[HUN] Védelempolitika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Pedig igaza van a cikkirónak. Gyermekek sportoljanak, kiránduljanak, legyenek kisdobosok, úttörők, cserkészek, mittudomén, de fegyver (vagy megtévesztésig annak látszó tárgy) 18 éven aluli kiskorúak kezébe nem való! Punktum.
Nem lesz semmi baja sem egy fiatalnak, ha 18 eves kora elott megmutatjak neki a katonai alapokat. Egyebkent honnan a francbol tudna szerencsetlen. Az internetrol? Az tele van hulyesegekkel. :) Inkabb mutassa meg nekik par hivatasos katona. Nem lesz verengzo gyilkos senkibol sem azert mert a 18. szulinapja elott a kezebe fogott egy kispuskat. Nem agymoso taborokrol van szo. Nem Ukrajnaban vagyunk. (Ez itt Sparta! :D)
A fiataloknak 17-18 evesen teljesitenie kell a felveteli kovetelmenyeket a fegyveres testuletek iskolaiba. 19 evesen mar bevetheto. Legalabb tudatosan keszulhet erre. Sokkal realisabb kepe lesz a dologrol, mintha csak a toritanar mesel neki a hadviselesrol.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Pedig igaza van a cikkírónak. Gyermekek sportoljanak, kiránduljanak, legyenek kisdobosok, úttörők, cserkészek, mittudomén, de fegyver (vagy megtévesztésig annak látszó tárgy) 18 éven aluli kiskorúak kezébe nem való! Punktum.

Az azt' érv.
Nekem a HT-hoz való vonzalom a kézifegyverekkel kezdődött, olyan 12 évesen. Volt egy pár a kezemben, amennyire lehetőségem volt megtanultam használni néhányat (persze csak kb. részleges szét-össze, fegyverkezelés, stb.stb.) STB.
Ekkor kezdtem a Che Guevara, Mao, stb. gerillavezérek rövidebb-hosszabb írásait olvasgatni, ismerkedni a hadászati témákkal is.
Na azóta sem volt belőle problémám, olyan meg meg sem fordult a fejemben, hogy atlantista vagy euroazsianiszta (most már van ilyen szó) nézeteket valljak, amerikai indulókat meg végképp nem dúdolászok (mondjuk egy-két IRA dalt szoktam, de az ír :D ).
A tapasztalatom az, hogy aki korai tizenévesként nem érdeklődik a fegyverek iránt a társadalom minden hamis pacifista leprája ellenére, az ebben a szellemben fog később is élni, reá a továbbiakban ellenállást, vagy állami haderőt alapozni nem lehet.
Mindemellett aki az amerikai hadikultúrát népszerűsíti a gyerekek körében, hát egy átvilágítással egybekötött elbeszélgetést csak a móka kedvéért is megérdemelne.
A sajátunkat kellene újjáépíteni a Monarchia előtti szellemi gyökerekkel.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Amúgy ebben van is valami csak én ezt a vezető rétegre korlátozom. Akit még közvetlenül érintett a szocializmus, de főleg az utána következő 1-2 év szabad rablás, az mindig magán fogja viselni a bélyegét annak. Ennek egyik legjobb megnyilvánulása az, hogy az állami szerveknél az ott dolgozó még mindig csak egy számot jelent a vezetőknek és nem törekednek arra, hogy megtartsák az értékes és képzett munkaerőt mert pótolhatónak tartják. Ebben a hozzáállásban gyökerezik az ország nagyon sok rendszerszintű problémája, hogy az ember és főleg annak a tudása nem jelent értéket.

Ez a mai multinacionális (és értelemszerűen kapitalista) cégeknél is így van.

Egyébként én büszke vagyok rá, hogy engem még érintett a szocializmus, és arra is, hogy még voltam kisdobos, sőt még úttörő is. Ma, utólag, egyre jobban tudom értékelni az egészet. Ma felnőtt fejjel értettem meg, hogy mit (és miért) akart a szocializmus. Viszont nagyon nem szeretném, ha egy amerikai futódalra masirozó 16 éves kinyírna ezért. Lehet, hogy nekem is katonatáborba kellene jelentkeznem 40 évesen, hogy meg tudjam magam védeni ezektől a fiataloktól?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 418
120 664
113
Hát hidd el az atlantisták nem igen járnak katonai táborba mert az nacionalistafasiszta satöbbi, ők tüntizni szoktak a romkocsmából kifelé jövet.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 418
120 664
113
Ha meg 40 éves vagy akkor voltál sorkatona szóval talán még tudod, hogy kell magad megvédeni nem?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Nem lesz semmi baja sem egy fiatalnak, ha 18 eves kora elott megmutatjak neki a katonai alapokat. Egyebkent honnan a francbol tudna szerencsetlen. Az internetrol? Az tele van hulyesegekkel. :) Inkabb mutassa meg nekik par hivatasos katona. Nem lesz verengzo gyilkos senkibol sem azert mert a 18. szulinapja elott a kezebe fogott egy kispuskat. Nem agymoso taborokrol van szo. Nem Ukrajnaban vagyunk. (Ez itt Sparta! :D)
A fiataloknak 17-18 evesen teljesitenie kell a felveteli kovetelmenyeket a fegyveres testuletek iskolaiba. 19 evesen mar bevetheto. Legalabb tudatosan keszulhet erre. Sokkal realisabb kepe lesz a dologrol, mintha csak a toritanar mesel neki a hadviselesrol.

Az teljesen rendben van, ha a fiatal 18 éves kora előtt megkapja a megfelelő képzést testnevelésből, sportol, kirándul. Gyermek (!) táborokba jár (de nem katonaiba!).
Esetleg megtanul célbalőni - légpuskával. Tanul katonai alapismereteket középiskolában. Megmutatják neki, hogy kell szétszedni/összerakni pl. egy Kalasnyikovot - tanteremben!
De az már nincs rendben, amikor 1-2 hetes bentlakásos katonai táborokba küldik őket nyáron (nyaralás helyett!) és egész nap katonásdit játszanak igencsak valósághű fegyverekkel! Mert ez igenis agymosás! És ilyen még a Kádár-rendszerben sem volt!
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 418
120 664
113
Őszintén, hogy tudnál megszólítani egy mai fiatalt a monarchiás katonai hagyományokkal amitől teljesen elvágták a mostani generációt és kb semmit sem tud róla, hacsak nem eleve ilyen érdekeltségű, ami valljuk be elég ritka.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Értelek, de akkor is félek attól, hogy ennek az lesz a vége, hogy az USA benyögi ezeknek a gyerekkatonáknak, hogy a mocskos 30-as, 40-es és idősebb "oroszbarát" generáció el akarja lopni a ti nyugatos jövőtöket, majd fegyvert ad a kezükbe.
Már nem egyszer olvastam olyan véleményeket, amelyben magyar fiatalok azt állították, hogy Magyarországból nem lesz addig igazi nyugatos ország, amíg a mai 30-as és annál idősebb generáció el nem pusztul.
Ukrajnában is a gyerekeknek az agyát mossák át elsősorban a Majdan óta.
A MH pedig jelenleg a NATO része, úgyhogy (jelenleg) amerikai érdekeket szolgál az is.

Apropó, a Kádár rendszerben voltak ilyen katonatáborok 10-18 éves gyereknek? Tudtommal voltak kisdobosok, úttörők, és lehetet járni lövészetre (légpuskával!), de ilyen még a Kádár rendszerben sem volt: kép

Amit az USA benyög, jelenleg a társadalom széles rétegei elhiszik csont nélkül.
Nem korcsoport kérdése a propagandának való felülés. A leggátlástalanabb nyugatosok (kinyilvánítottan nemzetellenesek) pedig nem ezekből a fiatalokból kerülnek ki.
Ezen kell dolgoznunk, mert aki most erőszakra vetemedne amolyan majdanos mintára, az ugyanilyen matematikai eséllyel kerülhet ki az 50+-os korcsoportból is. Ilyen a közhangulat.
Azt pedig gondold hozzá, hogy ehhez hasonló felkészítők (sőt ezeknél sokkal-sokkal komolyabban, felnőtteknek) már a nagy orosz-amerikai szembenállás előtt is működtek, csak 2009 után nagyon bekeményített a mindenkori kormány.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Az azt' érv.
...
Mindemellett aki az amerikai hadikultúrát népszerűsíti a gyerekek körében, hát egy átvilágítással egybekötött elbeszélgetést csak a móka kedvéért is megérdemelne.
A sajátunkat kellene újjáépíteni a Monarchia előtti szellemi gyökerekkel.

Na ebben egyetértek. Ha saját katonai kultúránk alapján nevelnénk a gyerekeket, az már mindjárt más lenne.
(de a konkrét fegyveres képzés részét akkor is 18 év előtt kihagynám!)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
...
Nem korcsoport kérdése a propagandának való felülés. A leggátlástalanabb nyugatosok (kinyilvánítottan nemzetellenesek) pedig nem ezekből a fiatalokból kerülnek ki.
Ezen kell dolgoznunk, mert aki most erőszakra vetemedne amolyan majdanos mintára, az ugyanilyen matematikai eséllyel kerülhet ki az 50+-os korcsoportból is. Ilyen a közhangulat.
...

Ebben igazad van, de mégiscsak a gyerekek azok, akik a legkönnyebben "agymoshatóak". Tehát én arra számítok, hogy amikor már a felnőtt generáció nagy része USA-ellenes lesz (efelé haladunk ma Magyarországon), akkor az USA "végső elkeseredésében" a gyerekeket fogja agymosni ellenünk. Ez Ukrajnában is megfigyelhető.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Dél-Koreában pl az általános iskolásoknak kötelező a nyári katonai tábor. Lányoknak is. Mégsem lesznek debilek.
South_Korea_Military_Traini_t728.JPG
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
haubagoi
Nem a 18. szulinapjan no fel az ember. Ez egy folyamat es fontos resze a neveles. 12 eves koratol kezdve egyre tobb felelosseget kell viselnie mindenkinek a tetteiert es ezert cserebe egyre tobb jogot is kap. Pl.: 14 evesen vezethet repulot, kozlekedhet kismotorral es dolgozhat szuloi belegyezessel. 16 evesen mar harom es feltonnas autot is vezethet. Dolgozhat onalloan. Szuloi beleegyezessel akar meg is hazasodhat. De szerinted nem mehet el egy taborba megismerni a katonai alapokat, mert.. blabla? Ez igy sajnos nem lenne fair. Jut eszembe: A sportlovok sem 18 evesen kezdik a palyajukat.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
haubagoi
Nem a 18. szulinapjan no fel az ember. Ez egy folyamat es fontos resze a neveles. 12 eves koratol kezdve egyre tobb felelosseget kell viselnie mindenkinek a tetteiert es ezert cserebe egyre tobb jogot is kap. Pl.: 14 evesen vezethet repulot, kozlekedhet kismotorral es dolgozhat szuloi belegyezessel. 16 evesen mar harom es feltonnas autot is vezethet. Dolgozhat onalloan. Szuloi beleegyezessel akar meg is hazasodhat. De szerinted nem mehet el egy taborba megismerni a katonai alapokat, mert.. blabla? Ez igy sajnos nem lenne fair. Jut eszembe: A sportlovok sem 18 evesen kezdik a palyajukat.

Sportlövők nem egyenlő kommandó.
A kommunista rendszer sem szervezett kommandós táborokat gyerekeknek.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
A kommunista rendszer sem szervezett kommandós táborokat gyerekeknek.
De ott nem onkentes katonasag volt. 2-3 evre elvittek minden ferfit katonanak. Akinek megis megtetszett az pedig maradhatott tovabb is. Igy mukodott a rendszer. Ezzel szemben ma zero katonai oktatasban reszesulnek az emberek. Szerintem az a minimum az allam reszerol, hogy az onkent jelentkezoknek ilyen taborokban megmutatjak az alapokat, mielott egy felelos dontest varnanak el a fiataloktol 16-18 evesen, gondolok itt a felvetelire. Szerintem jobb ez igy.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and fip7

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
De ott nem onkentes katonasag volt. 2-3 evre elvittek minden ferfit katonanak. Akinek megis megtetszett az pedig maradhatott tovabb is. Igy mukodott a rendszer. Ezzel szemben ma zero katonai oktatasban reszesulnek az emberek. Szerintem az a minimum az allam reszerol, hogy az onkent jelentkezoknek ilyen taborokban megmutatjak az alapokat, mielott egy felelos dontest varnanak el a fiataloktol 16-18 evesen, gondolok itt a felvetelire. Szerintem jobb ez igy.

De 18 éves kora után vitték el katonának! Tiszteletben tartották, hogy a gyerekkor az gyerekkor. Amelyben sportolásnak, kirándulásnak, úttörőtábornak stb. helye volt, de fegyveres katonásdinak 18 év alatt nem.

A zéró katonai oktatással én sem értek egyet, én azt mondom, hogy a testnevelés, sportolás, kirándulás (= fizikai alapozás) mellett legyen tantermi elméleti oktatás (katonai/honvédelmi alapismeretek) tantárgy (több helyen ez már van is). Esetleg tanteremben tanulják meg hatástalanított fegyvereken azok felépítését, meg aki akar járjon lövészetre.

De ne legyen több hetes, benntlakásos, egész napos, valódi katonai viszonyokat szimuláló tábor 18 év alatt! Mert az már agymosás.
És főleg akkor, ha amerikai futódalra történik, mert akkor eléggé kilóg a lóláb, hogy miért is szervezik valójában.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 418
120 664
113
Komolyan mondom kezdek ideges lenni az állandó amerikázásért.... Amúgy meg ez még mindig önkéntes tábor amiért a szülő pénzt ad ki. (és a jelenlévő gyerkőcök kb 70%-a katonacsaládból származik) Amelyik meg menni akar és magának találja meg az eleve militarista érdeklődésű mint én is voltam ilyen koromban. (mentem is honvédelmi vetélkedőre meg hasonlókra is )
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Komolyan mondom kezdek ideges lenni az állandó amerikázásért.... Amúgy meg ez még mindig önkéntes tábor amiért a szülő pénzt ad ki. (és a jelenlévő gyerkőcök kb 70%-a katonacsaládból származik) Amelyik meg menni akar és magának találja meg az eleve militarista érdeklődésű mint én is voltam ilyen koromban. (mentem is honvédelmi vetélkedőre meg hasonlókra is )

Nem érdekel, hogy miért kezdel ideges lenni, bocs.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Ebben igazad van, de mégiscsak a gyerekek azok, akik a legkönnyebben "agymoshatóak". Tehát én arra számítok, hogy amikor már a felnőtt generáció nagy része USA-ellenes lesz (efelé haladunk ma Magyarországon), akkor az USA "végső elkeseredésében" a gyerekeket fogja agymosni ellenünk. Ez Ukrajnában is megfigyelhető.

Nem igaz. Nagyon nem. A szenilis, érzelgős, 40+ korosztályba tartozó tipikusan baloldali (Népszabadságra előfizető :D ) euroatlantista szociológiai csoport az, amely egyre radikalizálódó jelleget ölt, javarészt nyugatos hátterű médiatermékekkel érintkezve öngeneráló regressziós folyamatokat mutat, amelyek a legegyszerűbben körvonalazható ellenségkép felé irányuló agresszióban érhetőek tetten.
A propaganda sokkal kevésbé tud eredményeket elérni a fiatalok mozgósításában (szimplán csak olvasgasd a kommentszekciókat). De a fiataloknak is csak egy kis csoportja az, amely alkalmas vagy alkalmas lesz erőszakos cselekményekben való részvételre. Ők pedig túlnyomó többségében nemzeti körökből kerülnek ki.
Ukrajnában nem a gyerekek csinálták a Majdant, és nem ők alapították a szabadcsapatokat sem. Másfelől az ukrán "szélsőjobb" egy nagyon furcsa képződmény, eleve USA-barátként léptek be a konfliktusba, és felvetődtek izraeli szálak is. A tömeggyilkosságok és a hasonló valós vagy vélt események sem tettek jót az ázsiójuknak a nyugatabbra eső megfelelőiknél.
Mindemellett az antibolsevizmusnak még lenne ma is feladata, itthon is. De ez elkülönítendő a kiképzett fiatalok általi destabilizációtól.

 
  • Tetszik
Reactions: phaidros
Status
Not open for further replies.