Kínai pilóta nélküli repülőgépek

CIFU írása a sg-n a képről.

"Úgy tűnik megvan az első kép a teljes méretű kínai 'Dark Sword' UCAV-ról:

'Dark Sword' nagy sebességű csapásmérő drón a hírek szerint, amely kvázi pilóta nélküli lopakodó könnyűbombázóként dolgozhat A2D környezetben"
Az is lehet, hogy "Black Sword"
:D :D :D

Vagy Hidden Sword?
11j41g9.jpg

Valamilyen kard az biztos!!!
:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

Elég futurisztikusan néz ki.
Ha tényleg működik, és kombinálni tudja hatékonyan a minimum alacsony érzékelhetőséget a sebességgel, az azért komoly fegyvertény egy UCAV-tól.
Ezen a területen még az is lehet hogy lelépik az USA-t hamarosan, ha gyártani is kezdik nagy tételben.

Elég futurisztikusan néz ki.
Ha tényleg működik, és kombinálni tudja hatékonyan a minimum alacsony érzékelhetőséget a sebességgel, az azért komoly fegyvertény egy UCAV-tól.
Ezen a területen még az is lehet hogy lelépik az USA-t hamarosan, ha gyártani is kezdik nagy tételben.

Az USA nagyon ráfeküdt az UAV-okra már régóta. Talán épp emiatt pont ebben nem lehet lelépni őket.

Szerintem elég kézenfekvő egy ilyen drón gyártása, tekintve, hogy a kínaiaknak mindenük megvan hozzá. A stealth kialakítású sárkány építéséhez szükséges technológia és a modern nagy hatótávú harci drón tech is megvan már. Innentől már csak ezt a kettőt kell összerakni.
Én igazából nem is azon vagyok meglepve, hogy a kínaiak ezt(is) megcsinálják hamar, hanem azon, hogy az amcsik miért is nem csinálták már meg 5-10 éve...

• Tetszik
Reactions: endre
Mondjuk lehet,hogy érdemes lenne haditechnikai beszerzések terén is körülnézni kinában....Közhiedelemmel ellentétben nincs olyan előirás,hogy csak NATO tagországtol vásárolhatunk.

Azért ekég nagy balhé volt abból, hogy a törökök nem Patriot rakétákat vesznek.
Mi nem vagyunk akkora tétel.A cseh Mi17ért sem patáliáztak,pedig akkor már azthiszem NATO tagok voltak.JF17 bőven elég lenne a légierőnek,a kinai exporttankok is kielégitenék a mi igényeinket.Szerintem ha egy a nagykönyvbe illő tisztasággal megrendezet nemzetközi tenderen kinai fegyverzet nyerne,nem szolnának semmit

Mi nem vagyunk akkora tétel.A cseh Mi17ért sem patáliáztak,pedig akkor már azthiszem NATO tagok voltak.JF17 bőven elég lenne a légierőnek,a kinai exporttankok is kielégitenék a mi igényeinket.Szerintem ha egy a nagykönyvbe illő tisztasággal megrendezet nemzetközi tenderen kinai fegyverzet nyerne,nem szolnának semmit
Kínai exporttank? Csak ki ne essen a kereke.