[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 280
27 152
113
- Franco rendszer nem omlott ossze, a (ha jol emlekszem) fia dontott ugy, hogy atadja a hatalmat a kiralynak (igy a parlamentnek, mivel alkotmanyos monarchia) onkent. Az mas kerdes, hogy a Franco rendszer nagyon jo volt a Spanyoloknak de mindegy mennyire jo a rendszer, az emberek barmit meg tudnak unni es akkor a legjobbat is lehuzzak a vecen a legrosszabbert cserebe is, lehet igy jart volna ha nem mond le magatol. De ebbol az lesz, hogy meg 1-2 generacio toketlenkedes utan visszahozzak a Franco rendszert, persze masik nevvel, ez egy termeszetes ciklikussag.

A nincstelenség, az iszonyú szintű korrupció, a gazdasági pangás, a kultúrára rátelepedő agyhalál olyan jó volt a spanyoloknak, hogy már az ötvenes évektől tömegesen sztrájkoltak, tüntettek és egyenesen lázadtak ellene függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldaliak voltak e. A hetvenes évekre lényegében nem maradt híve a rendszernek néhány százezer közvetlen haszonélvezőt leszámítva az erőszakszervezeteknél és az állam irányította gazdaságban. Ez a legközelebbi analógiája annak, ami most Iránban van.

Ugyanakkor erről te nem tudhatsz, mert Franco fiát (sic!) emlegeted! :D
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Például nézzük az elsőt:

https://forum.htka.hu/threads/biztpol-Észak-korea.511/page-185#post-399671

Could we read a newspaper from a satellite image?
https://www.quora.com/Could-we-read-a-newspaper-from-a-satellite-image

Answer 1

No, the satellite with the highest resolution was probably the KH-8 Gambit. An official history says that it “produced examples of imagery better than four inches ground-resolved distance.” Historian Dwayne Day notes that its resolution may have been great enough to see a golf ball, but not read newspapers.

The KH-8 which flew in the 70’s and 80’s returned exposed film in reentry vehicles, its useful life was limited by the film supply. Due to its short missions it was able to fly in a very low orbit, with perigee below 100 miles.[1] Modern satellites with electronic sensors have much larger mirrors but fly in higher orbits, so are not equal in resolution.

Answer 2

no, it's an urban myth, the best reported resolution (military) is enough to tell that a human is there and roughly what shape they are.

+ https://www.quora.com/What-is-the-resolution-of-spy-satellites

tehát az első hozzászólásod HÜLYESÉG

BUÉK! :)

Stay on topic! ;)

Komolyan a QUORA-ból idéztél?
Ugyanonnan ennek az ellenkezőjét is el lehet olvasni...
De pont addig a pontig kerestél csak amíg a te igazadat megerősíti.
Tovább nem mertél kutakodni.
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
A nincstelenség, az iszonyú szintű korrupció, a gazdasági pangás, a kultúrára rátelepedő agyhalál olyan jó volt a spanyoloknak, hogy már az ötvenes évektől tömegesen sztrájkoltak, tüntettek és egyenesen lázadtak ellene függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldaliak voltak e. A hetvenes évekre lényegében nem maradt híve a rendszernek néhány százezer közvetlen haszonélvezőt leszámítva az erőszakszervezeteknél és az állam irányította gazdaságban. Ez a legközelebbi analógiája annak, ami most Iránban van.

Ugyanakkor erről te nem tudhatsz, mert Franco fiát (sic!) emlegeted! :D
Beleirtam, hogy "ha jol emlekszem", igy nem fair, hogy ezt akarod ellenem forditani... amugy meg tok mindegy, hogy a fia vagy o maga vagy az anyosa, a lenyeg, hogy onkent adta at a hatalmat.
De a lenyeg: valoban nem eltem Spanyolorszagban... azt azomban tudom, hogy Franco mentette meg oket a 2.vh-tol.... elotte meg Franco gyozte le a kommunistakat ott es igy ott nem lett tanacskoztarsasag... Fanco kovacsolt beket az addig ellenseges Protugalia es Spanyolorszag kozott... azt hiszem azokban az evekben barki szivesebben lett volna spanyol mint barmi mas Europaban.
Akik utolag diktatorozzak azok azert tehetik meg, a szuleik eletben maradtak, mivel nem volt 2.vh Spanyoloban Franconak koszonhetoen. Arrol nem is beszleve, hogy ha kicsit idosebbek lennenek akkor emlekeznenek, hogy meg par evvel ezelott is "felig-diktatorikus"-nak vagy "felfasisztanak" nevezte Francot a baloldal. Az utobbi evekben lett csak diktator meg a baloldal sajtojaban is. Az meg, hogy Spanyoloban mindig is alacsonyabb volt az eletszinvonal mint mondjuk UK-ban meg csak nem bizonyitja mar, hogy hude szornyu volt a rendszer...
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Pal... ugratod a fórum népét a belsős lengyel szakértelmeddel, erre meg akkora hibákat ejtesz..
Ne haragudj, de nem tudom egy szavadat se elhinni, se lengyel, se orosz, se iráni biztpolban.
https://24.hu/kulfold/2017/12/29/meghalt-franco-egyetlen-gyereke/
Jaja de hulye vagy te...:) ... miert kellene pontosan kepben lennie valakinek Franco rokonairol csak mert masik temahoz meg ert? Amugy te is tudod, hogy beleirtam, hogy "ha jol emlekszem" baromira nem azon mulik, hogy a fia, lanya, anyosa, akarkije Franconak...
De most komolyan amikor itt lett volna a lehetoseg, hogy legalabb egy icipicit szepits az eddigi kb. 100:0-rol meg akkor is csak jobban lejaratod magad ilyen 24 fele szenylapok referenciakent hasznalasaval...:rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and dragonette

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 219
20 295
113
Az iráni állami tv közleménye: blokkolták az Instagramot és a Telegramot.
Egyéb források szerint: a VPN kapcsolatokat is.
A teheráni tüntetők közül kb. 200-at elfogtak.
Több iráni városról van olyan hír, hogy a tüntetők uralják a várost vagy egy részét, elkergetve a rendőrséget - pl. Bandar Abbas.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Még tegnapi hír: a Telegram/Whatsapp közül az egyik blokkolt egy csatornát mert Molotov koktélok készítésére és bevetésére buzdított.
 
  • Tetszik
Reactions: Pal

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 219
20 295
113
Rohani heti kormányülésen mondott értékelése a helyzetről - kivonat angolul.

Rouhani: some economic problems r rooted in issues from some years ago & some of them have more recent causes. The government & nation should hold each other's hand & help each other. But ppl's complaints r not only re economy, but also about corruption & lack of transparency.

Rouhani: people are critical due to the need of a more serious fight against corruption and the need to a better explanation about some issues. We believe the government & country belongs to people & people should express properly what they wish.

Rouhani: criticism is different than violence and damaging public properties. We welcome criticism... authorities should create proper situation for people to be able to express their complaints and to hold legal protests and rallies.

Rouhani about Trump's message: this man who tries to show sympathy with our people has forgotten that he himself called our nation "terrorist" just a few months ago. This man who is against Iranian nation from his toe to his brain has no right to pretend sympathy with Iranians.

Rouhani: people's demands and expectations are right, but it's unacceptable that we express them in a way that lets some people to infiltrate and express untrue, wrong & troubling things that concerns people.

Rouhani: people should feel that they are able to speak through media, yet administration will not tolerate groups that try to damage public properties or to disrupt public order.

Rouhani thanks security forces who "showed restraint" and treated people "without violence." END.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
más fórumról másolt hozzászólás:
Dzsihádfigyelő 2.0

A #FakeNews CNN lelepleződött, hogy iráni állami propagandát terjeszt

- A CNN a beszámolóját az iráni kormány hivatalos média ágána, a Tasnim News Agancy-nek a képeivel illusztrálta

"Mi a pics@t csinál a CNN", fakadt ki a családom egy perzsa tagja, "Az iráni kormány képeit posztolják az Iránról való beszámolóikban". Tőlem eltérően a családom [Iránban élő] perzsa rokonsága megbízik a CNN-ben, és most felháborodva nézik a CNN-en a Tasnim News Agency képeit. - írja Mike Cernovich a Cernovich Media-tól (a felesége perzsa).

A hírügynökség hivatalos meghatározása a saját honlapján:
A Tasnim Hírügynökség küldetése magában foglalja az Iszlám Forradalom védelmét a negatív média propaganda kampány ellen, és olvasóinknak valóságos, helyi híreket közvetíteni Iránról és az iszlámról, különösen korunk jelenlegi régióbeli iszlám ébredése közepette, ami hírügynökségünk napirendjének az élén foglal helyet.

A CNN később lecserélte a képet egy rezsimellenes tüntetést ábrázolóra, miután a Twitter fiókjukat elárasztották a felháborodott kommentek.

Íme a kép, amivel a CNN a rezsimellenes tüntetéseket illusztrálta, és mellette ugyanaz a fotó, ami előtte a Tasnimon jelent meg. (a kép mellesleg egy rezsimpárti felvonulást ábrázol)

Irán lakosságának bő fele 35 év alatti, a fiatalok elég iskolázottak is, viszont/így nem látnak jövőt maguk előtt. Gyereket sem mernek vállalni az anyagi szűkösség és bizonytalan jövő miatt. Az emberek a régi Iránt akarják visszakapni - mondja el Mike Cernovich perzsa felesége, aki folyamatos kapcsolatban van az iráni rokonaival. Az emberek készek akár meghalni is, hogy visszakaphassák a régi Iránt. Az utcákon "Reza Shah, áldott legyen a lelked!", "Shah, gyere vissza Iránba!" szlogeneket kiabálnak a tüntetők.

A tiltakozók egyik jelszava a "Függetlenség, Szabadság, Iráni Köztársaság", ami az 1979-es balos-iszlám forradalom jelszavának átírása, ami eredetileg "Függetlenség, Szabadság, Iszlám Köztársaság" volt.

https://medium.com/…/cnn-caught-spreading-iranian-governmen…

A Cernovich média beszámolója az iráni helyzetről: https://youtu.be/EmFVyBRRIDg

Az iranncr YouTube csatorna folyamatosan hozza nyilvánosságra a városok sokaságában már 4. napja zajló nagy tüntetéseket:https://www.youtube.com/channel/UC17JMuxcmRzJ-JQoER1pC6Q



FELHÁBORODÁS A CNN IRÁNI REZSIM PÁRTI BESZÁMOLÓJA MIATT | InfoWars
- A hamishír-média beszámolói az iráni diktatúra számára kedvezőek

Olyan hangnemben számol be a fősodratú média az iráni fejleményekről, mintha csak gazdasági jellegű elégedetlenség lenne.

Jellemző a CNN egyik főcíme, miközben az egész országg forrong és az utcákon van, és a rendszer végét követeli: 'Az irániak kormánypárti tüntetést tartanak' - "Két napos szórványos kormányellenes tüntetések után a kormány támogatói felvonultak teheránban."

A CNN legutóbbi beszámolója az iráni tüntetésekről vihart kavart a közösségi médiában, majd a konzervatív médiában is, mivel a liberális hírügynökség csak a kormány melletti tüntetésekről számolt be. Miután gyakorlatilag még pénteken sem számolt be a CNN a forrongó országról és az utcán lévő többszázezer emberről, szombaton megjelentettek egy cikket: 'Az irániak kormánypárti tüntetést tartanak' - "Két napos szórványos kormányellenes tüntetések után a kormány támogatói felvonultak Teheránban".

A felháborodások után a CNN frissítette a cikkét, és megváltoztatta a címét: "A tüntetések után az iráni kormány az illegális összejövetelek ellen figyelmeztet". Bár nem a legmegfelelőbb címet sikerült eltalálni, pl.: "Az iráni emberek országszerte tiltakoznak a zsarnoki iszlám rezsim ellen", de ez azért mégis egy lépés a helyes irányba.

https://www.infowars.com/cnn-faces-backlash-after-pro-iran…/

IRAN: A neten kering egy kép, ami, ha igaz, és nincs sok okunk kételkedni, némi reményre adhat okot: AZ ISZLÁM FORRADALMI GÁRDA MELLÉNYÉN EGY CETLIN FELIRAT: "NEM FOGADOK EL TÖBBÉ BRUTÁLIS PARANCSOKAT"

https://twitter.com/JackPosobiec/status/947508615677710336
https://www.jihadwatch.org/…/iran-photo-shows-islamic-revol…
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
más fórumról másolt hozzászólás:
Dzsihádfigyelő 2.0

A #FakeNews CNN lelepleződött, hogy iráni állami propagandát terjeszt

- A CNN a beszámolóját az iráni kormány hivatalos média ágána, a Tasnim News Agancy-nek a képeivel illusztrálta

"Mi a pics@t csinál a CNN", fakadt ki a családom egy perzsa tagja, "Az iráni kormány képeit posztolják az Iránról való beszámolóikban". Tőlem eltérően a családom [Iránban élő] perzsa rokonsága megbízik a CNN-ben, és most felháborodva nézik a CNN-en a Tasnim News Agency képeit. - írja Mike Cernovich a Cernovich Media-tól (a felesége perzsa).

A hírügynökség hivatalos meghatározása a saját honlapján:
A Tasnim Hírügynökség küldetése magában foglalja az Iszlám Forradalom védelmét a negatív média propaganda kampány ellen, és olvasóinknak valóságos, helyi híreket közvetíteni Iránról és az iszlámról, különösen korunk jelenlegi régióbeli iszlám ébredése közepette, ami hírügynökségünk napirendjének az élén foglal helyet.

A CNN később lecserélte a képet egy rezsimellenes tüntetést ábrázolóra, miután a Twitter fiókjukat elárasztották a felháborodott kommentek.

Íme a kép, amivel a CNN a rezsimellenes tüntetéseket illusztrálta, és mellette ugyanaz a fotó, ami előtte a Tasnimon jelent meg. (a kép mellesleg egy rezsimpárti felvonulást ábrázol)

Irán lakosságának bő fele 35 év alatti, a fiatalok elég iskolázottak is, viszont/így nem látnak jövőt maguk előtt. Gyereket sem mernek vállalni az anyagi szűkösség és bizonytalan jövő miatt. Az emberek a régi Iránt akarják visszakapni - mondja el Mike Cernovich perzsa felesége, aki folyamatos kapcsolatban van az iráni rokonaival. Az emberek készek akár meghalni is, hogy visszakaphassák a régi Iránt. Az utcákon "Reza Shah, áldott legyen a lelked!", "Shah, gyere vissza Iránba!" szlogeneket kiabálnak a tüntetők.

A tiltakozók egyik jelszava a "Függetlenség, Szabadság, Iráni Köztársaság", ami az 1979-es balos-iszlám forradalom jelszavának átírása, ami eredetileg "Függetlenség, Szabadság, Iszlám Köztársaság" volt.

https://medium.com/…/cnn-caught-spreading-iranian-governmen…

A Cernovich média beszámolója az iráni helyzetről: https://youtu.be/EmFVyBRRIDg

Az iranncr YouTube csatorna folyamatosan hozza nyilvánosságra a városok sokaságában már 4. napja zajló nagy tüntetéseket:https://www.youtube.com/channel/UC17JMuxcmRzJ-JQoER1pC6Q



FELHÁBORODÁS A CNN IRÁNI REZSIM PÁRTI BESZÁMOLÓJA MIATT | InfoWars
- A hamishír-média beszámolói az iráni diktatúra számára kedvezőek

Olyan hangnemben számol be a fősodratú média az iráni fejleményekről, mintha csak gazdasági jellegű elégedetlenség lenne.

Jellemző a CNN egyik főcíme, miközben az egész országg forrong és az utcákon van, és a rendszer végét követeli: 'Az irániak kormánypárti tüntetést tartanak' - "Két napos szórványos kormányellenes tüntetések után a kormány támogatói felvonultak teheránban."

A CNN legutóbbi beszámolója az iráni tüntetésekről vihart kavart a közösségi médiában, majd a konzervatív médiában is, mivel a liberális hírügynökség csak a kormány melletti tüntetésekről számolt be. Miután gyakorlatilag még pénteken sem számolt be a CNN a forrongó országról és az utcán lévő többszázezer emberről, szombaton megjelentettek egy cikket: 'Az irániak kormánypárti tüntetést tartanak' - "Két napos szórványos kormányellenes tüntetések után a kormány támogatói felvonultak Teheránban".

A felháborodások után a CNN frissítette a cikkét, és megváltoztatta a címét: "A tüntetések után az iráni kormány az illegális összejövetelek ellen figyelmeztet". Bár nem a legmegfelelőbb címet sikerült eltalálni, pl.: "Az iráni emberek országszerte tiltakoznak a zsarnoki iszlám rezsim ellen", de ez azért mégis egy lépés a helyes irányba.

https://www.infowars.com/cnn-faces-backlash-after-pro-iran…/

IRAN: A neten kering egy kép, ami, ha igaz, és nincs sok okunk kételkedni, némi reményre adhat okot: AZ ISZLÁM FORRADALMI GÁRDA MELLÉNYÉN EGY CETLIN FELIRAT: "NEM FOGADOK EL TÖBBÉ BRUTÁLIS PARANCSOKAT"

https://twitter.com/JackPosobiec/status/947508615677710336
https://www.jihadwatch.org/…/iran-photo-shows-islamic-revol…
Vicces hogy a liberalis mediabol tajekozodo "nep" koveteli a liberalis mediatol, hogy kevesbe valosagos, meg liberalisabb kepet kozoljon... megis miert ne hasznalhatna a CNN egy fotot csak mert eredeti Irani emberek keszitettek Iranban, akik horribile dictu meg az is lehet, hogy nem gyulolik a kormanyt?
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 219
20 295
113
in the last 24 Hours of #IranianProtests ,
72,200 tweets , tweeted w/ this hashtag " #تظاهرات_سراسرى " that invited Iranian to protest ,
-74% of them were out of #Iran
-35% of them were in Arabic Language
-Saudis tweets were more than Iranian themselves
-UK in 3rd place
------------------------------------------------------------------------------------------

Az elmúlt 24 órában 72200 tweet volt iráni tiltakozás címkével.
- 74% Iránon kívülről,
- 35% arab nyelvű,
- több volt Szaúd-Arábiából, mint Iránból,
- UK áll a 3. helyen.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 219
20 295
113
Egy tegnapi térkép a helyszínekről.
DSU7TG0X0AIvjAP.jpg
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
<blockquote class="twitter-video" data-lang="hu"><p lang="en" dir="ltr">The crowds are growing bigger in Rasht (north of Iran) <a href="https://twitter.com/hashtag/IranianProtests?src=hash&amp;ref_src=twsrc^tfw">#IranianProtests</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/IranianProtestors?src=hash&amp;ref_src=twsrc^tfw">#IranianProtestors</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/تظاهرات_سراسرى?src=hash&amp;ref_src=twsrc^tfw">#تظاهرات_سراسرى</a> <a href="https://t.co/0xBJjJNtkI">pic.twitter.com/0xBJjJNtkI</a></p>&mdash; ruzha (@haftedey) <a href=" ">2017. december 31.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


és nem látom hgy vinnék haza a kirakatokon át a a TV-ket.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 152
12 163
113
Mindenkinek jobb lenne ha Iránban rendszerváltás lenne.

ok jobb lenne de előtte Izraelben kéne egy teljes politikai garnitúrát cserélni, aki hajlandó a palesztinokat emberszámba venni és a megállapodásokat tiszteletben tartani, élni és élni hagyni. utánna beszélhetünk Iránról.
 
T

Törölt tag 008

Guest
ok jobb lenne de előtte Izraelben kéne egy teljes politikai garnitúrát cserélni, aki hajlandó a palesztinokat emberszámba venni és a megállapodásokat tiszteletben tartani, élni és élni hagyni. utánna beszélhetünk Iránról.
Vagyis meg akarod szüntetni izraelt? Abban a pillanatban amikor lazítanak végük. Lássd EU.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Pal

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
Azért mesés, hogy anno az iráni forradalom a korrupt sah miatt tört ki, most meg a szokásos "korrupció" címkével ellátva a kormányt (legyen ez most iráni), pont az utódaikat hoznák vissza? :D
Olyan, mint amikor nálunk Ceausescut sírják vissza, de pár éve még a lányára alapozva tudtak némi politikai hasznot kovácsolni. Lényeg, hogy nagy parlamenti párt is húzta elő ezt a kártyát a "közelmultban".
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Pal