Admiral Kuznyecov / Kuznetsov / Project 11435 (Szovjetunió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Kicsit átfutottam orosz szakhonlapokat. Mig-29K tulajdonképpen még az állami teszteken nincsen túl. Hivatalosan 2018-ig vannak tesztjei. Ez a 100-as repülőezred is épp hogy 2016 januárjában alakult. Típus még nagyon küzd gyerekbetegségekkel. Eddig már volt két balesete. USA-ban hajófedélzeti pilóta 2 évet tanul. Oroszoknál hivatalosan - 3 év. Csak márciusban lett kész gyakorló komplexum, amely imitálja a Kuznyecovot.... édes kevés... Oroszoknál eddig is ilyen tapasztalattal rendelkező pilótákból csak egy-pár volt. Ezzel a legfrissebb Mig balesettel kapcsolatban sokan megkérdőjelezik, hogy gép volt a hibás.... Mert, ha tényleg meghibásodott volna, sokak véleményük szerint még se próbáltak volna leszállni a Kuznyecovra, hanem inkább egy köpésre lévő Hmeimim bázisra húztak volna....Maga a hajó is elégé problémás állapotban van. Szíriai küldetés után már egy hosszú komplett modernizációra megy a gyárba. Ezzel a szíriai küldetéssel tulajdonképpen próbálják valahogy megőrizni az a minimális tengerészeti pilóta tapasztalatait amik még vannak... éles körülmények között, mert azért tervezik egy újabb anyahajót építését. Szóval biztos, hogy van benne kis propaganda is, de lényeg, hogy tanulni mentek... ha keservesen is, de ez a legjobb lecke... maga az élet legjobb tanár: sokat kér, de alaposan tanít.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 616
113
Van készülőben másik hordozó az oroszoknál? Mert ha ez bemegy ránceflvarrásra az nem pár hónap lesz. Mire vége a nagyfelújításnak (van értelme egyáltalán a kukázása helyett?) arra a Szuhoj pilóták kb leszerelnek és át sem tudják őket képezni Migekre.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Van készülőben másik hordozó az oroszoknál? Mert ha ez bemegy ránceflvarrásra az nem pár hónap lesz. Mire vége a nagyfelújításnak (van értelme egyáltalán a kukázása helyett?) arra a Szuhoj pilóták kb leszerelnek és át sem tudják őket képezni Migekre.
Visszakérik Indiától.... :) Vagy oda mennek nyaralni.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and Python

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 917
113
Atervek már megvannak az új hordozóra csak meg kell várni mire a hozzá szükséges 60k tonna acél hazaúszik, aztán sity suty és tisztára olyan lesz mint a régi.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and aquarell

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 616
113
Hát ez elég szomorú, mert így eléggé magyar nehéztüzérség hangulata van. Ezen még katapult sincs, felújítás után nem tudom terveznek-e bele, de többre mennének egy új hajóval és nem hiszem, hogy sokkal több ideig tartana nulláról felhúzni (persze ha lennének hozza kész tervek) mint felújítani a Kuznyecovot.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Azért legyünk realisták. Oroszok tanulni mentek. Ez a lényeg. Nekik aranyat ér minden egyes nap..... Azt se felejtsük el, hogy -20 + 20-ba mentek pár hét alatt. Bírjon a technika és az ember. Olyan mintha amcsiknál egy anyahajó elmenne Kaliforniából Alaszkára háborúzni.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi and Python

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 616
113
Én értem, hogy tanulni mennek, de mi lesz a tudással? Ha ennek vége akkor évekig festegetik a Kuznyecovot, arra mindenki leszerel róla személyzettel, parancsnokkal, pilótákka együtt. Még ha lenne egy másik hajó ahova ezeket az embereket tudással együt átcuccolni pár évre. De ha nincs és tervbe sincs akkor mennek a szélrózsa minden irányába. Ha meg most állnak neki tervezni egyet, mire legyártják az jó esetben is 10 év.
 
M

molnibalage

Guest
De elméletileg ezek szerint végrehajtható, akár be is gyakorolható jelen körülmények szerint. Szíria nem az a hely ahol nagyon megzavarnák őket míg köldökzsinóron vannak. Szíriából felszállva vagy akár Libanonból,Ciprusról elég kerozint adhatna át a közelben levő gépeknek. Akár több tanker is. Bár ezt csak én mint laikus gondolom, az oroszoknak megvan rá az eljárásuk hogy mit lehet vagy nem lehet.
Nem éri meg az erőfeszítést sem. A Szu-33 semmi más, mint egy igen drága kiképzőgép...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A ma esti (20,00) híradóból. Kuznya fedélzete.
HHnCQAN-X90.jpg


 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Atervek már megvannak az új hordozóra csak meg kell várni mire a hozzá szükséges 60k tonna acél hazaúszik, aztán sity suty és tisztára olyan lesz mint a régi.

Terv ek azok vannak, csak olyan gyár és sólyatér nincs jelenleg, ahol tudnának hordozókat építeni!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 152
78 714
113
Vagy hallottad amikor elzavarták a holland tengót?Igaz 20km elég közel van de az egy DE gép a Földközi-tenger meg egy pocsolya ráadásul előre tudta a hülye is,hogy hol lesz a kötelék tehát bőven előnyben volt a tengeralattjáró.
 
A

altx

Guest
Attól,hogy lezuhant egy MIG nem lesz a hajó vagy a gép veszélyes a személyi áll9mányra.Érdekes módon eddig senk nem gondolta így mist meg...

nem a mig zuhanasa veszeljes a szemelyi allomanyra hanem maga a kuznja (sokan mondanak - ocskavas) es az oroszok erofeszitesei.

meg egy egyszeru ember is lassa hogy eroltetve van ez az egesz kalamajka.
amikor meg eroltetsz valamit annak nincs jo vege. ott a mig peldaja.
bevetni egy nem tesztelt gepet harci korulmenyek kozzot hulyeseg, kulonosen ha a szemelyzet is tapasztalatlan.
total felesleges az egesz kuznya sztori, nem latom az ertelmet. nem hasznalsz anyahajot amikor vannak a foldon bazisok.
egyszerubb is meg olcsobb is. a hatekonysagrol nem is beszelve.