Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Jeno

Member
2009. április 27.
105
1
16
E témába várunk minden akár az oldallal, akár a fórummal kapcsolatos észrevételt, javaslatot, amelyekre igyekszünk reagálni is.

Az oldal jövőbeli fejlesztése, alakítgatása során azonban mindig figyelemmel leszünk az e témába érkezett hozzászólásokra.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 794
75 848
113
A  "Legújabb válaszok" nevű szövegdobozban lesz olyan opció,hogy issza lehessen tekerni a hozzászólásokat?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 479
113
Rendben, működik.

Most az lenne a kérdésem, hogy a fórummal kapcsolatban meddig várjunk? Feltételezem, hogy beteszitek a régebbi cikkeket és típusismertetőket a komentekkel együtt. Mert akkor nem biztos, hogy jó lenne, ha elkezdenénk sorra nyitni a topikokat.
 
M

molnibalage

Guest
Picit tényleg gyorsabb lett már. A kereső beüzemelése mikorra várható? A régebbi hírekben is tud majd keresni vagy csak "tag" alapján?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 479
113
Másik kérdés. Vannak ugyebár visszatérő témák, pl egy típus: F-35, su-35 stb. Ha ezekről jelenik meg egy új hír, az autómatikusan új topikot jelent, vagy a hozzászólások  folytatólagosan mennek az eredeti topikhoz?

Szerintem ez utóbbi kéne
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
39595 said:
Másik kérdés. Vannak ugyebár visszatérő témák, pl egy típus: F-35, su-35 stb. Ha ezekről jelenik meg egy új hír, az autómatikusan új topikot jelent, vagy a hozzászólások folytatólagosan mennek az eredeti topikhoz?

Szerintem ez utóbbi kéne

Utóbbival az a baj, hogy egy idő után kezelhetetlen nagyságúra duzzadna az adott topik, ha az azonos témájú hírek hsz.-ei is oda mennek. A szerkesztőségi álláspont ebben az ügyben az, hogy minden hír topikjába, csak a konkrét hírhez tartozó kommentek kerüljenek, általános F-35 (Szu-35, stb.) topik meg úgyis lesz a fórum általános haditech részében (már ha valaki létrehozza) :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 479
113
Hogyhogy kezelhetetlen nagyságúra duzzadna?  Nem pont ez a lényeg?

Pont ellenkezőleg, szerintem így válik kezelhetettlenné, ha egy adott témakört szétforgácsolsz.

Ha van pl su-35 topik, akkor minden róla vonatkozó hír és hsz oda kerülne, és nem 5 helyen lenne szétszórva.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 523
72 522
113
Én még mindig nem értem azt hogy mi gátolja majd meg / mi téríti majd el a hozzászólót  attól hogy pl. az ausztrál C-27 hírhez ne linkeljen be egy orosz tengeralattjárós hírt.  A visszakereshetőségnek szerintem eddig ez volt az egyik  legnagyobb problémája.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 523
72 522
113
2012. December 23. Sunday-19:38

Nem az lenne erre a jó megoldás hogy a hírek alatt nem lehetne hozzászólni, hanem lenne egy link  hogy "Szólj hozzá"  (mellette mutatná hogy hány hozzászólás van már) és elvinne a fórum kezdőoldalra? Ott pedig már remélhetőleg inkább belemegy a Haditengerészet alfórumba és oda írja be valahová, nem a repülős részbe.

 
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 479
113
Nem az a baj, ha valaki belinkel valami nem odaillőt. Azért vannak a moderátorok, hogy az ilyesmit kiszűrjék.

A lényeg az, hogy lesz egy C-27 topik és minden róla megjelenő infó, hír újdonság egy helyen lesz és nem több helyen szétszórva.
 

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
105
44
28
Csak szerintem a csoportosításnál is lehet zavar. A C-27-ről szóló cikk lehet típus is, de lehet egy ismertető az ausztrál légierő beszerzéseiről is. Akkor miért nem egy kengurus topikba fog kerülni? Szerintem a túlzott csoportosítás se igazán jó, mert akkor se tuti, hogy meg lehet majd találni a keresett infót.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 479
113
Szerintem ez témája válogatja majd. Lehet Su-35 és külön kínai Su-35 eladás, mint ahogy valszeg lesz külön egy rakás más repülőnek és lesz külön a brazil beszerzésnek.

Aminek viszont semmi értelmét nem látom, az, hogy legyen egy topik egy típusnak és aztán állandóan nyíljon egy új, ha valamilyen hír megjelenik róla.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Mackensen:

Technikailag meg lehet oldani, de egyszerűen túl sok munka lenne nekünk ezt a hírírásnál nyomon követni. Számtalan típusra kéne topikot csinálni és ahhoz manuálisan hozzákapcsolni az adott hírt, egy idő után egyszerűen nem tudnánk eligazodni a topikok között, túl könnyen fordulhatnának elő tévedések (pl. lenne alap T-72 topik, ahova az összes 72-es variáns cucc menne, de valaki létrehoz egy T-72M topikot, mi meg véletlenül odalinkelgetünk híreket, akkor máris kezdődik a kavarodás). Meg ugye kérdés mi alapján határozzuk meg a topikokat: csak típus, típusváltozat, ország, ország haderőneme, stb, egyáltalán mi az a szint, ami felett már külön egységes topik kell. Megy ugye ott a Hírhalom, meg egyéb vegyes hírek problémája. Jelenleg az a szerkesztői álláspont, hogy a hírekhez csak a hírhez kapcsolódó hsz.-ek kerüljenek, általános eszmefuttatásokra meg ott a fórum ált. haditech része. Ez a döntés még nem végleges, de nagy valószínűséggel így marad, szóval kénytelenek lesztek alkalmazkodni.

Terminator:

Az össze-vissza linkelgetést egyszerűen meg fogjuk oldani: szimplán megtiltjuk. Ez kicsit most keményen hangzik, de már régóta célunk megregulázni az Off-topik hsz.-eket, csak eddig nem volt konkrét Off-topik része az oldalnak ugye. Most van (Kantin), ezért minden off-topik cuccot egyszerűen átterelünk oda, vagy a megfelelő helyére.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 479
113
Nem engeditek meg, hogy valaki T-72M topikot hozzon létre. Ennyi.

De ha jól értem, akkor mondjuk lesz egy T-72 topik. Aztán mondjuk valaki ír egy cikket a T-72 közelkeleti szerepléséről az Arab Izraeli háborúk idején. Arról is megjelenik egy topik. Aztán lesz valami hír a mostani szíriai szereplésről. Arról is lesz egy külön topik. Évente mondjuk fog keletkezni 5 topik amely a T-72 köthető.

De akkor mégis mire jó a fórum? Ugyanoda jutunk ahonnan elindultunk. Eddig is a hozzászólások az adott cikkhez kapcsolódtak és a cikkek elején voltak kulcsszavak,  melyek a hasonló tartalmú cikkekhez küldött. Két, három év múlva előfordúlhat, hogy lesz vagy 20 közel azonos tartalmú topik a fórumon szétszórva típusonként.

Valaki belegondolt, hogy ez mit is jelent?

A fórumnak az a hatalmas előnye, hogy kellő mederben tartja a témaköröket és nem engedi felaprózni őlet.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
CímlapForumsHírsarokHírek a katonai repülés világából › HTKA Block 5 Increment 1.1   A kígyó a saját farkába harapott. :)


Észrevételek:

1.Belassult az oldal.

2.Az oldal félig angol nyelvű lett, kéretik kárpátibbá tenni :D

3.A fórumnál nekem nem enged pl. a kantinban kommentelni, bejelentkezési hiányt észlel, pedig mint látjátok itt vagyok.

4. Többek között a főoldalon javasolnám erős kontúrral rendelkező vonalazás felvitelét,  hogy jobban elkülönüljenek a dobozok.

5.További hibák a hiperhivatkozásokban, még jelentkezem.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 523
72 522
113
Három helyen bejelentkeztem, de mégsem tudok írni a Helikopterbeszerzés témához.

(Arról már nem is beszélve hogy két napja én indítottam a témát, de a fórum újjászületése miatt elvesztek a hozzászólásaim.)
 
Status
Not open for further replies.