[BIZTPOL] Közép- és Dél-Amerika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 808
113
Hát igen, állítólag, nem lennék meglepve ha ez egy bedobott orosz fake hír így kezdésnek. Szoktak ilyen felfokozott helyzetben bedobni ilyet hogy aztán mindenki cáfoljon és visszakozzon, hogy nem is.... még csak tervben sincsen. Aztán így meg megelőznek egy tényleges repkedést arrafele.
Állítólag!! Kolumbia közel a Venezuelai határhoz US. helik.
 
  • Tetszik
Reactions: Python and gioo

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 520
15 024
113
Lehetnek azok sima kolumbiai helik is. Nem csodálnám, mivel a fél venéz sereg a kolumbiai határra költözött. Nagyban megy a sz@rkeverés mindkét oldalról, aki megszívja, az meg a venéz nép. Madurót és hátországát most szívja, ami utána jön, azt meg akkor.
 
  • Tetszik
Reactions: Python and gioo

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Lehetnek azok sima kolumbiai helik is. Nem csodálnám, mivel a fél venéz sereg a kolumbiai határra költözött. Nagyban megy a sz@rkeverés mindkét oldalról, aki megszívja, az meg a venéz nép. Madurót és hátországát most szívja, ami utána jön, azt meg akkor.

https://magyaridok.hu/kulfold/katonai-beavatkozas-venezuelaban-3898847/
"...John Bolton hétfői washingtoni sajtótájékoztatóján leszögezte, az Egyesült Államok vezetése szerint minden megoldás elképzelhető. A találgatások azonnal elkezdődtek azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok katonai bázist telepítene a Venezuelával szomszédos országba. Kolumbia azonban elutasította a híreket, a védelmi minisztérium a Szputnyik orosz hírügynökség kérdésére közölte, nem telepítenek katonai bázist amerikai csapatok az országban, sőt Bogotá sem készül katonai beavatkozásra Venezuelában. „A csapataink a bázisaikon maradnak, és nem lesz semmilyen átcsoportosítás” – szögezte le a tárca, hozzátéve, hogy nem támogatnak semmilyen provokációt. Kiemelték azt is, hogy bár a rendőrség és a fegyveres erők magas készültségben vannak, ez nem a venezuelai helyzethez, hanem a közelmúltban történt kolumbiai terrortámadáshoz kötődik.
Tegnap tovább fokozta a feszültséget Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és iráni kollégája, Mohamed Dzsavád Zaríf telefonbeszélgetésének híre is. A két tárcavezető arról egyeztetett, hogy ha kell, összefognak Amerika ellen. – A külügyminiszterek beszélgetést folytattak a venezuelai fejleményekkel kapcsolatban, és kiemelték, hogy készek elősegíteni a párbeszédet és a kölcsönös megértést a venezuelai politikai erők között...
...Oroszország és Irán egyébként nemcsak gazdaságilag, hanem katonai szempontból is jelen van a dél-amerikai országban. Moszkva már a múlt hónapban mintegy négyszáz zsoldost küldött a caracasi vezetés biztosítására, a katonák a hírhedt orosz félkatonai szervezet, a Wagner-csoport alkalmazásában állnak. Irán pedig december elején egyezett meg Nicolás Maduróval (képünkön), hogy márciusban három hadihajót vezényel a dél-amerikai ország partjaihoz."
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Állítólag!! Kolumbia közel a Venezuelai határhoz US. helik.


Amerikainak, amerikai gyártmány. A Kolumbiai Légierőnek van 10 db MD 530, 24 db AH-60L Arpía, 37 db Bell 206, 10 db Bell 212 heikoptere; a Kolumbiai Hadseregnek pedig a 21 db Mil-Mi-17 MD -n túl van még 24 db UH-1H és 41 db UH-1N, 54 db UH-60L és 7 db S-70i Black Hawk helikoptere.

Szóval ennyi Black Hawk láttán, még nem mutogatnék az USA -ra. :p ;)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Netes kommunikációs ballonok.Venezuela felé vették az irányt.Ezekkel áthidalható ha a kormány blokkolni akarná az internet forgalmat.
A hétvégén nagy tüntetésre hívta híveit az új ""elnök""
.
nWZC6IUubNo.jpg
OSQB7U8QY0I.jpg
hwzBgt26K10.jpg
GIOUqTri1Fc.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyaridok.hu/kulfold/viharfelhok-gyulnek-venezuela-felett-3902501/
"...„El a kezekkel Venezuelától!” – üzente az amerikai elnöknek Maduro is, aki láthatóan félti az életét. „Trump elrendelte a megöletésemet, erre a kolumbiai kormányt, a kolumbiai maffiát kérte fel. Ha bármi történik velem, ők lesznek a felelősek” – fogalmazott orosz hírügynökségeknek.
Maduro elmenekítésének gyanúja tegnap merült fel, miután orosz utasszállító landolt Caracasban, bár ezt nem erősítették meg hivatalos források...
...A kormány régóta hangoztatja, az USA nem a demokráciát akarja visszaállítani Venezuelában, hanem az ország olajtartalékai feletti hatalom vonzza. Szakértők ugyanakkor felvetették, hogy Trump ennél többet is remél a katonai beavatkozástól: ha országa háborúban állna egy ilyen közeli országgal, akkor a következő amerikai elnökválasztáson nagyobb esélyekkel újrázhat..."
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Netes kommunikációs ballonok.Venezuela felé vették az irányt.Ezekkel áthidalható ha a kormány blokkolni akarná az internet forgalmat.
A hétvégén nagy tüntetésre hívta híveit az új ""elnök""
.
nWZC6IUubNo.jpg
OSQB7U8QY0I.jpg
hwzBgt26K10.jpg
GIOUqTri1Fc.jpg

Aztaq.. h ezek miket ki nem találnak... Mondjuk ezt csinálták régen is, velünk is, csak akkor még szórólapokat vittek a léggömbök...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A venezuelai Nicolás Maduro elnök megbuktatás a Trump-kormányzat csupán első lépése Latin-Amerika átrajzolására - írta csütörtöki elemzésében a The Wall Street Journal című lap.
A Trump-adminisztráció távlati célja, hogy nagyobb befolyásra tegyen szert Kubában és megakadályozza Oroszország, Irán és Kína térnyerését a térségben - állítja a lap meg nem nevezett kormányzati tisztségviselők információira alapozva. Az elemzés kifejti: a jelenlegi amerikai kormányzat tisztségviselőinek nagy része régóta úgy tartja, hogy nem Nicolás Maduro vagy elődje Hugo Chavez jelentett nemzetbiztonsági veszélyt, hanem Kuba. Feltevésük alátámasztásához e tisztségviselők a kubai hírszerzés amerikai tevékenységét idézik, és azokat a kubai erőfeszítéseket említik, amelyek az Amerika-ellenes érzelmek erősítését célozzák Latin-Amerika országaiban. "A cél az, hogy elvágják a Venezuelát Kubához kötő szálakat és mindkét országban megbuktassák a rezsimet" - fogalmaz a The Wall Street Journal. E megállapítását a lap abból szűrte le, hogy az amerikai kormány érzékelhetően vissza akarja fordítani az előző amerikai elnök, Barack Obama idején az amerikai-kubai viszonyban tapasztalt látványos javulást.
Ezért mesterkednek Trumpék Venezuelában - bele is bukhatnak?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az orosz gépeknek ehhez lehetett köze:

Venezuela tizenöt tonna aranyat készül eladni központi bankjában őrzött tartalékából az Egyesült Arab Emírségeknek – közölte névtelenül egy, az ügyre rálátó tisztségviselő a Reutersszel.
Az illetékes szerint a napokban várható tranzakció célja, hogy a súlyos gazdasági válsággal küzdő Venezuela fenntarthassa a fizetőképességét, a nemesfém ellenértékét az ország euróban kérte.
https://444.hu/2019/01/31/reuters-v...yat-akar-eladni-az-egyesult-arab-emirsegeknek
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Így első körben egy tipp: Az iráni szájkarate ellenére csak nem fog annyira keresztbe tenni Washington, ha az EU még is csak üzletelgetne Iránnal.

Az USA úgysem tudna tenni semmit az üzletelés ellen. Vagy elkezdené szankciózni az EU-t is? Jelenleg harkol Kína, Oroszország, Irán és pár apró ellen. Ehhez ha még hozzájönne az EU is, akkor már a világ 80%-a ellen harcolna. Sok sikert hozzá!
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nem zárta ki teljesen Juan Guaido, hogy akár az Egyesült Államok katonai beavatkozására is szükség lehet a venezuelai rezsim megdöntésére.
A Nyugat – és csütörtök óta Magyarország által is – ideiglenes elnöknek elismert 35 éves parlamenti elnök szerint a nyomásgyakorlás minden eszközével élnie kell Venezuela népének, hogy véget vessenek Nicolás Maduro rendszerének.
A katonai beavatkozással kapcsolatos kérdésre Guaido azt válaszolta a CNN-nek: „Mi mindent megteszünk a nyomás érdekében, hogy ne legyen szükség arra a forgatókönyvre, amelyet senki sem kíván.”
Guaido megköszönte az Egyesült Államok támogatását, amelyet Oroszország és Törökország is a nemzetközi jog felrúgásának nevezett, kiállva a vitatható választáson újrázó, Hugo Chavez politikai örököseként hatalomba került Maduro mellett.
A döntés kulcsa a venezuelai hadsereg, amely egyelőre kitart az elnök mellett. A hadsereg keményen fellép a hosszú ideje tartó tüntetésekkel szemben, az összecsapásokban csak idén legalább 40 ember életét vesztette. Guaido amnesztia ígéretével próbálta a hadsereget átállítani, egyelőre sikertelenül.
Az ideiglenes elnök így Maduro külföldi támogatóit próbálta jobb belátásra bírni: Kínának és Oroszországnak üzenve kijelentette: a két országnak is jobb, ha Maduro rendszere véget ér, befektetéseik nem lesznek veszélyben, az azzal kapcsolatos vállalásokat Venezuela továbbra is érvényesnek tekinti.
Az Egyesült Államok katonai beavatkozása sem kizárt Venezuelában
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
A Trump-adminisztráció távlati célja, hogy nagyobb befolyásra tegyen szert Kubában és megakadályozza Oroszország, Irán és Kína térnyerését a térségben
Kínának és Oroszországnak üzenve kijelentette: a két országnak is jobb, ha Maduro rendszere véget ér, befektetéseik nem lesznek veszélyben, az azzal kapcsolatos vállalásokat Venezuela továbbra is érvényesnek tekinti.
itt valaki hazudik :) :rolleyes: