RIAT - Royal International Air Tattoo (Fairford, Egyesült Királyság)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 494
113
A ma reggel kiadott program szerint ma lesz B-2 athuzas is. Meghozza 3 B-2-esbol allo kotelek.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Paul "Max" Moga kottáját repülik még mindig a Raptor demo pilótái, de az évek alatt sajnos elfogytak a díszítő orsók és valahogy kevésbé precíz, feszes a program.


Ez 2008-ban a fent nevezett első demopilótától még így nézett ki:


De ez a mostani pájlot úgy repüli a műsort, mintha muszáj volna.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
M

molnibalage

Guest
A Raptornak nem volt megfelelo a mai idojaras a biztonsagos repuleshez, igy nem repult. De lehet hogy csak nincs rosszidos programja.

Viszont az olasz Tornado szakado esoben is jot repult. Es latvanyos a festese.

@Moli: Remelem vegig maradtal, es lattad a Szu-27est :) Egy napra mindig kockazatos menni, a RIATra meg 3 nap sem eleg, ezt nem is ertem.
Ma sem jobb az idő. Eltoprengtem, hogy ma is kimegyek, de drága mulatság... Readingben vagyok es pont olyan itt az idő, mint tegnap délután a rosszidos programoknal.
 
M

molnibalage

Guest
Hát uraim ez a RIAT is meg volt! :D Gondolom @molnibalage egy életre megutálta Angliát a kiváló nyári időjárás miatt, de szerintem, a reggeli esőtől eltekintve remek kis nap volt! U-2, Bone, és a Szu-27 miatt megérte! :D Gondolom a Szuhoj demot holnap már másik pilóta repüli, mert a mai kissé szélesre vett néhány fordulót és igencsak belógott a közönség fölé! (igaz én nem bántam, mert pont alatta állva remélem sikerült néhány használható képet készíteni.) A Raptor nemrepülése kicsit csalódás volt, de kárpótolt a sok vidám perc amit a U-2 technikusaival beszélgettünk. A srácok 23 évesek voltak, csak kicsivel fiatalabbak mint az általuk pátyolgatott repülő! :D Érdemi infót nem igen lehetett kiszedni belőlük, de jókat mulattunk a korral kapcsolatos viccelődéseken. (Angol ismerősöm, akivel együtt néztük a show-t, 60 éves!) :D Szóval, most megpróbálok összekotorni néhány jobban sikerült képet és igyekszem megosztani, ha van rá igény! (a minőségért előre is elnézést kérek, de jó időben is béna fotós vagyok, pláne ilyen elcseszett légköri viszonyok között) :D
Nem utáltam meg, csak simán pechem volt.

A Szujot még megvartam, sejtettem, hogy felküldik. Akkor ezek szerint nem vakultam meg, legalább 2-3-szor a közönség fölé repült a pilóta...

Angol vagy barmilyen EF pilótát nem talaltam... Poseidonnal levo csokakkal, Textron gépnel, jenkikkel sikerült beszelgetni. Meg jo lett volna hazaiakkal, csak hát visszamondtuk..

A jenkiknel is csupa "újonc" volt. Az F-15c pilóta február óta repulte csak a Sast, két F-15E WSO is 1-2 eve repulte csak a típust. Nagy dolgokat nem sikerült igy megtudni... Az ostravai crew felhozatal fenyevekkel jobb volt... Tapasztalat hiánya miatt sztorizgatni nemigen tudtak, technikai részleteket vagy nem tudtak, vagy nem akartak valaszolni

Az a kiállított u-2 az ropkepes volt? Total ütött kopott volt...
Szoval ezek utan van rá esely, hogy megyek Ostravaba.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 494
113
Igen, most elegge beorult. Hamarosan indul a torok F16os, meglatjuk, mi lesz.
 
M

molnibalage

Guest
Ja, Viper zsoke sem volt sehol. Sem jenkiknel, sem europaoi gépeknél... Pedig nagyon szívesen beszeltem volna veluk is...

Az E-7 nel a crew az angol kek ruhas társasággal foglalkozott. AH-64 -nel sem volt senki. Nagy volt a statik sor, de ember keves. A spanyolok is inkabb csak az ajandektargyak eladásában jeleskedtek. A pilóta csaj csinos volt.

Szóval ahhoz képest, hogy Ostrava elvileg sokkal kisebb rendezveny, nekem eddig az többet adott crew teren. Az, hogy a TB felszállt a Su-27-tel eppencsak megmentette gyenge kozepesre a tegnapot. A hang és keroszag iranti igenyem ki volt elegitve meg lattam lanc es b17 et is. Kb ennyire futott, duplán peches voltam.

A kub meg korszerűsített volt, de ki sem volt irva, hogy honnan jott, senkivel nem lehetett beszelni egyik legvedelmi eszkozrol sem...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 494
113
En kinn voltam minden nap, ahogy szoktam. Most mindenki szepen repuli az alacsony programjat. Eso nincs, meleg van. Tegnap ilyenkor esett.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 494
113
Vegul egy B2es jott es ketszer huzott at. Igy sehogy sem volt jo a programleirasban a "3xB2"

De igy is eleg jo volt :)
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75