[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Jelenleg Ukrajna jön ide.
ha lassan 3 milló ukrán dolgozik Lengyelországban, a magyar kormány az általad leírtak ellenére nyomatja az ukrajnai munkavállalók programot, akkor a nyelvtörvény, és hogy a kárpátaljai magyarokkal, a "futottak még" kategória a politikában.

Miért ne vállalhatna tisztességes ukrán ember nálunk munkát? Nem az átlagos ukránnal van baj, hanem a politikusaikkal.
 
  • Tetszik
Reactions: sata

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
Tisztában vannak vele hogy mennyi it is az átlagbér. Aki meg azt az elvelt nyomja hogy csak azért is hozzuk be őket mert ezáltal olcsóbb biorobotokat kap. Az ............... Majd pár év múlva is ezt szajkoza mikor a cége sülyedőbe megy a munkerőhiány miatt. Aki átjön ukiból azoknak a nagyrésze dobant is nyugatra. Hülye lenne ittmaradni rabszolgabérét.
 
  • Tetszik
Reactions: Panzerfaust

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Most hogy társultak is nem hinném hogy olyan kapós volna Mo. Aki közel van a határhoz ok, de a többinek inkább nyugat játszik.
Csomó ismerősöm dolgozik ukránokkal egy munkahelyen, vendéglátósok, nekik is az a fizetés tetszik amit ott kapnak, nem amit itt... 4-500 euró helyett a dupláját.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 978
113
Azért mert a béreket letörni hozzák be őket.
Túrót, Sarvaron a flexben vagy lenovoban vagy melyik formedvenyben 270000 forintokat kapnak míg a magyar mellette kap 140000 t. Kollégám felesége megérti őket mert Kárpátaljáról jött ide úgy harminc éve ha nem több. De nem árulja el nekik hogy érti mit beszélnek. Ezek ukránok jobbára a kárpátokon túlról. Dolgozni nagyon nincs kedvük, szidják a fonokoket meg a helyet.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Megírtam anno első nap, hogy Ukrajna az oroszoknak akar odacsapni- De azt is büntetni fogja, aki az oroszokhoz törleszkedik.
Én úgy tudom, a kárpátaljai magyarok annyira nem törleszkednek az oroszokhoz, hogy többen közülük a szakadárok elleni harcokban veszítették életüket!! Ehhez képest Ukrajna csúnyán odacsapott nekik, szóval talán rosszul céloztak ha az oroszokra haragszanak. Ha esetleg úgy gondolod, hogy Magyarország törleszkedik az oroszokhoz, erre miért lenne szerinted korrekt válasz a kárpátaljai magyarok földbe döngölése?!
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
bocs, de nem fogok a 888 és tsai politikai elemzéséből kiindulni.
odáig azért nem süllyedek.
Talán jártál, ott éltél mostanában Ukrajnában, onnan vannak pontos információid?! Mert úgy látszik, neked nem elég a neten látható horogkeresztes, náci jelvényes/tetoválásos büszke ukránok fényképgyűjteménye. De ha neked ezek tetszenek, akkor szerintem próbáld meg ezeket a fotókat és a rajta "díszelgőket" Izraelben minősíttetni, kíváncsi vagyok mekkora sikered lesz velük?!!
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Pár hete már hoztam a linket..
Ha jól emléxem arról van szó hogy a fenti két ország tamtamozás helyett az eszét használja a témában az ukránokkal.
A kjihirdetés után hivatalosan tiltakoztak,.
"Egyeztetnek, találkozak etc etc etc"

https://24.hu/kulfold/2017/10/13/uk...-roman-iskolat-sem-fognak-bezarni-ukrajnaban/

http://huppa.hu/ukran-nyelvtorveny-a-lengyelek-kepesek-normalisan-viselkedni/

Közös nyilatkozatot írt alá a lengyel és az ukrán oktatási miniszter, melynek értelmében kölcsönösen biztosítják az anyanyelvi oktatás lehetőségét egymás nemzeti kisebbségei számára – jelentette be szerdai varsói sajtótájékoztatóján Anna Zalewska lengyel oktatásügyi miniszter.

A dokumentumban Ukrajna megerősítette, hogy a korábban kötött kétoldalú szerződések szerint továbbra is biztosítja a feltételeket a területén élő lengyel kisebbségnek az anyanyelv oktatásához, valamint az anyanyelven való tanuláshoz. A nyilatkozat az óvodai, az általános és a középiskolai képzést is említi ebben az összefüggésben. A dokumentumban Kijev megerősíti, hogy az új oktatási törvény “az államnyelven történő oktatással párhuzamosan” biztosítja az említett feltételeket az ukrajnai lengyel kisebbségnek.

A két fél egyúttal megerősítette az államnyelv oktatásának szükségességét is. Varsó a dokumentumban készségét fejezte ki, hogy megossza Kijevvel a nemzeti kisebbségi oktatás terén szerzett tapasztalatait és “jó gyakorlatát”.

(Öt lengyel középiskola van Ukrajnában)



Utóirat:
grat a magyar külügynek...

Mindig ezt mondják az ukránok, tudod olyanok mint az arabok, mindent megigérnek azután "máshogy emlékeznek rá" és elfelejtik amit ígértek.

http://www.karpatalja.ma/karpatalja...nem-zarjuk-be-a-nemzetisegi-nyelvu-iskolakat/

De attól még a kárpátaljai magyarok nem igazán boldogok:

http://karpathir.com/2017/11/11/mi-var-rank-karpataljai-magyarokra/
 
  • Tetszik
Reactions: arcas

Brimstone

Active Member
2017. július 31.
394
44
28
Itt Európa közepén nem hinném, hogy kidobnának a NATO-ból, mert az azt hozná magával, hogy Kínával és/vagy Oroszországgal szövetkeznénk.
Pont, hogy megtehetnék mert földrajzi helyzetünkből kifolyólag megoldható hogy ne vigyük túlzásba a kínai orosz barátságot. Persze valószínűleg nem ez fog történni, hanem az hogy kihagynak mindenből miközben névleg marad a tagság. Ez van az EU-val is. Megy a további integráció , egyesek viszont maradnak ott ahol vannak, a fejlesztési támogatások lejárnak. ..
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113

Soproni "őslakosok" már rendszeresen dühöngenek, hogy kezd lakhatatlanná válni a város. Lakosságszám kb. megháromszorozódott, nagy részük Ausztriába ingázik robotolni, az elcigányosodottabb keletiek (szabolcsi szakszóval fehércigány) 2-3 fizetés alatt összekaparnak valami szakadt audira meg mélynyomóra valót aztán azzal vergődnek éjjel-nappal...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113
A történelem kereke forgandó. Eu-liberálisait megvették kilóra az arab olaj milliárdosok! Mivel ha 10 éve ezelőtt lépi meg az USA ezt másnap az EU vezető állami egymásra licitálva versenyeztek volna, hogy melyikük nyitja meg előbb a nagykövetségét Jeruzsálembe!

Kis off

Ja most már nem háttérhatalmi soros ci..isták hanem olajmilliárdosok. Kár hogy ugyan arról az országról van szó akik mellett mindig is kiállt a magyar nép, mert minket is kihasználnak és rabolják a földünk, őket még éheztetik is, a fehér foszforbombázásról nem is beszélve.
 
Status
Not open for further replies.