Ma az Iraki kurdok (civil tüntetők) megrohamoztak és elfoglaltak egy török harcálláspontot ahol jelentős mennyiségű nehéz technika is volt!
A támadást a török bombázások váltották ki.
Azért ez egy elég érdekes dolog szerintem ,hogy hogy történhet meg egy ilyen.
dF4jF3s5Xvg.jpg
eIujvUYSNU0.jpg
0mJ0mk1ures.jpg
dE0SlVeUE_U.jpg
Ennyire azért nem balfaszok a törökök. Ez inkább egy "előkészített asztal" hogy legyen okuk egy beavatkozásra.
Magyarán a törökök egy "fedett" jól előkészített akcióban kicsit felhergelték a kurdokat. Közben "tálcán" felkínálnak egy kis technikai "segítséget". Hogy ha későbbiekben durvulna a helyzet akkor legyen mire hivatkozniuk illetve szépen kimagyarázniuk az esetleges beavatkozásokat.

• Tetszik
Reactions: Python and tindalos
Ennyire azért nem balfaszok a törökök. Ez inkább egy "előkészített asztal" hogy legyen okuk egy beavatkozásra.
Magyarán a törökök egy "fedett" jól előkészített akcióban kicsit felhergelték a kurdokat. Közben "tálcán" felkínálnak egy kis technikai "segítséget". Hogy ha későbbiekben durvulna a helyzet akkor legyen mire hivatkozniuk illetve szépen kimagyarázniuk az esetleges beavatkozásokat.
Én is erre gondolok, nem hiszem, hogy "első" vonalba olyan m60-at pakolnának mint ami a 3. képen van.

• Tetszik
Reactions: tonyo
Ma az Iraki kurdok (civil tüntetők) megrohamoztak és elfoglaltak egy török harcálláspontot ahol jelentős mennyiségű nehéz technika is volt!
A támadást a török bombázások váltották ki.
Azért ez egy elég érdekes dolog szerintem ,hogy hogy történhet meg egy ilyen.
dF4jF3s5Xvg.jpg
eIujvUYSNU0.jpg
0mJ0mk1ures.jpg
dE0SlVeUE_U.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: gioo
Hát igen de van egy gond ezzel mégpedig,hogy ez iIakba történt nem Szíriába a Törökök meg Szíriába akarnak nagyon offenzívázgatni.
Ezt az incidenst nehéz a Szíriai kurdok ellen felhasználni.

Egyszerűen nem kaptak tűzparancsot a helyi parancsnok nem mert tüzet nyittatni a civilekre a felsőbb vezetés meg nem látta át a helyzetet kb. ennyi a történet szerintem.

• Tetszik
Reactions: Karak95
Ez valaki értelmezi nekem!?
Lehetséges,hogy egy db. légi tankeruk volt csak?

Ez valaki értelmezi nekem!?
Lehetséges,hogy egy db. légi tankeruk volt csak?
1 repülőképes tankerük volt, az amit most baleset ért (vagy elfelejtették befékezni hajtóműteszt előtt, vagy elment a féknyomás, mert azt írják, hogy átugrotta a féktuskókat). Van nekik 3 másik is, de jelenleg azok sem repülőképesek valamilyen okból. Az a bánatuk, hogy így nem hajthatnak végre légicsapásokat túl nagy távolságban, mert nem tudják légitankolni az esetleg katapultáló pilótákat mentő helikoptereket.

1 repülőképes tankerük volt, az amit most baleset ért (vagy elfelejtették befékezni hajtóműteszt előtt, vagy elment a féknyomás, mert azt írják, hogy átugrotta a féktuskókat). Van nekik 3 másik is, de jelenleg azok sem repülőképesek valamilyen okból. Az a bánatuk, hogy így nem hajthatnak végre légicsapásokat túl nagy távolságban, mert nem tudják légitankolni az esetleg katapultáló pilótákat mentő helikoptereket.
És akkor mi akarnak Iránnal

Csak annyit hogy Szíriából húzzanak haza Iránba, illetve még annyit hogy Iránban Samu bácsi intézkedjen valami hatékonyat. De ez se Kínának, se az oroszoknak nem tetszene ...
Persze vágom csak amolyan rácsodálkozás volt,hogy mit ugrálnak ha közbe meg ez van :)