[HUN] Védelempolitika

Status
Not open for further replies.
Gyakorlat a határ mentén

Ellenőrző gyakorlatot rendeltek el a határ mentén november 27-étől december 1-jéig – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium (HM). Közleményükben felidézték: az illegális migráció elleni védelem érdekében az ország déli határszakaszán 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén állandó rendőri és katonai jelenlét van. A katonai egységek nyár óta készenléti szolgálatban vannak. A gyakorlat részeként katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén.

https://magyaridok.hu/belfold/a-honvedelmi-kihivasokra-felkeszultnek-kell-lennunk-3711935/

N
Gyakorlat a határ mentén

Ellenőrző gyakorlatot rendeltek el a határ mentén november 27-étől december 1-jéig – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium (HM). Közleményükben felidézték: az illegális migráció elleni védelem érdekében az ország déli határszakaszán 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén állandó rendőri és katonai jelenlét van. A katonai egységek nyár óta készenléti szolgálatban vannak. A gyakorlat részeként katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén.

https://magyaridok.hu/belfold/a-honvedelmi-kihivasokra-felkeszultnek-kell-lennunk-3711935/
Végre. Az elmúlt időben (heti 2-3 alkalommal) megint jönnek. Szerintem vki összejátszhat a csempészekkel. Hátha buknak.

Betorlódott a zöm a horvát-bosnyák határon. De ez csak kb a fele, ott átvisznek bárkit csak tejelj. Az a műsor a tv-ben egy mutatvány, azok vannak ott akiknél kevés a pénz. Annak egy része fog felfele kanyarodni, plusz akit eleve erre akarnak átvinni mert olyan csempészt fizetett meg aki északon érdekelt, ismeri a terepet, vagy jár át sofőr ismerős.

Gyakorlat a határ mentén

Nektek is feltünt,a cikkben a T72 fotón a harckocsi frissnek tűnő zöld szine? Mostanában csak ütött-kopott barnásakat lehetett látni. Kiváncsi vagyok mikori fénykép.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hát kicsit off, de beírom.
A Honvédelmi Bizottsági meghallgatásán - most volt a tévéfelvétel - ahonnan kivonult az "ellenzék" Benkő hadügyminiszternek Repülős "tévedhetetlen utaslistás" Márti a következő kérdést szegezte:
Sok milliárdért vásárolunk modern német tankokat, ráadásul 44-et. 44 darabot ! Mondja el, mi szükség erre !!!
Erre Benkő csak higgadtan annyit válaszolt, ha elmondja a szakmai ellenérveit, akkor szívesen meghallgatom, mivel az okosabbtól tanulni nem szégyen. :D

És ez a plázacica, de mondhatjuk ostoba némbernek is - képviselte Mo-t - szerencsére múlt időben - a NATO-ban, illetve tagja a Honvédelmi Bizottságnak.
Szóval a szakmai hozzáértés csúcsa, mind Demeter, mind, Szél - nukleáris témában.

Uhh.
Bocs, de kicsit felkaptam a vizet.

A Honvédelmi Bizottsági meghallgatásán - most volt a tévéfelvétel - ahonnan kivonult az "ellenzék" Benkő hadügyminiszternek Repülős "tévedhetetlen utaslistás" Márti a következő kérdést szegezte:
Sok milliárdért vásárolunk modern német tankokat, ráadásul 44-et. 44 darabot ! Mondja el, mi szükség erre !!!
Erre Benkő csak higgadtan annyit válaszolt, ha elmondja a szakmai ellenérveit, akkor szívesen meghallgatom, mivel az okosabbtól tanulni nem szégyen. :D

És ez a plázacica, de mondhatjuk ostoba némbernek is - képviselte Mo-t - szerencsére múlt időben - a NATO-ban, illetve tagja a Honvédelmi Bizottságnak.
Szóval a szakmai hozzáértés csúcsa, mind Demeter, mind, Szél - nukleáris témában.

Uhh.
1918-19 szellemi törpéi nem nőttek fel 100 év alatt. Maradtak alantas ostoba ...és ide sok olyan jelzőt képzeljetek, amiért Mac (joggal) banra tenne. Szeretem a hazám, ők nem.

Ááá, fenét... Ezt már kitárgyaltuk. Az ellenzék egyik fő baja, hogy az egykori nagykutyák után a 3., 4. vonal van most pozícióban. Ha az elődök voltak a 18-19-es örökség képviselői, akkor ezek pincsik azokhoz képest...

Uhh.

Szerintem ez nem jó dolog.Nyilván nincs a parlamentben hozzáértőbb egy vezérezredesnél(meg úgy az országban sincs túl sok).Ha ezentúl mindenre az lesz a válasza,hogy hallgatja aszakmai ellenérvet akkor soha semmire nem fog válaszolni...Ráadásul az a félhülye nő azt kérdezte miért kell 44 modern tank nem pedig azt mondta,hogy nincs ar szükség.Erre a kérdésre soha nem lehet az válasz,hogy hallgatom az ellenérveid.Vagy legalábbis az idézett szövegből ez derül ki.

Szerintem ez nem jó dolog.Nyilván nincs a parlamentben hozzáértőbb egy vezérezredesnél(meg úgy az országban sincs túl sok).Ha ezentúl mindenre az lesz a válasza,hogy hallgatja aszakmai ellenérvet akkor soha semmire nem fog válaszolni...Ráadásul az a félhülye nő azt kérdezte miért kell 44 modern tank nem pedig azt mondta,hogy nincs ar szükség.Erre a kérdésre soha nem lehet az válasz,hogy hallgatom az ellenérveid.Vagy legalábbis az idézett szövegből ez derül ki.

Ez igaz. Ezek után ez a nő azt fogja kiabálni mindenfelé, hogy a miniszter semmi értelmes indokot nem tudott adni arra, hogy miért lett beszerezve a 44 tank.

Az a nő egy idióta. De normális választ is lehetett volna neki adni. Pl hogy a most meglévő 14db 72es kb szart sem ér. Kevés, elavult, orosz így szervizelni is nehezebb főleg egy nato tagnak. Stb. Sajna a Benkő is kezdi felvenni a politikusi stílust. Pedig ha normálisan válaszol észérvekkel ez a jóképességű nő köpni, nyelni nem tudott volna.

Rengeteg az off, nem akarom gyarapítani, de ez talán érinti a topik témáját. Te is tudod, hogy bármit mond, az sehogy nem lesz jó. Mindent kiforgatnak, mindenbe belekötnek és ezeket abszolút nem érdekli a haza védelme, különben nem tenne fel ilyen kérdést. Szokásos ellenzéki magatartás, amit a regnáló kormány csinál, az sz@r, már csak azért is.

Rengeteg az off, nem akarom gyarapítani, de ez talán érinti a topik témáját. Te is tudod, hogy bármit mond, az sehogy nem lesz jó. Mindent kiforgatnak, mindenbe belekötnek és ezeket abszolút nem érdekli a haza védelme, különben nem tenne fel ilyen kérdést. Szokásos ellenzéki magatartás, amit a regnáló kormány csinál, az sz@r, már csak azért is.
Gyanítom, hogy az ilyen "választ" lehet a legkönnyebben kiforgatni, belekötni. Ha simán csak a tényeket mondja, hogy bizonyos NATO-dandár a követelmény, aminek része az ütőképes harckocsi-alakulat is, és ezt ki kell hozni a min. 2%-ból, ebbe sokkal nehezebben lehet belekötni szerintem, főleg szakmailag. Szóval nekem az a bajom, hogy kommunikációban a kormányoldal is egyre inkább közelít az általa lesajnált ellenzékhez, ráadásul akkor is amikor igaza lenne. De ilyen kommunikációval elég nehéz megvédeni még a helyes álláspontot is. Ha a főkatona normálisan válaszolt volna akkor simán nevetségessé tette volna a cicababát, csak éppen érdemben nem válaszolt semmit, egy demokráciában meg ez ne legyen már bevett szokás. Szerintem legalábbis ...

Status
Not open for further replies.