[HUN] Leopard 2

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
De szerintem az ellenzéki képviselők sokkal kevésbé viszonyulnak eddig negatívan a vásárlásokhoz mint én azt vártam. Pedig a transzparencia totális hiányát azért fel lehetne vetni..
A klubradioban mar megvolt a szokasos musor: "Minek, miert pont ilyen fegyvereket, miert nem volt nyilvanos verseny? stb..."
Ezek nem jogos kerdesek honvedelmi beszerzeseknel, csak a szokasos kotozkodes. Szerencsere nem is eroltettek kesobb a temat.

Kepviseloi szinten pedig azert nem folytak jobban bele a temaba, mert a beszerzes ellen nem tudnak politikai tamogatast szerezni kulfoldrol. Ha amerikai vagy orosz tankokat vettunk volna, akkor vadul kritizalnak a dontest, de igy nincs mozgasteruk az "europa-parti" (haha) ellenzeki keviseloknek.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Görögök 1,3 milliárd dollárért modernizáltatják az F16-okat
https://thedefensepost.com/2018/04/28/greece-upgrade-85-f-16-fighter-jets-viper/

Egyébként USA az egyik legnagyobb katonai beszállitójuk.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Hellenic_Army

Lengyelek 4,75 miliárdért vettek Patriotot ütegeket hogy ne legyen diktatórikus állam
https://www.reuters.com/article/us-...ot-missile-system-facing-russia-idUSKBN1H417S

"The Patriot deal came as a relief for Poland amid tension with Washington over a law Warsaw introduced in January imposing jail terms for suggesting Poland was complicit in the Holocaust."
"Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki said the Patriot agreement showed “solidarity and cooperation” with the United States and other NATO countries."

Az tény hogy eddig csak arab országokra tudták rásózni az Abramst. Kiváncsi leszek a románonak végül el tudják-e sózni.
Itt egy cikk arról hogy befolyásolják titkosszolgákati módszerekkel meg a médiával a döntéshozókat hogy fegyvereket vegyenek útépítés helyett:
https://www.swissinfo.ch/eng/direct...nia-s-street-protests-the-real-story/43147764
Ha jol emlékszem a szaudiak is Leot akartak venni,csak a németek nem adták el nekik.
Leo anno hivatalos amerikai összehasonlitó vizsgálaton legyözte az Abramsot.Vegyék csak meg a románok.Az uránpáncél exporttilalmi listán van.
Többire is tudnák mit irni,de most szándékosan nem akarok trollkodni
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
A világon nincsen teljesen tiszta fegyverbeszerzés. A világon sehol! Mindenhol ha országon belüli gyártóktól van versenyző számít az hogy melyik cégnek van jobb beágyazottsága/jobb kurvái/szebb ajándékai a döntéshozók felé. Az USA-ban is, ami szerinted maga a csoda, a tiszta versenyen alapuló kapitalizmus, a legrégebbi demokrácia, a szabad világ őre!
Ahol meg külföldi országok terméke játszik, ott elsősorban szövetségek/gazdasági ellentételezések és barátságok "vásárlódnak" meg a fegyverek által. Azt nem értem, hogy a geopolitikai 1x1-et miért kell nekünk eljátszani? A legkevésbé fontos az hogy egy adott fegyverrendszer mit tud a másikkal szemben! Ki mit ajánl, mennyiért, milyen tech transzfer, beszállítói biztonság, ipari ellentételezéssel. Az ellenségeimnek is ő szállít? No meg a zsíros maszek.

Kb. ezek döntenek, semmi más. DE mindenhol ám!

Ezeket TE ugyan úgy tudod, ahogy én is, én azt gondolom...
Ebben igazad is van.De korántsem annyira forró ez a kása.Van mozgástér,és kell hogy legyen szakmai szempont.Dehogy ahol lehet büntetlenül lopni,ott lopni is fognak-még amerikában is-az biztos.De ahol nem olyanok a viszonyok,az amik ahoz alkalmazkodnak.Azért nem minden konteo.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
Ebben igazad is van.De korántsem annyira forró ez a kása.Van mozgástér,és kell hogy legyen szakmai szempont.Dehogy ahol lehet büntetlenül lopni,ott lopni is fognak-még amerikában is-az biztos.De ahol nem olyanok a viszonyok,az amik ahoz alkalmazkodnak.Azért nem minden konteo.
Jaja. Szlovákok gondolták vesznek Gripent mint a Csehek, majdnem megbukott a kormány, bejelentették F-16 sok pénzért, egyből nyugodtság van. Nem minden konteo, csak az amik alkalmazkodnak a viszonyokhoz gyorsan.

SZA MBS amerikában író szaudi újságírót feltrancsíroztat, kiderül mert balfaszok, az amik nagyon elítélik mert ott aztán az ilyet nem tűrik, hisz az egy kultúr állam, nem ám egy autokrata orosz sötét középfölde, vagy csepürágó középkori néptömegektől súlytott Kína!

Jah, hogy vesznek sokér tengernyi Patriotot és egyéb ami cuccot, rengeteg pénzért? Akkor az amik bár nincs semmi konteo, de megint alkalmazkodtak a viszonyokhozm mikor kijelentik hogy azért még mindig Izrael és Szaud Arábia a két legfaszább ország a térségben!

Kurdok otthagyása a törököknek? Tudom, tudom, semmi konteó, csak egy véletlen hogy megelőzte néhány milliárdért némi patriot megrendelés belengetése török részről! Az amik csak megint "ALKALMAZKODTAK".

Akarsz még, vagy megunod végre hogy feltörlik veled a parkettet?
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
A klubradioban mar megvolt a szokasos musor: "Minek, miert pont ilyen fegyvereket, miert nem volt nyilvanos verseny? stb..."
Ezek nem jogos kerdesek honvedelmi beszerzeseknel, csak a szokasos kotozkodes. Szerencsere nem is eroltettek kesobb a temat.

Kepviseloi szinten pedig azert nem folytak jobban bele a temaba, mert a beszerzes ellen nem tudnak politikai tamogatast szerezni kulfoldrol. Ha amerikai vagy orosz tankokat vettunk volna, akkor vadul kritizalnak a dontest, de igy nincs mozgasteruk az "europa-parti" (haha) ellenzeki keviseloknek.
A Drága jó Bolgár úr, ott van még?-:)XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
Minek, miert pont ilyen fegyvereket, miert nem volt nyilvanos verseny? stb..."
Ezek nem jogos kerdesek honvedelmi beszerzeseknel, csak a szokasos kotozkodes.
Na ezt mond el egy svájcinak, és körberöhög. Vagy nem érti, hogy miért ne lenne jogos kérdés...
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
...
És az egésznek a lgnagyobb mozgatórugla az amcsi nyomás.Előzőleg 8 évig csak a fosztogatás ment...
Tegnap este YTube-n szemezgettem, és volt egy videó csupa Benkő idézetekkel a fejlesztésekről. Ott egy igen érdekes idézet jelent meg róla, mégpedig az, hogy "2013-tól a katonai doktrínának megfelelően tervszerűen épült le a szárazföldi haderő Magyarországon. Az új NATO doktrínához történő megfelelés végett viszont most nehéztechnika vásárlása vált szükségessé."

Két dolog, ami bennem ezzel kapcsolatban összeállt:
- 2013-ban is már NATO doktrínát követtünk, vagy a magyar haditerv tényleg azzal számolt hogy majd megvédenek bennünket?
- tervszerüen épitettünk le mindent, minden bizonnyal a NATO jóváhagyással, doktrinák, előirások szerint?
- "orosz veszély" megjelenésével -vagy más, amit még nem tudunk- fordult a kocka, és kukázták az előző fecnit,...most újra fegyverkezni kell...?!

Ha ez igy volt, akkor tényleg csak azt csináljuk, pincsikutya módra, amit a szövik elvárnak tőlünk.

Ami a beszerzéseket illeti, szerintem eddig messzemenően professzionálisnak tűnik a hozzáállás, politikailag is és katonailag is.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Na ezt mond el egy svájcinak, és körberöhög. Vagy nem érti, hogy miért ne lenne jogos kérdés...

Egyáltalán nem jogos, a svájciak is vásároltak már tender nélkül.
Amúgy meg számtalan NATO ország számtalanszor alkalmazott meghívásos eljárást.
Svájc nem is NATO-tag. Ez az egyik. A másik hogy emiatt nem kell együttműködési kötelezettségnek megfelelnie.
Tudomásul kell venni, hogy beléptünk valahova, ahol vannak szabályok, amelynek meg kell felelni. Ezt már akkor is tudtuk, így azt is, hogy a szovjet technikát előbb-utóbb le kell cserélni, a válogatás a tagállamok/vagy közel lévők portékái közül érdemes, ha már voltunk olyan okosak, hogy a maradék hadiiparunkat is beszántottuk és sóval behintettük. Letettük a garast a nyugat-európaiak mellé, és ha az ember nem akar logosztikai, kiképzési anomáliákat csúcsra járatni, nagyjából egy irányba kell mozogni. A törökök pl megtehetik hogy időnként fityiszt mutatnak, de nekünk nincs olyan lehetőségünk, ezt meg kell érteni. Magyarország kis ország, nyitott és világméretben pici gazdasági potenciállal, ha egy vezetésnek van sütnivalója, akkor a beszerzéseket a lehető legköltségkímélőbben oldja meg.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Jaja. Szlovákok gondolták vesznek Gripent mint a Csehek, majdnem megbukott a kormány, bejelentették F-16 sok pénzért, egyből nyugodtság van. Nem minden konteo, csak az amik alkalmazkodnak a viszonyokhoz gyorsan.

Hozzáteszem, 6-8 gépet nem tudtak bérelni, nem hogy megvenni, de 14 Falconra -amire a tehetősebb csehek is 2x azt mondták, hogy drága ill. hogy még mindig drága,...azt hirtelen megveszik. A két Spartant nem tudták kifizetni éveken keresztül a tender lezárulta után, de a 8db-os fapados Blackhawk is úgy jelent meg mint derült égből a villámcsapás a légierőnél.
Szóval jól látod a dolgokat...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
Hozzáteszem, 6-8 gépet nem tudtak bérelni, nem hogy megvenni, de 14 Falconra -amire a tehetősebb csehek is 2x azt mondták, hogy drága ill. hogy még mindig drága,...azt hirtelen megveszik. A két Spartant nem tudták kifizetni éveken keresztül a tender lezárulta után, de a 8db-os fapados Blackhawk is úgy jelent meg mint derült égből a villámcsapás a légierőnél.
Szóval jól látod a dolgokat...
Köszönöm, és most álszerénység nélkül azt kell hogy mondjam, hogy tudom hogy jól látom a dolgokat.
Azzal is tisztában vagyok, amit fentebb leírtál, hogy az F-16 beszerzés csak a jéghegy csúcsa, csak szarok bele egy Celebra szintű vitaparnternél a teljesség igényébe, úgyis ignorálja a tényeket.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Tegnap este YTube-n szemezgettem, és volt egy videó csupa Benkő idézetekkel a fejlesztésekről. Ott egy igen érdekes idézet jelent meg róla, mégpedig az, hogy "2013-tól a katonai doktrínának megfelelően tervszerűen épült le a szárazföldi haderő Magyarországon. Az új NATO doktrínához történő megfelelés végett viszont most nehéztechnika vásárlása vált szükségessé."

Két dolog, ami bennem ezzel kapcsolatban összeállt:
- 2013-ban is már NATO doktrínát követtünk, vagy a magyar haditerv tényleg azzal számolt hogy majd megvédenek bennünket?
- tervszerüen épitettünk le mindent, minden bizonnyal a NATO jóváhagyással, doktrinák, előirások szerint?
- "orosz veszély" megjelenésével -vagy más, amit még nem tudunk- fordult a kocka, és kukázták az előző fecnit,...most újra fegyverkezni kell...?!

Ha ez igy volt, akkor tényleg csak azt csináljuk, pincsikutya módra, amit a szövik elvárnak tőlünk.

Ami a beszerzéseket illeti, szerintem eddig messzemenően professzionálisnak tűnik a hozzáállás, politikailag is és katonailag is.
Hogy a NATO és az amik nem várták el az MH leszerelését,az biztos.Amik UH1 ajánlatárol már dult itt a vita,de azt azért mindenképpen mutatja,hogy nem a leépitést támogatták.
A professzionális beszerzéseken is el lehet vitatkozni.Pzh2000 amit nagyon jónak tartok-ha a teljes rendszer jön.Mert nemcsak a lövegböl magábol áll a tüzérség.
Éshát van egy struktúra átalakitás,amiböl talán egyszer valami jó is kijööhet.Mert fegyverzet csak eszköz magában,nem hadsereg.A jol működő sereg,mint intézmény kialakitása fontosabb,mint a fegyver maga.1895s kinai-japán háború erre a klasszikus ppélda.A kinaiaknak a kor legjobb fegyverei is a rendelkezésükre álltak,de a japán haderő mint intézmény,működő szervezet jobb volt.Maga a kinai katona ugyanolyan bátor volt,mint a japán-mégis szükségszerű volt,hogy veszitsen.
Szép új Leoink sem fognak sokat érni,ha pl nem lesz hozzá jóféle lőszer,vagy csak kevés.Lásd a Gripenek esetét.
Professzionális beszerzések ellenpéldája meg a Mihuk restaurálása.
Szóval vannak kérdőjelek bőséggel.Dehát aki nem tapsol,az trollkodik
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
A klubradioban mar megvolt a szokasos musor: "Minek, miert pont ilyen fegyvereket, miert nem volt nyilvanos verseny? stb..."
Ezek nem jogos kerdesek honvedelmi beszerzeseknel, csak a szokasos kotozkodes. Szerencsere nem is eroltettek kesobb a temat.

Kepviseloi szinten pedig azert nem folytak jobban bele a temaba, mert a beszerzes ellen nem tudnak politikai tamogatast szerezni kulfoldrol. Ha amerikai vagy orosz tankokat vettunk volna, akkor vadul kritizalnak a dontest, de igy nincs mozgasteruk az "europa-parti" (haha) ellenzeki keviseloknek.

Naná.
Amikor a NATO-alá szerzünk be nem is lehet teljes kiteregetés, az NB-i kérdés is.
Azért találták ki a meghívásos, tárgyalásos eljárást.
Meg hogy ne a szivárvány minden színében pompázzon az illető szervezet infrastruktúrája.
Egyébként - én gyakorlati tapasztalataim szerint a közbeszerzéstől semmivel nem lesz olcsóbb semmi. Sőt bizonyos esetekben drágább.
Jól kitalálták, mert sok ezer ember kva jól megél ebből, aminek se alja, se teteje. Csak megháromszorozzák a bürokráciát.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Professzionális beszerzések ellenpéldája meg a Mihuk restaurálása.
Nekem sem tetszett ez a lépés, mert meg lehetett volna másképp is oldani, kisebb kiképző helikkel. Ha a szakma viszont ennyire ragaszkodott hozzá hogy igy legyen, akkor meg lenyelem ezt a békát, mert az Airbusok érkezéséig valamivel repülni és lőni kell.
Hogy a NATO és az amik nem várták el az MH leszerelését,az biztos.
Mennyi mindentől szabadultunk meg "ami" kérésre ill. milyen egyezményeket irtunk alá, hogy milyen fegyvereink ne legyenek stb.? Az idézetben a szárazföldről van szó, az UH ebben nem játszik, szerintem jó hogy akkor nem repültünk rá mégha fejlődést is hozott volna az akkori technikával szemben.
A jol működő sereg,mint intézmény kialakitása fontosabb,mint a fegyver maga.
Mint ha most alakitanák át a honvédséget ha nem vennéd észre...a Leo2-vel meg kb. mint ha F35-t vettünk volna, gondolod, hogy nem lesz mivel lőni? Ahh...
Dehát aki nem tapsol,az trollkodik
Én tisztelem mások véleményét, csak amikor valaki nem látja a fától az erdőt és ugyanazt a mantrát tolja...na igen, az vegytiszta trollkodás. Ezt nem konkrétan a Te kommentedre értem, inkább úgy nagy általánosságban.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
Szóval vannak kérdőjelek bőséggel.Dehát aki nem tapsol,az trollkodik


Nem nem, ne terelj!

Az trollkodik aki többször leírja hogy az USA az jó és igazságos, átlátható és becsületes, s miattunk nem köttetett tiszta tenderen amerikai - magyar HT üzlet, mert ŐK túlságosan jóságosak ahhoz, hogy a mi mocskos rothadt politikusainkat megkenjék, mert ők aztán nem égetik magukat korrumpálással!

Az trollkodik aki mindent, azt is ami végre jó és logikus beszerzés azt úgy kritizál, hogy ott van a végén vagy valahol a közepén a magát nagyon szakmainak beállító emberünk okfejtésében hogy "pártunk és államunk" vagy "viktor", s közben másokat vádol elfogultsággal, konteókkal, szűklátókörűséggel.

Meg az trollkodik akinek elmagyarázzák szépen többen, hogy az az UH-1 az nagyon nem lett volna ingyen, és kevered az 50+ millás darab árral rendelkező UH-1Y képességét ahhoz az árhoz amihez felújított UH-1N tartozott volna úgy, hogy NEKÜNK még IFF rendszert SEM adtak volna, nem hogy olyan csomagot amire te fantáziáltál.

Az trollkodik, akinek miután szintén számtalan ember leírta hogy engedje már el a gumicsont AH-60 koncepcióját, S-70-et, mivel "kibebaszottmocskoskurvadrága", s így nem a magyar realitás, még mindig ezzel jön elő 1001x is, és hápog hogy hát azért a H-145M, meg H-225M ezért nem az igazi.

Szóval egy büdös nagy troll vagy.
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Nem nem, ne terelj!

Az trollkodik aki többször leírja hogy az USA az jó és igazságos, átlátható és becsületes, s miattunk nem köttetett tiszta tenderen amerikai - magyar HT üzlet, mert ŐK túlságosan jóságosak ahhoz, hogy a mi mocskos rothadt politikusainkat megkenjék, mert ők aztán nem égetik magukat korrumpálással!

Az trollkodik aki mindent, azt is ami végre jó és logikus beszerzés azt úgy kritizál, hogy ott van a végén vagy valahol a közepén a magát nagyon szakmainak beállító emberünk okfejtésében hogy "pártunk és államunk" vagy "viktor", s közben másokat vádol elfogultsággal, konteókkal, szűklátókörűséggel.

Meg az trollkodik akinek elmagyarázzák szépen többen, hogy az az UH-1 az nagyon nem lett volna ingyen, és kevered az 50+ millás darab árral rendelkező UH-1Y képességét ahhoz az árhoz amihez felújított UH-1N tartozott volna úgy, hogy NEKÜNK még IFF rendszert SEM adtak volna, nem hogy olyan csomagot amire te fantáziáltál.

Az trollkodik, akinek miután szintén számtalan ember leírta hogy engedje már el a gumicsont AH-60 koncepcióját, S-70-et, mivel "kibebaszottmocskoskurvadrága", s így nem a magyar realitás, még mindig ezzel jön elő 1001x is, és hápog hogy hát azért a H-145M, meg H-225M ezért nem az igazi.

Szóval egy büdös nagy troll vagy.
Én egy pár versenyzőt letiltottam, azért nem tudom kinek írtad-:)XD
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
Nekem sem tetszett ez a lépés, mert meg lehetett volna másképp is oldani, kisebb kiképző helikkel. Ha a szakma viszont ennyire ragaszkodott hozzá hogy igy legyen, akkor meg lenyelem ezt a békát, mert az Airbusok érkezéséig valamivel repülni és lőni kell.
Lehet kritizálni ezt a lépést, miért ne lehetne.

Egyet viszont szeretnék tisztázni nagyon gyorsan! A megrendelt fegyvereink nagyon nagy része még évekig nem lesz bevethető! Itt már pár hónapja úgy alakult, hogy SIMÁN benne volt hogy pillanatok alatt elmérgesedik nagyon gyorsan mondjuk az Ukrán-Magyar viszony.
Ha veszünk pár polgári H-120-ast, az kiképzésre kiváló! Abban kiváltja a Mihut.
Amiben nem, az az a képesség, hogy biztosan van rá már most is gépágyú, és igény szerint B-20 blokk, s anélkül hogy bármit írnék azért azt ne gondolja senki, hogy nem megoldható az egy kiélezett szituációban, hogy NAPOKON belül akár legyen hozzá ATGM-is, akár ha tényleg az ukránokkal van a gond, kis kerülővel olyan is ami kinyit minden a térségben felelhető harckocsi típust szemből.

Na ez az amit nem tudsz megcsinálni akár jövő hétre egy kolibrivel, a mihuval meg igen.