[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 498
113
Kockázatot jelent a brüsszeli „kémfészek”
AZ OROSZOKNAK SZIVÁROGTATHATOTT AZ ELHÁRÍTÁS VEZETŐJE

Oroszországnak folytatott kémkedéssel gyanúsítják a belga katonai elhárítás vezetőjét, aki házi őrizetben van, amióta január végén felfüggesztették hivatalából a vizsgálat idejére – jelentette tegnap a távirati iroda helyi sajtóforrásokra hivatkozva.

Clement Vandenborre-t azzal vádolják, hogy bizalmas információkat adott át a szerb társszolgálat egyik munkatársának, aki az ügyészség és az illetékes parlamenti bizottság feltételezése szerint kettős ügynökként az orosz hírszerzésnek is dolgozik, illetve azzal, hogy titkos iratokat semmisített meg – írta a De Morgen című belga napilap. Egyes források szerint ugyanakkor belső hatalmi harcok állnak az ügy mögött, a férfi tagadja az ellene megfogalmazott vádakat.

07kemkedesReu-780x520.jpg

A NATO-nak is kellemetlen a hírszerzési botrány
Fotó: Reuters

Vandenborre 40 éve a szakmában dolgozik, mintegy 90 kémelhárító tartozott az általa vezetett részleghez. A történtekről az EUobserver brüsszeli hírportál is beszámolt, kiemelve, különösen nagy kockázatot jelent, hogy Brüsszelben van a székhelye az Európai Uniónak és a NATO-nak is. Bár a két nemzetközi szervezet intézményeinek védelmét a belga polgári titkosszolgálat, illetve a saját belső egységeik hivatottak ellátni, egy ilyen magas rangú kémfőnök beszervezése ennek ellenére is komoly biztonsági veszélynek számítana.

Brüsszelben körülbelül 250 kínai és 200 orosz kém tevékenykedik az Európai Unió külügyi szolgálatának egy belső jelentése szerint, amelyet nemrég ismertetett egy német újság. Az osztrák hírszerzés vezetője úgy vélekedett, hogy a belga főváros már nagyobb „kémfészek”, mint a korábban a legfőbb európai központnak számító Bécs.
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kockazatot-jelent-a-brusszeli-kemfeszek-4571099/
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg and zeal

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 154
26 854
113
Brüsszel egyetlen hatalmas Európát eláruló fekete lyuk, ahol mindenki kilóra eladó bárkinek és meg is vették őket rég, de közben persze Budapestről hazudja ezt a Magyarországot eláruló, szintén -csak nagyon, nagyon olcsón megvásárolt- komprádor balliberális tábor.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Az álnaiv sajtó nyilván meglepődik, de azért elég valószínű, hogy minden valamire való hatalom odaküldte és beépítette a maga embereit már régen, nem csak az oroszok és a kínaiak. És nem csak fürkésznek, hanem aktívan kavarnak is. Az lenne a fura, ha nem így lenne.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg and fip7

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 754
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/elo...tanak-aprilis-vegen-spanyolorszagban-4540751/

https://index.hu/kulfold/2019/02/15/elorehozott_valasztasok_spanyolorszag/

http://www.origo.hu/nagyvilag/20190215-megbukott-a-bevandorlasparti-baloldali-spanyol-kormany.html
"A bevándorláspárti spanyol miniszterelnök Pedro Sánchez, aki egyben a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára is, reggel kilencre hívott össze kormányülést, majd délelőtt tíz órakor egy sajtótájékoztató keretén belül jelentette be, hogy előrehozott választást írnak ki.
Szűk háromnegyed év kormányzás után, ahogy az várható volt, Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök bejelentette, enged a nép akaratának és előrehozott választásokat tartanak. Azután döntött így, hogy a parlament szerdán leszavazta a kormány idei költségvetési javaslatát, amire több mint húsz éve nem volt példa Spanyolországban.
A választásokat április 28-án rendezik meg...

...Ahogy arról az Origo is beszámolt, vasárnap pedig rég nem látott méretű tüntetésre került sor a bevándorláspárti madridi vezetés ellen...
...A demostráción a legtöbb ellenzéki párt jelen volt és teljes egyetértés volt közöttük abban, hogy Sáncheznek nincs többé helye az ország élén...
...A jobboldali ellenzék szerint utolsó csepp a pohárban az volt, hogy Sánchez a múlt héten bejelentette,javaslatot tett a katalán autonóm kormánynak egy kerekasztal-megbeszélésre, amelyen a két kormány és a katalán parlamentben képviselettel rendelkező pártok vennének részt.
A testület feladata a Katalónia jövőjére vonatkozó konszenzus elérése lenne. A javaslat óriási tiltakozást váltott ki.
Jobboldali győzelem várható az előrehozott választáson..."



Ehhez hozzátenném, - vagy van köze hozzá a jelenlegi eseményeknek vagy sem - a jelenlegi Spanyol kormány Venezuelában Guidot támogatja mint ideiglenes elnököt (az USA-val...és EU nagyobbik részével egyetemben, élükön a németekkel és franciákkal)- szemben a jelenlegi elnök Maduróval. Aminek meg többek közt azért is van jelentősége, mert Spanyolország Közép és Dél Amerikát úgy szemléli- nagyrészt joggal- hogy számukra ő az anyaország. Tehát Spanyolország álláspontja nagyban befolyásolhatja Közép és Dél Amerika azon felét, mely valamilyen oknál fogva jelenleg az USA törekvéseit támogatja (jelenleg nagyrészt csak szavakban) Venezuelai "törekvéseiben".

Mindezen túl, (és ez már közvetlenül befolyásolhatja az EU jövőjét - szó szerint) ha Spanyolország "bukik", akkor lényegében beállhat a V4-Olaszország kvázi koalícióba, és előrevetíti, hogy a Spanyolországi szavazók úgymond bevándorlásellenes szavazatokat jelentenek majd az EU-s választáson- ami meg egyre kétségesebbé teszi az EU jelenlegi irányvonalainak a folytatását...
Érdekes lesz majd Merkel és Macron reakciója (is).
Es meg Franco tabornokot is ki akarjak dobni a sirjabol szocialistak. Mondjuk erdekes hogy Maduro balos, Sanchez is balos, aztan megis egymas ellen vannak.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 439
25 104
113
Folyik az erőméregetés brexit ügyileg? A múltkor a spanyol himnuszt játszotta 1 spanyol hajó a sziklák árnyékában.

"egy spanyol hadihajó elrendelte a kereskedelmi hajókat, hogy a brit vizeken Gibraltár közelében hagyják el a horgonyzóhelyeket, és ezt a brit haditengerészet megkérdőjelezte, és elindult, miközben a kereskedelmi hajók eltűntek"

https://www.reuters.com/article/us-...e-british-waters-near-gibraltar-idUSKCN1Q70L6

Felhők gyülekeznek:
T4i0p0My
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 338
13 758
113
hogy sír és nyög ezért nem alkalmas asszony semmi ilyen feladatra csak mosolyogni tudok rajta

Vagy csak felméri a helyzetet és rájön ő ebből csak szarul jöhet ki. És emiatt pánikol.
-ha megtámadják és fegyvert használ meghurcolják. Karriernek bukó, mehet a bíróságra, mert betámadja a balos ügyvédhadsereg.
-ha nem, agyonverik a békés tüntetők.

Rendőrként ez a helyzet a legrosszabb. Nem katona vagy, a ROE teljesen megköti a kezedet.
Amúgy meg nem alkalmas semmi ilyen feladatra egy nő? Wow, a színvonal egyre jobban esik errefelé némelyeknél...
 
  • Tetszik
Reactions: reich_und_roll

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Vagy csak felméri a helyzetet és rájön ő ebből csak szarul jöhet ki. És emiatt pánikol.
-ha megtámadják és fegyvert használ meghurcolják. Karriernek bukó, mehet a bíróságra, mert betámadja a balos ügyvédhadsereg.
-ha nem, agyonverik a békés tüntetők.

Rendőrként ez a helyzet a legrosszabb. Nem katona vagy, a ROE teljesen megköti a kezedet.
Amúgy meg nem alkalmas semmi ilyen feladatra egy nő? Wow, a színvonal egyre jobban esik errefelé némelyeknél...
Sajna tényleg így van. Rendvedelmi feladatra, terepre nem való nő max irodába. Tapasztalat.