• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 185
113
Természetesen, de ezt azért írtam, hogy önmagában az hogy segítettek nekik, az teljesen rendben van. Szerintem a Kurdok még időben észhez lettek térítve, s ez pont az Usa nak is köszönhető, mert elmondták nekik hogy nem támogatnak mást csak az autonómiát. Ritka hogy védem őket, de ez nem az ő saruk. Most nem. Izrael viszont már más kérdés...
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 246
20 407
113
- Az iraki miniszterelnök Gen. Abdul Amir al-Zaidi-t nevezte ki a kurdok elleni művelet vezetőjének.
- A kurdok szerint ő egy olyan Baathist, aki a korábbi Anfal műveletben is részt vett és több ezer kurd haláláért felelős.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 246
20 407
113
Kettős öngyilkos merénylet Kirkuk központjában, újra itt az IÁ.
A kormányzó erősítést kért Bagdadtól.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 246
20 407
113
Szaúd-Arábiában lezuhant egy kis gép/helikopter (most még szabadon választható:)) 8 hivatalnokkal, egyikük egy herceg, aki meghalt.
Az egyéb ottani eseményekhez kapcsolódóan sok a találgatás, hogy ez most baleset vagy sem.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and endre

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 246
20 407
113
Az iraki miniszterelnök Abadi ma a visszafoglalt Al Qaimban járt. PMU (milícia) egyenruhában.
DN3y4ufXcAIEriM.jpg
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 246
20 407
113
Az iraki török követ is meglátogatta a kerbalai mecsetet. ( síita szent hely, a törökök szunniták)
DN5hwMwWkAAXLRn.jpg
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Dühít ez hogy egy agresszív síita kisebbség ugráltatja a többséget, hasonlóan Szíriában. Hezbollah nélkül a keresztények biztonságosabb környezetben élnének, de hát Irán nem nyugszik míg be nem borítja vérrel a Közel-Keletet. Persze a fő szponzora Iránnak meg élvezetét leli abban ha a keresztény lakosság szenved, csak az önző érdekei és támaszpontjai ne sérüljenek. Így volt ez az elődénél és így van ma is, a közel-keleti kereszténység csak Izraelre vagy a szabad Nyugatra számíthat.

Az a baj, hogy ha nem a Hezbollah, akkor a szaudi támogatású szunniták veszik át a hatalmat. Egyik sem jó. A legjobb az lenne, ha egy keresztény diktátor kerülne hatalomra és erős kézben tartaná az országot. A demokrácia sajnos nem jó az ilyen megosztott országoknak. Nekik igenis egy erőskező diktátor kell, mert úgy látszik, hogy csak azok tudnak rendet tartani. Persze a diktátor mind a nyugattal, mint az oroszokkal legyen jóban, egyik se akarja megbuktatni.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
annyit se:)

más: érdeklődőknek: ez ha jól rémlik egy háromrészes cikksorozat volt:
http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201210/a_nyolcvaneves_szaud_arabia_tortenete_1_resz

Amennyire én látom, jelenleg a vahabita szaudiak támogatják messze a legtöbb terroristát a világon, ennek ellenére Izrael feltűnően jóban van Szaud-Arábiával. Irán viszont arra költi a pénzt, hogy a közel-keleten erőssítse a pozícióját és nem arra, hogy nyugaton merényleteket szervezzen (sőt, a Közel-Keleten sem szoktan nagyon merényleteket szervezni az általa támogatott szervezetek). Persze értem én, hogy Izraelnek jobban fáj az, ha a palesztinok függetlenségi harcát segíti Irán, mint az, ha Nyugat-Európában évi pár száz ember meghal merényletben a szaudiak miatt.
Amúgy régebben a szaudiak támogatták a palesztinokat. Ők már leálltak ezzel?
A másik meg, hogy Irán lényegében Izraelnek köszönheti a létét, hisz a forradalom után, amikor Irak megtámadta, Iránt, Izrael volt az egyik legnagyobb támogatója. Miért kaptak össze?
Ember legyen a talpán, aki megérti, hogy a Közel-Keleten ki kivel van. :)
Kíváncsi lennék a te véleményedre ezzel kapcsolatban.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Na ne.. Pár despota zsoldban álló újságíró kirakta ezeket olyan helyekre ahol nincs tömeg és nem verik a helyiek rögtön agyon.
Ráadásul angolul van twitter nyelven, ez a fakenews közönségének szól, nem a helyi kecsketerelő kurdnak.

Csak megjegyzem, hogy még az általad etalonnak tartott index is azt írja, hogy a Nyugat cserbenhagyta a kurdokat.
Ilyeneket ír az index:

"Tényleg megint magukra hagyjuk az Iszlám Állam elleni harc hőseit?"
"Túl sok újságot olvastak, elhitték, hogy a Nyugat majd segít"

"Ezért keverhették össze a Nyugat kurdok iránti szimpátiáját a nyugati államok támogatásával; ezért hihették el, hogy a tragédiákkal kikövezett nemzeti múlt és az Iszlám Állam elleni katonai érdemek a nemzetközi közösség előtt igazolják majd a függetlenségi törekvéseiket; és ezért ringatták magukat abba az illúzióba, hogy egy – a katalánnál sokkal egyöntetűbb – demokratikus akaratnyilvánítást a nemzetközi közösség nem hagyhat majd figyelmen kívül."

Szóval még a nyugat érzelmesebb része is úgy értékeli, hogy cserbenhagytuk őket, akkor szerinted a kurdok mit érezhetnek?
Amúgy meg autópája felett van az egyik hirdetés, szerinted, hány ezren láthatják egy nap? Mégsem verték agyon a "pár despota zsoldban álló újságírót" aki kirakta.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
kezdjük azzal, hogy mi a szalafizmus, és mi a vahabita iszlám:
http://epa.oszk.hu/02900/02932/00005/pdf/EPA02932_terror_elharitas_2014_1_02.pdf

Ha pedig azt hiszed, Irán a jófiú a sztoriban, hihetetlenül naív vagy....
sraelnationalnews.com/News/News.aspx/178204

Egyébként jelenleg darabszámra Irán támogatja a legtöbb terroristát a világon.
Hezbollah, a jemeni, észak afrikai bandák, stb.
Ott keverték a szart ők is Irakban is, szíriai közreműködéssel, ott hoztak létre kiképzőtáborokat, és segítették a koaliciós erők elleni terroristák kiképzését, felfegyverzését.

A másik változás Szíriában történ.

Ott a síita (alevita) Bassár el-Asszád irányította a szunnita többségű országot. Asszád hatalmát az Iránból támogatott síita Hezbollah is segítette. Ahogy Irakban, miután kitört a polgárháború, itt is fellángolt a síita-szunnita felekezeti konfliktus.

Ebben a helyzetben Irán és az Öböl-menti országok a fent leírt politikai okokból elkezdték a saját "szövetségeseiket" támogatni a helyi konfliktusokban. Irán a síita csoportokhoz kezdett el pénzt csatornázni, a szaudik (és a többiek) pedig a szunnitáknak küldtek támogatást. Hogy a háború végén Irak/Szíria rendes síita/szunnita ország legyen.

A napi háborúzás, vagy egy európai támadás költségeihez képest csak ezen a vonalon jelentős mennyiségű pénz áramlik a Szíriában és Irakban harcoló szélsőséges csoportokhoz.


https://www.hvgkonyvek.hu/image/data/beleolvasok/ISZLAM_ALLAM_beleolv.pdf


Ja,. hogy aztán a fagyi visszanyalt????
Gondolom nem véletlenül, hiszen így betehette mullahmancsokat Irakba, Szíriába, és tetszeleghet a megmentő szerepében.
(ha van olyan hülye, aki ezt elhiszi, az meg is érdemli a sorsát.

Eközben az Öbölben, a szaudi részt nézve:


http://www.independent.co.uk/voices...ke-over-the-north-of-the-country-9602312.html

de....
Az ISIS gyorsan a szaúdiak fejére nőtt. Bandar herceget már 2014 tavaszán megfosztották szinte minden hatalmától, amikor egyértelmű vált, hogy egy szörnyeteg létrehozásában segédkezett.

Hivatalosan elismert állami támogatást sosem kaptak az Öbölből ezek a szélsőséges csoportok, és ma már az ISIS pénzelését a hatalom tényleg nem is nézi nagyon jó szemmel.

Ez azonban a magánembereket nem akadályozza meg, hogy dollár százmilliókat küldjenek Szíriába a harcoló feleknek.





Ez állhat az utóbbi óvatos reformpróbálkozásai mögött: évtizedek óta tudják hogy a tigrisen lovagolnak, de nem tudnak leszállni ról: mostanra a belső vahabita keménymag már az ország stabilitását veszélyezteti.

Eközben:
http://friss-hirek.eu/kulfoldi-hire...res-nagy-falat-epit-az-isis-feltartoztatasara
nagyfal_n.png




A szudiak rühellik a palesztinokat, kb úgy vannak velük, mint jobbikos a roma közmunkással.
(Ezzel kb az arab világ 90 százaléka így van)
Plusz a palesztinok jó része szunnita, de beálltak a siita Irán mögé.
Ezért a szunnita arabok jó része csak azért nem köpi le őket mert:
-kár a vízért
-szerintük összekoszolnák a nyálukat.

Izrael és Rijad: az iráni nukleáris létesítmények már nem léteznének, készen állt a közös izraeli-iráni hadműveleti terv. Csak az a sötétbőrű és agyú Obamba elqrta.

Irán pedig mint Rijadot, mint Izraelt napi beszédben fenyegeti nukláris támadással/megsemmisítéssel.

És ha azok a szakállasok ráteszik a kezüket egy atombombára csak egy dolgon fognak gondolkozni: Izraelre dobják le, vagy Szaud-ra.

Hát szerinted mit kéne csinálniuk a kényszerszülte szövetség helyett:? Morogni egymásra mint magyar-piréz kommnetelők?
Bocs, az nem Európa, ahol évekig lehet .. ét vakargatni, aztán ha beüt a krach, maximum egyíüttérző üzeneteket írunk a facebookra.
 
  • Tetszik
Reactions: Fade