[BIZTPOL] Irán

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Keményen erőltetik az iráni Majdant, már megjelentek a szokásos szépszemű-szomorú leányzókat ábrázoló netes röplapok, ki hitte volna de lőtt halottak is akadnak elvileg most épp három.
Pickupokra telepített mobil zavaróállomásokat látnak a tüntetések közelében, blokkolják a telefonokkal elérhető frekvenciákat (elvileg. szerintem inkább fülelnek a gyanús katonai és CB rádiók után).

Nem kell erőltetni semmiféle Majdant.
Gazdaságilag a béka segge alatt. Olajár alacsony szinten, az ugyanúgy odatesz az iráni nagy terveknek, ahogy Moszkva is szívja a fogát.

Plusz a fegyverkezési programjaik, a kétfrontos kváziháború, a terrorszervezetek fenntartása: mintha égetnék a pénzt.

Ezt úgy pénzelik jelenleg, hogy megnyirbálják a jóléti programokat, csúsznak a fejlesztések, a beruházások, etc.

Aztán ahogy Lenin idézetekkel nem lakot jól a nép, a Korán-biflázással sem

Keményen erőltetik az iráni Majdant, már megjelentek a szokásos szépszemű-szomorú leányzókat ábrázoló netes röplapok, ki hitte volna de lőtt halottak is akadnak elvileg most épp három.
Pickupokra telepített mobil zavaróállomásokat látnak a tüntetések közelében, blokkolják a telefonokkal elérhető frekvenciákat (elvileg. szerintem inkább fülelnek a gyanús katonai és CB rádiók után).

Mas nem is lehet ugye ?

Gazdaságilag a szankciók miatt van ott ahol van, nem az alacsony olajár miatt. Amikor mégtöbb szankció volt rajtuk azóta csak jobban állhatnak, mert felszabadult az elloptott pénzeikből. Moszkva is annyira szívja a fogát, hogy minden szaknció ellenére egyre inkább a saját lábára áll azokból amit eddig importált. Terrorszervezeteket meg Izrael támogat, elég felvétel volt amint ISIS harcosokat visznek izraeli kórházakba, és az izraeli védőernyő alá húzódnak most is a terroristák a Golánon az SAA elől. Az gazdasági oldalát a dolgoknak meg nem magyarázom, úgysem értenéd egy olyan országban ahol mindenki segélyből él és csak tartjhátok a markotokat, hogy más tartson el titeket.

• Tetszik
Reactions: zeal
Elég sok helyen utcára vonultak, találtam egy térképet:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

kicsit az indokokról:

A new budget presented by the government this month was widely debated on Telegram, Iran’s most used social media outlet. Many people were upset over appropriations for religious and revolutionary institutions while other areas of the budget were cut. An unpopular “exit tax” that Iranians pay whenever they travel outside the country was increased, and millions of dollars were cut from a modest but popular subsidy plan for the poor.

At the same time, the government has allowed Iran’s currency to depreciate over the past half year, a psychological blow that resulted in inflation of certain products like a 40 percent increase in the price of eggs.

sikeres gazdaságpolitika, valóban...
https://www.nytimes.com/2017/12/29/...rotests-erupt-in-iran-over-economic-woes.html

Mas nem is lehet ugye ?
A háttere? Abban is van valami amit Sharid írt, bár a kétfrontos háború azért erős túlzás. Azonban az elmúlt 6-8 évben láttam/láttunk pár kívülről segített eseményt, és itt is látni hasonló dolgokat ami a világ közvéleményének szól főként, és nem az irániaknak. Az iráni szervek ellenlépései is árulkodók, nem az embereket viszik be tömegével hanem a technológiai kommunikációt zavarják akár EW rendszerekkel, akár a Telegram blokkolásával. Mindeközben a Telegram ellenérdekelt mivel -ha jól tudom- szinte monopolhelyzetben van az iráni piacon.

• Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz
kváziháború.
2006 után a libanoni Hezbollah-ot újra fel kellett építeni, és azóta is iráni emlő eteti őket.
Szíria, iraki hadműveletek, a jemeni konfliktus a szaudiak ellen.....

A háttere? Abban is van valami amit Sharid írt, bár a kétfrontos háború azért erős túlzás. Azonban az elmúlt 6-8 évben láttam/láttunk pár kívülről segített eseményt, és itt is látni hasonló dolgokat ami a világ közvéleményének szól főként, és nem az irániaknak. Az iráni szervek ellenlépései is árulkodók, nem az embereket viszik be tömegével hanem a technológiai kommunikációt zavarják akár EW rendszerekkel, akár a Telegram blokkolásával. Mindeközben a Telegram ellenérdekelt mivel -ha jól tudom- szinte monopolhelyzetben van az iráni piacon.

azonkívül, ha jól olvasom, leállították a személyvonatok közlekedését, illetve zárva az iskolák.

Nem is ketfrontos az a haboru hanem harom inkabb.

Sziria - Jemen - Hezbolah/Izrael es akkor meg ott van a siita vilagforradalom ugye barhol barmikor.

azonkívül, ha jól olvasom, leállították a személyvonatok közlekedését, illetve zárva az iskolák.
Nem mindenhol egyforma intenzitású a rendészeti tevékenység. Teheránban jelentős, az események főleg a Forradalom tér nevű terület környékén zajlanak. Az internet több kerületben elérhetetlen. Az ország több területén megelőző jelleggel települt ki az utcákra a Forradalmi Gárda.

Állítom, hogy az ilyen "tüntetéshullámok" maguktól nem alakulnak ki.

Siíta világforradalom bárhol bármikor? Te már megkezdted az ivást a holnapi bulihoz vagy mi van?

Siíta világforradalom bárhol bármikor? Te már megkezdted az ivást a holnapi bulihoz vagy mi van?

En ugy tudom hogy az "iszlam forradalom" gyozelme ota iran folyamatosan felforgato tevekenyseget folytat valamennyi szomszedjanal es barhol ahol talal megfelelo donor szervezeteket. Ez letezesenek az alapja. A sita iszlam terjesztse a vegso gyozelemig. Sita vilagforradalom.

Te mashogy tudod ?

Nem mindenhol egyforma intenzitású a rendészeti tevékenység. Teheránban jelentős, az események főleg a Forradalom tér nevű terület környékén zajlanak. Az internet több kerületben elérhetetlen. Az ország több területén megelőző jelleggel települt ki az utcákra a Forradalmi Gárda.

1956 ? Csak hogy hazai vizeken maradjunk ?

Trump ellen se spontán háborognak néha itt ott a júeszében.

• Tetszik
Reactions: fip7 and svajcibeka