Érdekességek a világ országaiból

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A jövő generációja nem lesz a múlt szörnyei által befolyásolva és egy jobb világot fognak építeni.
Mindig mindenki jobb világot akart és akar építeni, hiszen ki az a marha aki direkt rosszabbat akar magának és a családjának!? Jobb ha tudod hogy a múlt generációját a múlt szörnyei befolyásolták, a ma generációjával a ma szörnyei teszik ezt, a jövő generációját meg a jövő szörnyei fogják fojtogatni. Egyik se sokkal jobb a másiknál, csak másképpen szar, és ez nem mindig a korszaktól függ mert ezek nem foglalkoznak a naptárral.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 821
81 173
113
qt8vRGsPnJI.jpg

ZebLm-IpkB4.jpg

l6w7ri_axuM.jpg

ZebLm-IpkB4.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger and fishbed

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
1 lengyelt hozam fel példának. Beszéltem többel is, megosztottam itt a fórumon is korábban. Nem tudod legyőzni a nagyvilágot, a valóság egyszer betör hozzád.
A jövő generációja nem lesz a múlt szörnyei által befolyásolva és egy jobb világot fognak építeni. Eljön az idő amikor már nem te fogsz dönteni, hanem az én korosztályom.
Az idő vasfoga minden rendszert kirág. Elmúlik ez is mint egy rossz álom, tudok várni.


Mugabe is meddig húzta.... aztán aki jött utána, ugyanaz feketében.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 455
113
https://444.hu/2017/11/25/francia-s...-az-orosz-allami-sajtoban-a-radioaktiv-felhot

Miközben kifele a teljes tagadástól a nemzetközi vizsgálóbizottság felállításáig puhult az orosz álláspont, belső fogyasztásra a kormánybarát orosz sajtó, illetve az állami intézmények vezetői számos magyarázattal álltak már elő, de közös bennük, hogy "nincs semmi baj".
Azt mondják tényleg nincs. Nem kell parázni, sem a hisztit kelteni. Emberre nem veszélyes , és Okt 15-től nem kimutatható a légkörben. Legalábbis valami ilyesmit közölt le a rádió. Továbbá hogy nem erőműből származik , gondolom ez sem mellékes. Ugye emlékszel arra kis rövidfilmre ahol a mostanáig elhasznált atomfegyvereket mutatták be világszerte. Mennyi is volt? Valami 1200 db? Azért se hisztizik senki.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 455
113
Putyin aláírta a külföldi médiumokat korlátozó törvényt, ezután őket is ügynökként kezelik majd.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20171...ajtoorganumokrol-szolo-torvenymodositast.html
A módosítás azokat a médiumokat érinti, amelyek külföldi kormányok, kormányszervek, külföldi állampolgárságú vagy állampolgársággal nem rendelkező személyek avagy azok megbízottjai részéről részesülnek pénzügyi vagy más anyagi támogatásban.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 986
113
Válaszlépés az amerikai törvényre az RT és a Sputnik ellen.
Nyilván arányos ellenlépést kell adni mindenre. Az itt a lényeg szerintem, hogy ki volt az aki nem hagyta a másik szemszögéből történő elmesélést, s lépett először. Ezt kell a történelemkönyveknek megjegyezni!
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
https://444.hu/2017/11/26/egy-torve...sak-kulon-helyisegben-arusithatnanak-alkoholt


....
reggel kilencig pedig ne lehessen alkoholt árusítani....
( mrGorbatschow liked this)

utóirat:
Szása ül a Volga partján és töpreng:
- Ha ledobnának egy atombombát, eltűnnék én is és a vodka is. Ha neutronbombát dobnának le, csak én tűnnék el, s a vodka megmaradna. De ez milyen szörnyű bomba lehetett, hogy csak a vodka tűnt el.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
https://444.hu/2017/11/26/egy-torve...sak-kulon-helyisegben-arusithatnanak-alkoholt


....
reggel kilencig pedig ne lehessen alkoholt árusítani....
( mrGorbatschow liked this)

utóirat:
Szása ül a Volga partján és töpreng:
- Ha ledobnának egy atombombát, eltűnnék én is és a vodka is. Ha neutronbombát dobnának le, csak én tűnnék el, s a vodka megmaradna. De ez milyen szörnyű bomba lehetett, hogy csak a vodka tűnt el.

Mondd, te '90 után születtél, hogy neked ez a vicc új?