Légvédelmi ágyúk

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
10 039
30 632
113
64
ZSzU-57-2 Terminátor 2 db Sz-60 57 mm-es lé. ágyúval.
maxresdefault.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ezek nehéz pótkocsik. az utánfutó nem ilyen...

más:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A romullánoknak van ehhez skyguard lokátoruk?

Azt a harminc valahány Gepárdot nem sajnálnám le....
Hűűű, látom ki kell fejteni bővebben mert arra gondolsz rögtön, amire nem kéne :eek:
Szóval: arról volt szó, hogy a GDF-003-hoz nincs nekik lokátoruk és erre írtam, amit írtam.
Amúgy nem sajnálom le se a gepárdot, se a Hawk-ot, se az Sz-75-öt, meg az Sz-60-ast se.
Szóval fölösleges volt póverkodnod.:)

• Tetszik
Reactions: Mackensen
Hűűű, látom ki kell fejteni bővebben mert arra gondolsz rögtön, amire nem kéne :eek:
Szóval: arról volt szó, hogy a GDF-003-hoz nincs nekik lokátoruk és erre írtam, amit írtam.
Amúgy nem sajnálom le se a gepárdot, se a Hawk-ot, se az Sz-75-öt, meg az Sz-60-ast se.
Szóval fölösleges volt póverkodnod.:)

Arról volt szó, hogy "mi van a kezükben" :D

Ez is brutál

Amíg a németek egy 35 mm önjáró légvédelmet fejlesztgetnek
mW7MTQ-qEU0-1-696x487.jpg

Addig a kínai Norinco

76mm légvédelmi löveget.The SA2 also includes an automatic loading system, Electro-Optical surveillance and tracking panoramic sight for detection, recognition and identification of targets. The turret can move 360° with an elevation of -10° to +75°.

CuY-tlpWIAAgvp9-678x381.jpg

CuY-uxZWgAEeSzO.jpg

Oto-Melara Otomatic / Draco?

20090708-V_119.jpg

mCL2j7B.jpg

5DG12TK.jpg

Az 1980-as években indult, azóta folyamatosan reszelgetik, már a Super Rapid löveget szerelték be, állítólag már a DART irányított lövedék is integrálva lenne hozzá...Maga a löveg és a tűzvezető rendszer a haditengerészeteknél rengeteg helyen van rendszerben, tapasztalat bőven van tehát hozzá...

Vagyis saccperkábé a legütősebb SPAAG a piacon... oszt a kutya se kér belőle...

Erről még annó írtam. Kíváncsi vagyok, hogy ha rendszeresíti-e valaki?
Obiektumvédelemre szerintem ez a legkeményebb SPAAG.

otomatic.jpg

draco_sdjhk2.jpg

Érdekes,hogy még mindig nem terjednek ezek a nagyobb kaliberű eszközök.Pedig a mai lőszertechnológiával már nagyobb távolságbol is veszélyes légvédelmi eszközök.Ráadásul hasznos és hatékony tűztámogatásra is képessek.

• Tetszik
Reactions: gacsat
Lehet elég esetlen terepen, meg kevés lőszert is tud magávalvinni, viszont obiektumvédelemben inkább helytállhat.

Lehet elég esetlen terepen, meg kevés lőszert is tud magávalvinni, viszont obiektumvédelemben inkább helytállhat.
Láncos ugyanolyan mozgékony,mint az olasz Leo 1 változat,aminek az alvázára épült.Van már egy szögletes tornyú modernizált változata is.Kerekes a Centauro 2vel azonos mozgékonyságú.Leirás szerint a harceljárás a 3lövéses rövid sorozat,közelségi gyújts lőszerrel.60 van bemálházva,ez 20 tűzcsapás.Zsu 23 tüzcsapására kb 80-100 löszert számoltak.2000db-s lőszerkészlettel számolva nincs jelentős eltérés.
További érdekesség,hogy a T55nek szintén volt közelségi gyújtos légvédelmi lőszere-a KS19 okán.Zsidok lemásolták az ötletet,továbbfejlesztve.Hiába,azért zsidók.Rendszeresitették 105milisben a kettős,közelségi-érintőgyújtval ellátott repesz-kumulativ légvédelmi-páncéltrő lőszert.Kifejezetten a páncélvadász helik elleni védekezésre.82ben a szir Gazelle+HOT kombó rossz perceket szerzett nekik.Valahol olvastam,hogy elkészitették a 120as változatát is.
Manapság a helik 6-8km-röl tudnak operálni,ide már a kissebb gá-k kevessek.És egy ilyen nagykaliberű gá,vagy inkább autmata ágyú a mai COINTos,városharcos környezetben is hasznos segitség lehet.
Inkább az árccédulában gyanitom a tartzkodás okát.Lehet,az ára is úgy nőt,mint a hatótávja

Láncos ugyanolyan mozgékony,mint az olasz Leo 1 változat,aminek az alvázára épült.Van már egy szögletes tornyú modernizált változata is.Kerekes a Centauro 2vel azonos mozgékonyságú.Leirás szerint a harceljárás a 3lövéses rövid sorozat,közelségi gyújts lőszerrel.60 van bemálházva,ez 20 tűzcsapás.Zsu 23 tüzcsapására kb 80-100 löszert számoltak.2000db-s lőszerkészlettel számolva nincs jelentős eltérés.
További érdekesség,hogy a T55nek szintén volt közelségi gyújtos légvédelmi lőszere-a KS19 okán.Zsidok lemásolták az ötletet,továbbfejlesztve.Hiába,azért zsidók.Rendszeresitették 105milisben a kettős,közelségi-érintőgyújtval ellátott repesz-kumulativ légvédelmi-páncéltrő lőszert.Kifejezetten a páncélvadász helik elleni védekezésre.82ben a szir Gazelle+HOT kombó rossz perceket szerzett nekik.Valahol olvastam,hogy elkészitették a 120as változatát is.
Manapság a helik 6-8km-röl tudnak operálni,ide már a kissebb gá-k kevessek.És egy ilyen nagykaliberű gá,vagy inkább autmata ágyú a mai COINTos,városharcos környezetben is hasznos segitség lehet.
Inkább az árccédulában gyanitom a tartzkodás okát.Lehet,az ára is úgy nőt,mint a hatótávja
Én 35-40 mm gondolkodnék. E fölött nem nagyon érdemes. A tűzgyorsaság miatt és a torony miatt. Valami régebbi alvázon meg is lehetne oldani. Pl lengyel WD (MBT-L) másolat. Ha már a COINT környezet szóba került. Gondolni is kell a mozgékonyságra és a méretekre. Túl nagyot se érdemes lenne tervezni. Kiváló célpont lenne coint környezetben.