[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
A békés tüntetőkkel való kegyetlen rendőri brutalitás a béketűrő embert is felingereli. Torz szociopata rendszert sikerült kiépítenie Putyinnak.
SZU 2.0
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Valaki tud meg kepeket tomegoszlatas amcsi modra mondjuk occupy wall street korabol? Nem szaroztak a neppel a "szabadsag" foldjen...Trollok -aktivistak felkothetnek a gatyajukat
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 056
113
Ilyet?
ruiz20u-1-web.jpg
actup_occupy_1.jpg
Occupy-Wall-Street-protes-007.jpg

Ezt még jól le is csöcsözik:
rsz_1img_0286.jpg
Mass-arrest-newar-union-square-1-590x356.jpg
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113
De van ám az álmok földjéről, Nyugat Európából.
99166386_france-large_transqVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSM8Sv5nIxQonD2k-JCC_U_telegraph_co_uk-770x470.jpg
french_youth_riot-apha-101021.jpg

Még szegény menekültekkel is úgy bánnak mint a hadifoglyokkal:
1350410594_304488_1350411058_album_normal.jpg

greek8-800x600_c.png
es-wird-unmittelbarer-zwang.jpg
article-2004550-0C943E9C00000578-941_468x319.jpg
_81733042_026376302-1.jpg
26C422D000000578-3000398-image-a-27_1426719081024.jpg
rtr4tt2d.si.jpg


Na jó, de ők nyugati típusú módon verik össze a népet,az európai értékek mentén,demokratikusan,nem csak úgy hobbiból lovasrohamoznak a jogaikat gyakorló népbe ám!
Nyugati rendőri gumibot,tomfa az egész más,és a mexikói határin lévő fal,és az ott átmászókat legépkarabélyozó határőr is betartja az éppen lelőtt delikvens jogait,hogy csak úgy repülnek a csontszilánkok,meg az agyvelő darabok...
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Na jó, de ők nyugati típusú módon verik össze a népet,az európai értékek mentén,demokratikusan,nem csak úgy hobbiból lovasrohamoznak a jogaikat gyakorló népbe ám!
Nyugati rendőri gumibot,tomfa az egész más,és a mexikói határin lévő fal,és az ott átmászókat legépkarabélyozó határőr is betartja az éppen lelőtt delikvens jogait,hogy csak úgy repülnek a csontszilánkok,meg az agyvelő darabok...
A "legbékésebb" országot kifelejtetted!;)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Oliver Stone interjúja Putyinnal 1. rész

Oliver Stone interjúja Putyinnal 2. rész

Oliver Stone interjúja Putyinnal 3. rész


Oliver Stone interjúja Putyinnal 4. rész


Hmm... ezeknek az interjúknak olyan nyomasztó a hangulata, mintha ez Putyin utolsó védőbeszéde lenne... a Szaddam Husszein interjúk jutnak róla az eszembe... mielőtt az USA megtámadta Irakot...
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ennyire egy elnöknek nem volna szabad kiadnia magát. Oliver Stone gyakorlatilag pszichológiai mélyinterjúkat készített vele, mielőtt megölnék. Még célzott is rá az 1. részben, amelyre Putyin csak annyit válaszolt, hogy "tudja, akinek az a sorsa, hogy felakasszák, az nem fog vízbe fúlni..." Oliver Stone csak ennyit válaszolt rá: "Hmm." (+ mély sóhaj, kb. egy "sajnálom")
Csak egyet tudok tanácsolni: Orbán Viktor ne hagyja, hogy az amerikaiak meginterjúvolják. Különösen akkor gyanakodjon, ha hosszú, több részes interjúról van szó.
Úgy látszik az amerikaiak szokása lett az "utolsó interjúk" elkészítése, amelyet eltehetnek emlékbe trófeaként, mielőtt lerombolnák az adott országot... és megölnék az elnökét. Ld. pl. Szaddam Husszein.
Bocsánat, de ezek jutottak az eszembe a Putyin interjúk láttán... :(
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Irakból még most sem vonultak ki, meg sem nyerték, Oroszország azért kicsit nagyobb falat lenne.

Nagyobb falat, persze. Hogy Oroszo.-gal mi lesz, azt sosem lehet tudni. Bonyolult ország. De ezek az Oliver Stone-os Putyin interjúk nagyon szomorúak voltak. Téved Putyin, ha azt hiszi, hogy a Nyugatban egy kis együttérzést, empátiát, szimpátiát tud kiváltani az őszintesége, mert a Nyugatban ez a fajta őszinteség csak szánalmat vált ki. Az egész egyébként az is volt - szánalmas. Csak meg kell nézni pl. hogyan kezdődik a 4. rész (első pár perc). Ahogy a gatyáját igazgatja 0:58 -nál, ahogy elkiáltja magát, hogy "Action" (ezzel behívva Putyint, aki teát hoz neki)... és az utolsó pár mondat az epizód végén mindent visz, amikor megkérdezni Putyint, hogy szerinte megváltoztatja-e az embert a hatalom. Erre Putyin azt válaszolja, hogy amennyiben igen, akkor ideje távozni a hatalomból. Erre a tolmács megkérdezi, hogy "mennyi idő van még hátra"? (nyilván az interjúra érti) Mire Oliver Stone azt válaszolja, hogy "... Idő van." (ez viszont már akár a hatalomból való távozára is érthető). Aztán az orosz elnök hátat fordítva kivonul (!), míg Oliver Stone-ék maradnak a teremben (!!), OS utána szól a távozó orosz elnöknek, hogy majd pihenjen eleget... szomorú és szánalmas...