[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 683
113
Az orosz jelenlétet sokan tagadják. Szerencsére a kilőtt tankok árulkodnak a közvetlen orosz agresszióról, sok típus ugyanis nem szolgál az ukrán seregben. Ilyen példa a T-72B amiből jópárat kilőttek az ukránok. Ezek a tankok az orosz 6. pc. dandár állományából származnak, de azonosítottak más egységeket is. Miután a megosztások világában élünk, rengeteg fotó készült kilőtt tankokról, akit érdekel itt lehet kutakodni: lostarmour.info/armour/

Egy másik érdekes bizonyíték a T-90A jelenléte ukrajnában. Nem irigylem akit nem zavar hogy a reguláris orosz hadsereg ólálkodik Magyarország keleti szomszédjában. Ráadásul a legmodernebb technikával felvonulva... Akit érdekel itt olvashat angolul a témáról, sok fotóval.

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2017/04/02/tankspotting-t-90as-donbass/

https://www.bellingcat.com/news/uk-...zed-infantry-brigade-donbass-tell-tale-tanks/

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/09/22/russias-6th-tank-brigade/
Hallod-e , engem nem zavar, Amszterdam ide 1600km, Donyeck meg 2000. Mind a kettő isten háta mögött a világ végén van. Ha te ettől pánikbeteg vagy akkor keress egy jó pszichologust.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 683
113
id253-09.jpg

A ,,felkelők" beindítottak egy emlékművet is, ami épp egy Isz-3m volt. Későb ukrán zsákmánnyá lett a veterán. A póttartályon a LVOVba!!! csatakiáltás olvasható. Lvov nyugat ukrajna, más néven Lemberg.
Igen? És? Mi a baj Lvoval?
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Ahhoz előbb Malorossziának el kell érnie a Belorusz határt, nem?
Harkov egyértelmű, Szumi és Csernyihiv is megnyerhető Zaharcsenkoék számára. Ha Kijev is "elesik akkor pedig szinte biztosan Zsitomir is. Kijev pedig alapvetően orosz ajkú. (az internet elterjedésével a kétezres évek elején egyébként megszakadt és visszafordult az elukránosodás mindenhol, főleg a fiatalok körében, mert angolul azt nem tudnak, és a nyugati nyelvek nekik nagyon nehezen megtanulhatók, ellenben az orosszal, amelyet játszi könnyedséggel fel/ visszavettek. Mert a hálón egy egész világ van oroszul amit megértenek, és tudnak hozzá csatlakozni. Ez még nyugaton is így van most is - de a középső területeken egyértelmű hogy nem érvényesült az "Ukrán" tekintély. És vért izzadnak a nagyon ukránok, hogy betilthatták a csúnya orosz oldalakat, de azok a fránya fiatalok a facebookon is csak oroszul lógnak)
Már Csernyihiv esetében is megvan a kapcsolat Belorussziával.
Ekkor pedig Délen egyébként Kirovográdig "sima liba". És Mikolajiv , Odesssza egyértelmű.
A nagyon nyugati területekben nem hiszek. Már csak Románia , Lengyelország... és az ott valóban létező Ukrán (és nagyobb részt valóban ukrán ajkú) területek miatt sem. (igaz, itt a sötét ló a Ruszinok Ukránok által tagadott területe lehet, és az okozhat meglepetéseket) Kérdés hogy Moldova Észak nyugati csücskétől mennyre balra és mennyire egyenesen merrefelé húzható Belorusszia felé az önmaguktól nagyrészt orosz ajkú/oroszul kommunikáló területek határa. És hogy a maradék Ukrajna mindennel együtt meghaladná e a 8 milliót.
Mert lényegében két külön nyelvű országról van szó. ( egyéb nemzetiségű területekkel kiegészítve) És egy új föderáció alapja Belorussziával természetesen az orosz ajkúság lenne. És a Belorusz határ környékén nagyjából mindenki beszél oroszul. De éppen azért mert az orosz nyelv és kultúra lenne az alap, a bevadult ukrán nyelvű és valóban többségében ukránul kommunikáló területek szerintem ebbe nem férnének bele. Főleg a háború után.
(Ehhez az is hozzátartozik, hogy Dél és Kelet Ukrajnában, de még a középső területeken is, akik ukrán nyelvű ukránoknak számítanak a statisztikákban, igazából ők is csak kevert orosz-ukrán nyelven beszélnek. És ettől rendszeresen kiakadnak a nagy ukrán nyelvőrzők, )
Olyan sebek keletkeztek az orosz ajkúakban, melyet a nagyon Ukránok nem tudnak/nem akarnak felfogni. Pedig ez már meg fog maradni (még akkor is, ha megpróbálják elvenni az orosz ajkú többség identitását. ) Legjobb példa erre a Lengyelek minimum neheztelése Oroszországra. Ugyanígy az orosz ajkúak sem fogják elfelejteni többek közt az Odesszai mészárlást. Értem én a statisztikákat, ahol a nemzetiségre kérdeznek rá, csakhogy az identitás egy vegyes nemzetiségű országban mindig érdekes kérdés. (Erre jó példa Kanada, ahol lényegében az angol, a francia és az Indián területek külön álló országként működnek egy gyakorlatilag föderációban. És kissé leegyszerűsítve azért tud Kanada létezni, mert nem egy ország, hanem lényegét tekintve országok föderációja, melyek békésen éldegélnek egymás mellet, nem zavarják egymást, ugyanakkor élvezik és kihasználják a föderáció előnyeit. És kialakult náluk egy meglévő Kanadai éntudat. A lényegében kisebbségben lévő Ukrajnai lényegében föderáció Ukrán nyelvű ukránjai viszont, pl a Kanadai angol ajkúakkal ellentétben, ezen változtatni akartak, és ezzel pedig magát az Ukrajnai éntudatát támadták meg az Ukrajnában lévő orosz ajkú többség magát ukrán nemzetiségű /ukrán éntudatúnak valló részének is. Ez egy kapitális hiba.)

Zaharcsenko pedig erre építhet. (akár lufi lesz ez, akár nem, ez a Malorosszija kép egy sikeres éntudat építés, marketing fogásnak tökéletes, és egészen biztosan még évekig mindenhol erről fognak beszélni Ukrajnában. Ettől pedig Turcsinovék nagyon idegesek lesznek) És a Belorusz határ összejöhet.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Porosenko Grúzia megszállt területének határán megállapította, hogy Moldovának, Grúziának és Ukrajnának ugyanaz a problémája, hogy Oroszország illegális katonai bázisokat és megszállt övezeteket teremt a területükön, hogy korlátozza az országok szuverenitását és megsértse a területi egységüket.
http://www.president.gov.ua/en/news...hob-likviduvati-kolyuchi-droti-preziden-42510
ed898a3a46bc38f942cee44c73698fc9_1500453704_extra_large.jpeg

Ez a kép olyan vicces :) A sapkás-inges bácsi a főnök, hogy mindenki sorfalat áll előtte és így kamerázzák? :D Ráadásul szögesdróttal védik a tömeggel szemben :D:D
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo