Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

Ez volt már?

Na, ki nyerte a magyarországi katonai attasék lövész versenyét?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Van ma valamilyen gyakorlat Kecskemét környékén?

A 09-9207 amerikai C-17-es felszállt reggel Ramstein-ből, elrepült Kecskemétig a szokásos útvonalon 9 ezer méteren, majd visszafordult és elindult ugyanazon az útvonalon visszafelé. Vagy meghibásodott valami? Esetleg csak gyakorlás?

A 09-9207 amerikai C-17-es felszállt reggel Ramstein-ből, elrepült Kecskemétig a szokásos útvonalon 9 ezer méteren, majd visszafordult és elindult ugyanazon az útvonalon visszafelé. Vagy meghibásodott valami? Esetleg csak gyakorlás?
Eltévesztette a GBU-43-al a házszámot, le kellett fújni az akciót.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd

Belga ejtőernyősök gyakorlatoznak már lassan egy hete, valami ősöreg géppel! Ja, de azok a Bakony felett, nem Kecskemétnél!

“A Magyar Honvédség kijelölt alakulatai nemzetközi szállító repülőgép gyakorlatot hajtanak végre 8 nemzet részvételével Magyarország légterében. A végrehajtás során repüléseket hajtanak végre nappal és éjszaka. A gyakorlat mozzanatai keretében sor kerül teher illetve ejtőernyős dobásokra a kijelölt repülőterekre és területekre. A repüléseket nagyméretű szállító repülőgépek hajtják végre a megszokottnál alacsonyabb magasságokon. A feladatok végrehajtása során az ország számos területe felett feltűnhetnek, amely az átlagtól nagyobb zajhatással jár.

A gyakorlat során a repülőeszközök bázisául Pápa repülőtér szolgál.

A Magyar Honvédség és a résztvevő nemzetek a vonatkozó jogszabályok keretei között arra törekednek, hogy a legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok megszokott nyugalmát.

Kérjük a lakosság megértését!”

ETAP-plak%C3%A1t.jpg

A felhozatal:
  • 1x C-130H BAF
  • 1x CN235M FAF
  • 1x A400M FAF
  • 1x C-160D GAF
  • 1x C-130J ItAF
  • 1x C-130H RNLAF
  • 1x C-130J-30 RNoAF

• Tetszik
Reactions: fishbed
Azt lehet tudni, hogy pontosan mely körzetek lesznek érintettek?
A légtér.hu-n erősen megszaporodtak a korlátozott légterek, de (kb. két hónapja néztem utoljára) ezek már állandó érvényességű korlátozások.

Ma láttam Vácnál egy lengyel katonai teherautó-oszlopot. Kb 10 db-ot, egy régi Start ismertem fel(a többi új gyártmány) egy Mrap-ot meg volt velük 2 terepjáró. Ennyit bírtam megszámolni. Hová mehettek?

• Tetszik
Reactions: rejsz felügyelő