[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

Ez a kép, mint amikor egy német tengeralattjáró legénysége felsorakozik, a bevetésről visszatérve. Legalább megborotválhatták volna őket.

mb4a8230.jpg

Na de mi ez a 4 db aranycsillag?! Főszázados v. alőrnagy?! :P

Na de mi ez a 4 db aranycsillag?! Főszázados v. alőrnagy?! :p

Agyaltam: Ezüst keret van a vállapon, meg a sapkarózsa is ezüst, így arra tippelek, hogy a zászlósi rendfokozati kategória talán bővítésre kerül?! Vagy így különböztetik majd meg a vezénylő főtörzszászlóst?!

A női kalap az kissé fura vagy inkább teljesen idegen Magyarországin.A többivel szerintem nincs gond talán még az a rövid dzseki szerű valami fura.A sapkarózsa nekem kifejezetten tetszik,szép mutatós darab.
Szerintem a sapkarózsából az lett volna jó maximum a tányérsapkára, ami a csákón van. Az egy számmal kisebb.
Én azért megnéztem volna az egészet bocskaival is!
Továbbá nem értem ezt a vállaphoz (és csak ahhoz) való visszakanyarodást. Nem véletlenül kerül a szembejövővel szembe a rendfokozati jelzés a gyakorlókon.
Így meg majd marad a szemmeregetés, amikor egy nálad magasabb (testmagasságra) tisztnek próbálod a rendfokozatát beazonosítani, úgy hogy csak lapjával látod. Ez néha lehetetlen lesz!o_O

• Tetszik
Reactions: Király Fika
Agyaltam: Ezüst keret van a vállapon, meg a sapkarózsa is ezüst, így arra tippelek, hogy a zászlósi rendfokozati kategória talán bővítésre kerül?! Vagy így különböztetik majd meg a vezénylő főtörzszászlóst?!
Jelenleg a zászlósok olyan öltözetet viselnek mint a tisztek, pusztán a vállap külünböző.

Szerintem a sapkarózsából az lett volna jó maximum a tányérsapkára, ami a csákón van. Az egy számmal kisebb.
Én azért megnéztem volna az egészet bocskaival is!
Továbbá nem értem ezt a vállaphoz (és csak ahhoz) való visszakanyarodást. Nem véletlenül kerül a szembejövővel szembe a rendfokozati jelzés a gyakorlókon.
Így meg majd marad a szemmeregetés, amikor egy nálad magasabb (testmagasságra) tisztnek próbálod a rendfokozatát beazonosítani, úgy hogy csak lapjával látod. Ez néha lehetetlen lesz!o_O

Eddig is vállapon vagy hajtókán volt a rendfokozat jelzés.Csak a 15M gyakorlónak van a mellén.

Eddig is vállapon vagy hajtókán volt a rendfokozat jelzés.Csak a 15M gyakorlónak van a mellén.
Nekem csak azzal van bajom, hogy ezen most csak vállapon.
Különben láttatok ezen fegyverzeti jelzést? Mert a galléron én max. ismételt MH emblémát láttam.

Ja mert az meg az amerikait másolja!

Nekem tetszik! Modern, a sapka nagyon vagány, a tányérsapka olyan "birodalmis, nagyhatalmis " benyomást kelt bennem.
Kár, hogy nem, hogy nagy birodalom nem vagyunk, de még csak közepes se, sőt birodalom se... nekem inkább valami lati-amerikai, vagy afrikai diktátoros benyomású. Olyan sok hagyománya sincs (mint mondjuk a németeknél), de amik voltak általában mind szerényebben néztek ki (bár a rendszerváltás után megjelentek a bumfordi sapkarózsák). Még formára nem is lenne rossz, de a sallang rajta már nem annyira eltalált. Amúgy is viszonylag kevés szép tányérsapka van -szerintem. De hát, ízlések és pofonok.

Kár, hogy nem, hogy nagy birodalom nem vagyunk, de még csak közepes se, sőt birodalom se... nekem inkább valami lati-amerikai, vagy afrikai diktátoros benyomású. Olyan sok hagyománya sincs (mint mondjuk a németeknél), de amik voltak általában mind szerényebben néztek ki (bár a rendszerváltás után megjelentek a bumfordi sapkarózsák). Még formára nem is lenne rossz, de a sallang rajta már nem annyira eltalált. Amúgy is viszonylag kevés szép tányérsapka van -szerintem. De hát, ízlések és pofonok.
Engem az Űrgolyhók kapitámyi tányérsapkájára emlékeztet....Operettország üthatseregének banánköztársasági minta-jólesz ide ez is,ettől már nem leszünk nagyobb röhejek,mint amik vagyunk.
Nemzeti jelleg viszont egy gramm sincs benne.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag