[BIZTPOL] Románia

Ezt néztem:

https://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde220.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/Teljes_termékenységi_arányszám
A teljes termékenységi arányszám (TFR, Total Fertility Rate) a szülőképes korú (15-49) nőkre számított hipotetikus gyermekszám, amelyet egy szülne élete folyamán, ha az adott évi gyakoriság egész élete folyamán állandósulna,[1] egyszerűbben: a szülőképes korú női népességre jutó születések átlaga.

Vagyis csak a szülőképes nőkre számolja a KSH is.

Ajánlom figyelmedbe a torzító jellegű kiegészítést zárójelben berakták: (feltételezve, hogy a nők száma minden korban ugyanaz). Na innentől borul kb az egész statisztika.
Az nem vitás, hogy még jó darabig fogyunk, mivel az idősebb generáció népesebb. Egy 7,5-8 millió főnél lehet először fordulópont. Ez azt jelenti, hogy bizony 2050-ig minimum negatív számok jönnek minden egyes évben. De most ez a helyzet, ebből kell a legjobbat kihoznunk.

Dehogynem. :(
A két megyét 550000-en lakják, fél év alatt 2152-en születtek. Magyarországon 9,7 millió ember él és 90000 gyerek születik egy évben. Eszerint Székelyföldön még rosszabb a születésszám, mint Magyarországon. :(
"Az Erdélyre és elsősorban az erdélyi magyarokra vonatkozó statisztikai adatokat elemző Erdélystat közleménye szerint Erdélyben is csökkent 0,7 százalékkal a születések száma az év első felében a tavalyi adatokhoz képest (a halálozások száma is csökkent egy százalékkal), viszont a két magyar többségű székely megyében idén január–május között 4,8 százalékkal nőtt az élveszületések, és 1,7 százalékkal csökkent a halálozások száma. (Ez a 4,8 százalék számszerűen 98 gyerekkel többet jelent a tavalyi adatokhoz képest, összesen 2152 gyerek jött a világra az elmúlt hónapokban.) Hargita és Kovászna megyében így a népességfogyás mértéke figyelemre méltó mértékben, 17,4 százalékkal csökkent.

A szintén jelentős arányban magyar lakta régió, a Partium (Bihar, Szatmár, Szilágy megye) is csatlakozott a pelenkás honfoglaláshoz (az ilyen kifejezésekre tágulnak igazán a SRI-s szemek), itt 6,5 százalékkal csökkent a népességfogyás; 47-el több gyerek jött a világra tavalyhoz képest, összesen 4363 születést regisztráltak. Összerdélyi szinten azonban ugyancsak népességfogyás figyelhető meg: 2019. január–májusban 25256 gyermek jött világra Erdélyben, ami 439 fővel, 1,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi, 2018. január–májusi születésszámnál."

Ez nem éves reláció volt. Egyszerűen felszorozva is 2,4-el fel kellene szorozni... 5164 fő egy kalkulált éves születésszám, ha ez így maradna. Persze népességfogyás csökkenésről beszélnek ők is, de részint reménykeltő, részint a román adatokkal kell összenézni őket. :rolleyes: Ja! Székelyföldön nincs szapora etnikum (mondjuk én speciel őket is magyarnak a nemzet részének tartom fenntartások nélkül), mint nálunk. Élek a gyanúval, hogy echte székely babákról beszélünk.

Ezt néztem:

https://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde220.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/Teljes_termékenységi_arányszám
A teljes termékenységi arányszám (TFR, Total Fertility Rate) a szülőképes korú (15-49) nőkre számított hipotetikus gyermekszám, amelyet egy szülne élete folyamán, ha az adott évi gyakoriság egész élete folyamán állandósulna,[1] egyszerűbben: a szülőképes korú női népességre jutó születések átlaga.

Vagyis csak a szülőképes nőkre számolja a KSH is.
Érdekes, itt 1,49-t ír: https://www.ksh.hu/thm/2/indi2_1_3.html

Az oláh semmiből nem tanul. Megint egy halálos baleset fb élő közvetítés miatt.
https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/...zvetites-kedveert-szaguldozo-sofor-romaniaban

Borzasztóan primitív, állati szinten lévő lények ezek a románok.

A rendőrségnek minden román rendszámú autót, amit román sofőr vezet, rommá kéne büntetni.
És az osztrákokat is, csak viszonzásképpen, már ha igazak a videóban elhangzottak.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: rappali_

A rendőrségnek minden román rendszámú autót, amit román sofőr vezet, rommá kéne büntetni.
És az osztrákokat is, csak viszonzásképpen, már ha igazak a videóban elhangzottak.

És a román kamionos aki nap mint nap rója Európa útjait

És a román kamionos aki nap mint nap rója Európa útjait

Ez pedig a mostani eset:

Ez pedig a múlt heti. Ez is román... ki gondolta volna ?

Ausztriába 2015-ig sokat jártam, de nem tapasztaltam ilyeneket. Ismerősök dolgoznak Schwechaton egy magyar cégnél, tehát rendszeresen ingáznak, de tőlük sem hallottam hasonlóakat sem. Szerintem a videóban a nyilvánosságot kapott 1%-ot lehet látni.

A határ után 10km-rel az összes Osztrák kocsit lefoglaltatnám, és 10-20.000 euró bírságot szabnék ki, a kocsi azonnali bezúzása mellett. Adva olyan papírt, hogy ez az osztrák rendőrség akciójára történő válasz, jogorvoslati lehetősége további 30.000 euró befizetés után, amit többet nem kaphat vissza. (Közösen a Horvátokkal, Szlovákokkal Lengyelekkel kéne akciózni, hogy 1 osztrák se jusson keletre többé autóval.)

A határ után 10km-rel az összes Osztrák kocsit lefoglaltatnám, és 10-20.000 euró bírságot szabnék ki, a kocsi azonnali bezúzása mellett. Adva olyan papírt, hogy ez az osztrák rendőrség akciójára történő válasz, jogorvoslati lehetősége további 30.000 euró befizetés után, amit többet nem kaphat vissza. (Közösen a Horvátokkal, Szlovákokkal Lengyelekkel kéne akciózni, hogy 1 osztrák se jusson keletre többé autóval.)

Szerintem nyugodjál meg és vedd be a gyógyszered. :D

Ausztriába 2015-ig sokat jártam, de nem tapasztaltam ilyeneket. Ismerősök dolgoznak Schwechaton egy magyar cégnél, tehát rendszeresen ingáznak, de tőlük sem hallottam hasonlóakat sem. Szerintem a videóban a nyilvánosságot kapott 1%-ot lehet látni.

Lehetséges..én nem járok Ausztriába rendszeresen, ezért tettem oda, hogy "ha igazak a videóban elhangzottak."
Az ATV-t azért fenntartásokkal kell kezelni...

A poénos trollkodást nem kell véresen komolyan venni, 1-1 vicc néha belefér. Sajnálom, ha olyan sivár a gondolkodásod, hogy nem tudsz viccelődni.
Mindenki más levágta, hogy poénról van szó.

Jólvan, nem kell megsértődni.
Én is levágtam, hogy trollkodsz, csak nem tudtam, hogy mire fel... ha ladagrant írta volna, ráhagyom, mert tudom, hogy tőle nem várható több.

Jólvan, nem kell megsértődni.
Én is levágtam, hogy trollkodsz, csak nem tudtam, hogy mire fel... ha ladagrant írta volna, ráhagyom, mert tudom, hogy tőle nem várható több.

Néha 1-et 1-et el kell lőni, hogy ébren maradjon a társaság. De ügyeltem, hogy egyértelmű legyen, nehogy bárki komolyan vegye.