Militavia és a HTKA

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Hírek.

Sikerült haladni, remélhetőleg (?) semmi nem jut már eszembe, és akkor az EW rész is egylőre lezárása kerül. Egyes dolgok mellékletbe száműzésével sanszosan siker 400 oldalon belül tartani a tartalmat.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
M

molnibalage

Guest
Egy kedves barátom rá tudodtt nézni némi random mintavételezéssel arra, amit írtam. Amikor az egész írás lezárásra kerül még utána is legalább 1-szer újra el kell olvasnom az egészet és nyelvtanilag itt-ott belejavítani, mert bizony maradtak benne hibák, furcsa mondatok. Ez időbe fog telni... Mostanában megint nem volt időm dolgozni rajta...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 925
113
Ha ötször átolvasod, aztán Enter, utána is fogsz találni újra és újra benne hibát,
Az vesse rád az első követ, aki ezt, ekkora terjedelemben, önzetlenül utánad csinálja...
 
M

molnibalage

Guest
Na, sikerül asszem újra lendületbe jönni. Ezzel a tempóval talán, talán tarható a nyár eleje...

A HAWK és Patriot leírása lezárva. Ezek együtt picit hosszabbak lettek, mint tervetem, mert lényegében ez a két rendszer fedi le közepes és nagy hatótávolságba a honi légvédelmet leszámítva a USA+NATO+Nyugati világnál az elmúlt 60 év elég nagy részét...
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram
M

molnibalage

Guest
Ja, még valami. Nem tudom, hogy ez rossz hír vagy sem. Esély nincs rá, hogy 400 oldalba beleférjen az írás. Ha most a hártlevő dolgokat nagyon szűkösen hozom le és sokmindent a mellékletbe száműzök akkor is szerintem lesz vagy 430-450 oldal + néhány narrált videó tőlem.
 
M

molnibalage

Guest
Sikerült jól haladni a múlt héten. Már csak le kell kerekíteni és az Sz-75 is kész, aztán jöhet a Nyeva. Ha jól megy és marad a lendület, akkor az kb. 1,5-2 hét. Aztán jön egy nagyobb falat, az Sz-300, utána a honi légvédelem résznél a jövőt fogom boncolgatni, bár ezt honi légvédelmnek hívni erős, de logikaliag annak a végére tettem. NASAM, SAMP-T, Vityaz.

Aztán a csapatlégvédelemnél van még egy kis dolog és utána jöhet az AG fegyverzet, a HMZ fogalmának jó bő ismertetése AAM, AAA és SAM esetén és végül a generciós rész után némi üzemeltetési vonatkozás. A mostani kiadás utolsó fejezettel nem tudom, hogy még mi legyen. Egy része marad, de a többi részéből sansosan videó lesz, mert szövegben úgyis alig értelmezhető. Akkor annyival rövidebb lesz az olvasnivaló, azzal is nyerek pár oldalt.
 
M

molnibalage

Guest
Na, az SzA-75/Sz-75 rész elvileg kész. 17 oldalas lett... Ez az alap, minden más ehhez viszonyul majd, ezért lett ilyen hosszú.
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Valahogy a helyi háborúk többsége mégis úgy kezdődött, hogy a komcsi ország lerohanta szomszédját...

Valahol olvastam, hogy az a különbség az oroszok és az amerikaiak között, hogy az oroszok elszántogatják a szomszéd földjét, az amerikaiak meg ehelyett inkább learatják azt.
 
M

molnibalage

Guest
Valahol olvastam, hogy az a különbség az oroszok és az amerikaiak között, hogy az oroszok elszántogatják a szomszéd földjét, az amerikaiak meg ehelyett inkább learatják azt.
Elég furcsa helyekre jársz. A KGST arról szólt, hogy a SZU lerabolta a többi államot nevetséges cserearányok megállapításával. Ajánlom Borhi Lászlót.

Aha....:)
Oroszok = Szovjetek?
Èbresztő, 2017-et irunk.
Ezt a kommentetn nem értem.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Elég furcsa helyekre jársz. A KGST arról szólt, hogy a SZU lerabolta a többi államot nevetséges cserearányok megállapításával. Ajánlom Borhi Lászlót.

Épp most olvasom a könyvét (Nagyhatalmi érdekek hálójában). Azt nem tudom, mit írt a KGST-ről, de az USA-ról nem mond sok szépet. Már eleve a könyvének a borítója is ugyanaz, mint Hollós Ervin és Lajtai Vera könyvének volt (1956-ról), és megerősíti, hogy amit a kommunista szerzőpáros írt az 1956-os amerikai bujtogatásról (pl. szórólapok eregetése léggömbbel stb.) mind igaz volt...

TN6_B1373428.JPG


covers_102532.jpg
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 718
55 656
113
A felső képen egy Chevy van, az alsón egy Borgward, a rendszâmuk is különböző amint a körülöttük lévő emberek is. :)
De ettől mèg értelemszerüen szerintem igazad van.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Végülis csak fogta magát és megszállta Krímet.

Muszáj volt neki


1 Az orosz lakosság körében Putyin leszerepelt volna .
2 Pár hónappal a megszállás után olyan hírek láttak napvilágot miszerint a NATO egy "szuper erődöt" épített volna ki a Krímen ahol jenki rombolók is dekkoltak volna.

Ja amúgy ezt bírom hogy "megszállta" :) Inkább a nyugat Líbiát meg Irakot.

Amúgy megnéznék Mexikóba egy hasonlót oroszok által majdan kormánybuktatás stb. Ott a jenki nem csak a saját állampolgárait védené meg de begyalulná egész mexikót orosz bábkormányostúl együtt;)

Na de ez nagyon OFF :oops:
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 718
55 656
113
Wikizz màr rà erre, te intelligencia- bestia.:)
"Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint egy disznóval a sàrban birkózni. Egy idő utàn ràjössz, hogy mèg ëlvezi is"
Legalbb maradnàl a műszaki kerdéseknél. Ahhoz legalàbb valamit èrtesz, ill. helyesen tudsz màsolni. :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 718
55 656
113
A 2. VH óta 248 fegyveres konfliktus volt Kék Bolygónkon. Ebből 201-et az US kezdett.
Az US alapitása (1776 ) óta eltelt 241 év alatt 222 évet fegyveres konfliktusokban töltött el.:confused: