[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 599
16 255
113
Rosszak a számok, mert lehet igaz amit változás gyanánt a leírtál, (a saját munkádra), de ne feledd mit tudna venni Ausztriában egy magyar közmunkás. A gond, hogy sokan lesznek (és vannak) vannak MO-n minimálbéren, kíváncsi lennék egy reality show-ra, hogy hogyan mennyi ideig húznák ezek az emberek Ausztriában a fizetésükből. Akkor aztán látványos lenne a különbség!! Az általad leírt 90-es években, aki Ausztriában tudott dolgozni, mégha feketén is, az hazai szinten szinte meggazdagodott... Akkor a két ország közötti megélhetési költségek nem voltak egymással pariban. Akkoriban ide jártak kaját venni az osztrákok, ma meg mi tesszük ugyanezt. Persze, ha pld. Békésben laksz, akkor kimaradsz ebből a lehetőségből. De mondok jobbat is. Manapság ausztriában a benzin is olcsóbb egy kicsit, míg ha tetszik emlékezni, mennyi volt akkor MO-n??? Itt még 2000 környékén is jóval nagyobb volt a kisebb fizu vásárló ereje, mintha csak simán átváltottad volna a forintot márkára meg schillingre.és Bécsben költötted volna el... A kedves elemző kolléga ezt azért kihagyta. Úgyhogy lehet jól hangzik az, hogy pénzben, havi jövedelemben közelít egymáshoz ausztria és MO. De iAusztriában mas a szolgáltatások és az ingatlan árak kivételével mindent olcsóbban be tudsz szerezni, mint itthon. No nem a legdrágább, hanem a legolcsóbb láncoknál, . Csakhát a megélhetési kóltségek itthon már -az ingatlanárakat leszámítva magasabbak., mint Ausztriában, és ezért GY-M-Sopron megyében, aki teheti az ausztriában vásárol. Az emberek nem hülyék, ha gazdaságosan el kell költeni a pénzüket, megteszik. Sopronban a TESCO nem megy túl jók, a BAUMAX-nak be kell zárnia, mert akik a közszférában itthon dolgoznak, mert lusták (Ausztriában azért nincs tingi-lingi legfeljebb egy hétig), Az előbbiek konklúziója, hogy nem közelítettük meg életszinvonalban Ausztriát, mert még a rezsicsökkentett energia is drágább itt, mint ott. Egy trafikosnő keres kb. 1300-1500 eurót, MO-n mennyit? Ott van szociális bérlakás progran kiskeresetűeknek, meg egyedülállóknak, minden önkormányzatnál. A ikvalifikáltabb szakmákban pedid as fizu ollója még nagyobb.. A barátnőm 10 évig volt egy egyszerű áruházi katalógusokat előállító végnél fotomodell, hivatalosan, 4000 EUR/hó összehért, heti 4 nap munka mellett. Mondta, azért alkalmaztak cseheket, lengyeleket, mert egy stületett osztráknak 6-8000 EUR-ot kellene adni.

Nos Rappali tőled is megkérdem, melyik tájegységben laksz, mi a munkád és az iskolai végzettséged...

Mert a kommented nem arról tett tanubizonyságot, hogy ismernéd pld. az osztrák és a magyar megélhetés melletti jövedelmi viszonyokat...Ja és ott, ha véletlen lapátra kerülnél egész sokáig járna annyi munkanélküli segély is, hogy ne érezd meg a nehéz helyzetedet. De a probléma másik oldala. Miért nem mi vagyunk a migránsok célországa, itt legfeljebb az átutazás foly nyugat felé. Hát egész egyszerűen azért, mert ez az egegbe emelt ország nem tudja biztosítani azokat az ellátásokat, mint a tőlünk nyugatra lévő hagyományosan NYEU-s orsuágok.

Rappali, mikor voltál utóljára Ausztriában, hogy lásd mit érne a magyar fizuűdű, Akér tetszik, akár nen, nekünk LO, Szkovákia, Csehország és Románia a viszonyítási alap. Velük játszunk egy ligában.

De az a te személyes ügyed, hogy milyen hitelt adsz a propagandának. Majd ha a spanyolok és a görögök fognak nálad takarítani, akkor elhiszem felemelkedésünk igaz történetét, de addig nem...

Kitekintés nélkül, minden statisztikát be lehet jól nyalni... Csak fejlódj töretlenül egy olyan országban, ami papíron jobb, mint a nyugat, de ha ismernéd egy kicsit is mi van ott (akár szociális téren is!!) leesne az állad, mert valmi nem klappolna az MO-i propaganda és a kinti valóság közöttt.. Várom reagálásod! Remélem tudtam neked néhány új szempontot bemutatni...
Próbálok röviden válaszolni; egy főiskolai és egy egyetemi végzettségem van. K-magyarországon lakom és 8 évvel ezelőttig egy osztrák multinál voltam középvezetői pozícióban. Pont a gyakori külföldi utak miatt hagytam ott. Értem azokat, amiket írtál. Ha a vásárlóerőt hasonlítjuk össze, akkor sem akkora a kontraszt. 90ben kinek volt autója itt? Most kinek nincs? Az meg hagy ne érdekeljen, mit veszel segélyből itt, vagy ott. Hogy trafikos mennyit keres azt nem tudom, de unokatestvérem nettó 200ért nem kap eladót én meg nettó 270 ért forgácsolót. Kőműves meg 3-400 nettó alatt meg se mozdul, gép kezelő sem. Oké kubikust találsz 160 körül...
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Rettenetes,hogy mennyire nem látjátok a fátol az erdőt.Azthiszem mindenkinek kéne egy kicsit tanulmányoznia az evolució-biologiát.A környezet határozza meg az élőlények fejlődését.Ez leforditható társadalmi fejlődési folyamatokra is.Az államstruktúra a bolsevik modellen alapszik (1948as alkotmányon alaszik az államrend még mindig).Amig ez igy marad,marad ez az olihargikus félfeudalista hatalmi szerveződés.Marad ez a szar ami van.És amig a familiárusi gondolkodásmód van a fejetekben,tökéletessen kiszolgáljátok a rendszert.


De csak azon gondolkozzatok még el, hogy miért van az, hogy parndorfban miért van minden boltban magyar eladó, egészen kb. Burgenladnál kb. kétszer akkora területen? Mert olyan baromi jól esik az embeseknek ingázni. Egyébként nekem nem az a bajom, bhogy hová húztátok az X-et a szavazáskor, hanem az, hogy folyamatosan tesztek hűségnyilatkozatokat úgy, hogy a saját országotok gazdasági folyamatait sem ismeritek. Felültök a kozmetikázott statisztikáknak. Én nem egy ballib ellen statisztikával cáfollak benneteket, mert azt el se fogadnátok, mert byilván Soros hamisította azokat. Ezért ajánlom űlj le a kisszékre és a saját szemeddel nézd az ingázók hadát! Meg Sopronban ereggelente-fél-háromnegyed órás szokott lenni a dugó, mert a városi utak sem bírják a Ágfalván keresztül nyugatra induló karavánolat.. Nekem van az ismeretségi körömben olyan házaspár, akik az osztrák PSZÁF-nél dolgoznak, mind a mai napig, mert ott egy ik körmány sem gyűrte ezt a szervezetet maga alá. Hát a 2 X 8000 EUR fizuból, milor már kirepültek a gyerekek, talán ha beosztják, meg fogják érni a nyugdíjas éveiket. Valszeg, kenyéren és vizen. De hogy mondjak mást, egy Linde csoki üzletben dolgozik 55 évesen egy másik ismerünk, mint bolti eladó Elvélt a férjétől és egyedülállóként befizetett egy önkormányzati bérlakásba. Nem tudom hány évig kell fizetnie a lakbért, de vutána a lakás átmegy a saját tulajdonába. És ez nem bészi történet, hanem csak egy nagyközségben történt meg. Írhattok ide CSOK-ról, kafetériáról, de a különbség nemhogy megmaradt, hanem még fokozódott is.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Rosszak a számok, mert lehet igaz amit változás gyanánt a leírtál, (a saját munkádra), de ne feledd mit tudna venni Ausztriában egy magyar közmunkás. A gond, hogy sokan lesznek (és vannak) vannak MO-n minimálbéren, kíváncsi lennék egy reality show-ra, hogy hogyan mennyi ideig húznák ezek az emberek Ausztriában a fizetésükből. Akkor aztán látványos lenne a különbség!! Az általad leírt 90-es években, aki Ausztriában tudott dolgozni, mégha feketén is, az hazai szinten szinte meggazdagodott... Akkor a két ország közötti megélhetési költségek nem voltak egymással pariban. Akkoriban ide jártak kaját venni az osztrákok, ma meg mi tesszük ugyanezt. Persze, ha pld. Békésben laksz, akkor kimaradsz ebből a lehetőségből. De mondok jobbat is. Manapság ausztriában a benzin is olcsóbb egy kicsit, míg ha tetszik emlékezni, mennyi volt akkor MO-n??? Itt még 2000 környékén is jóval nagyobb volt a kisebb fizu vásárló ereje, mintha csak simán átváltottad volna a forintot márkára meg schillingre.és Bécsben költötted volna el... A kedves elemző kolléga ezt azért kihagyta. Úgyhogy lehet jól hangzik az, hogy pénzben, havi jövedelemben közelít egymáshoz ausztria és MO. De iAusztriában mas a szolgáltatások és az ingatlan árak kivételével mindent olcsóbban be tudsz szerezni, mint itthon. No nem a legdrágább, hanem a legolcsóbb láncoknál, . Csakhát a megélhetési kóltségek itthon már -az ingatlanárakat leszámítva magasabbak., mint Ausztriában, és ezért GY-M-Sopron megyében, aki teheti az ausztriában vásárol. Az emberek nem hülyék, ha gazdaságosan el kell költeni a pénzüket, megteszik. Sopronban a TESCO nem megy túl jók, a BAUMAX-nak be kell zárnia, mert akik a közszférában itthon dolgoznak, mert lusták (Ausztriában azért nincs tingi-lingi legfeljebb egy hétig), Az előbbiek konklúziója, hogy nem közelítettük meg életszinvonalban Ausztriát, mert még a rezsicsökkentett energia is drágább itt, mint ott. Egy trafikosnő keres kb. 1300-1500 eurót, MO-n mennyit? Ott van szociális bérlakás progran kiskeresetűeknek, meg egyedülállóknak, minden önkormányzatnál. A ikvalifikáltabb szakmákban pedid as fizu ollója még nagyobb.. A barátnőm 10 évig volt egy egyszerű áruházi katalógusokat előállító végnél fotomodell, hivatalosan, 4000 EUR/hó összehért, heti 4 nap munka mellett. Mondta, azért alkalmaztak cseheket, lengyeleket, mert egy stületett osztráknak 6-8000 EUR-ot kellene adni.

Nos Rappali tőled is megkérdem, melyik tájegységben laksz, mi a munkád és az iskolai végzettséged...

Mert a kommented nem arról tett tanubizonyságot, hogy ismernéd pld. az osztrák és a magyar megélhetés melletti jövedelmi viszonyokat...Ja és ott, ha véletlen lapátra kerülnél egész sokáig járna annyi munkanélküli segély is, hogy ne érezd meg a nehéz helyzetedet. De a probléma másik oldala. Miért nem mi vagyunk a migránsok célországa, itt legfeljebb az átutazás foly nyugat felé. Hát egész egyszerűen azért, mert ez az egegbe emelt ország nem tudja biztosítani azokat az ellátásokat, mint a tőlünk nyugatra lévő hagyományosan NYEU-s orsuágok.

Rappali, mikor voltál utóljára Ausztriában, hogy lásd mit érne a magyar fizuűdű, Akér tetszik, akár nen, nekünk LO, Szkovákia, Csehország és Románia a viszonyítási alap. Velük játszunk egy ligában.

De az a te személyes ügyed, hogy milyen hitelt adsz a propagandának. Majd ha a spanyolok és a görögök fognak nálad takarítani, akkor elhiszem felemelkedésünk igaz történetét, de addig nem...

Kitekintés nélkül, minden statisztikát be lehet jól nyalni... Csak fejlódj töretlenül egy olyan országban, ami papíron jobb, mint a nyugat, de ha ismernéd egy kicsit is mi van ott (akár szociális téren is!!) leesne az állad, mert valmi nem klappolna az MO-i propaganda és a kinti valóság közöttt.. Várom reagálásod! Remélem tudtam neked néhány új szempontot bemutatni...
Hozzáfűznék valamit.Nagyon nem számolják a fityiszhivők az EU hatását.Csak a kintdolgozk évi 1000Md forintnyi ppénzt utalnak haza.Az éves EU támogatás mégtöbb,a gazdaságunk szintén az EU gazdaság konjunktúrájátol növekszik.Stb
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Georg Spöttle gondolatai, a tegnapi tüntetés kapcsán. A facebookról loptam. :)

"
Georg Spöttle
33 perce ·
És akkor most mit szeretnétek?
-A tüntetés margójára-

Elnéztem a tegnapi tüntetést… hmmm… érdekes volt.
Már kissé szánalmasnak tartottam azt is, hogy a szónokok egy három perces beszédet nem tudtak fejből elmondani. A jól lakott óvodás már a második mondatot is elfelejtette. Na de nem is ez a lényeg, nem lehet mindenki született szónok, lásd „A Király Beszéde” című nagyon remek filmet.

Amit érdekelne, hogy mit szeretnének a tüntetők? Visszakapni a szemkilövető Gyurcsány kormányt? Mert ugye akkor minden jobb volt, főleg az egészségügy, mert volt vizitdíj is. Ja, meg családok tucatjai kerültek az utcára a svájci frank alapú hitelek miatt. A fizetések durván 30-40%-al voltak alacsonyabbak és az ország az államcsőd szélére került az IMF hitel miatt. Nagyszerű perspektíva.

Esetleg a Jobbikot akarják? Na de, melyiket? A roma gyűlölő, antiszemita, homofóbot, vagy a cicasimogatót? El kellene dönteni, hogy a „meleg felvonulást” szeretnék majd megdobálni a jól öltözött, normális kinézetű, felvonuló fiatalok vagy, hogy egy (elképzelt) jobbikos miniszterelnökkel együtt imádkoznak a mecsetben, miközben látogatóba jönnek a Szürke Farkasok és Ali Aǧca, aki rálőtt a pápára. Hááát… de legalább itt van alternatíva.
Netán az LMP lenne a királyság? Ők most el vannak foglalva egymás gyalázásával és a bűnösök keresésével. Azt majd „lerambózza” a pártvezetőség egymás közt. Tegnap KO-val győzött Sallai.

Momentum? Komolyan 20 éves kiscsajokat és srácokat a kormányba, akik életükben még 5 percet sem dolgoztak és az uszításon meg az olimpia tönkretételén kívül még semmit le nem tettek az asztalra. Én, személy szerint, nem is engednék senkit a képviselőségig, ha nem dolgozott életében minimum 5 évet. Tök mindegy hol, közért, önkormányzat vagy bármi, de legyen élet és munkatapasztalata, mielőtt a nép dolgairól dönt.

Demokrácia vs. diktatúra: demokráciát skandálták a tüntetők. Ha itt diktatúra lenne, akkor nem tudtak volna a parlament előtt tüntetni, mert nem kaptak volna engedélyt, sőt a szervezőket azonnal őrizetbe is vették volna. Egy diktatúrában nem lehetne büntetlenül, ocsmány szavakkal illetni az állam és a kormányfőt, mert bevinnék őket. A kordon áthágásáért már lőnének is, de minimum könnygáz, vízágyú és tonfa kerülne bevetésre. Itt az sem volt, hiába próbálták páran provokálni a rendőröket. Jártam életemben, pár diktatúrában és láttam, ott hogyan kezelik a demonstrációkat.

Sajtószabadság: Ha megnézünk egy random újságost, bekapcsoljuk a TV-t, vagy, ha felmegyünk, a netre azonnal feltűnik, hogy hány ellenzéki lap, TV csatorna és web portál van. Népszava, Magyar Narancs, HVG, 24.hu, 444, 168 óra, HírTV, ATV,… A tartalmak pedig napi szinten kimerítik a becsületsértés fogalmát. Az ég szerelmére miről beszélnek?

Itt nem lehet megélni: tudjátok mitől akadtam ki és miért töröltem jó tucat facebook ismerősömet? Mert olyanok mentek ki tüntetni, akik havi sok százezer forintos fizetést visznek haza, van szép lakásuk, autójuk és Hawaii-in meg Balin nyaralnak. Vagy aki, azon sopánkodott, hogy Londonban, milyen rosszul keres, bezzeg a britek, ugyan azért a melóért majdnem a dupláját kapják. Most meg azt írja oldalán, hogy soha nem jön vissza ebbe a diktatúrába. OK akkor ki lehet fizetni havi 500 fontot egy szobára és hatod magammal élni egy lakásban, ha az annyira „posh” (király).

Fejlesztő mérnök barátom 30as éveiben hazavisz 600.000 nettót, (nem fideszes) csak mert sikeres a szakmájában. Szereti és ért a hivatásához, okos és folyamatosan képzi magát. Szerelő haverom, aki derék öreg Peugeot-omat gyógyítja, precíz, szorgos munkájával biztosít magának egy jó életet. Doki spanom a világ egyik legelismertebb agy és érsebésze (ő sem politizál).

Kiver a víz, amikor 20on éves lányok és fiúk azzal kezdik az állásinterjút, hogy ugye kapok céges autót és minimum 300.000 ft nettó fizut szeretnék. Persze mindkettő lehetséges, de először bizonyíts. Talán kellene egy kis alázat a munkával szemben.

A végén pedig, a mélyszegénységben élő fiatalok feltartották 200.000 forintos mobiljaikat az égbe…
p.s.
Új választást? Megint veszíteni szeretnétek?

(fotó MTI, Mónus Márton)"
Nem a szocikat akarják vissza.Nem Gyurcsotányt akarnak.Változást akarnak.Azt akarják,higy végre kikerűljön az ország ebböl az uram-bátyám nepotista rendszerböl.2006ban OV ugyanúgy viselkedet,mint most az ellenzék.Hazaküldte a tömeget.Mert az egész politikai-oligarhikus elittnek jó ez a félfeudális rendszer.2010ben OV azzal az igérettel nyert,hogy befejezi,valóságossá teszi a rendszerváltást.NEM AZT CSINÁLTA.Hatetszik,ha nem,egy demokratikus köntösbe bujtatott oligarhikus államdiktatúúrát épit ki.Gazdasági növekedésnek nincs belső alapja.A társadalom degradáldik,a fiatalok elmennek,az nemzeti jövőkép 0.Ezért voltak annyian a téren
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Próbálok röviden válaszolni; egy főiskolai és egy egyetemi végzettségem van. K-magyarországon lakom és 8 évvel ezelőttig egy osztrák multinál voltam középvezetői pozícióban. Pont a gyakori külföldi utak miatt hagytam ott. Értem azokat, amiket írtál. Ha a vásárlóerőt hasonlítjuk össze, akkor sem akkora a kontraszt. 90ben kinek volt autója itt? Most kinek nincs? Az meg hagy ne érdekeljen, mit veszel segélyből itt, vagy ott. Hogy trafikos mennyit keres azt nem tudom, de unokatestvérem nettó 200ért nem kap eladót én meg nettó 270 ért forgácsolót. Kőműves meg 3-400 nettó alatt meg se mozdul, gép kezelő sem. Oké kubikust találsz 160 körül...


Tanult barátom, amit leírsz, mint jelenséget, azt nem gondolod, hogy nem ok, hanem okozat? Akiket K-MO-n felvennél, mert jó szakemberek, azok már megléptek nyugat felé?
M A K-MO-ra meg fogadni mertem volna, mert NYMO-n mindenki ismeri azt, amit leírtam. Alig lehet itthon pld. köműveshez jutni, mert akik jó szakemberej a határ túloldalán dolgoznak Itthon az az öreg alkesz maradt, akit Te sem vennél fel semmi pénzért... Hidd el, többen kint vannak, mint te gondolod. De mondok egy másik pld-t. Sorra mennek tönkre a butikok Gausztriával határos területen. Egyrészt azért, mert a kínai elözönlött mindent, másrészt meg az osztrákok ruhát negyedévente, bútort pedig kb. 3 évente cserélnek És nálad jobban tisztában vannak milyen helyzet van nálunk és a selejtezés előtt álló, egyébként igen jó minőségű dolgokat, felajánlják ingyen a takarító nőjüknek, kertészüknek, stb... A barátnőmnek 5 butikja volt, minőségi olasz ruhákkal. Be kellett zárnia és csirkeboltot üzemeltet. Meg vet 6 db új építésű lakást a nővérével közösen, 2 régit meg felújíttatott, de szakikat én szereztem nekik 150 km-ről és imába foglalták a nevemet, mert mondtam más megoldás nincs... Sopronban és most azokat adják ki jó pénzért K-MO-ról jövők részére, akik szintén Ausztriában próbálnak szerencsét...A Te problémáid és az általam leírtak összefüggenek egymással, és nem rra utalnak, hogy itt minden fenékig tejfel, bhanem arra, hogy a hülyéjk kivételével a jó szakik már elmentek tőletek is Nyugatra...
 
  • Tetszik
Reactions: Celebra

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Tanult barátom, amit leírsz, mint jelenséget, azt nem gondolod, hogy nem ok, hanem okozat? Akiket K-MO-n felvennél, mert jó szakemberek, azok már megléptek nyugat felé?
M A K-MO-ra meg fogadni mertem volna, mert NYMO-n mindenki ismeri azt, amit leírtam. Alig lehet itthon pld. köműveshez jutni, mert akik jó szakemberej a határ túloldalán dolgoznak Itthon az az öreg alkesz maradt, akit Te sem vennél fel semmi pénzért... Hidd el, többen kint vannak, mint te gondolod. De mondok egy másik pld-t. Sorra mennek tönkre a butikok Gausztriával határos területen. Egyrészt azért, mert a kínai elözönlött mindent, másrészt meg az osztrákok ruhát negyedévente, bútort pedig kb. 3 évente cserélnek És nálad jobban tisztában vannak milyen helyzet van nálunk és a selejtezés előtt álló, egyébként igen jó minőségű dolgokat, felajánlják ingyen a takarító nőjüknek, kertészüknek, stb... A barátnőmnek 5 butikja volt, minőségi olasz ruhákkal. Be kellett zárnia és csirkeboltot üzemeltet. Meg vet 6 db új építésű lakást a nővérével közösen, 2 régit meg felújíttatott, de szakikat én szereztem nekik 150 km-ről és imába foglalták a nevemet, mert mondtam más megoldás nincs... Sopronban és most azokat adják ki jó pénzért K-MO-ról jövők részére, akik szintén Ausztriában próbálnak szerencsét...A Te problémáid és az általam leírtak összefüggenek egymással, és nem rra utalnak, hogy itt minden fenékig tejfel, bhanem arra, hogy a hülyéjk kivételével a jó szakik már elmentek tőletek is Nyugatra...


Mekem csak egy sima egyetemem van, de előítéleteim vannak a két három meg négydiplomádokkal szemben. Mert a tudást nem magolni kell, hanem a praxisban csiszilni és ez felér tőbb egyetemmel... De ez csak az én ars poeticám. Régen, 1994-2000 között én is multinál is dolgoztam, a saját tervecó vállalkozásom mellett. Olyan szállodákba laktam, mint SHERATON, RITZ, HILTON, külföldön a MOL mindig megadta a módját, de azóta sem voltam ilye helyeken, meg MO-na a MOL Rt, akkor még meglévő összes szállodájába. (volt kb, 20 db.) De sosem éreztem azt külföldön, hogy a szoba ablakbók kipillantva megismerem egy ország gazdaságát és az ott élő emberek életének a színvonalát. űcsak arra bemlékszem, hogy amikor nekem volt kb. 200 e Ft nettóm 95 tájékán, 16-szor plusz prémium, meg legalább kéthavi részvényjuttatás, akkor voltam az INA-nál Horvátországban, Az ottani kollégák, kb. 3 x kerestek többet, pedig én (mi) már akkor sokprocesszoros nagyteljesítményű nem személyi számítógépeken dolgoztunk, ők meg még akkor is grafit ceruzával szerkesztették a szelvényeiket...
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Tanult barátom, amit leírsz, mint jelenséget, azt nem gondolod, hogy nem ok, hanem okozat? Akiket K-MO-n felvennél, mert jó szakemberek, azok már megléptek nyugat felé?
M A K-MO-ra meg fogadni mertem volna, mert NYMO-n mindenki ismeri azt, amit leírtam. Alig lehet itthon pld. köműveshez jutni, mert akik jó szakemberej a határ túloldalán dolgoznak Itthon az az öreg alkesz maradt, akit Te sem vennél fel semmi pénzért... Hidd el, többen kint vannak, mint te gondolod. De mondok egy másik pld-t. Sorra mennek tönkre a butikok Gausztriával határos területen. Egyrészt azért, mert a kínai elözönlött mindent, másrészt meg az osztrákok ruhát negyedévente, bútort pedig kb. 3 évente cserélnek És nálad jobban tisztában vannak milyen helyzet van nálunk és a selejtezés előtt álló, egyébként igen jó minőségű dolgokat, felajánlják ingyen a takarító nőjüknek, kertészüknek, stb... A barátnőmnek 5 butikja volt, minőségi olasz ruhákkal. Be kellett zárnia és csirkeboltot üzemeltet. Meg vet 6 db új építésű lakást a nővérével közösen, 2 régit meg felújíttatott, de szakikat én szereztem nekik 150 km-ről és imába foglalták a nevemet, mert mondtam más megoldás nincs... Sopronban és most azokat adják ki jó pénzért K-MO-ról jövők részére, akik szintén Ausztriában próbálnak szerencsét...A Te problémáid és az általam leírtak összefüggenek egymással, és nem rra utalnak, hogy itt minden fenékig tejfel, bhanem arra, hogy a hülyéjk kivételével a jó szakik már elmentek tőletek is Nyugatra...
Viszont talán ez az eggyetlen dolog maradt,ami békés módón kikényszeritheti az államstruktúra változását.Vagy inkább kikényszerithetné,ha a fityisz valóban nemzeti párt lenne.De nem az,és az elvándorlókat inkább ukránokkal akarja pótolni,és nem a magyarok itthonmaradására ösztönző változásokkal.Ennyit a nemzeti szemléletükröl,meg a migránsellenességükről.Werbőczy nemesi gondolkodásmódja,fél évetreddel késöbb.Ennyire jövőbemutató a rendszer
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 911
15 438
113
Milyen kétfordulós választási rendszer van? Szerintem nézz utána sürgősen! Kevesebb lett a léhűtő a képviselők számának csökkentésével? Az nem zavar, hogy a kormánybiztosok, az államtitkárok, helyettes államtitkárok és egyéb léhűtők száma viszont sokkal nagyobb mértékben nőtt? o_O

Elírás, nyilván a kétfordulós eltörlését akartam írni de sajnos tabletről írtam, az meg néha külön életet él, arról beszélve hogy jóval lassabban lehet rajta gépelni mint ahogy az ember végiggondolja a dolgokat.

Államigazgatási apparátus kell, megjegyzem azért az államtitkárok ténylegesen dolgoznak is arról nem beszélve hogy ‘kicsit’ más a közjogi státuszukmint egy OGY képviselőnek.

A 386-p képviselő egyébként mint mondtam korábban valóban indokolt volt, hiszen helyet kellett szorítani az erdélyi, horvát-szlavón, felvidéki, kárpátaljai meg meg ki tudja milyen képviselőnek is, sőt voltak a 20-as években akik úgy gondotak hogy arra a kis időre amíg ez megint így lesz fölösleges a parlamentet lecsökkenteni, meg annak a szimbolizálja is rossz lenne.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Viszont talán ez az eggyetlen dolog maradt,ami békés módón kikényszeritheti az államstruktúra változását.Vagy inkább kikényszerithetné,ha a fityisz valóban nemzeti párt lenne.De nem az,és az elvándorlókat inkább ukránokkal akarja pótolni,és nem a magyarok itthonmaradására ösztönző változásokkal.Ennyit a nemzeti szemléletükröl,meg a migránsellenességükről.Werbőczy nemesi gondolkodásmódja,fél évetreddel késöbb.Ennyire jövőbemutató a rendszer


Én neked igazat kell hogy adjak. Tervezői művezetésként szoktam járni nagyberuházások építkezésein. Az egyiken azt tapasztaltam, hogy mikor rlőször tűnt fel az autóm (amit a figyelő nem ismert és leadta a vészjelzést), hiába akartam az építkezés melletti kiserdőbe pisilni, tele volt fekete arcú emberekkel (románokkal), akik egy szót sem tudtak magyarol. Aztán kiderült a szervezeti felépítés. Minden 10 románra jutott egy erdélyi magyar, akik tolmácsolták a románoknak, mit is kell csinálni. Mikor megszámoltam úgy nagyjából őket, kb. 300-an lehettek...

Akkor most mi van? Ez a gaz soros és a NYEU-s áruló ballib banda fel akarja tölteni migránsokkal hazánkat, elvenni a munkahelyeinket, stb... Ja tudom, erre a sztorira is azt mondjátok, hát OV is megmondta, hogy a 24. órában vagyunk, mert a sorosisták már itt vannak. Saját szememmel láttam... PFÚJ SOROS, LE A MIGRÁCIÓVAL!

De a viccet félretéve mennyivel jobb, ha magyarul nem tudó echte románok dolgoznak az építőiparban, míg a képzettebb magyar munkerő hízza el a csíkot???
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Legalább néhányan jól elvannak itt, a valóság meg köszöni szépen.
Négy év múlva lehet újra szavazni, addig meg terveket szövögetni.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Legalább néhányan jól elvannak itt, a valóság meg köszöni szépen.
Négy év múlva lehet újra szavazni, addig meg terveket szövögetni.


Neked mi a valóság értelmezésed? Nem azért vagyok itt és írok, hogy tartalom nélküli kommenteket posztoljak Ezért, ha meg kíváánsz szólalni legalább a saját valóság értelmezésedet tartalmasan osszad meg velünk. Látom, nem érdekel az amit itt írok, de veled ellentétben engem érdekelne, hogy szémosra hol mi a valóság és a viszonyítási alap.

UI.: meg kérlek egy ország életét ne szűkítsed le a választásokra. A két alkalom közötti négy évben is van élet. Ilyen vagy olyan.. Kinek mi jutott. Csak azért szóltam, mert már régóta nem a választásokat értékeljük, hanem az itt folyó társadalmi és gazdasági folyamatokat. Ha ezekhez érdemben, a te szemszögedből, látásmódodból hozzászolnál, akkor ez a topic egy" aranybánya" is lehetne...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 468
55 516
113
Én egyébként imádom amikor hazánkat Ausztriával hasonlítgatjuk össze :D
Egy kicsit más volt a történelmi fejlődésünk, nem?
Amikor arról beszélnek egyesek, hogy milyen szar itt nálunk akkor mindig javaslom nekik, hogy nézzenek meg egy ilyen táblázatot:
http://hdr.undp.org/en/composite/HDI
Világ viszonylatban nem állunk rosszul. Az más kérdés, hogy tőlünk Nyugatra lényegében a top 20 országok vannak, vagyis a földgolyó leggazdagabb része. Persze, hogy hozzájuk képest rosszul állunk :p
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Meg még csak annyit. Merkel mamát köpködhetitek, de az északi áramlat2 megépülte után az oroszok elzárják a gázcsapot ukrajna felé, a török áramla meg mikorra ér el hozzánk az egy másik talány. Azért annyira nem buta a mutti, mint amennyire az általatok sztárolt kis nyikhaj Szíjjártó is állítja. Nem lesz olyan messze, még a mostanui FIDESZ korményzés alatt, hogy NO fogja a csatlós államoknak az orosz gázt. Putyin ezzel is Merkelt hozta helyzetbe, mert mégis inkább tényező, mint ez a kis földkupac. Aztán akkor a habzó szájú Brüsszel ellenesektől kell majd egy jó darabig kuncsorogni a téli tüzelőért. Vagy az jobb lenne, ha majd a Mutti zárná el a gázcsapot? Persze ilyen helyzet nem lesz, mert MO is be fog állni a sorba, mégha ezt belföldön nem is fogja propagálni. Egyenlőre elég jól állunk Brüsszel megállításában. De ezt a szlogent elég sok .... bevette, beveszi, és be fogja venni, mert igen alacsony itthon az átlag értelmi színvonal. Még úgy láto, tanult emberek sem képesek összerakni a mozaikot. Tudjátok mit. én is be fogok állni a sorba közétek, de akkor félek a lehelletemmel kell majd télen fűtenem. (Annyi erdő meg nincs MO-n hogy sokáig kitartson....)
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Én egyébként imádom amikor hazánkat Ausztriával hasonlítgatjuk össze :D
Egy kicsit más volt a történelmi fejlődésünk, nem?
Amikor arról beszélnek egyesek, hogy milyen szar itt nálunk akkor mindig javaslom nekik, hogy nézzenek meg egy ilyen táblázatot:
http://hdr.undp.org/en/composite/HDI
Világ viszonylatban nem állunk rosszul. Az más kérdés, hogy tőlünk Nyugatra lényegében a top 20 országok vannak, vagyis a földgolyó leggazdagabb része. Persze, hogy hozzájuk képest rosszul állunk :p


Javasolt ősszehasonlítási alap: Uganda, Mozambik, Jenen. Kétségkívül jó állunk hozzájuk....Meg pont OV volt, aki 2035-re (?) prognosztozilta Ausztria utólérését. a kampány részeként. Persze lehet igaza lesz, de ahhoz az osztrákoknak be kéne kapni egy-két nukit, ami manapság elég valószínűtlen....

De szerintem magad sem gondolod át miért nem jó az osztrák példa. (Néhány lappal odébb a cseh példáról írtam, azt nem olvastad? Vagy azzal sem vagyunk összemérhetők szerinted? Ha az előzményekből nem olvasod el csak azt, ami belevág az elképzeléseidbe, és nem keresel mások felvetései, személyes tapasztalatai ismertetése után példákat, adatokat, illetve nem gondolkodsz el, akkor csak a felületes véleményt megfogalmazók táborát fogod erősíteni. Bár én más területen írt kommetjeidet szeretem, de ezzel abszolút nem értek egyet.

De gondold át, ott van Burgenland, miben különbözött MO-tól, mikor csak Trianon-ban csatolták Ausztriához? Vagy Sopronban egy közszájon forgó vélekedés, de szar, hogy el lett cseszve a népszavazás, mennyivel jobb lenne ma Ausztriához tartozni! (Pedig Sopron az osztrák pénznek köszönhetően az egyik legfejlettebb MO-i kisváros.) Vagy elgondolkodtál azon, mi lenne MO-n, ha a határokon nem Ausztria, Szovénia, és Horvátország kenne, hanem mondjuk egy Ukrajnához hasonlóan prosperáló ország...Szerintem irtó nagy és látványos szegénység, nemcsak keleten, hanem a nyugati megyékben is...

Meg azon gondolkodj még el, hogy már nemcsak Ausztria felé megy ki a munkaerő, hanem mint leírtam, ugyanet elkezdődött Szlovénia és Horvátország felé is. De biztos a rendszerváltáskor fényévnyire voltunk egymástól, bár közben azért egy pár évet lövöldöztek méd arra. De biztos ez is jótt tett a fejlődésüknek.

Aztán arről meg végképp nem tehetek, ha azokat a vidékeket ismerem jobban, márcsak a mozgásterem folytán. De hocc példát a mócokról, biztos jobban élnek még a Szabolcsiak is náluk. Mindent lehet relativizálni. De Te hogy szeretnél élni, úgy mint a mócok, vagy csak akár úgy, mint a Szlovének? Ausztriáról pedig nem is szóltam...

Aki mrg máshonnan tud példát hozni, kérem tegye meg. Én sem ismerhetek mindent mindenhol.

De a sztereotíp kérdéseimet felteszem neked is, hol laksz, mit dolgozol? Tényleg csak érdeklődésből...

Várom válaszotokat és a legalább ilyen tartalmasságú bejegyzéseteiket!
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Én neked igazat kell hogy adjak. Tervezői művezetésként szoktam járni nagyberuházások építkezésein. Az egyiken azt tapasztaltam, hogy mikor rlőször tűnt fel az autóm (amit a figyelő nem ismert és leadta a vészjelzést), hiába akartam az építkezés melletti kiserdőbe pisilni, tele volt fekete arcú emberekkel (románokkal), akik egy szót sem tudtak magyarol. Aztán kiderült a szervezeti felépítés. Minden 10 románra jutott egy erdélyi magyar, akik tolmácsolták a románoknak, mit is kell csinálni. Mikor megszámoltam úgy nagyjából őket, kb. 300-an lehettek...

Akkor most mi van? Ez a gaz soros és a NYEU-s áruló ballib banda fel akarja tölteni migránsokkal hazánkat, elvenni a munkahelyeinket, stb... Ja tudom, erre a sztorira is azt mondjátok, hát OV is megmondta, hogy a 24. órában vagyunk, mert a sorosisták már itt vannak. Saját szememmel láttam... PFÚJ SOROS, LE A MIGRÁCIÓVAL!

De a viccet félretéve mennyivel jobb, ha magyarul nem tudó echte románok dolgoznak az építőiparban, míg a képzettebb magyar munkerő hízza el a csíkot???
Werbőczy szemlélete.Csak a nemes(párt,hatalmi csoportosulás) a nemzet.A jobbágy(humánerőforrás) nem számit.Sőt,ha fel akar emelkedni,el kell kergetni.Vissza kell nyomni,vagy le kell ccserélni.Mert ha a mindennapi megélhetésen túl is van ideje kicsit gondolkodni,tanulni,nem csak azt amit a hatalom okit,akkor veszélyessé válik a hatalomra.Matolcsy könyvében is szerepel,ez a tétel,már idéztem is.Ennyi.
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Meg még csak annyit. Merkel mamát köpködhetitek, de az északi áramlat2 megépülte után az oroszok elzárják a gázcsapot ukrajna felé, a török áramla meg mikorra ér el hozzánk az egy másik talány. Azért annyira nem buta a mutti, mint amennyire az általatok sztárolt kis nyikhaj Szíjjártó is állítja. Nem lesz olyan messze, még a mostanui FIDESZ korményzés alatt, hogy NO fogja a csatlós államoknak az orosz gázt. Putyin ezzel is Merkelt hozta helyzetbe, mert mégis inkább tényező, mint ez a kis földkupac. Aztán akkor a habzó szájú Brüsszel ellenesektől kell majd egy jó darabig kuncsorogni a téli tüzelőért. Vagy az jobb lenne, ha majd a Mutti zárná el a gázcsapot? Persze ilyen helyzet nem lesz, mert MO is be fog állni a sorba, mégha ezt belföldön nem is fogja propagálni. Egyenlőre elég jól állunk Brüsszel megállításában. De ezt a szlogent elég sok .... bevette, beveszi, és be fogja venni, mert igen alacsony itthon az átlag értelmi színvonal. Még úgy láto, tanult emberek sem képesek összerakni a mozaikot. Tudjátok mit. én is be fogok állni a sorba közétek, de akkor félek a lehelletemmel kell majd télen fűtenem. (Annyi erdő meg nincs MO-n hogy sokáig kitartson....)
Gondolom speciel az kimaradt,hogy az Ukrán krízis miatt Brüsszel volt az aki elkaszálta a Déli Áramlatot,ne legyen Európa "oroszfüggő" energetikában.
Akkor lengették meg alternatív(nagyon életképes és gazdaságos) megoldásként a cseppfolyós palagázt az amiktól akik tankerbe hozzák pl Szlovéniába.
(Bulgária amerikai diplomaták látogatása után lépett vissza a déli áramlattól)
Eltelt pár hónap,és Merkel mami bejelentette az Északi áramlat 2-őt..
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg and zeal

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Gondolom speciel az kimaradt,hogy az Ukrán krízis miatt Brüsszel volt az aki elkaszálta a Déli Áramlatot,ne legyen Európa "oroszfüggő" energetikában.
Akkor lengették meg alternatív(nagyon életképes és gazdaságos) megoldásként a cseppfolyós palagázt az amiktól akik tankerbe hozzák pl Szlovéniába.
(Bulgária amerikai diplomaták látogatása után lépett vissza a déli áramlattól)
Eltelt pár hónap,és Merkel mami bejelentette az Északi áramlat 2-őt..


Nem maradt ki és az, hogy Brüsszel, csak egy eufemizmus, mert egyértelműen NO a "Brüsszel" vezető ereje. Az lepett volna meg, ha nem kaszálják el, mert akkor tényleg divezifikálható lett volna az orosz gáz útja. De, hát ott se idióták, mégha itthon szeretik is annak láttatni Őket, minden területen. Ezen a területen spec. tudják, ez stratégiai nyersanyag és jobban szeretnék a NYEU-s gázcsapon rajta tartani a kezüket. Egyébként nem ez lesz az első orosz-német gázvezeték, hanem már van azt hiszem kettő-három, de akit érdekel keresse ki.. Ebből is látszik, MO egy kis légypiszok a térképen. Putyin is rájöt, hogy többet ér neki a német kapcsolat. Hát váltottak megcsinálják. Ilyen a politika. Ja, ebből mi megint vesztesként kerülünk ki, de hát ez a csatlós államok sorsa. Nekünk nem szabad korszerűsíteni a heliket, meg stb..., Ők meg jelzem nem egyedül, hanem a Dánok, Finnek támogatásával teljesen átalakítják a gázelosztó EU-s piacot. űaztán ebből is látszik, ne álltassátok magatokat, Putyin bácsi nem szeret minket, hanem a jól felfogott orosz érdekeket védi. És rájött többet ér neki NO, mint a keleteurópai volt SZU érdekszféra kis országai. (Mellesleg nem Putyinnak van szüksége OV-re, hanem OV-nek Putyinra, de ez már egy más sztori.) Hát amikor ilyeneket kommenteltek, meg like-oltok, azért egy kicsit tágabb kontextusba lenne értelme elhelyezni azt, amivel kapcsolatosan csípőből tüzeltek...

Még egy gondolat az indokról:

"Brüsszel volt az aki elkaszálta a Déli Áramlatot,ne legyen Európa "oroszfüggő" energetikában."

Csodálom, hogy még azt nem vetted észre, hogy a nyilvános indok, meg a háttér politizálás és érdek érvényesítés, nemcsak a háhorús, de a gazdasági életben sem biztos, hogy fedi egymást. Biztos vagyok benne, mikor elkaszáltáák a Déli áramlatot azt is az oroszok tudtára adták, hogyha mindez északon épülne meg, azt nem elleneznék. De gondolom te sem vártad, hogy ezt világgá kürtölje a német sajtó...
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Nem maradt ki és az, hogy Brüsszel, csak egy eufemizmus, mert egyértelműen NO a "Brüsszel" vezető ereje. Az lepett volna meg, ha nem kaszálják el, mert akkor tényleg divezifikálható lett volna az orosz gáz útja. De, hát ott se idióták, mégha itthon szeretik is annak láttatni Őket, minden területen. Ezen a területen spec. tudják, ez stratégiai nyersanyag és jobban szeretnék a NYEU-s gázcsapon rajta tartani a kezüket. Egyébként nem ez lesz az első orosz-német gázvezeték, hanem már van azt hiszem kettő-három, de akit érdekel keresse ki.. Ebből is látszik, MO egy kis légypiszok a térképen. Putyin is rájöt, hogy többet ér neki a német kapcsolat. Hát váltottak megcsinálják. Ilyen a politika. Ja, ebből mi megint vesztesként kerülünk ki, de hát ez a csatlós államok sorsa. Nekünk nem szabad korszerűsíteni a heliket, meg stb..., Ők meg jelzem nem egyedül, hanem a Dánok, Finnek támogatásával teljesen átalakítják a gázelosztó EU-s piacot. űaztán ebből is látszik, ne álltassátok magatokat, Putyin bácsi nem szeret minket, hanem a jól felfogott orosz érdekeket védi. És rájött többet ér neki NO, mint a keleteurópai volt SZU érdekszféra kis országai. (Mellesleg nem Putyinnak van szüksége OV-re, hanem OV-nek Putyinra, de ez már egy más sztori.) Hát amikor ilyeneket kommenteltek, meg like-oltok, azért egy kicsit tágabb kontextusba lenne értelme elhelyezni azt, amivel kapcsolatosan csípőből tüzeltek...

Még egy gondolat az indokról:

"Brüsszel volt az aki elkaszálta a Déli Áramlatot,ne legyen Európa "oroszfüggő" energetikában."

Csodálom, hogy még azt nem vetted észre, hogy a nyilvános indok, meg a háttér politizálás és érdek érvényesítés, nemcsak a háhorús, de a gazdasági életben sem biztos, hogy fedi egymást. Biztos vagyok benne, mikor elkaszáltáák a Déli áramlatot azt is az oroszok tudtára adták, hogyha mindez északon épülne meg, azt nem elleneznék. De gondolom te sem vártad, hogy ezt világgá kürtölje a német sajtó...
Hát igen.A képkockák nem állnak össze a filmé.A logikaoktatás hiányzik a tantervböl.Talán nem véletlenül.Oksági összefüggéseket nehogymár meglássa az a drága jó Nép.Maradjon csak gombaszinten,sötétben,trágyával etetve.Naés füszerezd a trágyát a jó öreg oszd meg és uralkodj rajta recept szerint.Ez az inliberális állami népkonyha működési metódusa.
 
Status
Not open for further replies.