Iron Dome / Vaskupola (Izrael)

A lövedékek fel is robbannak / valami repeszgránát szerűek a Phalanx-nál?

Phalanx: időzített, nyomjelzős lőszert töltenek, mert saját csapatok felett használják, objektumvédelemre. Ha a jelzőelegy kiég, felrobban a levegőben.
De itt nem programozott a lőszer.
Beérkező aknavető, etc cuccokra lőnek vele, ami számítható ballisztikus pályán jön, ésa sebeddége is elmarad egy komolyrakétáétól, elég ez a cucc ellene.

pont ezt néztem, hogyha egy ponton nem robban szét darabokra akkor a tulsó végén egy falut letarolnak vele. De magát abeérkező lövedék/ rakéta megsemmisítését gondolom egy darabban kellene elvégezze és csak az önmegsemmisítésnél esik sörétekre.

Hm, hát ezért megy csődbe a jó "öreg" usa... Palesztin kövek ellen vaskupola? :) Szép kis pénzkidobás.
Nézzük csak a szomszédban Libanon,Szíria,Egyiptom anarhiába lökve, Ciprusnak még kávéra sincs talán pénze. Kicsit távolabb Líbia,Irak úgyszintén káoszba bombázva kifosztva. Ki van még arra? Jordánia? Ott meg az öreg Abdullah vagy hogy hívják meg a Ránia lapít mint xar a fűben nehogy Kadhaffi vagy Szaddam sorsára jusson. De biztos ami biztos előbb utóbb ők is sorra kerülnek szvsz.
Szóval maradnak a Palesztinok meg a köveik. Vagy a nato ellen kell?
Mindenki pánikbeteg arrafelé?

Hm. Azt hittem, rég TIALDdal lövöldöznek, mint a Csillagok Háborújában.

A Vaskipa társrendszere az Arrow újabb sikeres teszten van túl, és jövőre tervezik üzembe helyezni.
http://news.yahoo.com/israel-reports-successful-test-missile-defense-system-164855545.html

Vaskupola PDF:
http://www.rafael.co.il/marketing/SIP_STORAGE/FILES/0/1260.pdf

És a Spyder légvédelmi rendszer:
http://www.rafael.co.il/marketing/SIP_STORAGE/FILES/1/1201.pdf

Másfél évvel a fejlesztések megkezdése után hivatalosan is bevetésre kész az Iron Dome haditengerészeti változata.

A rendszer fő feladata az izraeli földgázkitermelő létesítmények védelme lesz, akár a kitermelőplatformra telepítve is.

Tesztindítás az INS Lahav korvett fedélzetéről 2017 november 27-én.
24131361_1133841363425852_8676434365702209397_n.png

Pár nappal ezelőtti hír: a britek 48 millió font értékben vásároltak be az I. D. technológiájából saját rendszerük fejlesztéséhez.

Iron Dome: írtam, hogy a Hamasz hadgyakorlatot tartott a határ mellett. Az egyik, automatikus üzemmódban lévő ID üteg hirtelen tüzet nyitott, és több rakétát indított, és indított a teelpüléseken a vörös szintű légvédelmi riasztást. Mára kiderült, rakétaindítás nem történt, ha tippelnem kell, azt mondom, a Hamasz aknavetőgránátjaira reagált, a gond az, hogy ha voltak is, azok nem izraeli terület felé tartottak.

Iron Dome: írtam, hogy a Hamasz hadgyakorlatot tartott a határ mellett. Az egyik, automatikus üzemmódban lévő ID üteg hirtelen tüzet nyitott, és több rakétát indított, és indított a teelpüléseken a vörös szintű légvédelmi riasztást. Mára kiderült, rakétaindítás nem történt, ha tippelnem kell, azt mondom, a Hamasz aknavetőgránátjaira reagált, a gond az, hogy ha voltak is, azok nem izraeli terület felé tartottak.

Igen igen gagyi lenne az a legedelmi rendszer amelyik tavolodo ne fenyegeto celra inditja a raketaait. Szerintem inkabb az lehetett hogy izrael fel lottek de vagy a hatar elott csapodtak be az AV-k vagy pedig elkaptal oket a raketak.

Igen igen gagyi lenne az a legedelmi rendszer amelyik tavolodo ne fenyegeto celra inditja a raketaait. Szerintem inkabb az lehetett hogy izrael fel lottek de vagy a hatar elott csapodtak be az AV-k vagy pedig elkaptal oket a raketak.

Vagy nem.

Lehet azt a rendszert manuálisan is használni,nem hiszem,hogy csak automata üzemmódja van.

"Iron Dome: írtam, hogy a Hamasz hadgyakorlatot tartott a határ mellett. Az egyik, automatikus üzemmódban lévő ID üteg hirtelen tüzet nyitott,"

????