De hogy milyen érdeke fűződött az oktatási intézményhez, vagy milyen szerepe volt a költöztetésben a milliárdosnak, nem derül ki a dokumentumokból.”