[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kurgan

New Member
2016. augusztus 30.
17
15
3
Mindeközben "Németországban"..A lényeg az, hogy a rendőr el meri kérni a bevándorlótól a személyi igazolványát. Erre az a válasz, hogy nincs. Aztán megverik a rendőröket, miközben kiszáll az “előállított” migráns a rendőrautóból.

 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 392
23 226
113

Mint utóbb kiderült a rendőrség nyilatkozataiból, "hogy csak részben migránsok (mert egy líbiai, egy macedón és egy horvát volt a támadó), meg ez mindennapos eset, csak ebben a városban nem volt eddig ilyen és emiatt fura."
Tehát ha jól értem teljesen normális, hogy egy rendőrre rátámadnak, amikor elő akar állítani egy nemi erőszakért körözött migránst, és teljesen normális, hogy a rendőr balfasz módjára viselkedik.
A demokrácia hazájában, az USA-ban, ha valaki nem hajlandó a rendőri intézkedésnél együttműködni (elég ha nem emeli fel a kezét, vagy nem száll ki a kocsiból), azt a rendőr támadásnak veheti és addig lőheti az ellenszegülő törzsét (azért azt, mert stresszhelyzetben azt a legkönnyebb eltalálni) ameddig az ellenszegülő a földön nem fekszik (vagy a lőszer ki nem fogy a tárból, állama válogatja).
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 807
113
Mint utóbb kiderült a rendőrség nyilatkozataiból, "hogy csak részben migránsok (mert egy líbiai, egy macedón és egy horvát volt a támadó), meg ez mindennapos eset, csak ebben a városban nem volt eddig ilyen és emiatt fura."
Tehát ha jól értem teljesen normális, hogy egy rendőrre rátámadnak, amikor elő akar állítani egy nemi erőszakért körözött migránst, és teljesen normális, hogy a rendőr balfasz módjára viselkedik.
A demokrácia hazájában, az USA-ban, ha valaki nem hajlandó a rendőri intézkedésnél együttműködni (elég ha nem emeli fel a kezét, vagy nem száll ki a kocsiból), azt a rendőr támadásnak veheti és addig lőheti az ellenszegülő törzsét (azért azt, mert stresszhelyzetben azt a legkönnyebb eltalálni) ameddig az ellenszegülő a földön nem fekszik (vagy a lőszer ki nem fogy a tárból, állama válogatja).
Jól van na, ne baxtasd őket, nem volt még ilyenben részük. Nem volt ez annyira rossz, csak gyakorolni kell, legalább nem futottak el. Mármint a rendőrök. Igaz nem láttam nagy különbséget egyik oldal harcmodorán sem. Itthon Erdélyiék ellen se menne ez jobban. Mondjuk ami nagyon tetszett hogy a szembe fújt hülyegyerek szét dörzsölgette a szemeit percekig. :D Az nagyon jó gyógymód. :) De ezeket a taknyosokat azért illett volna kiütni nem birkózgatni velük mikor többen voltak.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Egyebkent amivel meg lehetne gyorsitani a hazai eu rendszert az az eszkozbeszerzes. De kicsit maskepp mimt a jelenlegi. http://www.petz.wcBr.hu/efop_2220 pl itt van 50 milla csak tamogatas egy korhazba. Nem tudom mennyi jon ki de mivel a kiirasbol kiderul hogy nem kell csucs szupernek lenni stb. Lehetne nyugodtan bevizsgalthasznaltat venni. https://dentalapro.hu/osszes-hirdetes/63-egyeb-gepek
http://www.hasznalt-ultrahang.hu
http://www.ultrahangcenter.hu/elado...rd9u-t9b-h7MeB_m-Fy3Cnigy6qv07qkaAtr0EALw_wcB

50 millabol 50-60 at lehetne hasznaltbol venni. Persze az elejen a logisztikanak oda tenne. De fel lehetne ugy is fogni mint teszt idoszakot.a legjobbnak itelt keszulek gyartolyaval felvenni a kapcsolatot aztan egyszer 1-2 milliardert bevasarolni. /mert mint latszik ennyibol be lehetne./ nem kellene profi kategoria azok kulon ultrahangosoknak valok /azoknak persze azt kell venni./ de szakorvozok egy jelentos reszet el lehetne latni olcso egyszeru ultrahangal. /egy fulor gegesznek pl nem kell 4 d s ultrahang eleg egy 3 d s hordozhato ahogy egy reumatologusnak is vagy el belgyogyasznak hogy gyorsan helyben rakukkantson hogy szukseges e komolyabb ultrahangra kuldeni vagy ct re....barmire.
Az a baj hogy nallunk inkabb a profi gepekre van penz. Mikozbe egy profi gep arabol tobb tucat kissebb teljesitmenyu kijonne. Ami nagyon sok esetben epp eleg is lenne hisz sokszor agyuval lonek verebre a nagy gepek "kopnak" az aprosagok miatt es mivel azokbol keves van igy hosszu a varakozasi ido is...

Az en velemenyem hogy pl nem kellene egy korhazba 10 profi ultrahang keszuleket venni hanem vegyenek 8 profit meg 10 kozep alsokategoriast. Ugyan annyiert. /akar regebbi kifuto modellt is./
Na ezt gyorsan felejtsd el! Mar igy is olyan az egesz mint egy szemetlerako.:hadonaszos:

Mindig a legujabb gepeket kell megvenni, mert azzal reszletesebben es tobbet, mast latsz. Rtg illetve ct eseten kisebb a sugarterheles is. Raadasul egyszerre nagyobb mennyisegben kell megvenni es xserelni oket, hogy a szemelyzetnek ne kelljen egyszerre tobbfele geppel bohockodnia illetve ugy olcsobb is.

Semmilyen regi gepet nem akarok az eu-ben latni. Tema lezarva! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:



Tortent, hogy egy hires muzsikus a korhazi kezeleseert halabol szerzett vagy egy tucat respiratort az intezmenynek. A korhazi vezetes pedig jopofizasok kozepette, unnepelyes korulmenyek kozott atvette tole. Aztan ahogy mindenki elhuzoott a dolgara, azonnal le is vittek a tobbi hasznalhatatlan selejt koze... Gondolom amugy is egy masik poros korhazi raktarbol hoztak.
En meg tokre kiakadtam, hogy miert a jopofizas? Miert nem vilagositjak fel a buszke adakozot, hogy ennyire lenezni azert nem kene minket. Ott van az alapitvany es fizessen be oda vagy ha abban nem bizik (mondjuk joggal...) akkor fogja meg a penzt es egyutt elsetalunk a bolta, mutatom mit kellene vennie. Aaaa.... meg most is tokre pipa vagyok ettol.:mad:


A hasznalt rtg gepek mehetnek Afrikaba. Szvsz. azok mar nem feher embernek valok. A hasznalt (nagy es rossz felbontasu) ultrahang gepekkel pedig a lehuzos maganrendelesek szoktak vakitani a parasztot. Nem vagyok napra kesz az uh gepek arabol, de 60 millabol kabe 7-8 modern gepet lehet venni. Inkabb az mint 50 "kozepes".
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Szerintem a német társadalom még a mai napig nyögi a 3. birodalmat ilyen vagy olyan okból.Van aki még bűntudatot és szégyent érez.
Van aki? Folyamatosan sulykolják beléjük hogy mekkora szar voltak amiért a bajszost anno hatalomra emelték.

Viszont 1 dolog mindegyikben megvolt, csodálat a 3.birodalom iránt.
Ezzel kapcsolatban eszembe jutott fater története. Ő melózott kint az NDK-ban, Berlinben. Egy szerelőüzemben volt, munkagépeket és teherautókat javított. A mellette lévő üzemben gyártották állítólag annak idején az OT-64 APC-ket. Meglepődött mikor április 20-án öregek egy csoportja a szerelőaknában koccintott egy kis snapsszal. Kérdezte hogy mire fel isznak? "Hát nem tudod? Az öregnek ma van a születésnapja." Akkor jött rá hogy bizony Hitlerre koccintanak aztán sztorizgatnak a régi időkről egy jó félórát.
Sokat mesélt az ottani dolgokról és a németekről, mindig az volt a konklúziója hogy az NDK-t a 3. birodalom tökéletesített utódjaként látják, a 'káros' antiszemita és rasszista felhangok nélkül.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 288
33 894
113
Bocsi felreertheto voltam en nem azt akartam irni hogy csupa kozepszintu gepbol aljon a park. Manem hogy legyen annyi modern amennyi szukseges es ahova szukseges. De legyen egy csomo olcso eszkoz is. szakrendelokbe.
Az en esetem ful orr gegeszeten. Tobb mint fel eve voltam. Egy duzzanattal a nyakamon.
Bejutottam kora reggel elkuldott a doki meg aznap ultrahangra. Keso delutanra jutottam be meg ultrahangoztak. De nem ertekeltek ki. Vissza kellett mennem a fulorgegeszhez. Aki kiertekelte a felveteleket. Na nekem el ment ra az egesz napom. /a ful or gegesu ia mondta ha lenne legalabb egy regi ultrahang gepe 10 perc lett volna./ na en az ilyen esetekre gondoltam. /ha meg gond van vagy nem latja jol a regi gepen tovabb lehet kuldeni a draga modern gepre ha meg nincs akkor porog a rendszer./ a vegeredmeny nem lonek agyuval verebre igy az agyu elott nem gyulik a sor es ha kell az agyu valami miatt bevetheto azonnal./
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 082
113
Van aki? Folyamatosan sulykolják beléjük hogy mekkora szar voltak amiért a bajszost anno hatalomra emelték.


Ezzel kapcsolatban eszembe jutott fater története. Ő melózott kint az NDK-ban, Berlinben. Egy szerelőüzemben volt, munkagépeket és teherautókat javított. A mellette lévő üzemben gyártották állítólag annak idején az OT-64 APC-ket. Meglepődött mikor április 20-án öregek egy csoportja a szerelőaknában koccintott egy kis snapsszal. Kérdezte hogy mire fel isznak? "Hát nem tudod? Az öregnek ma van a születésnapja." Akkor jött rá hogy bizony Hitlerre koccintanak aztán sztorizgatnak a régi időkről egy jó félórát.
Sokat mesélt az ottani dolgokról és a németekről, mindig az volt a konklúziója hogy az NDK-t a 3. birodalom tökéletesített utódjaként látják, a 'káros' antiszemita és rasszista felhangok nélkül.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 288
33 894
113
Ugyan az lehetne az ilyen olcso keszulekekkel mint a vercukor mero volt anno. Elotte a legkisebb gyanura elkuldte a haziorvos laborra a pacienst az esetek nagy reszebe foloslegesen. Eredmeny vorok a labor elott tulterhelt laborosok haborgo pacienaek a hosszu varakozas miatt... Megjelentek az orvosi rendelokbe az olcso buta vercukormerok. Eredmeny akinek valoban gigszer volt a cukraval lett csak elkuldve laborba igy a sorok szinte megszuntek a paciensek boldogok mert aki cukros az tudja hogy az csak a mertek kerdeses aki meg nem cukros az megkonnyebulhet. Nem parazik egesz nap vagy napokig./
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2018/08/24...eu_befizetesek_megszuntetesevel_fenyegetozik/
"Tíz napja vesztegel az olasz parti őrség Diciotti nevű járőrhajója Catania kikötőben a fedélzeten 177 bevándorlóval. Az olaszok nem hajlandóak beengedni a kikötőbe a hajót, ha nem tudják más EU-s országok között szétosztani őket.
Az ügyben összehívott találkozón 12 ország vett volna részt, de végül 10 ország részvételével zajlott a tanácskozás, viszont az MTI szerint nem sikerült megoldást találni a menedékkérők ügyére.
A V4-ek Olaszország legádázabb ellenségei
Az Európai Parlament elnöke szerint a Visegrádi Négyek (V4) Olaszország "legádázabb ellenségei" a migrációt tekintve. Antonio Tajani az a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak azt mondta, hogy ezek az országok nem hajlandók egyetlen migránst sem befogadni. Annak ellenére, hogy a visegrádi országok mostanáig nem engedték a dublini szerződés módosítását, a római kormány tekintélyes tagjai őket tartják legjobb partnereiknek, mondta. Az EP-elnöke úgy vélte, "ha a dublini reformot elfogadták volna, nem következett volna be, ami Cataniában történik"...
...Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta:
HA AZ EU NEM LÉP, ÉS NEM OSZTJA SZÉT A PARTI ŐRSÉG CATANIA KIKÖTŐJÉBEN HORGONYZÓ HAJÓJÁN TARTÓZKODÓ MENEDÉKKÉRŐKET A TAGORSZÁGOK KÖZÖTT, OLASZORSZÁG LEÁLLÍTJA BEFIZETÉSEIT AZ UNIÓS KASSZÁBA.
A bizottság illetékes szóvivője ezzel kapcsolatosan arra kérte az érintett feleket, hogy tartózkodjanak a fenyegetőzéstől..."

https://444.hu/2018/08/24/a-visegra...gei-az-euorpai-parlament-olasz-elnoke-szerint
"...Luigi Di Maio olasz kormányfő-helyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta: ha az EU nem lép, és nem osztja szét az olasz parti őrség Catania kikötőjében horgonyzó hajójának fedélzetén tartózkodó menedékkérőket a tagállamok között, Róma leállítja befizetéseit az uniós kasszába.
Antonio Tajani erre reagálva kijelentette: ha ez megtörténik, akkor az olasz kormány láncreakciót indít el és hatalmas kárt okoz majd Dél-Itáliában.
Reményét fejezte ki, hogy Luigi Di Maio kijelentése - mint fogalmazott - puszta "beszólás" volt.
Tajani, aki egyben a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) ellenzéki párt alelnöke, az olaszországi Riminiben zajló katolikus találkozó résztvevőjeként nyilatkozott a SkyTg24-nak..."

https://magyaridok.hu/kulfold/olasz...olaszorszag-levonja-a-kovetkeztetest-3418087/
"Európa lehetőséget szalasztott el, Olaszország tudomásul veszi és levonja a következtetést – reagált Giuseppe Conte olasz miniszterelnök péntek este arra, hogy Brüsszel továbbra sem döntött a Diciotti hajón tartózkodó migránsok áthelyezéséről.
urópa lehetőséget szalasztott el, Olaszország tudomásul veszi és levonja a következtetést – reagált Giuseppe Conte olasz miniszterelnök péntek este arra, hogy Brüsszel továbbra sem döntött a Diciotti hajón tartózkodó migránsok áthelyezéséről.
Giuseppe Conte közösségi oldalán azt írta, Európa jelét sem adta a szolidaritásnak és a felelősségnek, amelyeket folyamatosan az EU alapértékeiként hirdet...
...„Ha ezek a tények, Olaszország levonja a következtetést és mostantól kezdve vállalja az összhang hiányának a megszüntetését következetes és határozott fellépéssel minden olyan kérdésben, amellyel Európában szembesülnie kell”- írta Giuseppe Conte.
Az olasz belügyminisztérium közleményben szögezte le, hogy a brüsszeli találkozó eredménytelenül zárult, ami „újabb bizonyítéka, hogy Európa nem létezik..."



- Az Európai Parlament elnöke nevetségessé tudta tenni a "kommunikációját"...
- Most majd kiderül hogy Olaszország nem demokratikus állam? ( következményei eléggé kontraproduktívak lennének )
- Az olaszok, a V4-ek, és az osztrákok együtt ténylegesen elindíthatnak egy folyamatot. (a bajorok meg amúgy is már szép csendben megkezdték az önálló államszervezet létrehozását...)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyaridok.hu/kulfold/bakon...k-kell-lennie-kulso-hatarai-orzesere-3418081/
"A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint elsődleges, hogy az Európai Unió (EU) képes legyen külső határai őrzésére, az illegálisan a kontinensre érkezőket pedig vissza kell szállítani.
Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán péntek este arról kérdezték, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapnak azt nyilatkozta: az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, „Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk”..."
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Bocsi felreertheto voltam en nem azt akartam irni hogy csupa kozepszintu gepbol aljon a park. Manem hogy legyen annyi modern amennyi szukseges es ahova szukseges. De legyen egy csomo olcso eszkoz is. szakrendelokbe.
Az en esetem ful orr gegeszeten. Tobb mint fel eve voltam. Egy duzzanattal a nyakamon.
Bejutottam kora reggel elkuldott a doki meg aznap ultrahangra. Keso delutanra jutottam be meg ultrahangoztak. De nem ertekeltek ki. Vissza kellett mennem a fulorgegeszhez. Aki kiertekelte a felveteleket. Na nekem el ment ra az egesz napom. /a ful or gegesu ia mondta ha lenne legalabb egy regi ultrahang gepe 10 perc lett volna./ na en az ilyen esetekre gondoltam. /ha meg gond van vagy nem latja jol a regi gepen tovabb lehet kuldeni a draga modern gepre ha meg nincs akkor porog a rendszer./ a vegeredmeny nem lonek agyuval verebre igy az agyu elott nem gyulik a sor es ha kell az agyu valami miatt bevetheto azonnal./


Itt finoman fogalmazva félre vagy tájékoztatva. Egy egyszerű ultrahang készülék sem olcsó dolog, használtan csak elvétve kapni és szarokat amivel max játszani lehet vizsgálni már nem. Egy új pedig 30 millió felett van ami megfelel az előírásoknak, mert bizony nem össze-vissza megy a bevásárlás. Továbbá van egy olyan szegmense az egészségügynek ami a gazdasági oldalt nézi. Már nem a szocializmus megy, bizony egyre drágább minden, cserébe pontosabb a diagnózis és a gyógyszerelés is. Hátulütője, hogy kell a szakembereknek az utilizációs szempontokat is figyelembe venni, de mivel a képzés mindig csak reagál a kihívásokra, bizony ki kell kopjon az öregek rossz beidegződése, ami nem egy gyors folyamat. Na meg a beteg sugárterhelése sem mindegy, (röntgen, CT, MR..stb) Hozzáteszem egy régi géppel mondjuk egy vizsgálat 10 perc az újjal 2, szóval a kapacitás is növekszik a lecseréléssel.
Ez az a terület ahol nem lehet "Olcsó Jánoskodni" mert duplán megszivatod magad.
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 205
20 237
113
Érkező turisták száma 2016.
tourist-arrivals-europe-total-2016-20180824.jpg
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 082
113
Az arányok furák nekem. Belegondolva részben felelős lehet hogy az amerikai és a kínai turisták ezeket az országokat jobban ismerik/elérik.
Ukrajnába sokkal egyszerűbb a legtöbb országból bejutni mint a Schengeni övezetbe.
Ukrajnát a Krím vihette fel ilyen magasra, én is gondolkoztam, hogy elmegyek oda aztán hátha látok delfineket. Most egy kicsit macerásabb lejutni így várok, a határok átrendeződéséig nem nagy idő ;)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 807
113
2016-ban a Magyarországra látogató külföldiek száma kozel 53 millió fő, 2017 - ben 55 millió fő. Szerintem is érdekes egy térkép. A migránsokat pl minek számoltak? :)
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 498
113