Akkor most ha jól értem lesz egyszerre motorvonat IC és kocsis IC beszerzés is egyszerre?50 ezer vasúti ülőhely: mintegy 100 távolsági és elővárosi motorvonat, közel 90 db új InterCity-kocsi...
Erről szól az a most megjelent kormányhatározat, amivel újabb, minden eddiginél nagyobb lépést tettünk a MÁV-flotta megújítása felé. A most elfogadott határozat előkészítése során az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a MÁV-csoport szakemberei a flotta megerősítésének nem csupán a szakmai, hanem finanszírozásai kérdéseit is tisztázták.
Ennek megfelelően a fenti járművek beszerzésekor uniós forrásokra, iparági hitelre, valamint olyan lízingkonstrukcióra is építünk majd, amely a családi autó megvásárlása kapcsán mar már senki számára sem lehet ismeretlen megoldás Magyarországon.
Nagyon fontos, hogy a MÁV-csoport elővárosi és távolsági flottájának a kormányhatározattal lehetővé váló megerősítésében már érvényesül az a stratégia is, hogy a magyar vasúti közlekedés oroszlánrészét a közeljövőben vontatott szerelvények helyett egyre inkább korszerű motorvonatokra építjük.
A kormány döntése nagy lépés a járműbeszerzés folyamatában és hatalmas lépés a MÁV-csoport flottaépítésében: ilyen jelentős távolságijármű-beszerzésre 30 éve nem volt példa Magyarországon!
Mindenképpen nagyon sok múlik az alapozáson, hogy az milyen állapotban van. Veszprémben is az Ady utcában megcsinálták a vízvezeték-cserével együtt a burkolatcserét a kereszteződésekben térkövekkel. Lehet, hogy papíron szépen nézett ki, csak aztán 7 évre rá annyira megsüllyedt az egyik ilyen kereszteződés, hogy a térkövet kellett aszfalttal szintbe hozniÉn a Balaton felvidéken lakom.
Nálunk 2010-be aszfaltozták újra a falu fűutcáját. (Kb 2 kilométer).
Persze nincsolyan nagy forgalom mint pl.Veszprémben ,de azért járnak rajt buszok, traktorok marha nagy pótkocsikkal,
időnként teherautók meg beton mixerek is.
Az a lényeg ,hogy 2010-óta egy repedés sincs rajta, nem hogy kátyú.

Igazából nem lesz semmi csak hát választsá lesz hamarosan szóval el kell játszani mintha csinálnának valamitAkkor most ha jól értem lesz egyszerre motorvonat IC és kocsis IC beszerzés is egyszerre?

Legalább annak a szerencsétlen 150 méternek Veszprém és Ajka közt végre nekikezdtekIgazából nem lesz semmi csak hát választsá lesz hamarosan szóval el kell játszani mintha csinálnának valamit![]()

hűbazdmeg![]()
![]()
Ebbe még így képernyőn keresztül is belekönnyezik az ember, amikor Pista beindítja .

Sztem menő, hogy lehetett egy ilyet látni és hallani.Persze jó autó ez, de a bemutatása szerintem röhejes.
Egyrészt nem mentek vele egy métert se, másrészt elképeszt ahogyan az összeszerelési minőségen csodálkoznak.
Világ vicce. Akkoriban ilyen autóknál ez alap elvárás volt
Azt hogy ma 40 misis német autókban szanaszét recseg ropog minden meg csálé az akkoriban se a németeknél se a japánoknál nem volt divat.
A kocsi leszorító erejénél meg hibás infót mond. A régi kocsiknál amúgy is hazudtak ezzel kapcsolatban, mert bemondták a leszorító erőt, csak éppen a kocsin keletkező felhajtóerőt nem vonták ki belőle.
Szóval a valóságnak inkább megfelelnek a Sport autó által szélcsatornában mért értékek:
![]()
És a saját korában sem volt a leggyorsabb szupersportautó. EVO magazin tesztje, ugyan azon a napon, ugyan azzal a pilótával az NR ringen:
![]()
![]()
Maserati MC12, Pagani Zonda S, Ferrari Enzo, Porshe Carrera GT, Koeniegsegg CCX
Sztem menő, hogy lehetett egy ilyet látni és hallani.
Nem mentek?
Valsz én sem engedném meg akárkinek, hogy vezesse az ilyen autóm.
e-cars.hu
Újra és újra emlékeztetnem kell magam, hogy mindenki megélni akar. Legyen az a film világa (remake), legyen az zene, bármilyen előadó művészet, vagy bármi más.Persze jó autó ez, de a bemutatása szerintem röhejes.
Egyrészt nem mentek vele egy métert se, másrészt elképeszt ahogyan az összeszerelési minőségen csodálkoznak.
Világ vicce. Akkoriban ilyen autóknál ez alap elvárás volt
Azt hogy ma 40 misis német autókban szanaszét recseg ropog minden meg csálé az akkoriban se a németeknél se a japánoknál nem volt divat.
A kocsi leszorító erejénél meg hibás infót mond. A régi kocsiknál amúgy is hazudtak ezzel kapcsolatban, mert bemondták a leszorító erőt, csak éppen a kocsin keletkező felhajtóerőt nem vonták ki belőle.
Szóval a valóságnak inkább megfelelnek a Sport autó által szélcsatornában mért értékek:
![]()
És a saját korában sem volt a leggyorsabb szupersportautó. EVO magazin tesztje, ugyan azon a napon, ugyan azzal a pilótával az NR ringen:
![]()
![]()
Maserati MC12, Pagani Zonda S, Ferrari Enzo, Porshe Carrera GT, Koeniegsegg CCX

Talán volt itt is, a Youtube-n biztos látható a MÁV vezető nyilatkozata arról a 150 méterről. Az a 150m, 9 méteres mélységű alépítmény cserét, és a terepviszonyok, és vízátfolyások miatt egy többszörösen összetett vízvédelmi építési feladat, súlyos milliárdos tétel, nem pedig egyszerű vágánytöltés csere.Legalább annak a szerencsétlen 150 méternek Veszprém és Ajka közt végre nekikezdtek![]()
Lehet, hogy a pöppet más lehetőségei vannak egy 5+ milliós csatinakNézd, amit csinálnak az maximum magyar nyelven egyedi. Azért angol nyelven elég széles a választék. És ott mennek is a kocsival.
Ez pl. egy kifejezetten ilyen csatorna, itt pl. egy 3+ milliós Mclraren Speedtailt vezet:
9 méter magasságúTalán volt itt is, a Youtube-n biztos látható a MÁV vezető nyilatkozata arról a 150 méterről. Az a 150m, 9 méteres mélységű alépítmény cserét, és a terepviszonyok, és vízátfolyások miatt egy többszörösen összetett vízvédelmi építési feladat, súlyos milliárdos tétel, nem pedig egyszerű vágánytöltés csere.
, töltésen van.mennyire nem tudunk már annyira sem építeni mint 1985-ben nagy létesítményeket
9 méter magasságú, töltésen van.
És én is átterveztem már 13-14 éve, az sem épült meg. Pedig volt benne minden, szárító borda, geocella, árkok, gradex padka, szivárgó. Fasza munka volt, szerettem. De nem kell tulmisztifikalni, nem mikroprocesszor az.
Szentgál állomás után még jött a retegviz, kíváncsi vagyok az azt elvezető rendszer mikor kotlik meg, az is hatvan éves már.
Durva hogy mennyire elszállt az építések költsége, és mennyire nem tudunk már annyira sem építeni mint 1985-ben nagy létesítményeket.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..