Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
Ezt a trágya kommentet kellett látnom a trailer mellett? Szóval te egy 2 perces anyagból leszűrőd az egész sorozat minőségét? Vastaps.


Hát kb.
A képregényfilmekről elég jó összefoglaló, az 5. percig.

Eddig kb. szinte minden színész karrierjét tönkretette, félig lerombolta, részben vagy teljesen ellehetetlenítette a képregényfilm vagy mélypontra lökte. Tök mindegy, hogy ki csinálta. Lásd fenti videót.

Hat ez egy eleg problemas video....tele tevedesekkel.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 610
113
Eddig kb. szinte minden színész karrierjét tönkretette, félig lerombolta, részben vagy teljesen ellehetetlenítette a képregényfilm vagy mélypontra lökte. Tök mindegy, hogy ki csinálta. Lásd fenti videót.
Ja a Zöld lámpás jut eszembe (nekem nem volt az se annyira rossz), mondjuk utána az a fickó nagyot szakított a deadpoolal. Szóval van rá ellenpélda is.
 
M

molnibalage

Guest
Ja a Zöld lámpás jut eszembe (nekem nem volt az se annyira rossz), mondjuk utána az a fickó nagyot szakított a deadpoolal. Szóval van rá ellenpélda is.
Mert a Deadpool kb. az összes Marvel/DC film kifigurázása és nagyon látszik benne, hogy annak művészi tartalmát nagyon akarta R.R. A többi képregényfilmen ez nem érződik. Pénznyomda és csá. Ennyi volt a cél. Az első költségvetését a forgatás előtti pillanatban asszem durván vágták meg és még így is jó lett. Mert volt benne valamiféle művészi mondanivaló, még ha parodisztikus és trágár is volt. Asszem az első lehetett, mert van egy belső beszólás benne, hogy "mi van, nem volt több pénz több X-Men karakterre?"

A DP 2. része is jó volt, de már nem újszerű, kezdett már fáradni. (Kérdés lesz-e 3. rész.) Egy jó filmet többször megnéz az ember. A DP-ken nem néztem újra. Marvel filmeket kb. 2015 óta nem nézek, akkor is csak azért mentem el az Avengers 2-re, mert haver rádumált. Azóta egyet sem néztem meg. Ja, de átpörgetve a záró rész elejét. Fájdalmasan ostoba volt az is. De úgy legalább hamar vége volt.

Lehet, hogy kiskoromban és serdülőként olvasni jó volt képregényt, de 30+-osan ezen filmek által nyújtott tartalom és élvezet nekem már nem pálya, amikor olyan alkotásokkal kéne versenyezni, hogy ihaj. A szomorú igazság nálam az, hogy a AAA sorozatok hossza és minősége egészen egyszerűen olyan narratíva és mélység elmesélését teszi lehetővé, amit a nagy mozifilmek nem. Legfeljebb akkor, ha mondjuk x db könyv alapján készül 6-8 db film és eltart ez 10+ évig. (Mondjuk Harry Potter talán ilyen.)

De a mai mozifilmek nagy részére nem tudok szebb jelzőt aggatni, hogy eleve nem érdekel, vagy zskat hulladék. Két kezemen meg tudom számolni, hogy számomra hány jó filmet láttam az elmúlt 6 évben moziban. A felére azt mondtam, hogy csak pénzt és időt csesztem el rá életemből, ami azért valahol nagyon gáz. Amin tényleg igazán jól szórakoztam az kb. a DP első része volt és kicsit a második, a Nice Guys és Rouge One...
...lett volna igazán jó, ha nem lenne ismert a történet vége. Bakker azon a minőségen kellene minden SW filmnek készülnie csak végre el kéne szakadni már attól a kb. -20 / +30 éves idősávtól, amitől nem tudnak. Meg a karakterektől is.

De basszus 2016 eleje óta kb. ennyi jut eszembe. 3 év alatt. Pedig azért úgy 4-5 filmet látok moziban.
A megnézett sorozatok számát inkább le sem írom. És nem azért nem járok moziba, mert a torrent ingyé van, a mozi meg nem...

Fejbe is lőtte magát a deadpoolban, amikor elfogadta a zöld lámpás forgatókönyvét :)
2:20-nál.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Kurfürst
M

molnibalage

Guest
Hat ez egy eleg problemas video....tele tevedesekkel.
Várnám kifejtve.

Mert kb. RDJ karrierjét támaszotta fel, de be is skatulyázta.
Nézd meg az Marvel sorozat "színészeit", hogy más filmben mire vitték. Semmire. Nulla. Jelentéktelenek. Thor is egy idióta volt a női Szellemirtókban.
stb.

Sok pénzt termeltek? Igen. De kb. ennyi. Engem totálisan nem érdekel, pedig az első Vasember szórakoztató volt, de huszadjára előadva ugyanaz már nem szórakoztat, ha ez a szint. Egy Forrest Gump, Shawshank Redemption, L.A Confidental, Fight Club stb. film időtálló és néz meg kik játszottak bele, kik csinálták és mivé lettek.

A Marvel széria 10+ éve után vesd ezeket összes és lehet szörnyülködni.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 125
93
Vicces, mert RDJ egy nulla volt a Marvel elött, az elsö Vasemberért 500.000 dollàrt kapott, most meg a karakaktere halàlakor, összesitve 200 millió dollàrnàl jàr. A többi màsodvonalas, vagy nem ismert szinèszröl ne is beszéljünk,akik anyagilag megalapoztàk az èletük a Marvel sorozatokban. A hollywoodi szinészkedés meg a pènzröl szól elsösorban. Lehet hogy eltünnek, de az életük megalapoztàk. Ès valljuk be, a szuperhösös filmekben azért nem a legnagyobb tehetségü szinészek jàtszanak, azèrt nem viszik semmire többnyire, mert középszerüek. Nolan Batman trilógiàjànak szinészei sem tüntek el, mert ott pl van tehetsèg.A halàlt ne vegyük bele.Ès nem, Ben Affleck és Halle Berry nem a szinészet csùcsàt kèpviselték.Az meg külön vicces, hogy a videoban a kritikus tragikusan szar szuperhös filmekkel példàlôzik, pl Daredevil, Catwoman, meg a régi Batman film....Az meg hogy egy 10+ èvig forgatott mozifilm sorozat, és kb 10 filmben ugyanazon karakter megformàlàsa utàn nehéz kilépni a szerepböl, hât nem csoda. De ez alapjàn beszélhetnènk Roger Moore, vagy a Harry Potter összes szereplöjének karrierjéröl is. Esetleg Bud Spencer és Terrence Hill különutas karrierjéröl.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and 2ndt

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 123
53 702
113
molnibalage

Nagyrészt igaz amit írsz, de szerencsére a színészek is érzik ezt a dolgot. Pont ezért sok filmet bevállalnak a mervel mozik mellé. Persze a legtöbb film nem túl jó, de vannak kivételek is, mint például a Hajsza a Győzelemért.
A Thor film 2011-s, a Hajsza a győzelemért 2013-s. Chris Hemsworth utóbbiban elég jól játszik:
https://port.hu/adatlap/film/tv/hajsza-a-gyozelemert--rush/movie-136270
https://port.hu/adatlap/szemely/chris-hemsworth/person-258772

Scarlett Johansson is elég sok filmben játszott a marvel filmek mellet:
https://port.hu/adatlap/szemely/scarlett-johansson/person-6208
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
Várnám kifejtve.

Mert kb. RDJ karrierjét támaszotta fel, de be is skatulyázta.
Nézd meg az Marvel sorozat "színészeit", hogy más filmben mire vitték. Semmire. Nulla. Jelentéktelenek. Thor is egy idióta volt a női Szellemirtókban.
stb.

Sok pénzt termeltek? Igen. De kb. ennyi. Engem totálisan nem érdekel, pedig az első Vasember szórakoztató volt, de huszadjára előadva ugyanaz már nem szórakoztat, ha ez a szint. Egy Forrest Gump, Shawshank Redemption, L.A Confidental, Fight Club stb. film időtálló és néz meg kik játszottak bele, kik csinálták és mivé lettek.

A Marvel széria 10+ éve után vesd ezeket összes és lehet szörnyülködni.

Nincs ezen sok kifejteni valo.

A muveszet nem a vilagmegvaltasrol szol,hanem a muvesz(ek)rol. Abban a pillanatban, ha ez a kozonseg erdekeit is ki akarja szolgalni, mar alkalmazott muveszet es a cash is faktor. Hollywood soha nem szolt a muveszetrol, mindig a cash-rol szolt, igy azt szamonkerni rajta, hogy penzgyarat uzemeltet, ahol vegyeszkent merik ki a humort, akciot mint egy szakacskonyvnel, elegge trefas.

Azt fel lehet roni termeszetesen a producereknek, hogy nem adnak eleg teret az ujdonsagoknak, kiserletezesnek, stb., de alapvetoen ez egy VALLALATnak tekintheto, ami a profira epult (mint minden ceg).

Elrontott karrierek, ujrainditott karrierek.

Edward Norton, Michael Keaton nem rontotta el vele a karrierjet. Elobbi eleve nagyon nehez eset volt szineszkent, elotte sem tundokolt mar, Michael Keaton karrierjesem szenvedett kulonosebb kart. Cate Blanchettnek, Robert Redfordnak, Michael Douglasnak nem okozott problemat egy-egy szerep elvallalasa.

Ehhez kepest az MCU univerzum egy csomo kvazi ismeretlen szinesz karrierjet "beinditotta" (pl. Tom Hiddleston) vagy ujra kepernyore tette oket, kozelitve az "A" kategorias szineszekhez (lasd sorozatszineszek, pl. Paul Rudd - Friends, Evagine Lilly - Lost, de akar irhatnam az Oscar-jelolt, megis total ismeretlen Jeremy Renner-t is, vagy epp a korabbi Fantastic Four-ban szerepelt, amugy total eltunt Chris Evans-t). Chris Hemsworth karrierjet beinditotta, RDJ-t ujraindulasara durvan rasegitett - es kozben lenyomott azert egy Tropusi Vihart)

Szoval lehet az MCU-t cseszegetni teljesen jogosan, hogy magasroptu erteket nem teremto penzgyar (persze ez is csak felig igaz, mert a balos propagandat eleg bantoan nyomatjak, szoval ez a baloldalnak bizony moralis ertekteremtes, csak nekem nem), de ettol meg nem lehet lehuzni a klotyon szemetkent, mert ezek bevetelebol finanszirozzak a koldoknezegetos "kutyanemkivancsira" jellegu muveszfilmeket, ha szokoevente csinalnak egyet-egyet, masreszt meg egy csomo ember szorakoztatonak talalja oket, mig mondjuk Lars Von Trier-tol kiutest kapok es igy inkabb lemondok a tarisznyas filmesztata csajok megfekteteserol.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
Szerintem meg az a legnagyobb baj, hogy felnőtt szemmel nézitek ezeket a filmeket!(Marvel/DC comics) Ezek képregények bakker! Próbáljátok annak a 12 èves kicsávónak a szemén keresztűl nézni aki anno beleszeretett a kèpregényekbe! Én élvezem őket! Kikapcsolom az agyam és csak nevetek! Semmi művészet keresés! Szimpla szórakozás! Szvsz!
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Szerintem meg az a legnagyobb baj, hogy felnőtt szemmel nézitek ezeket a filmeket!(Marvel/DC comics) Ezek képregények bakker! Próbáljátok annak a 12 èves kicsávónak a szemén keresztűl nézni aki anno beleszeretett a kèpregényekbe! Én élvezem őket! Kikapcsolom az agyam és csak nevetek! Semmi művészet keresés! Szimpla szórakozás! Szvsz!

A képregényolvasók átlagéletkora 30 év fölött van...
 
M

molnibalage

Guest
Ehhez kepest az MCU univerzum egy csomo kvazi ismeretlen szinesz karrierjet "beinditotta" (pl. Tom Hiddleston)
A Marvelből kiírása óta kb. semmiben sem szerepel...

vagy ujra kepernyore tette oket, kozelitve az "A" kategorias szineszekhez (lasd sorozatszineszek, pl. Paul Rudd - Friends, Evagine Lilly - Lost, de akar irhatnam az Oscar-jelolt, megis total ismeretlen Jeremy Renner-t is,
Ők sorozaton kívül B kat színészek voltak. J.R. és Hurt Locker az egyik leszarabb film, amit valaha láttam. A falat kapartam volna a moziban, hogy legyen vége. A House M.D. egyik részében volt jó, ahol eddig láttam.

vagy epp a korabbi Fantastic Four-ban szerepelt, amugy total eltunt Chris Evans-t).
Pont erről van szó. Képregényen kívül kb. semmi.

Chris Hemsworth karrierjet beinditotta,
Thor és Szellemirtókon kívül csak az autóversenyes filmjét ismerem, de csak hallomásból, mert nem érdekel a téma.

RDJ-t ujraindulasara durvan rasegitett - es kozben lenyomott azert egy Tropusi Vihart)
Amivel többet mutatott, mint a teljes Marvelban. A TV még a Iron Man 1 előtt volt...

Szoval lehet az MCU-t cseszegetni teljesen jogosan, hogy magasroptu erteket nem teremto penzgyar (persze ez is csak felig igaz, mert a balos propagandat eleg bantoan nyomatjak, szoval ez a baloldalnak bizony moralis ertekteremtes, csak nekem nem), de ettol meg nem lehet lehuzni a klotyon szemetkent, mert ezek bevetelebol finanszirozzak a koldoknezegetos "kutyanemkivancsira" jellegu muveszfilmeket, ha szokoevente csinalnak egyet-egyet, masreszt meg egy csomo ember szorakoztatonak talalja oket, mig mondjuk Lars Von Trier-tol kiutest kapok es igy inkabb lemondok a tarisznyas filmesztata csajok megfekteteserol.
Nem a művészkedős művészfilmekre gondolok a LVT szerű izéktől én is falnak megy. De nézd meg az a pár filmet, amit felsoroltam. 20+ éves pl. az L.A. Confidental és azóta nem láttam olyan bűnügyi + film noir alkotás. 20+ év után.

Igazából, ha megkérdeznél, hogy a '90-es évek vége óta mit nézek bajba lennék. Olyan kevés igazán jó és időtálló film készült azóta, hogy az borzasztó. Kb. minden kedvenc filmem abból korszakból van...
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
A Marvelből kiírása óta kb. semmiben sem szerepel...

Lenyomott egy egesz korrekt sorozatot The Night Manager cimen 2016-ban; nem feltetlen kell mindenkinek ezer filmet csinalnia, plane, ha amugy jol keres.

"Ők sorozaton kívül B kat színészek voltak. J.R. és Hurt Locker az egyik leszarabb film, amit valaha láttam. A falat kapartam volna a moziban, hogy legyen vége. A House M.D. egyik részében volt jó, ahol eddig láttam."

Ezt irtam. Ehhez kepest most fellenduloben a karrierjuk.


Pont erről van szó. Képregényen kívül kb. semmi.
Ha jol keres vele, akkor minek mas, ha neki nincs ra igenye?


"Thor és Szellemirtókon kívül csak az autóversenyes filmjét ismerem, de csak hallomásból, mert nem érdekel a téma."

Most jott ki a Men in Black is, o ugy nez ki, hogy elegge foglalkoztatott szinesz lesz.


"Amivel többet mutatott, mint a teljes Marvelban. A TV még a Iron Man 1 előtt volt..."

Nem. Iron Man 1 utan volt, ugyanabban az evben.


"Nem a művészkedős művészfilmekre gondolok a LVT szerű izéktől én is falnak megy. De nézd meg az a pár filmet, amit felsoroltam. 20+ éves pl. az L.A. Confidental és azóta nem láttam olyan bűnügyi + film noir alkotás. 20+ év után."

Azok a filmek jok, amiket felsoroltal. Volt meg par jo, de Hollywood sosem ontotta magabol az "erteket" (amit a video emleget).
Vannak/lettek kultfilmek, altalaban megismetelhetetlenul, de a blockbuster mint fogalom nem mai csirke.
Ha az en fiatalkorom filmjeit nezem, a java reszuk pont ugyanugy MCU-kategorias "hozzaadott ertekben". Ha leveszem rola a fiatalkori "romantikat".

Igazából, ha megkérdeznél, hogy a '90-es évek vége óta mit nézek bajba lennék. Olyan kevés igazán jó és időtálló film készült azóta, hogy az borzasztó. Kb. minden kedvenc filmem abból korszakból van...

Ez igy van, de ez reszben a korodbol fakad.
 
M

molnibalage

Guest
A Marvelből kiírása óta kb. semmiben sem szerepel...

Lenyomott egy egesz korrekt sorozatot The Night Manager cimen 2016-ban; nem feltetlen kell mindenkinek ezer filmet csinalnia, plane, ha amugy jol keres.

"Ők sorozaton kívül B kat színészek voltak. J.R. és Hurt Locker az egyik leszarabb film, amit valaha láttam. A falat kapartam volna a moziban, hogy legyen vége. A House M.D. egyik részében volt jó, ahol eddig láttam."

Ezt irtam. Ehhez kepest most fellenduloben a karrierjuk.


Pont erről van szó. Képregényen kívül kb. semmi.
Ha jol keres vele, akkor minek mas, ha neki nincs ra igenye?


"Thor és Szellemirtókon kívül csak az autóversenyes filmjét ismerem, de csak hallomásból, mert nem érdekel a téma."

Most jott ki a Men in Black is, o ugy nez ki, hogy elegge foglalkoztatott szinesz lesz.


"Amivel többet mutatott, mint a teljes Marvelban. A TV még a Iron Man 1 előtt volt..."

Nem. Iron Man 1 utan volt, ugyanabban az evben.


"Nem a művészkedős művészfilmekre gondolok a LVT szerű izéktől én is falnak megy. De nézd meg az a pár filmet, amit felsoroltam. 20+ éves pl. az L.A. Confidental és azóta nem láttam olyan bűnügyi + film noir alkotás. 20+ év után."

Azok a filmek jok, amiket felsoroltal. Volt meg par jo, de Hollywood sosem ontotta magabol az "erteket" (amit a video emleget).
Vannak/lettek kultfilmek, altalaban megismetelhetetlenul, de a blockbuster mint fogalom nem mai csirke.
Ha az en fiatalkorom filmjeit nezem, a java reszuk pont ugyanugy MCU-kategorias "hozzaadott ertekben". Ha leveszem rola a fiatalkori "romantikat".

Igazából, ha megkérdeznél, hogy a '90-es évek vége óta mit nézek bajba lennék. Olyan kevés igazán jó és időtálló film készült azóta, hogy az borzasztó. Kb. minden kedvenc filmem abból korszakból van...

Ez igy van, de ez reszben a korodbol fakad.
A MIB új része eddig kb. egy tucatfilm az értékelések (6 pont alatt van, nézd még a MIB3 is felette van, pedig az is csak pénznyomda alapon készült, moziban láttan, whatever film volt nekem) alapján és anyagi bukta közelében van, amennyire olvastam..

Az, hogy próbálkoznak valakivel és sok gyenge filmben van az egy idő után kiút a fősodorból. Mondom, fejből mondjál egy igazán minőségi időtálló filmet az elmúlt 10 évből bármelyik marveles színésztől. Nekem egy sem jut eszembe. Scarlett J-nél is max a Her...

Nem hinném, hogy csak a koromból fakad. Egész egyszerűen a '90-es éveket nem véletlenül tekinti sok mozihoz értő/szerető ember az egyik legjobb évtizednek. Sőt, csak egy évvel kiterjesztve 1990-re aztán tényleg nagyon durva lesz a helyzet a 2000-2010 időtartamhoz nézve (kiterjesztve az is.) Nézz szét a téma kapcsán. Egész egyszerűen piszok jó filmek voltak a 2000-es év első évtizedéhez képes és a young adult szarságok a 2010-es év táján aztán behozták a mélypontot.

Ez nem véletlen műve, hogy ha most megkérnél, hogy mondjak egy emlékezetes filmet 1991-2001 között bakker a Gyűrűk Ura első részét leszámítva semmi nem jut eszembe, csak a Karib-tenger első része, ami zseinális volt. Aztán ott is jött a pénznyomda és a színvonal kőként állt bele a földbe. A 3. rész után torrenttékán sem néztem meg egyiket sem. Pedig voltam moziban. Az X-Men 2 talán minden idők legjobb képregény filmje lett és az és első része indította el az egész képregényes hullámot. Az X2 óta nem láttam olyan jót. Pedig volt egy pár. Csak azt sem moziban láttam. Persze a felsorolt '90-es évek filmjeit sem ott mégis emlékezetesek maradtak.

Azokat, akit meg sokat félistenként tisztelnek nekem sokszor simán taszítóak. Pl. Christopher Nolan. Egy értékelhető filmet láttam tőle eddig, ahhoz képest a Nolan fanok többségének az nem jön be (The Prestige). Az agyonsztárolt Insterstellárnál nagyobb hulladék filmet keveset láttam. Még elviselhető lett volna, de azzal kombinálva, hogy a moziban a hangmérnököt (?) meg felpofoztam volna. A film vagy halk volt vagy üvöltött. De tényleg olyan szinten, hogy be kellett fognom a fülem, pedig airshow-t hallásvédő nélkül tolom Ostravában, ahol fejem felett 30 méterre húzott el Rafale és jó volt. Igen, ennyire fos volt. Még a sci-fi b*uzi bátyám és haverja is pislogot, hogy "ez mi a tököm volt". Ehhez képest a The Martian mérsékelt siker volt, amikor nálam kb. insta klasszikus. Mégis attól hangos még mindig a Net, hogy "Nolan, Nolan". Fura.

És a legviccesebb az, hogy visszanézve ajánlott filmeket mindig a korábban nem nézett 90-es évek filmjei sülnek el jobban. Nem tudom, hogy ez véletlen-e.
 
  • Tetszik
Reactions: Ooorky

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
A MIB új része eddig kb. egy tucatfilm az értékelések (6 pont alatt van, nézd még a MIB3 is felette van, pedig az is csak pénznyomda alapon készült, moziban láttan, whatever film volt nekem) alapján és anyagi bukta közelében van, amennyire olvastam..

Az, hogy próbálkoznak valakivel és sok gyenge filmben van az egy idő után kiút a fősodorból. Mondom, fejből mondjál egy igazán minőségi időtálló filmet az elmúlt 10 évből bármelyik marveles színésztől. Nekem egy sem jut eszembe. Scarlett J-nél is max a Her...

Nem hinném, hogy csak a koromból fakad. Egész egyszerűen a '90-es éveket nem véletlenül tekinti sok mozihoz értő/szerető ember az egyik legjobb évtizednek. Sőt, csak egy évvel kiterjesztve 1990-re aztán tényleg nagyon durva lesz a helyzet a 2000-2010 időtartamhoz nézve (kiterjesztve az is.) Nézz szét a téma kapcsán. Egész egyszerűen piszok jó filmek voltak a 2000-es év első évtizedéhez képes és a young adult szarságok a 2010-es év táján aztán behozták a mélypontot.

Ez nem véletlen műve, hogy ha most megkérnél, hogy mondjak egy emlékezetes filmet 1991-2001 között bakker a Gyűrűk Ura első részét leszámítva semmi nem jut eszembe, csak a Karib-tenger első része, ami zseinális volt. Aztán ott is jött a pénznyomda és a színvonal kőként állt bele a földbe. A 3. rész után torrenttékán sem néztem meg egyiket sem. Pedig voltam moziban. Az X-Men 2 talán minden idők legjobb képregény filmje lett és az és első része indította el az egész képregényes hullámot. Az X2 óta nem láttam olyan jót. Pedig volt egy pár. Csak azt sem moziban láttam. Persze a felsorolt '90-es évek filmjeit sem ott mégis emlékezetesek maradtak.

Azokat, akit meg sokat félistenként tisztelnek nekem sokszor simán taszítóak. Pl. Christopher Nolan. Egy értékelhető filmet láttam tőle eddig, ahhoz képest a Nolan fanok többségének az nem jön be (The Prestige). Az agyonsztárolt Insterstellárnál nagyobb hulladék filmet keveset láttam. Még elviselhető lett volna, de azzal kombinálva, hogy a moziban a hangmérnököt (?) meg felpofoztam volna. A film vagy halk volt vagy üvöltött. De tényleg olyan szinten, hogy be kellett fognom a fülem, pedig airshow-t hallásvédő nélkül tolom Ostravában, ahol fejem felett 30 méterre húzott el Rafale és jó volt. Igen, ennyire fos volt. Még a sci-fi b*uzi bátyám és haverja is pislogot, hogy "ez mi a tököm volt". Ehhez képest a The Martian mérsékelt siker volt, amikor nálam kb. insta klasszikus. Mégis attól hangos még mindig a Net, hogy "Nolan, Nolan". Fura.

És a legviccesebb az, hogy visszanézve ajánlott filmeket mindig a korábban nem nézett 90-es évek filmjei sülnek el jobban. Nem tudom, hogy ez véletlen-e.

Nem irtam, hogy CSAK a korodbol fakad, de a korodbol is fakad. Minden nemzedeknek megvannak a kultfilmjei, kultsztarjai, akciosztarjai, stb.

Ha belegondolsz, a Fuggetlenseg napja kornyeken szinte egyaltalan nem keszultek pl. sci-fik Hollywoodban... Az inditotta el a sci-fi vonalat szep lassan (es emelte Will Smith-t magasba), azelott kb. szokoevente volt nagyobb koltsegvetesu sci-fi komoly marketinggel.

Jo film keves van, mert jo filmet csinalni nehez es kockazatos, penznyomdat meg relative konnyu, ha meg van alapozva.

Az Interstellar valami rettento fosrakas volt.
Voltak egyebkent jo filmek azota is, csak keves; Tarantino azert csinalt egy-ket ertekelhetot.
Kepregenyfilmben a Watchmen szerintem eleg jo volt.

A 'young adult" kategoria a korodrol szol. Mar nem vagy young adult, maskepp nezed. Magamon is latom, nagyon keves olyan film bir lekotni, ahol nalam joval fiatalabbak a szereplok. Nem tudok azonosulni veluk, sem a problemaikkal.
 
M

molnibalage

Guest
Egyébként az egész filmipari mocsárnak a legtökéletesebb indikátora az e disney féle élőszereplős ötlettelen, agyatlan újrázás. És ez is sikeres, ami valahol elkeserítő. Időtálló, klasszikus animációs filmek remakjei az eredeti színvonal közelébe sem tudnak kerülni, mert kb. mindent elrontanak bennük, amit csak lehet. Már eleve hülye ötlet ez pl. a Lion King vagy Dzsungel könyvénél az állatok minimákjának hiánya miatt, de hogy a semmiért felhízlalják őket és a narratívát megváltoztatja szét is cseszik, az már valahol LOL. És erre adnak pénz és bólintanak rá.
Döbbenetes.

Bővebben itt, ha valaki azt hinné, hogy ennek a kijelentésnek nincs alapja. Kín szenvedve végignéztem és a videó talán még vajszívű is volt és csak a legsúlyosabb eltolt dolgokat és felesleges változtatásokat emeli ki.

És mindezt úgy, hogy a D kb. évente 10 filmet sem hoz már ki a neve alatt (ez 2000 táján 30 volt*) és az általa "gondozott" filmek közül tavaly valami 1 vagy 2 volt, ami nem előzmény, folytatás vagy remake volt. Ez 2000 táján kb. 1/3-2/3 arány volt az újdonságokra.

Ez mai a filmipar a D szerint...
Az én szememben ez valahol a botrányos és LOL között van.


*Bár ezt nem tudom, hogy hogyan számolta, de ezt egy ezzel foglalkozó videóban láttam.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and 2ndt

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 825
113
Az, hogy próbálkoznak valakivel és sok gyenge filmben van az egy idő után kiút a fősodorból. Mondom, fejből mondjál egy igazán minőségi időtálló filmet az elmúlt 10 évből bármelyik marveles színésztől. Nekem egy sem jut eszembe. Scarlett J-nél is max a Her...

Ez magas labda!Samuel L. Jackson és a Django/Aljas nyolcas.Na jó ő kb az egyetlen valóban tehetséges A listás színész az egész Marvel univerzumban aki nem a a képregényes univerzumnak köszönheti a karrierjét.Egyébként szerintem Benedict Cumberbatch is jó színész ha már Marvell.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and 2ndt
M

molnibalage

Guest
Ez magas labda!Samuel L. Jackson és a Django/Aljas nyolcas.Na jó ő kb az egyetlen valóban tehetséges A listás színész az egész Marvel univerzumban aki nem a a képregényes univerzumnak köszönheti a karrierjét.Egyébként szerintem Benedict Cumberbatch is jó színész ha már Marvell.
Az Aljas Nyolcast nem mertem megnézni, mert nekem Q.T. stílusa nem nagyon jön be. A Ponyvaregény elment, a Becstelen B. csak a környezet körítés és a no1. mellékszereplő miatt tetszett. A Django kb. kétszer hosszabb, mint kellett volna lennie. Kb. a L.D-ig való találkozásig jó volt, aztán majdnem belealudtam.

Benedict Cumberbatc a Marvel szereplés előtt lett elismert színész. Remélhetőleg nem teszi tönkre karrierjét ez a kitérő...
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 477
113

Addig is itt van kedvcsinálónak egy 6 részes "Fan made" mini epizódos sorozat az Astartes 1 részének a linkje...Eddig 1-4 rész készült el. Sajnos kb. 5 havonta jön ki egy újabb rész. Érdemes megnézni, nagyon brutál, ahogy ezek a genetikailag módosított szuper harcosok "dolgoznak"...:hadonaszos: