A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lejárt a szerkesztési idő. . Szóval A hír szerint az AN-26 helyett használt szállítógépet szeretne a kormány, ami rámpával van ellátva. A szóba jöhető típusok az amerikai C-130, az olasz Spartan és gyanítom az Airbus C-295. Tippre közel van a döntés,tekintve,hogy kell is.

• Tetszik
Reactions: BiancoGasto
Lejárt a szerkesztési idő. . Szóval A hír szerint az AN-26 helyett használt szállítógépet szeretne a kormány, ami rámpával van ellátva. A szóba jöhető típusok az amerikai C-130, az olasz Spartan és gyanítom az Airbus C-295. Tippre közel van a döntés,tekintve,hogy kell is.
Kis javítás: használt vagy új "looking for new or second-hand"

"The local press, Daily News Hungary reports that the government is now looking for new or second-hand transport aircraft"

Aha, akkor most keresse elő mindenki szépen azokat a cikkeket a magyarországi napisajtóból, miszerint a rámpás teherszállító használt lesz! Csak mert én egyetlen-egy ilyen cikkre nem emlékszem.

"The local press, Daily News Hungary reports that the government is now looking for new or second-hand transport aircraft"

Aha, akkor most keresse elő mindenki szépen azokat a cikkeket a magyarországi napisajtóból, miszerint a rámpás teherszállító használt lesz! Csak mert én egyetlen-egy ilyen cikkre nem emlékszem.

Az én hibám, kimaradt a használt elől, hogy új vagy használt gepet kívánnak vásárolni.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ha jól számolom akkor ez a 68db járműre nagyjából 2,5milliárd Ft/db? ez bomba üzlet lett :D nagyjából negyed annyiért kaptuk akkor mint a katariak

Hát, a janes azt írja, h over 160milliárd, szóval ez még bármi lehet.

Igen tudom, de Lynxet gyártanak újat is nem? Na meg nem biztos hogy nekünk minden kell bele, meg lehet hogy szükséges bele valami magyarosch, pl terepszínű bogrács vagy ilyesmi.

Szerintem a protók régi Marderből vannak. De ha nyerne a Bradley tenderen, azok biztos újak lesznek

Indexék szeretnék, ha a tüntikézések, meg a 400 óra lenne folyamatosan címlapon, de lassan kezdik felvenni a fonalat.

Felturbózza az Airbus a magyar légvédelmet
https://index.hu/techtud/2018/12/20/felturbozza_az_airbus_a_magyar_legvedelmet/
23402198_88c1031030cadcbf79a38e6c1bcfee8f_wm.jpg

• Tetszik
Reactions: tindalos
Nekem ez az Airbusos légvédelmi vezetési pont előre vetíti, hogy Astert fogunk venni :eek:
Amíg nem vettünk Leopárd 2A7+ t addig ez eszembe se jutott volna, de ezek után nekem ez nagyon logikusnak tűnik.
A Leopárd csomag 7.5 millió eurós darab ára pedig nagyon durva, pozitív értelemben. Elég kedvezményesnek tűnik a számomra :rolleyes:

Hát, a janes azt írja, h over 160milliárd, szóval ez még bármi lehet.
Viszont dollárban is oda van írva, ahol nincs "over", én 300Ft-os dollárral számoltam aztán így jött ki kerekítve 2,5 milliárdFt/db-ra, ami nagyjából kicsivel több mint 160milliárdFt

Szerintem Airbus, ha lúd legyen kövér!

Nekem ez az Airbusos légvédelmi vezetési pont előre vetíti, hogy Astert fogunk venni :eek:
Amíg nem vettünk Leopárd 2A7+ t addig ez eszembe se jutott volna, de ezek után nekem ez nagyon logikusnak tűnik.
A Leopárd csomag 7.5 millió eurós darab ára pedig nagyon durva, pozitív értelemben. Elég kedvezményesnek tűnik a számomra :rolleyes:
Én még nem adnék le a NASAMS-ról sem

• Tetszik
Reactions: arcas
Mint tüzér a reakétás részleget nem hiányolod? Vagy szerinted mennyire szükséges, illetve mi volna az optimális választás ezekből?
Hiányolom. Nincs is ezekről szó mifelénk, de ez bármikor változhat.
Jó lenne az izraeli Lynx, a Tornado G vagy a HIMARS is.
Ugye a Tornado felejtős. Talán a politika miatt nekünk is érdemes lenne a HIMARS - ot választani, de elég lenne egy osztály (18 db) .