96К6 Pancir / Pantsir / SA-22 Greyhound (Oroszország)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szíriában egy orosz Pancir s-1 sikeresen lelőtt 3 grad rakétát a Khmeimimhez közeli Jableh város felett.
https://southfront.org/russian-pant...h-city/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Pantsir-S1-3.jpg

Ha figyelembe vesszük a grad. méretét a hatótávjából eredő rövid észlelési időt ez elég durva szerintem.Még akkor is ha nyilván nincs pályamódosítása így könnyen gyorsan kalkulálható.
Nem teljesen ide tartozik de láttam egy képet szír modernizált s-200-ról. Sajnos nem találom már meg.Le van benne fotózva a vezérlő belülről és néz ki annyira komolyan,hogy ránézésből elbánjon egy f-16-al. Ha netán ráakadok beteszem majd.

Jó lenne tudni, hogy összesen hány gradot indítottak és arra hány rakétát indított a Pancir, meg az indítás milyen távolságra volt a Pancirtól és milyen szögben haladt hozza képest, hogy számítottak-e rá vagy csak egyszer látták, hogy valami jön a levegőben és unalmukban lekapták, stb. Persze dícséretes, és jó, hogy működik a rendszer, de több infóból több kiderűlne.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
Engem annyira nem lep meg a dolog, hiszen elvileg tervezési szempont volt az is, hogy akár a HARM lokátor romboló rakétát is le tudja lőni.

Engem annyira nem lep meg a dolog, hiszen elvileg tervezési szempont volt az is, hogy akár a HARM lokátor romboló rakétát is le tudja lőni.

A Grad rakétájának negyed akkora a keresztmetszete, mint a HARM-nak és hasonló sebességgel jön. Van olyan nehéz célpont, mint egy Hellfire. Ráadásul a rövid Grad sorozat miatt ezek párhuzamos rávezetések voltak, pár másodperces időkülönbséggel. Az más kérdés, hogy a Pancir rakétáinak felrobbanása, amit a szemtanúk láttak, még nem feltétlenül jelent megsemmisítést. De az azért nem gyenge teljesítmény, hogy közelségi gyújtó távon belülre vezettek 3 légvédelmi rakétát Grad rakétákhoz. Még a vaskipának és a Patriot PAC-3-nak is becsületére válna.

Laiki

Ilyen kicsi lenne a Grad rakétája? Azt hittem méretben hasonló lehet, mint a HARM. De valószínűleg neked van igazad.

Az iron dom apró célok ellen van a pac-3 már megint más kategória.
Vagy ha a kettő Szerinted ugyan az akkor miért nem vett pac-3-at Izrael?
A PAC-3 a Patriot egyik változatánek egyik rakétája ABM célra. Az, hogy Sz-300 meg önmagában semmit nem jelent. Melyik Sz-300? PT? Psz? PM? PMU-1? PMU-2? PMU-3 = Sz-400?

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
PMU-2 -re gondoltam
Ha észre vetted volna laiki írta hogy "pac-3 "amire én azt írtam hogy annak nincs értelme mert egy grad-ot nem igen találna el olyan kicsi a grad rakéta.

Az irone dom meg pont ilyen célok ellen jött létre.

Ez nem csak a havas részeken király ám, hanem bárhol máshol is! Gyakorlatilag bármin átmegy, jó a hatótávolsága és e mellet tágas is. (más lánctalpashoz képest)

• Tetszik
Reactions: silurusglanis
Ma olyan hirek jönnek, hogy kedden emirátusi Pancir lelőtt egy szaúdi UH-60-t.....friendly fire.....