[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Ki mit bütyköl a garázsban, én speciel az autót, valaki még hát picit mást


https://www.dailymail.co.uk/news/ar...ucBFw6aqV-g3pq6L-LgmjmOMnVH6xsrTUKWtwqwLIcAGk

Mondjuk sík hülye volt az illető, meg valószínűleg hiányzott fizika óráról is, mert azért összekeverni a kondenzátort egy atomreaktorral azért picit durva (Jó hogy nem már fluxuskondenzatort épített és visszament a jövőbe :) )
 
  • Tetszik
Reactions: hunter85

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Naaa!
1232503.jpg

20160401orban-obama1.jpg

image_161145_1557813474_Cropped.jpg

:D

A kutya nem lop :D
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A magyar és az amerikai tárgyalódelegáció pontról pontra haladt a tárgyalási menetrendben Orbán Viktor és Donald Trump májusi találkozójakor, amikor a Fehér Ház tárgyalóasztalánál a Trump elnök oldalán ülő megbízott védelmi miniszter, Patrick Shanahan vette át a szót. A téma felelőseként egy vitás ügyre akart rátérni: Ukrajnára. Csakhogy Trump azon nyomban félbeszakította és Orbánra utalva azt mondta, hogy “a miniszterelnökkel ezt már négyszemközt megbeszéltük”. Trump azt is hozzátette, hogy az Orbánnal folytatott privát megbeszélése után minden tiszta Ukrajna kérdésében, Orbán ezt jobban tudja.
A jelenetet a május 13-i Orbán-Trump tárgyalás tágabb körű, nagyjából kéttucat fővel zajló részének egyik résztvevője írta le a Direkt36-nak, és a történteket egy, a beszélgetésről közvetett információkkal rendelkező magyar forrás is megerősítette a Direkt36-nak. A rövid jelenet azért kapott jelentőséget, mert a Donald Trump amerikai elnökkel szembeni alkotmányos vádeljárás (impeachment) meghallgatásai során több tanú is azt vallotta, véleményük szerint Orbán Viktor is Ukrajna ellen hangolhatta az elnököt.
Az ellene felhozott vádak szerint Trump szándékosan visszatartott egy Ukrajnának szánt katonai segélyt és azzal a feltétellel lett volna hajlandó jóvá hagyni, illetve belemenni, hogy a Fehér Házban találkozzon Vologyimir Zelenszkij frissen megválasztott ukrán elnökkel, ha az vizsgálatot indít legesélyesebb demokrata kihívója, Joe Biden volt alelnök fia ellen egy, Trumpék szerint korrupciógyanús ügyben. Azaz Trump a gyanú szerint saját érdekében használta fel elnöki hatalmát, ami törvénybe ütközhet, és emiatt indult ellene eljárás, amely során több tucat befolyásos hivatalnokot és politikust hallgattak meg Trump és Ukrajna viszonyáról az amerikai képviselők.
Így került bele Orbán Viktor a Donald Trump elnökségét fenyegető botrányba
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1586

Guest
Ettől a hírtől hangosan felröhögtem...:D

Az USA katonai tisztségviselőket aggodalmuknak adtak hangot a Ronald Reagan Presidential Foundation and Institute által, az aktív szolgálatot ellátó amerikai katonák között elvégzett felmérés eredményeinek a kapcsán.

A felmérés arra volt kíváncsi hogy az amerikai katonák ellenségként vagy szövetségesként tekintenek az Oroszokra?
A felmérés eredménye szerint az aktív amerikai katonák 46%-a azon a véleményen van hogy Oroszország inkább szövetségese mint ellensége az USA-nak!

A katonai tisztségviselők az Orosz propaganda aknamunkájának tulajdonítják az eredményt...:rolleyes:

(megjegyzés tőlem: nekem a felmérés eredménye azt jelenti hogy az átlag amerikai katona sokkal okosabb és jobban érti a világot, mint az átlag USA politikus)
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 487
113
https://kitekinto.hu/2019/12/10/eur...galma-sincs-mit-csinal-afganisztanban/177949/
"Az afganisztáni háború ügyében az amerikai vezetők két évtizeden keresztül félrevezették a közvéleményt – állítja a The Washington Post című amerikai lap internetes kiadásában."
Na ebből még ügy lesz...vagy nem, mivel ebben a republikánus és a demokrata párt is nyakig benne volt. Nem nyerne egyik oldal sem semmit a kirakat perekkel.
Ettől függetlenül újra bebizonyosodott, hogy a mindenkori nagyképű, hazug és ostoba amerikai vezetés nem tudja/nem akarja átlépni a saját árnyékát. A szabadság és igazság hamis szavaival felvértezve úgy gondolja mint szuperhatalom bármit megtehet a világban. Végül azonban mindig elsüllyed a mocskos kis háborúi mocsarában. Lásd Vietnam, Irak, Afganisztán és Szíria.
Mindezt persze az amerikai adófizetők pénzéből és fiatal amerikaiak életével megváltva. Ráadásul legitimálva mindezt azzal, hogy érdekképviseletein (NATO, ENSZ stb. ) keresztül megpróbálja belerángatni a szövetséges partnereit. Akik cserébe max. a szétlőtt konfliktus zónákból ideözönlő menekülteket kapják.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and zsolti

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 487
113
https://m.origo.hu/nagyvilag/201912...arabiai-pilota-gyakorlati-tovabbkepzeset.html
"Felfüggesztették valamennyi szaúd-arábiai pilóta gyakorlati továbbképzését az Egyesült Államokban - jelentette be kedden es"te az amerikai védelmi minisztérium."
Ha nem lenne az a rengeteg szaudi olaj és az a töménytelen pénz amiből a sok amerikai fegyvert vásárolják az USA már biztos üvegsivataggá bombázta volna őket. Azonban úgy néz ki ez a jövedelmező kapcsolat elbír bármennyi szaudi iszlamisták által amerikaiak ellen elkövetett merényletet.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 487
113
https://kitekinto.hu/2019/12/10/eur...ald-trump-elleni-eljaras-elokeszitese/177978/
"Hivatali hatalmával való visszaéléssel és a kongresszus munkájának akadályozásával vádolják Donald Trump amerikai elnököt – jelentette be kedden Jerry Nadler, a demokrata többségű képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke és Adam Schiff, a hírszerzési bizottság vezetője."
The Show Must Go On...
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 979
113
Az afroamerikaiak közt is terjed az iszlám, plusz van nekik is némi arab, bár az nem sok a méretükhöz képest. Ott az afrikai felmenőkkel rendelkező lakosság iszlamizálódik leginkább.
Attol meg kb minden tizedik gyerek muszlim. Innettol ez hatvanyozodik, kevesebb nem lesz. Hogy neger vagy tokomtudna milyen mindegy, nev alapjan, fiu, leany, muszlim. 2020 van, 2013-ban minden 100-ik nevvolt muszlim. Osszunk szorozzunk. 2040-korul kb fifti/fifti? Mondjuk egymuszlim dominanciaju ojropa+afrika+usa az bjutiful lesz.