Olvasói aranyköpések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 930
113
<blockquote rel="molnibalage">Totálisan szetereotíp inkább. Maguk az oroszok írták le, hogy a saját népességük demográfiai és egszég mutatói a béka segge alatt vannak. Ezek után bedobni azt, hogy az alkholista lét előny... Epic...
Egy olyan országról van szó, ahol a lakosságban milliós nagyságrendá a legcsúszott drogos emberek aránya akik krokodilt is tolnak. ..

Ahoz képest ők azok akiknél növekszik a népesség, Európa meg csak fogy és öregszik.
Aha, szóval szerett Európánkban nincs millió számra lecsúszott drogos meg alkesz? Te mégis hol élsz?! És nem az alkoholista lét az előny, hanem olvasd el amit írt. Hogy ez mozgósításnál többet érsz egy fegyverkultúrával rendelkező társadalomból jövő félalkoholistával, mint egy anorexiás pacifista vega látens buzival. </blockquote>
Erről van szó, bár én szebben fogalmaztam meg:p. A nem ennyire elkényelmesedett népeknél mint pl. az EU gazdagabbik fele, ahol szórakozás gyanánt sokszor a fiatalok naphosszat a PC előtt rohadnak, foglalkozás gyanánt meg a 30 éves korukig iskolapadban is akár, van az a verzió, hogy iszik az orosz, de azért csak ha úgy van, néha a kocsmába elpattan egy két pofon, meg jó eséllyel lőni is tud. Totál más a nőkben a férfiideál képe is. Ez a fiatal férfiakban teljesen más szocializációt eredményez. A sztereotípiák általában legalább részlegesen igazak.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 337
10 690
113
Kiemelések tőlem:

<blockquote rel="joker"> A nem ennyire elkényelmesedett népeknél mint pl. az EU gazdagabbik fele, ahol szórakozás gyanánt sokszor a fiatalok naphosszat a PC előtt rohadnak, foglalkozás gyanánt meg a 30 éves korukig iskolapadban is akár, van az a verzió, hogy iszik az orosz, de azért csak ha úgy van, néha a kocsmába elpattan egy két pofon, meg jó eséllyel lőni is tud. <b>
Totál más a nőkben a férfiideál képe is.</b>
Ez a fiatal férfiakban teljesen más szocializációt eredményez. A sztereotípiák általában legalább részlegesen igazak.

"...Megvolt az első városnézés, plusz este elmentem futni egy órát Tyumenyben. Ezek alapján a következő dolgokat állapítottam meg...
...Az orosz csajok, legalábbis ami Szibériát illeti, tényleg elképesztően jók. Főleg a jócsajság modelli értelmében. Szépek, magasak, gyakran van gyönyörű, hosszú hajuk, és körbelengi őket valami jellegzetes, megközelíthetetlenség-aura. Ennek ellenére szinte mindegyik olyan görény csávóval van, hogy az valami elképesztő. És láthatóan nem profitorientált alapon: itt egyszerűen óriási különbség van nők és férfiak között...
...Nálunk bottal sem piszkálnák meg az ilyen faszikat az ilyen csajok, itt meg gondolkodás nélkül enyelegnek. Férfiből normális megjelenésűt szinte egyáltalán nem láttam. Van, hogy normálisan felöltöznek, de a hajuk még akkor is béna, igaz, a kerek szláv fejből, meg a szögegyenes hajból nehéz érdekes dolgokat kihozni...
...Most nyilván azt hiszik, túlzok. De akkor nézzék meg ezt a feltörekvő szintipop-csapatnak látszó négyest, akiket a mellénk rendelt helyi csaj nem ismert, de mindegy is. A két csaj, higgyék el, élőben is teljesen rendben volt. A srácokról meg a legtöbb jó, amit el lehet mondani, hogy nem nyomják teljesen fullba' a kretént, de félig biztosan. És ez ott elég, hogy a tyumenyi Kozsó beválogassa az embert. Döbbenet.

<b>Ha tehát valaki topmodellel szeretné leélni az életét, nagyon ajánlom Tyumenyt, itt egy átlagmagyar férfi a Brad Pitt biturbó</b>.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 337
10 690
113
Bocsánat a link lemaradt, remélem így már érthetőbb lesz.
http://belsoseg.blog.hu/2013/08/27/autok_csajok_muemlekek
 
M

molnibalage

Guest
Ahoz képest ők azok akiknél növekszik a népesség, Európa meg csak fogy és öregszik.
Te honnan veszed ezeket a téveszméidet? Az orosz népesség még évtizedekig csökkeni fog. Demográfiára specializálódott blogon volt erről anyag a blog.hu-n elég hosszú és részletes. Próbálj rákereni. A II. Vh és a régi idők még sokáig tartó lenyomattal bírnak az orosz demográfiában. Az, hogy most nőtt pár évig egy dolog. Aztán majd megint lesz egy halálozási hullám. Nem csak egymérőszámos diagramot kellene nézni, hanem a korfát. Jó reggelt, a demográfia alapját nem ismered...?

Aha, szóval szerett Európánkban nincs millió számra lecsúszott drogos meg alkesz?
Az arányokról van szó jó reggel. Oo. teljes lakossága 145 milla táján van, ebből cirka 1,5 millió keménydrog függő, de olyan szinten, ami az igazi lecsúszott drogos. Nézegesd Zacher Gábor előadásait. Itthon ilyen szinten lecsúszott drogos aránya nem 1%, hanem 0,1% körül van. Hazánkban összesen kb. 10k heroinfüggő van...

Hogy ez mozgósításnál többet érsz egy fegyverkultúrával rendelkező társadalomból jövő félalkoholistával, mint egy anorexiás pacifista vega látens buzival.
Ez az a pont, ahol kb. épelmájűségedet kérdőjelezem meg. Most komolyan sétáltál már te végig nyugaton valaha bárhol? Szerinted ezekből áll ott a társadalom?

Komolyan mondom, hogy a HTKA-n az épelméjűség lassan hiánycikk lesz...
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
<blockquote>Ahoz képest ők azok akiknél növekszik a népesség, Európa meg csak fogy és öregszik.
Te honnan veszed ezeket a téveszméidet? Az orosz népesség még évtizedekig csökkeni fog. Demográfiára specializálódott blogon volt erről anyag a blog.hu-n elég hosszú és részletes. Próbálj rákereni. A II. Vh és a régi idők még sokáig tartó lenyomattal bírnak az orosz demográfiában. Az, hogy most nőtt pár évig egy dolog. Aztán majd megint lesz egy halálozási hullám. Nem csak egymérőszámos diagramot kellene nézni, hanem a korfát. Jó reggelt, a demográfia alapját nem ismered...?
...
</blockquote>

Picit közbeszólnék:

Oroszo.-nak az a szerencséje a legtöbb EU-s országhoz képest, hogy most ér családalapítási korba egy viszonylag széles nemzedék, akiknek ha elegendő gyermeke születik, növelhetik (és növelik is) Oroszo. népességét.

Abban igazad van, hogy őket követi egy kisebb lélekszámú nemzedék, akiknek várhatóan megint kevesebb gyereke lesz, és ekkor Oroszo. népessége stagnálni vagy csökkenni fog megint.

De!

De elfeledkezel arról, hogy ha a mostani népes 20-35-ös korosztálynak sok gyereke születik, akkor ezek a gyerekek is széles néptömeget fognak alkotni, akiknek megint sok gyerekük lehet.
Azaz Oroszo. népessége ekkor megint emelkedni fog. És idővel ezek a hullámzások kisimulhatnak és az ország tartósan népesség-növekedési pályára állhat.

Fontos ezért a Nyugat számára a háború IDŐZÍTÉSE, amelynek a mostani 20-30-as orosz korosztályt kell telibekapnia, azért, hogy ne tudjanak elegendő gyereket szülni a háborús viszonyok közepette. Erre épül a Nyugat részéről a katonai-népességi stratégia Oroszo.-gal szemben.

Fontos különbség még, pl. Magyaro. és Oroszo. összehasonlításakor, hogy Oroszo.-gal ellentétben Magyaro.-on a legnépesebb generáció most éri el a 40 éves kort. Azaz, nekik (nekünk, mert én is ebbe a generációba tartozom) már nem lesznek gyerekeink.
Az orosz legnépesebb generációnak pedig még lehetnek, mert ők még csak 20-30 évesek.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
...
Az arányokról van szó jó reggel. Oo. teljes lakossága 145 milla táján van, ebből cirka 1,5 millió keménydrog függő, de olyan szinten, ami az igazi lecsúszott drogos. Nézegesd Zacher Gábor előadásait. Itthon ilyen szinten lecsúszott drogos aránya nem 1%, hanem 0,1% körül van. Hazánkban összesen kb. 10k heroinfüggő van...
Heroin. LOL! Ez nem a 90-es evek.
A kozep-europai regio szinte egyedulallo modon kimaradt a drogproblemabol. Tolunk keletre es nyugatra is komoly gondok vannak. Cserebe majd 10% alkoholista. (Ami egyebkent nagysagrenddel kisebb problema. Sokkal konnyeb ez a teher es a vele jaro betegsegek sem olyan horrorisztikusak.)


Komolyan mondom, hogy a HTKA-n az épelméjűség lassan hiánycikk lesz...
Mondjuk egy eredetileg is viccesnek szant beszolasba belekotni (sokadszorra) az sem tul okos dolog. Mellesleg - mint minden vicc - felig meg igaz is.

(zsolti: Pedig nagy szoveg volt :D )
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Ez az a pont, ahol kb. épelmájűségedet kérdőjelezem meg. Most komolyan sétáltál már te végig nyugaton valaha bárhol? Szerinted ezekből áll ott a társadalom?

Komolyan mondom, hogy a HTKA-n az épelméjűség lassan hiánycikk lesz...

Nyugi a te kényszerzubbonyodat fogják a legjobban meghúzni, miközben azt üvöltöd, hogy itt mindenki hülye és te vagy egyedül helikopter, ráadásul amerikai, mert az orosz heli az szar.
Nézz meg egy angol várost este, nem kell hétvége legyen, nézd meg hogyan néznek ki az emberek és üvöltve hazudd, hogy az oroszok náluk nagyobb drogosok meg alkoholisták. Keress rá, hogy az angoloknál milyen szinteket mérnek a szennyvízben a drogmaradványokból, de a németeknél sem szép a látvány.
Amúgy meg mozgósításról volt szó, ahoz meg a társadalom hozzáállása fontos. A németeknél halomra molesztálják meg erőszakolják a nőket a nyílt utcán szilveszterkor, helyben nem történik semmi, fél év után kettő ellen eljárást indítanak. Ha egy csapat migráns Moszkvában csinálna ilyent helyben meglincselnék az egészet, a maradékot meg beleőnék a folyóba. Mozgósításkor is pont ilyen lenne a hozzáállás a két országban.
 
M

molnibalage

Guest
Hivatalos statisztika gyerek vagy úgy látom.
Nem csak annyi a kölönbség, hogy nem kurucz nálam a forrás meg oroszország hangja és hasonló "színvonalas" oldalak. Meg nem állok hadilábon a matekkal...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 337
10 690
113
Megkérném az admint, hogy ne törölj - attól szerintem értékesebb -, hanem helyezze át a beszélgetést mondjuk a társadalmi folyamatok topicba.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 987
113
Visszatérve az orosz drogfogyasztásra . Sajnos ott vannak a világ élvonalában USA, Kína, Brazília mellett. A Nato afganisztáni beavatkozása után jelentosen nott a kábítoszer termelés Afganisztánban aminek kovetkeztében az évek során Oo-ból mint tranzitországból fogyasztó ország lett. Jelenleg 3-5 millió kábítószer fogyasztó van, abból rendszetesen szedo-heroinfuggo 1,5-2 millió. A tobbi marihuanát meg szintetikus drogokat szednek alkalmakkor. Havonta 5000 ember hal meg kábítoszer miatt.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 878
113
</blockquote>
Ez az a pont, ahol kb. épelmájűségedet kérdőjelezem meg. Most komolyan sétáltál már te végig nyugaton valaha bárhol? Szerinted ezekből áll ott a társadalom?

Komolyan mondom, hogy a HTKA-n az épelméjűség lassan hiánycikk lesz...</blockquote>


Dehogy lesz butus,majd megkérdezünk téged. :)
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 088
3 017
113
"Komolyan mondom, hogy a HTKA-n az épelméjűség lassan hiánycikk lesz..."

Először azt hittem,hogy ez az aranyköpések oldal........de nem.
De ,köpök is egy aranyat.
Zrínyinek nem volt ennyi kirohanása Szigetvarról.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 930
113
<blockquote>Ez az a pont, ahol kb. épelmájűségedet kérdőjelezem meg. Most komolyan sétáltál már te végig nyugaton valaha bárhol? Szerinted ezekből áll ott a társadalom?

Komolyan mondom, hogy a HTKA-n az épelméjűség lassan hiánycikk lesz...

Nyugi a te kényszerzubbonyodat fogják a legjobban meghúzni, miközben azt üvöltöd, hogy itt mindenki hülye és te vagy egyedül helikopter, ráadásul amerikai, mert az orosz heli az szar.
Nézz meg egy angol várost este, nem kell hétvége legyen, nézd meg hogyan néznek ki az emberek és üvöltve hazudd, hogy az oroszok náluk nagyobb drogosok meg alkoholisták. Keress rá, hogy az angoloknál milyen szinteket mérnek a szennyvízben a drogmaradványokból, de a németeknél sem szép a látvány.
Amúgy meg mozgósításról volt szó, ahoz meg a társadalom hozzáállása fontos. A németeknél halomra molesztálják meg erőszakolják a nőket a nyílt utcán szilveszterkor, helyben nem történik semmi, fél év után kettő ellen eljárást indítanak. Ha egy csapat migráns Moszkvában csinálna ilyent helyben meglincselnék az egészet, a maradékot meg beleőnék a folyóba. Mozgósításkor is pont ilyen lenne a hozzáállás a két országban. </blockquote>

Igy van, pl ilyenekben IS le lehet mérni egy nemzet lelkivilágát: Köln után még mindig nagy része a német "férfiaknak" azt gondolja, hogy ők a rossz házigazdák, meg amúgy is a szivárványos világbékékét fent kell tartani mindenáron, akkor is ha a barátnője/anyja/huga bánja. Egyszerűen amint írtam, a nagy jólétben megbomlott nagy rakás embernek az elméje, és kimúlt belőlük az életösztön, hazaszeretet.

Egy mobilizációnál az orosz ledurrantana fél liter vodkát, és elmenne a központba jelentkezni, hans meg vadul nyomkodná a mobilos appon keresztül hogy hova kéri az übert a reptérre valamelyik távoli tengerpartra, míg rá nem jön, hogy már az überes is thaiföldön nyomja. Aki meg nem jutna időben ki, annak B terv azonnal valamelyik Soros által támogatott jogvédő szervezet segítségével perelni a saját országa kormányát, hisz vele ilyet NEM SZABAD CSINÁLNI, hogy a hazája védelmére kényszerítik...

Na ez kicsit túlzó volt most tőlem valóban, nagyon sztereotíp is, de tedd a kezed a szívedre Balázs, TE pl. hogy viselkednél egy ilyen helyzetben:)?!

Bántás nélkül, akik olvassuk itt a hozzászólásaid, MIND tudjuk rá a választ, valahogy nem vagy előttem, ahogy kúszol a lövészárokban a bociban, tüzérségi zárótűz alatt... A gripeneket meg sajnos nem vezetheted:(.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 930
113
A legnagyobb igazságot az egyik legviccesebb "társadalomtudósunk" nyomta le pár évvel ezelőtt, persze jó poén, és nagyon mosolyogtam mikor először láttam a "görbe tükrét" ahogy a mai fiatal fiaink elé betartotta, de sajnos azért mint minden viccnek, sztereotípiának, ennek is BŐVEN van valóság alapja. Nyugaton meg még inkább.

https://www.youtube.com/watch?v=rJlDmi5SkJg
 
Status
Not open for further replies.