Tornado (Panavia)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Öööö, talán mert egyfeladatos low level csapásmérő volt a cél. Ez az európai F-111.

Az F-15 meg rendelkezett csapásmérő képességel, csak nem használták ki az USAF-nál. Jóidős csapásmérése tökéletesen képes volt, pont annyira, mint az Osirakot szétkapó F-16A Block 1.

De ettől még az egy generációs lemaradás tény. Az nem teszi szebbé a dolgot, hogy eleve ilyenre tervezték.
 
M

molnibalage

Guest
De ettől még az egy generációs lemaradás tény. Az nem teszi szebbé a dolgot, hogy eleve ilyenre tervezték.
Látom nem érted...

Az Tornado kapcsán nem volt követelmény az, hogy 4. generációs manőverező képességű vadászgép legyen... Ergo - már elnézést - hülyeség és céltalan az összehasonlítás azzal. Ennyi erővel az A-5 Vigilane vadász képességeit hasolíthatnád az F-4J-hez...

A megbízhatatlanságát leszámítva a Tornado a maga korában egy jó csapásmérő volt, robotpilótás TFR képességgel és vakbombázó képességgel. Csapsámérő képesség terén az F-15A közelében nem volt, ami csak jóidős volt, míg a Tornado éjszakai is repesztett 60 méteren vagy talán még alatta is. Vadászgépként meg nem lehet összemérni, nem nem annak készült.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 594
113
Tornado_gr4_za597_kemble_arp.jpg


air-fighter-germany-jet-panavia-tornado-aircrafts-wallpaper-1.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113
"The Italian Air Force (Aeronautica Militare Italiana: AMI) has finalised the operational evaluation and testing (OT&E) of its AGM-88E Advanced Anti-Radiation Guided Missile (AARGM) Block 1 supersonic air-to-surface missile system with a live fire campaign at the US Naval Air Weapons Station (NAWS) China Lake Land Ranges in California during Exercise ‘Blazing Shield 2018’."

http://www.janes.com/article/79192/italian-air-force-finalises-aargm-ot-e-campaign

http://www.aeronautica.difesa.it/co...MOLIVEFIREEVENTALLABLAZINGSHIELDCAMPAIGN.aspx
 
  • Tetszik
Reactions: borisz
M

molnibalage

Guest
Érdekes az angol megközelítéshez képest. Tudtommal a JP-223 konténereket azokat nem dobták le. Bár lehet, hogy ennél is a vészmegoldást mutatta be generálisnak, némi ferdítéssel.

A '80-as évek végén és után ilyesfajta profillal nekimenni a szovjet légvédelemnek irgalmatlan veszélyes lett volna, a VSz országok ellen még so-so.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113

Farewell Tornado: When the Tornado is withdrawn from service on 31 March it will bring to an end four decades of service during which the aircraft has formed the backbone of UK airpower. Three training variants of the Tornado have received special markings including a camouflage scheme which the Tornado sported in its early career.
 
M

molnibalage

Guest

Farewell Tornado: When the Tornado is withdrawn from service on 31 March it will bring to an end four decades of service during which the aircraft has formed the backbone of UK airpower. Three training variants of the Tornado have received special markings including a camouflage scheme which the Tornado sported in its early career.
Foglaljuk keretbe, így nézett ki az elején a briefing.