Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

Szürke senkik - I. vh-s (új) magyar film.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fip7
Egész jó lett, csak főszereplő gyerek volt egy kicsit irritáló, meg egy két erőltetett képi metafora. A tűzharcok külön tetszetek, szeretem amikor egy filmben a tűzharc két fél között zajlik akik mindent kockáztatnak. Az összes szereplő halála váratlan volt, szóval megvolt a maga kis izgalmi része is. Most már jöhetne a don-kanyar vajna papa keze alatt, a kommunizmus alatt készült dokumentum film alapján.

• Tetszik
Reactions: rejsz felügyelő
A M2 topikba már betettem, de ide is illik sőt, a humorosba is mehetne. Viszont nagyon tanulságos, hogy egy projekt hogyan képes eljutni A-ból Z-be úgy, hogy a anyja sem ismer rá...

A M2 topikba már betettem, de ide is illik sőt, a humorosba is mehetne. Viszont nagyon tanulságos, hogy egy projekt hogyan képes eljutni A-ból Z-be úgy, hogy a anyja sem ismer rá...

• Tetszik
Reactions: fip7 and svajcibeka
És ezzel mi a baj molni?

Ha tudnék angolul mint te és angolul néznék egy filmet akkor sem lenne más mint ha magyart szinkronost néznék:)
Én sem értek meg minden filmet angolul. Az Elnök Emberei vagy House of Cards jogi és politikai részét feliartozva és Google keresve kb., de hallás alapján nem. House M.D orvosi részei dettó. A The Martian szintű filmet, lazán erőlködés nélkül.

http://www.origo.hu/filmklub/blog/k...yvertelen-katona-kritika-andrew-garfield.html
Fegyvertelen katona c. film. Más kérdés, hogy a kritikát író vagy debil, vagy...
A másik, hogy a szürke senkik egész egyszerűen nívótlan, történelmietlen.
Egybefüggő frontvonalak -ne feledjük, hogy a 2-3000 m-es csúcsokon is húzódott- mögé (!!!) vetnek be egy, mondjuk rohamegységet. Akik ráadásul ilyen különítménybe nemigen lettek volna beválogatva (eleve önkéntes alapon ment, ehhez képest mást látunk...). Az már csak hab a tortán, hogy a korhűséghez sok köze nincs (rohambili már van-tehát a háború késői időszakát idézi, ugyanakkor a háború eleji csukaszürke frissen mosott egyenruhába magyaráznak a beszélő fejek...bajusztalan). Utóbbi azért is fontos, mivel listázták az ilyen bakákat, nehogy olasz kém legyen.
Akit a nagy háború érdekel jobban jár a régi klasszikusokkal (még a Fekete vipera is korhűbb), szakmailag meg a nagyháború-blogot javaslom.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az 1981 mintájú Csend Harcosait hol lehet fellelni?

Èvekkel ezelött làttam az RT-én egy szériàt: Tanks: Born in Russia.
Most làttam, hogy a jutubon is megvan a 12 folytatàs. Èrdekes szerintem. Két fiatal sràc jelentkezik az Uralvagonzavodnàl a harckocsiépitö részleghez. Ez meg az törtenik vekük, de jò belàtást ad a T-72-es gyàrtásàba. Persze kicsit regényesen. Nekem tetszett.

• Tetszik
Reactions: gacsat
Èvekkel ezelött làttam az RT-én egy szériàt: Tanks: Born in Russia.
Most làttam, hogy a jutubon is megvan a 12 folytatàs. Èrdekes szerintem. Két fiatal sràc jelentkezik az Uralvagonzavodnàl a harckocsiépitö részleghez. Ez meg az törtenik vekük, de jò belàtást ad a T-72-es gyàrtásàba. Persze kicsit regényesen. Nekem tetszett.
T72esek felújítás B3-ra.