Kínai repülőgép-hordozók

Nem úgy van hogy a type 002 már katapultos és nincs rajta síugrósánc ?
De igen, de ez még az első osztály második tagja. Az első a volt Varyag felujított példánya, ez a ugyanannak egy komolyan modernizált változata.
És ezek után jön a lényegében saját fejlesztéyű Type 002 osztály.

Akkor megnyugodtam.

A jövő évtized közepén pedig a type 003 kezdik építeni ami már uss gerald r. ford méretű lesz.

Mi furcsa lenne már hogy a a jnekiken kívül egy másik ország is rendelkezne hasonló haditengerészettel.

Remélem össze jön nekik ha már a SZU-nak nem jött össze .

d7015bfd-8555-4797-a9e0-de15b2efa1dc.jpg

a32290b0-f89c-4e9a-bf7b-4585116bfd1d.jpg

A jövő évtized közepén pedig a type 003 kezdik építeni ami már uss gerald r. ford méretű lesz.
Nos erről olvastam egy vitát. Márpedig, hogy indokolt-e egy ekkora hordozó, mivel a jelenlegi szuperhordozókon sem üzemel annyi repülő, mint amekkorára tervezték őket. A vita persze nincs lezárva, de az egyik irányvonal szerint a jövőben bőven elegendőek lesznek egy számmal kissebb hordozók is.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Kicsit megkavarodtam. Elvileg nem a Liaoning/Varyag a 001, a képen is szereplő második hordozó a 001A. A 002-t majd most fogják elkezdeni építeni, és a legutóbbi hír szerint már nagyobb lesz, új tervezésű, de még síugró sáncos? Majd a 003 lesz katapultos, de még hagyományos meghajtású?

Kicsit megkavarodtam. Elvileg nem a Liaoning/Varyag a 001, a képen is szereplő második hordozó a 001A. A 002-t majd most fogják elkezdeni építeni, és a legutóbbi hír szerint már nagyobb lesz, új tervezésű, de még síugró sáncos? Majd a 003 lesz katapultos, de még hagyományos meghajtású?
Itt már mindenki megkavarodott :D :D
Szóval a Liaoning és az új, ami a képen van az egy osztály. Ami meg utánuk jön az már "lapos" lesz, ha a hírek igazak akkor EMALS lesz benne startból, a gőzös lépcsőfokot akkor át is ugorják és nem nukleáris lesz, hanem valamilyen spéci kombinált-integrál-felpiszkált-mitoménmilyen elektromos-hagyományos.

Szerintem a type 002 és type 003 ott lesz a hordozó változatú j-20.

Márpedig, hogy indokolt-e egy ekkora hordozó,

Már csak dominancia ként is.

Nem telne el 100 év a 2 világháború után és fent linkelt type 003 kötne ki a német partnál .Hát igen komoly benyomást keltene arról nem is beszélve hogy a 2 vilgáháború idején a kínaiak bennszülötteknek tűntek a németek vagy a japánokkal szemben.

Akkor most megint lehet találgatni. Belevágtak volna a harmadik építésébe?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Python and Roni
mintha azt olvastam volna hogy egy USA. szerűt nem sáncosat építenek elkövetkezőkben.

Lehet egy számmal kissebb lesz mint az amerikai szuperhordozók. De mivel a repülők töbcéluakká válltak, kevesebb is elég belőlük. Lehet az lesz a trend az amerikaiaknál is.