[HUN] Mil Mi-24 D/P/V "Hind"

Mindegyik Mi-24 kétüléses végülis :D
Janika22 felsorolta a Szolnok megyében kiállított mihukat. Én kiegészítettem, hogy a reptárban 2 mihu van, és még lesz 2, ottani dolgozó szerint. (Csőrike2, Sz.tehén)

Ááááá...benéztem. Úgy láttam, hogy a MiG-29-re írtad :rolleyes:

Ha két Mi-24, akkor gondolom a Szarvastehén és a Csőrike2 jön majd.

• Tetszik
Reactions: ms07
Egy Mi-24-es és egy Mi-17-es épp a szolnoki sportreptér környékén keringőzik. Elkezdődtek a kiképzési repülések?

"A tervek szerint novemberben érkezik vissza Oroszországból a 331, 332, 334 és 338 számú "P", és elvileg ekkor kéne kiszállításra kerülnie a kijelölt további négy "V" változatnak, "név szerint" a 713, 717, 718 és 719 számú gépnek."

Nem is értem, miért a sokkal többet rohadt NDK P-ket vitték előbb, és a jobb állapotú V-kből lett az opciós 4 db

Nem is értem, miért a sokkal többet rohadt NDK P-ket vitték előbb, és a jobb állapotú V-kből lett az opciós 4 db
A P-k nek nek leg nagyobb a harcértéke, talán az üzemidő tartalék is több bennük, az opcionális maradék 4 gép meg attól függően megy ki mennyibe kerül a mostani 4.

Azért azt tisztázzuk jóelőre, hogy mit jelent a maradék és mit a mostani. Eredetileg 12 gépről volt szó, 3x4 darabról. Ebből ment ki 2x4, itt maradt további döntésig 1x4. Egyelőre kint van még 1x4, amit viszont várunk vissza. Ez a kint levő négy P nálunk soha nem repült, velük hazai üzemeltetési tapasztalat nincs. Ezzel párhuzamosan a ki nem küldött négy darab V az, ami még kérdéses, mivel egyrészt a bejövő négy, illetve további négy gép üzemeltetésével szerzett tapasztalatok és az akkor majd rendelkezésre álló anyagiak függvénye, hogy mi lesz a sorsuk.

• Tetszik
Reactions: fip7 and alfa74
A P-k nek nek leg nagyobb a harcértéke...
Jelen felállás szerint - magyar környezetben - a P-k ben az elöl ülő operátor teljesen felesleges.
ATGM hiányában legfeljebb az öklét rázhatja az ellenség felé és durván sértő megjegyzéseket tehet rájuk :)
Ha a pilcsi rendes akar lenni vele akkor néha megengedheti neki hogy egy kicsit ő vezesse a gépet.

Jelen felállás szerint - magyar környezetben - a P-k ben az elöl ülő operátor teljesen felesleges.
ATGM hiányában legfeljebb az öklét rázhatja az ellenség felé és durván sértő megjegyzéseket tehet rájuk :)
Ha a pilcsi rendes akar lenni vele akkor néha megengedheti neki hogy egy kicsit ő vezesse a gépet.
Ez azért ebben a formában nem igaz, mert a célokat és a MANPAD indításra is az ő két szeme tud figyelmeztetni. Amolyan magyaros MAWS...

• Tetszik
Reactions: Pocok75
Már az is eredmény, hogy a tábornok meg merte mondani egy újságírónak ezt. Már nem egy külföldi honlapról tudtuk meg legalább azt, hogy lesz ATGM. Na prsze, azt még nem tudjuk hogy mi. Majd megtudjuk, türelem.
A jelenlegi helyzetnél még az elégtelen képességű sthurm is előre lépés lenne.

• Tetszik
Reactions: zsolti