V - mint Victor - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
Sorozatunk negyedik részében a legutolsó, de szerintem egyben a legszebb V-bombázót, a Victort mutatjuk be.

Jaja, az ilyen nagyméretű gépek, bombázók közül az egyik legszebb, akár a Vulcan akár a B-52 elbújdokolhat mögötte!!Szerintem a Victor is nagyon szép, lenyűgöző és félelmetes.![]()
Na meg sokkal szebb is!!A Victor fizikailag képes volt vízszintes repülésben átlépni a hangsebességet, a fegyverterhelése és a hatótávja is nagyobb volt a Vulcan-énál.
Na meg sokkal szebb is!!![]()
Aminek nagyobb a sebessége, hatótávja, fegyverterhelése - és szebb is, az a Handley Page Victor bombázó, amiből később tankergépet csináltak.Mi a szebb?Vagy csak nem értem az iróniát?
Aminek nagyobb a sebessége, hatótávja, fegyverterhelése - és szebb is, az a Handley Page Victor bombázó, amiből később tankergépet csináltak.
Nekem igen, így én se vitatkozok hanem kinyilatkoztatom!!Nem szebb!Ezen nem nyitok vittát!![]()
A Victornak volt egy olyan előnye a többi kortars konstrukcióval szemben ami lehetővé tette ezt a sebesség és hatotavolsagbeli előnyt. Mégpedig hogy olyan de olyan randara sikeredett hogy még a sokat szenvedett nem túl válogatós foldgolyo is taszította. Így pedig hogy kevesebb energia kellett a felhajtoero letrehozasahoz bizony ez extra sebességes és hatotavot eredményezett.A Victor fizikailag képes volt vízszintes repülésben átlépni a hangsebességet, a fegyverterhelése és a hatótávja is nagyobb volt a Vulcan-énál.
Nem szebb!Ezen nem nyitok vittát!![]()
Ennek fényében nem értem a Vulcan megalkotása mögötti szándékot.A Victor fizikailag képes volt vízszintes repülésben átlépni a hangsebességet, a fegyverterhelése és a hatótávja is nagyobb volt a Vulcan-énál.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..