[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Amúgy hol akartatok öntözni, amikor a medence eleve fel volt töltve vízzel?

Karpat_medence_vizrajza_nagy.jpg
Köszi! Minimum a Kékestetőn! :rolleyes:
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
A Kárpát-medencében soha nem volt szükség öntözésre, ma is csak az extra terméshozamokért öntözünk olyan fajtákat, amiket akkor még az Édenbe se álmodtak. Továbbá a ténylegesen létező magyar köznépi földművelés konkrét mikéntjéről keveset tudunk.

Az árok pedig a legolcsóbb, legtartósabb és legkönnyebben kivitelezhető határjelző. Egy sövény az már komoly meló!

1. te tuti nem ástál soha árkot és nem tartottál karban sövényt különben nem beszélnél hülyeséget.
2. az öntözésnél sokkal meghatározóbb szempont a termésbiztonság és a termés minőség biztosítása mint a termés átlag.
 
M

molnibalage

Guest
Amúgy hol akartatok öntözni, amikor a medence eleve fel volt töltve vízzel?

Karpat_medence_vizrajza_nagy.jpg
A térképet azért érdekes, mert mai térképeken magyarázva a katonai hadmozulatok akkor semmit sem érnek. Ez a vízrajz egészen más problémákat vet fel a seregek mozgatása kapcsán. Az árterületek mérete valami egészen hihetetlen. Az is durva, hogy a Balaron és Duna simán ladikosan hajózható kapcsolatban van...

Abba bele sem merek gondolni, hogy mennyi szúnyog lehetett egyes helyeken. Malária rulez...
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Amúgy hol akartatok öntözni, amikor a medence eleve fel volt töltve vízzel?

Az öntözés arra vonatkozik, hogy ha most visszaállítanánk akkor a félsivatagos síkságainkba újra életet lehetne lehelni. Akkor amit elöntött ott el is lehetett felejteni a szántóföldi művelést, de cserébe a legeltetés, gyümölcstermesztés és erdőgazdálkodás nagy eredményességgel folytatható.
Az a térkép amit mutatsz már a Mária Terézia idején lerombolt fokrendszer utáni állapot ami a Széchenyi-féle szabályozásokig tartott.


Abba bele sem merek gondolni, hogy mennyi szúnyog lehetett egyes helyeken. Malária rulez...
Abba gondolj bele, hogy pl. a halak akadályozott ívása és a tömeges madárpusztulás (fecskék :( ) akkor nem volt tényező, ezek pedig gyorsan lerendezték a vérszívókérdést.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 303
113
A német FAZ-ben az àll ma, hogy itthon ezen a telen legalàbb 80 ember fagyott meg. Legalàbb 30-an hàzukban/lakásukban fagytak meg, mert nem tudtak fütöanyagot venni. Forràsuk a Magyar Szociàlis Forum.
Van erre màs forràs is?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Szerintem mindenkinek jobbat tenne, ha ezeken a hosszú téli estéken inkább olvasna a vita helyett. Erre ajánlom Andrásfalvy Bertalan: A Duna mente népének ártéri gazdálkodása. (Sok korabeli forrással, külön településekre és külön gazdálkodási ágakra is bontva.)
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 601
113
Az öntözés arra vonatkozik, hogy ha most visszaállítanánk akkor a félsivatagos síkságainkba újra életet lehetne lehelni. Akkor amit elöntött ott el is lehetett felejteni a szántóföldi művelést, de cserébe a legeltetés, gyümölcstermesztés és erdőgazdálkodás nagy eredményességgel folytatható.

Mondjuk a szántóföldi művelés idővel amúgy is jelentősen vissza fog szorulni (talán el is tűnik) és pont a legeltetés, gyümölcstermesztés és erdőgazdálkodás lesz a domináns.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 601
113
Amikor a Fidesz VB-t rendez:

Terv:
8 milliárdért ez:
dagaly.jpg


Gyakorlat:
50 milliárdért ez:
dagi999.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Újraindult a Sajtóklub. Akik még emlékeznek a 2000-es évek elejére, legendás műsor volt Bayerrel, Lovassal, Bencsikkel valamint Járai Judittal vagy Tóth Gy-vel. Aztán 2002-ben a kormányváltás után pár hónappal a ballib kormány közbenjárására kicsinálták a műsort.
Ma indult újra az EchoTV-n. Minden jobboldalinak csak ajánlani tudom, hétfőnként 20:30-tól.
 
  • Tetszik
Reactions: fulcrum11

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93

Ezt én nem értem. Mondja el nekem valaki, hogy mitől oligarchikusabb a mai rendszer Magyarországon, mint Németországban. Németországban, ugyan azoknak a családoknak a kezében van az ipar például, akiknek már vagy 200 éve. ThyssenKrupp AG ismerős? A Krupp második tag biztosan, hisz a Krupp művekről akinek nem jut eszébe az acélipar az bújjon el, hihetetlen de a Kruppok élnek és virulnak és ugyan úgy megkerülhetetlenek a német iparban mint eddig. Dr Oetker márka is ismerős gondolom. Az Oetker család volt a wehrmacht egyik legnagyobb beszállítója. Hugo Boss gyártotta a világ legstílusosabb egyenruháit. Köztük az SS-ét is. Attól, mert ma négerekkel reklámoznak ez még ugyan az a család. Maximum az öregek mintáját nem követve az utódok behódoltak a "demokratikus" új világrendnek. Szóval ezért nem értem, hogy adott egy "német" cikk, amit átvesz egy ballib "magyar" portálocska ős jó ghetto szagúan megmutatja mi folyik itt gyöngyösön. Félre ne értsen senki Orbán az én szememben nem több egy 3-ad rendű vásári lókupecnél, aki a soros (schwarz) gyuri féle kapcsolatok révén "hitelesebben" lépett elő liberális demokratából, jobboldalivá, mint egyivású barátai. Ettől függetlenül ne németországból és pláne ne a korrupt a szakszolgálatokat kiszolgáló (hiteles tájékoztatást hírből sem ismerő) "német" sajtóból jöjjön a kritika. Egyszerűen csak nem szeretem a kritikátlanságot :)
 
M

molnibalage

Guest
Ezt én nem értem. Mondja el nekem valaki, hogy mitől oligarchikusabb a mai rendszer Magyarországon, mint Németországban. Németországban, ugyan azoknak a családoknak a kezében van az ipar például, akiknek már vagy 200 éve. ThyssenKrupp AG ismerős? A Krupp második tag biztosan, hisz a Krupp művekről akinek nem jut eszébe az acélipar az bújjon el, hihetetlen de a Kruppok élnek és virulnak és ugyan úgy megkerülhetetlenek a német iparban mint eddig. Dr Oetker márka is ismerős gondolom. Az Oetker család volt a wehrmacht egyik legnagyobb beszállítója. Hugo Boss gyártotta a világ legstílusosabb egyenruháit. Köztük az SS-ét is. Attól, mert ma négerekkel reklámoznak ez még ugyan az a család. Maximum az öregek mintáját nem követve az utódok behódoltak a "demokratikus" új világrendnek. Szóval ezért nem értem, hogy adott egy "német" cikk, amit átvesz egy ballib "magyar" portálocska ős jó ghetto szagúan megmutatja mi folyik itt gyöngyösön. Félre ne értsen senki Orbán az én szememben nem több egy 3-ad rendű vásári lókupecnél, aki a soros (schwarz) gyuri féle kapcsolatok révén "hitelesebben" lépett elő liberális demokratából, jobboldalivá, mint egyivású barátai. Ettől függetlenül ne németországból és pláne ne a korrupt a szakszolgálatokat kiszolgáló (hiteles tájékoztatást hírből sem ismerő) "német" sajtóból jöjjön a kritika. Egyszerűen csak nem szeretem a kritikátlanságot :)
Keverni tetszik a szezont a fazonnal...

Az, hogy kik az ipar markáns szereplői a versenypiacon annak semmi köze ahhoz, hogy az állam a haveri cégeknek oszt le túlárazva mindent és pl. egy semmilyen uszócsarnokot ötöszörs költségtúllépéssel épít, EU-s pénzeket szivattyúznak ki olyan projektbe, aminek a kimenetje egy használhatatlan rakás szar létesítmény, meg hasonló dolgok.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 831
113
Keverni tetszik a szezont a fazonnal...

Az, hogy kik az ipar markáns szereplői a versenypiacon annak semmi köze ahhoz, hogy az állam a haveri cégeknek oszt le túlárazva mindent és pl. egy semmilyen uszócsarnokot ötöszörs költségtúllépéssel épít, EU-s pénzeket szivattyúznak ki olyan projektbe, aminek a kimenetje egy használhatatlan rakás szar létesítmény, meg hasonló dolgok.
Elég régóta téma az EU-s pénzek ökörségekre való felhasználhatósága.:( Ez van.:)
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Mert úgy tetszik gondolni, hogy nyugaton nem létezik korrupció és az, hogy valaki a versenypiac markáns szereplője az ott nem szereti az uniós pénzeket? Esetleg ezeknek a markáns versenypiaci szereplőknek a Bundestagban illetve a sok tartományi kormányban nincsenek barátaik és egy egy nagy beruházást Helmutok és Güntherek kapnak akiknek nincsenek barátaik. Ezt tessék inkább megpróbálni másnak beadni. :)
 
Status
Not open for further replies.