[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ket_polgarhaboru_folyhat_parhuzamosan.623324.html

Cudar világ jöhet az amerikai politikai életben tíz nap múlva, az elnökválasztás után. Ha Hillary Clinton győz, ellenfelei azonnal elindítják a harcot elmozdításáért (impeachment), a republikánus táboron belül pedig elkezdődhet a leszámolás a párt mérsékelt szárnyával.

(...)

Mind a trumpista, mind az antitrumpista szárny úgy gondolja, hogy az USA-t a létében fenyegeti veszély, ezért nem lehet a business as usual elvének megfelelően, azaz a demokrácia írott és íratlan szabályai szerint folytatni az ország irányítását. És az ő dolguk, hogy az új munkamódszert a gyakorlatban alkalmazzák.

Az egyetlen érzékelhető különbség köztük, hogy az antitrumpisták le akarják rombolni a jóléti államot is, míg a trumpista frakció ki akarja azt sajátítani magának.

(...)




 
T

Törölt tag 1526

Guest
Aláírták az EU-Kanada kereskedelmi egyezményt.
CwBL1wPXgAA41NU.jpg:large
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
http://index.hu/kulfold/usa/feher_h...as_ujranyitjak_hillary_clinton/?cp=1#comments


Ami miatt linkelem, az ez a komment:


  • Mastertracker 2016.10.29 15:34:31
    Mar tegnap irtam csak nem jelent meg:

    A legvaloszinubb hogy az FBI megtudta hogy milyen inforacio johet ki a jovo hetre szant a WikiLeaks csomagokban es lepeskenyszerbe kerult. Ez pedig nagyon nagy durranas (nem csak Oszod otode ahogy itt korabban olvashattuk) ha kenytelenek voltak erre raszanni magukat.

    Talan meg mindenki emlekszik ra hogy Bill Clinton meg a nyaron "veletlenul" talakozott Loretta Lynch USA fougyesszel egy Arizonai repuloteren ahol atszallt Lynch gepebe egy feloras megbeszelesre, mindez azalatt volt hogy Hillary ellen mar folyt az FBI nyomozasa, igy ok nem is beszelhettek volna. Mikor lebuktak (Bill kinjaban azt mondat hogy eppen golfozni volt Arizonaban ahol egyebkent akkor 110F (=48C) fok volt es o szivbeteg.), de a dolog elult es Loretta Lynch kijelentette hogy el fogja fogadni az FBI vademelesre vonatkozo allaspontjat, amit hogy hogy nem a buncselekmenynek szamito es megallapitott bizalmas informacio hanyag kezelese ellenere nem javasolt Clinton ellen az FBI. Ebbol lett az FBI igazgatojanak egy kongresszusi meghallgatasa de ugy ahogy elhalt az ugy.

    Az FBI igazgatojat az elnok nevezi ki de az USA fougyesznek reportol, akit (Loretta Lynch-et) annak idejen Bill Clinton rakott felszallopalyara es jutott mostani poziciojaba.

    Szoval a szalak eleg jol osszeernek es igen jol le volt zsirozva hogy ez az email botrany mar ne okozon gondot az FBI reszerol a valasztsokban.
    Valami nagyon nagy dolog derul most ki ami oda vezetett hogy az FBI-nak lepnie kellett.

    Ezt pedig valoszinuleg nem az FBI talalta a bitbleach-el kiirtott szerveren es 13 kalapaccsal szetvert Blackbarry-n hanem valoszinulg a Wikileaks iranyabol jon.
    De meg az is lehet hogy az FBI-nal egy makacs kis ugynok csak talalt valamit amit mar az o fonoke (James Comey) sem tud a szonyeg ala rejteni.

    Kezd kib@szott meleg lenni...

Még egy komment:


  • Well... 2016.10.30 04:16:02
    igen is mondjon le, de sokkal jobb lenne, ha fejbelone magat, (legalabb 2x) ,

    es igen ez konkretan hillary ugye. mert olyan e-maileket talaltak, a fickonal amiket hillary torolt a pincejeben levo privat szerverrol, azutan ,h az fbi felszolitotta, h szolgaltassa be a szervert. HA csak egyetlen level a ficko gepen olyan level ami hillary kulugyminiszteri munkajaval kapcsolatas, es azok kozok az e-mailek kozott amit atadott killary az fbi-nak nem szerepel, vege van a banyanl mint a botnak onnan kezdve bizonyithato, h az oreglany hazudott esku alatt, a szenatusnak, mert tobbszor allitotta, h semmilyen munkaval kapcsolatos levelet nem semesitett meg, csak a magan levelezeset torolte mielott atadta a szerveret. ez pedig az igazsagszolgaltatas hatraltatasa, es mint olyan bortonnel buntetendo.

    na igazan nagy szarvan akkor van, ha a levelek kozott lelnek olyat ami "C" bizalmas jelzessel van ellatva. HA talalnak ilyat egy maganember sajat gepen es az hillary email szervererol volt oda kuldve, az mar konkratan hazaarulas , ami halallal is buntetheto.

    akarhogy is a csajnak vege van, igy lagalabb nem kell betegsegettovabb titkolnia, es eltoltheti a meg hatralevo eveket egy kenyelmes bortoncellaban :eek:)))

 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Nekem még mindig az a véleményem ,esélytelen a nyanya ...hiába mást mondanak Florida :
14906948_10158017509400725_3998605405897717515_n.jpg
Honnan van ez a felmérési eredmény és mennyire friss? Clingonné az a baj nem esélytelen, és nem azért mert annyian szeretik, hanem azért mert mind a két nagy párt őt akarja, még a republikánusok nagyrésze is. Akkor meg csalás után nem lesz ahova menni. A média Trump ellen van, a politikusok ugyancsak, így a csalások kivizsgálása, ügyészségi meg bírósági eljárások is le vannak zsírozva, mert mind egy nagy csapathoz tartoznak. Akkor meg kihez megy Trump sírni, hogy elcsalták a választást?
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
2-3 napos felmérés a Floridai.
Értem a gondod a csalással de nagyon sokat kell csalni a nyanyáéknak , elvileg/szerintem gyakorlatilag csont nélkül hozza Trump a meccset a végére.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
2-3 napos felmérés a Floridai.
Értem a gondod a csalással de nagyon sokat kell csalni a nyanyáéknak , elvileg/szerintem gyakorlatilag csont nélkül hozza Trump a meccset a végére.
Azt értem, hogy floridai, inkább arra lennék kiváncsi, hogy mennyire reprezentatív. A sok csalással soha nem volt gondjuk, ha a képvislőházban és szenátusban levőkön kívül mindenki Trumpra szavazna, akkoris lehetne annyit csalni, hogy Clingonné legyen az elnök. Egyszerűen nem lesz politikai háttere a csalások felülvizsgálatára Trumpnak, a médiában sem lenne ahol verje az asztalt, hogy márpedig itt elcsalták az egészet.
Két ékes példa ami nálunk volt, az egyik a nagyobbik kormánypárt elnöke aki jelenleg parlamenti képviselő és talán miniszteri státusban is van (meg 3 év felfüggesztetten valamilyen befolyással űzérkedés vagy hasonló miatt) azt mondta egy bukott választás alkalmával a párttársainak, hogy "mégis mi a f*szt akartok, csináltam így is nektek 3 millió szavazatot". Egy másik ékes példa másik választás, az egyik parlamenti képviselő azt mondta a riporternek, hogy "az ő (mármint az ellenfél) csalógépezetük jobban működött, mint a miénk". És ez Romániában van, ami egy rohadt korrupt ország, de meg sem közelíti az USA-t korrupcióban.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Nekem még mindig az a véleményem ,esélytelen a nyanya ...hiába mást mondanak Florida :
14906948_10158017509400725_3998605405897717515_n.jpg

Miből meríted ezt a magabiztosságot? Clinton innen simán megnyeri, annyit erodálódott Trump népszerűsége az utóbbi hónapokban. Nov 8 után majd rád kérdek honnan is jött a tuti tipped. Meg akarom érteni az alternatív hívők lelkivilágát.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Tobb kozvelemenykutatas osszegzese egy helyen:

elections.huffingtonpost.com

2016 General Election: Trump vs. Clinton


2016-general-election-trump-vs-clinton.desktop.svg


"...
Our model of the polls suggests Clinton is very likely leading. (In >99% of simulations, Clinton led Trump.)
..."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 498
113
A hétvégén néztem pár videót trumpról,direkt amit kisvárosok helyi tv-i csináltak,vagy teljesen amatőrök telóval. Szóval a legszegényebb rétegek,a feketék,latinok tömegei állnak mögötte,kimondta,hogy vissza akarja hozni a termelést az usába,biztos munkát afni az említett rétegnek. Bíznak benne a melósok,mert ő már bizonyított,a saját vállalkozásaival,képes céget létrehozni,fenntartani,irányítani,és fizetést adni a dolgozóinak. Mutatták,hogy mekkorát torzít a fő média,szóba sem állnak a feketékkel,nem i mutatják őket,mármint a trump híveket.
Aa kategóriás zenészek,színészek protestálnak mellette,nem írnám le.
Minden alsóbb osztálybeli szavazó útálja klintonékat,unják a kamut,szerintem simán győzhet trump.