[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
Majd importálnak áramot Norvégiából ahol olajból és földgázból előállítják.
És majd verik a mellüket ők milyen zöldek, valójában meg csak áttolták a szennyezést 100km-rel odébb és még fizetnek is érte. (A szállításból következő energiavesztéségekről nem is beszélve)

Nem úgy van hogy Norvégia 80+% árapáj erőmű?
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Salvini Richard Gere-nek: Fogd a migránsaidat és vidd haza őket Hollywoodba!

Fogd a migránsaidat és vidd haza őket Hollywoodba! – üzent az olasz miniszterelnök-helyettes az amerikai színésznek.

Richard Gere hollywoodi színész szombaton arra kérte az olasz kormányt, hogy hagyja abba az „emberek démonizálását”, és inkább segítsen azoknak a migránsoknak, akik spanyol civilek hajóján, az Open Arms-on ragadtak a Földközi-tengeren több mint egy hétig. Gere meglátogatta a hajót, amin 160 migráns ragadt, és részt vett egy Lampedusa szigetén tartott sajtótájékoztatón is, ott beszélt erről.

Richard Gere szerint véget kell vetni a migránsok ellen való hergelésnek az olaszoknál. A Lega elnöke az amerikai színésznek Twitteren azt üzente: „Mivel a barátjának az NGO-nál 180 bevándorlója van a fedélzeten, biztos vagyok benne, hogy a nagylelkű milliomos mind befogadja őket a villáiba. Tévedek?” Majd hozzátette:

"Az összes ember elviheti a magángépén Hollywoodba, és segíthet neki a villáiban. Köszönjük, Richard!"

https://harcunk.info/index.php/hire...-a-migransaidat-es-vidd-haza-oket-hollywoodba
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Nagyon nem jó hír ez nekünk. Én azt látom, vagy lesz komolyabb EU összefogás és összezárás legalább haderő-külpolitika szinten, ami az alapja annak hogy meg tudja védeni ez az övezet a saját érdekeit, vagy megyünk megint záros határidőn belül a süllyesztőbe.
Nem vagyok gazdasagi szaki, de ugy latom, hogy a nemet gazdasagnak nem a minket erinto resze a problemas. Sok 10 mrd eurot szornak el evente a millionyi migransra, pedig annak a penznek mashol lenne a helye.
Ezekkel az emberekkel - barmit is mondtak elotte - nem lehet felporgetni a gazdasagot, hosszu tavon sem. Jobban jarnak a cegek, ha nallunk fektetik be a penzuket. Ez milyen már? Szoval en annyira nem aggodom. :)
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Nem vagyok gazdasagi szaki, de ugy latom, hogy a nemet gazdasagnak nem a minket erinto resze a problemas. Sok 10 mrd eurot szornak el evente a millionyi migransra, pedig annak a penznek mashol lenne a helye.
Ezekkel az emberekkel - barmit is mondtak elotte - nem lehet felporgetni a gazdasagot, hosszu tavon sem. Jobban jarnak a cegek, ha nallunk fektetik be a penzuket. Ez milyen már? Szoval en annyira nem aggodom. :)
Már aznap lehetett tudni, hogy hülyeség, amikor először mondták, hogy a "munkaerőpiacon van szükség a bevándorlókra". Hiszen ott volt az a rohadt sok munkanélküli német fiatal, akikkel nem tudtak mit kezdeni – pedig azok tudnak németül írni-olvasni, eligazodnak Németországban, és még a férfivécé piktogramját is felismerik. A bevándorlással és integrációval kapcsolatos legnagyobb hazugság ez a munkaerő-piaci rizsa, hiszen jól láthatóan Európa már a saját, eleve "integrált" lakói egy jó részének sem tud kiszámítható és értékes jövőképet kínálni. Tényleg elhiszi bárki, hogy egy nyomorult afgánra bármilyen értelmes perspektíva várna itt a bűnözésen, segélyen, nyomortelepen kívül?
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Nem úgy van hogy Norvégia 80+% árapáj erőmű?

Na igen, de ha hírtelen 1 egész országot kell energiával ellátni, nem lesz idő megkettőzni az igen bonyolult és drága árapályerőművek számát. És bizony olaja, és gáza van bőven, na meg pár régebbi fosszílis erőmű is akad ami hamar beüzemelhető.
 

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Az a gond, hogy az idiótaságukkal jó dolgokat járatnak le. Több mint 50% megújulók aránya a svéd energia mixben, ezzel semmi gond nincs, én örülök neki. A vegetariánizmussal sincs semmi gond, a dízel, és benzinüzem csökkentésével sem, jó dolog az egyenjogúság, vendégszeretet, élni és élni hagyni,stb stb. De az kinek jó, hogy ezeket a folyamatokat karikatúrává züllesztik a feminácik, ökofasiszták, libtardáltak és egyebek? Én ettől még nem fogok lázadásból ipari húst zabálni a camarómban és leköpni minden muzulmánt. Szerintem pont a régi kapitalisták tolják ezeket a szélsőséges irányzatokat, hogy a régi szar világ tűnjön jobbnak ilyen új típusú idiotizmusokkal szemben. Kuka mind a kettő, civilizálódni kell, és önálló véleményt kialakítani, a hagyományainkat pedig nem őrizni hanem új formába önteni az azokat éltető elveket.

Erre nem tudok mit mondani. A svédeknek vége.
Külön kiváncsi lennék @molnibalage arcára amikor meghallja a tiltsuk be a benzines és dízel autókat meg a belföldi repülést....egy olyan országban ahol keresztülvezetni kb 18 óra lenne tankolás nélkül. Ja és erre még rátesznek egy lapáttal a tiltsuk be az atomot dologgal. Miből akarják feltölteni az eautójukat? :)

 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Pogány

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
https://kuruc.info/r/4/201586/ Cím: Kiderült, mi veszélyezteti a német gazdaságot: nem az analfabéta idegen élősködők milliói, hanem az AfD sikere!

Szegény, szerencsétlen, ostoba barmok.
Dehát... elégedetlenkedésnek helye nincs.. ők maguk szavazzák meg a saját hazaárulóikat.


"amíg én irányítom egy ország pénzügyeit,nem érdekel kik hozzák a törvényeket"

Tök mindegy ki van ott.;)
Ezért van demokrácia.:D
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Háttőőő...
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/08/14/igy_nez_ki_egy_osztalyterem_a_dekadens_finnorszagban/
Nem látom,hogy mitől tanulna a gyerek fegyelmet,tiszteletet,türelmet,egy kisdiáknak még nem magának kellene levezetnie a tanóráit.
De lehet tévedek.

Nem tévedsz. Finnországban is komoly gondok vannak az iskolarendszerben, pont azért, mert a gyerekeket, diákokat tilos bármiben korlátozni, vagy kötelezni. Kint élő ismerőstől tudom, hogy tanárhiány van ott is, mert bár az iskolák jól felszereltek és a tanári fizetések is jók, a tanároknak gyakorlatilag semmilyen hatalma nincs a diákok felett. Még arra sem lehet kötelezni a diákokat, hogy dolgozatot írjanak, vagy hogy bent legyenek órán. Vagy épp hogy megírják a PISA tesztet (könnyű úgy jó eredményeket elérni, ha a gyenge diákok nem írják meg, ugye).

Jól példázza a problémát, hogy nemrégiben volt egy viszonylag nagy port kavart eset, amikor egy kisiskolás egy csavarhúzóval a kezében rohangászott az iskolában. Egy tanár többször rászólt, mindenféle hatás nélkül, végül elkapta a gyerek karját és elvette tőle a csavarhúzót. Ezután feljelentették a szülők a tanárt és a bíróság el is marasztalta. Végül a legfelsőbb bíróságig ment az ügy, ott mentették csak fel a tanárt és mondták ki, hogy jogosan szerelte le a gyereket.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Nem tévedsz. Finnországban is komoly gondok vannak az iskolarendszerben, pont azért, mert a gyerekeket, diákokat tilos bármiben korlátozni, vagy kötelezni. Kint élő ismerőstől tudom, hogy tanárhiány van ott is, mert bár az iskolák jól felszereltek és a tanári fizetések is jók, a tanároknak gyakorlatilag semmilyen hatalma nincs a diákok felett. Még arra sem lehet kötelezni a diákokat, hogy dolgozatot írjanak, vagy hogy bent legyenek órán. Vagy épp hogy megírják a PISA tesztet (könnyű úgy jó eredményeket elérni, ha a gyenge diákok nem írják meg, ugye).

Jól példázza a problémát, hogy nemrégiben volt egy viszonylag nagy port kavart eset, amikor egy kisiskolás egy csavarhúzóval a kezében rohangászott az iskolában. Egy tanár többször rászólt, mindenféle hatás nélkül, végül elkapta a gyerek karját és elvette tőle a csavarhúzót. Ezután feljelentették a szülők a tanárt és a bíróság el is marasztalta. Végül a legfelsőbb bíróságig ment az ügy, ott mentették csak fel a tanárt és mondták ki, hogy jogosan szerelte le a gyereket.
Amikor Nyugaton járok egyre többször fog el az az érzés, hogy ez meg az a város már elveszett. Látom, hogy még állnak a falak és gyönyörű, de látom mellette a rothadást is. Főleg akkor érzem a kontrasztot, ha olyan helyre megyek, ahol 10 éve is voltam. És tudom, hogy az a park anno milyen szép volt tele élettel meg vadmadarakkal. Ma meg egy szemetes afrikai telep, ahol 5 percnél többet nem időzünk és közben a párom folyamatosan szorítja a kezem, hogy menjünk már. Az állatok vagy elmentek vagy megették őket nyugat-europa új lakói...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Amikor Nyugaton járok egyre többször fog el az az érzés, hogy ez meg az a város már elveszett. Látom, hogy még állnak a falak és gyönyörű, de látom mellette a rothadást is. Főleg akkor érzem a kontrasztot, ha olyan helyre megyek, ahol 10 éve is voltam. És tudom, hogy az a park anno milyen szép volt tele élettel meg vadmadarakkal. Ma meg egy szemetes afrikai telep, ahol 5 percnél többet nem időzünk és közben a párom folyamatosan szorítja a kezem, hogy menjünk már. Az állatok vagy elmentek vagy megették őket nyugat-europa új lakói...
Azt nem tudom, miért ilyen aljas a nyugati politikusok többsége?! Ezt ők is nap mint nap látják és nem az hogy megállitanák, hanem továbbra is ösztönzik.