A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Azért kérdezem a hat műszaki járművet, mert a KMWnek nincs. A Wisent 2 egy másik gyártó (FFG) terméke. A Nexternek van műszaki járműve, a VAL, de az nem ARV és nem is a Leopard alvázára épül . Szóval lesz hat valami.
Műszaki járműnek bőven alkamas még egy régebbi konstrukciojú alváz is. Pl T-72, Leo-1 ........... Elvileg a lengyelek is a saját 72 es alvázaikat használtak,használják fel műszakinak. Itt nem a fegyverzet számít hanem az adott elemet el tudja cipelni A ból B be. Pl híd. Ha meg menteni kell arra meg ép megfelelne a régebbi Leo-2 alváz is. Remélem idővel mi is fogunk tudni beszerezni használt alvázakat vagy teljes fegyverzetileg kiherélt harckocsikat és át fogjuk tudni alakítani műszakivá. Spanyolból nem is ártana pár db ilyen jármű kilos árban :D

A Szaúdiak egy rakat fegyvert köztük hk-t rendeltek a németektől, de pár hete Merkel leállította a teljes német fegyverexportot Szaúd Arábiába a Hasogdi-gyilkosság miatt, így új helyet kellett találni a megrendelt fegyvereknek és mi kihasználva a tüntetések miatti cirkuszt gyorsan léptünk és jóáron vásároltunk. De ez nagyon optimista verzió. A realista az, hogy már hónapok óta folytak a tárgyalások a KMW-vel csak az aláírást időzítettük a tüntetésekre. Fent valaki már írta, hogy valaki CG M4-et rendelt. Nem lennék meglepve ha mi lennénk.

Igen? Amúgy az A7 nem valami asszimetrikus ,korunk kihívasa, stb háborúra kihegyezett példány? A4 L44 löveggel van, meg egy halom ketyere más benn mint az A7-ben. Viszont hamar gyorsan ezek voltak elfekvőben gondolom a KMW-nél. Valahol kicsit bolygat a gondolat hogy nem szabvány A7-lesz. Netán olyan ami még nincs, ezért kell az idő a legyártásra, de addig is ismerkedjetek magyarok a technikával? Valami "sürgős" szaga van ennek a sok bejelentésnek. Nem hiszem hogy nagyon tartunk az orosz veszedelemtől, meg a Nato 2% Trumpi elvárásától. Lehet csak szimplán kiröhögték Viktort a nagyok a jelentéktelen sereg miatt és ezért mondta hogy Közép Ojrópa legmodernebb seregének kiállítása a cél.
Az A7+-t fejlesztették ki városi harcra. Körkörös védelem, meg éjjel-nappali kamera ami minden irányba lát, stb.. Hogy nekünk minek a 7+, nem tudom, bár lehet, hogy majd missziónál hasznát látjuk.

• Tetszik
Reactions: anonim999
Műszaki járműnek bőven alkamas még egy régebbi konstrukciojú alváz is. Pl T-72, Leo-1 ........... Elvileg a lengyelek is a saját 72 es alvázaikat használtak,használják fel műszakinak. Itt nem a fegyverzet számít hanem az adott elemet el tudja cipelni A ból B be. Pl híd. Ha meg menteni kell arra meg ép megfelelne a régebbi Leo-2 alváz is. Remélem idővel mi is fogunk tudni beszerezni használt alvázakat vagy teljes fegyverzetileg kiherélt harckocsikat és át fogjuk tudni alakítani műszakivá. Spanyolból nem is ártana pár db ilyen jármű kilos árban :D

Bergepanzer 2...

Az A7+-t fejlesztették ki városi harcra. Körkörös védelem, meg éjjel-nappali kamera ami minden irányba lát, stb.. Hogy nekünk minek a 7+, nem tudom, bár lehet, hogy majd missziónál hasznát látjuk.
Szerinted ezeket milyen misszióba vinnénk és minek?

Nem is tudom elmondani, hogy katonaként mit is jelent ez nekem! Végre, amióta létrejött a Magyar Honvédség (1848) első alkalom, hogy világszínvonalú felszerelésünk van- lesz! Végre magunkon kívül a felszerelesünkben is bízhatunk! Végre,.. nem a lesajnált szakadtak leszünk

Nem is tudom elmondani, hogy katonaként mit is jelent ez nekem! Végre, amióta létrejött a Magyar Honvédség (1848) első alkalom, hogy világszínvonalú felszerelésünk van- lesz! Végre magunkon kívül a felszerelesünkben is bízhatunk! Végre,.. nem a lesajnált szakadtak leszünk
Sok sikert hozzá!! Számomra is öröm hogy azok akik minket védenek végre büszkék lehetnek magukra itthon és külföldön egyaránt!!!! Nagyon örülök hogy ilyen csúcstechnikával dolgozhattok végre. Ez méltó egy ilyen múltu állam hadseregéhez! Azért ebben lehet feszíteni mint pók a lucernába!! :)

Azért kérdezem a hat műszaki járművet, mert a KMWnek nincs. A Wisent 2 egy másik gyártó (FFG) terméke. A Nexternek van műszaki járműve, a VAL, de az nem ARV és nem is a Leopard alvázára épül . Szóval lesz hat valami.
A KMW lehet vszonteladó ondju az FFG nek.