A csomag tartalmat.???
Ezt nem értem....
Mit és ki elől titkolunk?

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A csomag tartalmat.???
Ezt nem értem....
Mit és ki elől titkolunk?
Azért elképesztő mi mindenért képes ez a beteg hibáztatni a magyarokat. Tegnap jelent meg hasonló cikk a cseh oldalon
https://www.armadninoviny.cz/bundeswehr-prevzal-prvni-modernizovane-tanky-leopard-2-a7v.html
Azt írja a kommentben hogy azért nem jöhetett létre cseh, szlovák, magyar közös Leo vásárlás mert a magyarok titkolóznak. Az a szomorú hogy terjeszti a rosszmájú fa..ságait és aki csak ezekből tájékozódik -csehek többsége - az hajlamos el is hinni ezeket. Néha az az érzésem hogy ő ezért pénzt kap.
Hát én azért el tudom képzelni hogy kretének voltak a főnökségnél.
Szerintem meg nyilvánvaló, hogy ez egy marhaság! Mármint a magyar titkolózás miatti közös beszerzés agyszülemény. A kedves cseh/szlovák hozzászólóknak honnan lenne lövése a helyzethez?Már a logika is szar, attól, hogy mi titkolózunk, lehetett volna közös beszerzés csak a magyar csomag tartalma lett volna titkos addig, ameddig be nem jelentjük.
Mi? Ha jól értem, most találtál fel egy megnyomorított nehéz géppuskát. Akkor inkább vegyünk nekik M2 HB-t, vagy kapjanak CG-t meg direkt erre a célra kitalált lőszereket. De előbb a lövészek legyenek már rendben, aztán valahol a sor legvégén jöhetnek majd a wannabe katonák is.A gepkocsizo lovesz teruletvedelmi tartalekosknak meg elkezdenem osztani a rombolopuskat foleg vadaszok kikepzesere tamogato geppuskafeszek rombolonak elso osztalyu a szeria java. /uj modositott variacional meg a sorozatlovesre is ragyurnak egy nagyobb tarral megszuletne a nehez golyoszoro... /
A mai hírben a Leopard 2A7 átadásokról az szerepel, hogyaszonygya: "The Danish army will receive a total of 44 Leopard 2 A7 vehicles by 2022. The German Federal Armed Forces will gain 104 Leopard 2 A7V vehicles by 2023." Ezek szerint beelőzött. De abban igazad van, hogy elfelejthetnénk már a kiváló tótokkal és csehekkel való közös hadseregfejlesztést. Nekünk is mások a prioritásaink, nekik is, máshonnan is indulunk.Nah ha pedig rájuk várunk, akkor pl. beelőzött volna bennünket a Bundeswehr 100+-os idei A7V-s felújítási megrendelése. Szerintem az minimum 2-3 évet dobott volna az így sem a szomszédban lévő szállítási dátumokhoz.
A mai hírben a Leopard 2A7 átadásokról az szerepel, hogyaszonygya: "The Danish army will receive a total of 44 Leopard 2 A7 vehicles by 2022. The German Federal Armed Forces will gain 104 Leopard 2 A7V vehicles by 2023." Ezek szerint beelőzött. De abban igazad van, hogy elfelejthetnénk már a kiváló tótokkal és csehekkel való közös hadseregfejlesztést. Nekünk is mások a prioritásaink, nekik is, máshonnan is indulunk.
Ezek még 2017-ben lettek lerendelve! Legalábbis a 104 biztosan (ebből kapnak a hollandok is 16-ot). A 2019-es tavaszi 100db-ról még itt nincs szó!A mai hírben a Leopard 2A7 átadásokról az szerepel, hogyaszonygya: "The Danish army will receive a total of 44 Leopard 2 A7 vehicles by 2022. The German Federal Armed Forces will gain 104 Leopard 2 A7V vehicles by 2023." Ezek szerint beelőzött. De abban igazad van, hogy elfelejthetnénk már a kiváló tótokkal és csehekkel való közös hadseregfejlesztést. Nekünk is mások a prioritásaink, nekik is, máshonnan is indulunk.
Igazad van a szállításokkal kapcsolatban. Az idén rendelt 101-gyel összesen "csak" 205 db 2 A7V-jük lesz, a cél 328 db. Ez 7 zlj + 1,5 század. A hollandokról meg azt írják, hogy a megmaradó 16 A6NL-t beintegrálták a 414 zlj-ba, aminek az egyik századát adják (ezt is rosszul gondoltam korábban), és ezeket fogják felhúzni a német színvonalra.Ezek még 2017-ben lettek lerendelve! Legalábbis a 104 biztosan (ebből kapnak a hollandok is 16-ot). A 2019-es tavaszi 100db-ról még itt nincs szó!
Biztos vagyok benne, hogy a KMW-nek vannak még bőven Leo2-es készletei mert szerintem a szállítások úgy fognak történni, hogy először megkapnak egy adag felújított A7V-t, és azután viszik el az csapatoktól az azonos mennyiségű A6-ot felújítani. De a német nyelvű wiki szerint a 2017-es rendelés részét képezte további 32db A4 is, amit a BW tartaléknak vett meg, későbbi felújításokhoz.
Nem en a nehez golyoszorot. /nem talaltam fel mert mar feltalaltak elottem./ fedeztem fel ujraMi? Ha jól értem, most találtál fel egy megnyomorított nehéz géppuskát. Akkor inkább vegyünk nekik M2 HB-t, vagy kapjanak CG-t meg direkt erre a célra kitalált lőszereket. De előbb a lövészek legyenek már rendben, aztán valahol a sor legvégén jöhetnek majd a wannabe katonák is.
A hollandok járműveivel kapcsolatban különben ahány forrást olvasok, annyi félét írnak.Igazad van a szállításokkal kapcsolatban. Az idén rendelt 101-gyel összesen "csak" 205 db 2 A7V-jük lesz, a cél 328 db. Ez 7 zlj + 1,5 század. A hollandokról meg azt írják, hogy a megmaradó 16 A6NL-t beintegrálták a 414 zlj-ba, aminek az egyik századát adják (ezt is rosszul gondoltam korábban), és ezeket fogják felhúzni a német színvonalra.
A kakastollat.Tuzersegi radar esetleg par swinder. Esetleg valami elektrooptikai rendszer a mistralokhoz. Talan egy ket mobil radar a fixekhez a meglevok tehermentesitesere. Valami azert a hegyivadaszaiktol szivesen latnak valami aprosagot valami praktikust..
Vagy valami heveder rendszertA kakastollat.
Semmit ami bonyolultabb a kalapacsnal. Ezek meg azt is kepesek elbaxni. Ezek a talalkozasok meg a Salvini era alatt lettek leegyeztetve. Egyenlore kivaras van.Par tucat automata granatveto
Vagy valami heveder rendszertmaszokeszlet...
/legalabb 2 zaszloaljnyi mennyisegre szukseg lenne raktarkeszlettel./
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..