Az európai védelmi szektor (közös programok,cégek,csőd/egyesülés/pénzügyi jelentések...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Akkor ennyiből maradhat az angol is mert azt meg az EU tette meg hivatalos nyelvének és akkor azt sem beszéli majd senki! :D :D

Persze, nem attól függ, hogy melyik lesz a hivatalos nyelv, hogy hányan beszélik, hanem hogy mit mond a jog. A jog jelenleg azt mondja, hogy az angol
nem maradhatna az EU hivatalos nyelve, na de a jogot meg majd úgy görbítik, hogy megfeleljen az aktuális politikai iránynak...
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 365
113
Az egész azonn áll vagy bukik, hogy a franciák mennyire ragaszkodnak a hajófedélzeti bohóckodásukhoz. Magam részéről viccesnek tartom, hogy a CDGn talán ha hat rafale lehet repképes átlagosan, és ezért a durván hat gépért az egész európai repülőipart és a sajátjukat elcseszték, vagyis e köré építették (mondjukaz USMC pont ugyanezzelcseszte szét az F-35öt - a flotta a szárnyasokkal mindig hülyén bánt).
Elvileg már többször kijelentette a Dassault, hogy egyedül a büdös életben többet nem csinálnak ilyen gépet, és ha a flotta nem nyomja keresztül a hülyeségét, akkor jó esély is van rá. Igazság szerint egyszerűen olcsóbb lenne, ha csinálnának egy akkora hajót, amire ráfér két normális hosszúságú gőz/elektromágneses katapult meg leszállófedélzet, minthogy egy vadászgépet csináljanak meg úgy, hogy egy ekkora teknőn lehessen használni.
A magam részéről teljesen reálisnak látom a dolgot, HA ezt sikerül kidolgozni.
 
T

torsen

Guest
Mintha pár éve arról lett volna szó, hogy a franciák a brit QE tervek alapján építenek egy hajót ( a britek meg kettőt). Rosszul emlékszem? Vagy volt ilyen terv de kuka lett?
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ha ő nem zárja ki akkor a másik oldal zárja ki ;) A brexitben az volt a lényeg, hogy a teljes jogú de Európa ellenes brittektől megszabaduljanak.
A Brexitet a britek maguk indították, nem pedig mások, hogy megszabaduljanak tőlük. Ez egy védelmi együttműködés lenne, a védelmi szövetségből pedig nem lépnek ki a britek.
 

Brimstone

Active Member
2017. július 31.
394
44
28
A Brexitet a britek maguk indították, nem pedig mások, hogy megszabaduljanak tőlük. Ez egy védelmi együttműködés lenne, a védelmi szövetségből pedig nem lépnek ki a britek.
Az európaiak pedig semmiféle módon nem vettek részt a brexit kampányban, hagyták a hülyéket, hadd rúgják ki magukat. Maga az ügy kb 5 évvel ezelőttről lógott a levegőben.
 
  • Tetszik
Reactions: therob
T

Törölt tag 1526

Guest
Az európaiak pedig semmiféle módon nem vettek részt a brexit kampányban, hagyták a hülyéket, hadd rúgják ki magukat. Maga az ügy kb 5 évvel ezelőttről lógott a levegőben.
Hagyták hagy döntsék el maguk. Ehhez a szövetséghez szabadon lehet csatlakozni és szabad kilépni is. Ez nem az a rendszer amelyik tankokat küld ha valaki ki akar lépni.
 

Brimstone

Active Member
2017. július 31.
394
44
28
Hagyták hagy döntsék el maguk. Ehhez a szövetséghez szabadon lehet csatlakozni és szabad kilépni is. Ez nem az a rendszer amelyik tankokat küld ha valaki ki akar lépni.
Úgy próbálják tovább integrálni az EU-t, hogy közben letisztítják az ímmel-ámmal csellengőket, félig EU elleneseket . EU-s hadsereget, külpolitikát, komoly nemzetközi nagyhatalmi szerepet csak elkötelezett tagokkal lehet építeni.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A biztonságpolitikai főképviselő tájékoztatója a tallini védelmi csúcstalálkozó témáiról.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
A HK úgy döntött, ezentúl kb a fél világnak nem ad el fegyvert:



Founded in 1949 Heckler & Koch, a major producer of handguns, military rifles and sub-machine guns, quietly adopted a new policy to make it difficult to obtain export permits from the German government when dealing with a number of countries around the globe.

Be the first to know - Join our Facebook page.


Countries in the company's current ban include: Israel, Mexico, Brazil, India, Saudi Arabia, Egypt, the United Arab Emirates, Turkey, Malaysia, Indonesia or any African countries.

The company quietly announced the move as a side note in its most recent annual report, stating that they will now only sell to “green countries,” which they defined as being NATO-members or “NATO-equivalent” (Japan, Switzerland, Australia and New Zealand) and those that met Transparency International’s corruption perceptions index and the Economist Intelligence Unit’s democracy index.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
T

Törölt tag 1586

Guest
Nem tudom volt e már szó erről az Európai Véelmi Alapról (European Defence Fund) ...
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-1508_en.htm

Az évi 5.5 milliárd EUR-s alap célja a fokozza Európa védelmi kapacitását.
A kutatás-fejlesztési támogatások mellett szerintem különösen érdekes a tagállamok védelmi céginek az együttműködésének a támogatása.
Erre a célra 2020-ig évi 500 millió 2020 után évi 1 milliárd EUR fordítható.
20%-os támogatást biztosítanak a beruházásokhoz ami azt jelenti hogy 5 milliárd EUR közös beruházás lehet támogatott.

Az Olaszok be is ijedtek..
https://www.defensenews.com/global/...se-spending-fund-could-cripple-italian-firms/
félnek hogy az EU-s támogatás segítségével a már most is jóval tőkeerősebb Francia és Német cégek felvásárolják az Olasz védelmi iparágban érdekelt cégeket.