• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
  • Tetszik
Reactions: vpet

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 912
113
Arról van már valami adat, hogy milyen hatékonysággal működött a vaskupola?
Mivel 100-120 elfogásról beszélnek és 10 körüli becsapódás volt lakott területen, ez 90% körüli hatásfokot valószínűsít.
A Hamasz rakéták száma (370-470 közötti számok vannak) nem érdekes, mert a ballisztikai adatok szerint a nem lakott területre esőket elengedik.

A hatásfok pontos megítélését az is nehezíti, hogy nem tudjuk hány Hamasz rakéta ment el úgy, hogy az érintett Vaskupola üteg éppen lőképtelen volt, pl. újratöltés miatt.
Minden légvédelem rémálma a túlterheléses támadás, amikor annyi célpont jön egyszerre, hogy nincs kapacitásuk reagálni mindre. Ezt persze mindkét oldal tudja.
Számos filmfelvétel van, hogy a Hamasz másodperceken belül 3-4-5 rakétát enged el. Izrael meg nyilván készül erre, pl. kétkörös védelemmel, de akkor is vannak korlátok.
A mostani lövöldözésben a Hamasz nem lépte túl a 20 km-es határt. Vagyis a védelemnek kb. 30 másodperce volt az elhárításra.

Úgy gondolom nyugodtan kijelenthető: az Iron Dome egy nagyon jó rendszer az ilyen típusú, alacsonyan röpködő rakéták ellen. Ennek persze ára van, amiről feljebb már esett szó.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Targoncavillára akasztották és úgy darabolták fel motorfűrésszel? Ebből még horrorfilmet csinálnak. Mindezt miközben még élt? Hogy kerül egy targonca egy követségre? Jó apróra vágták. Aztán ugye milyen szépen elsikkadt az ügy manapság már. Bezzeg a gonosz Szaddámot meg Kadhafit ilyen ügyekért bezzeg....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Kamera lesz az, biztonsági. A bal tenyere közben végig rajta maradt felkötve a villán mindhárom képen. Alulról kezdhették.