[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ha kitör a balhé akkor ott nem lesz kímélet. Sebrenica játéktér ahhoz ami ott lesz. Ellenben a "világ" ezt nem fogja hagyni, úgyhogy mennek a békefenntartók vagyis egy szíria közeli állapotot fognak konzerválni.

Ha bekövetkezik, akkor nagy felfordulás lesz, valóban...!
Márpedig én nem látok olyan tendenciákat, ami "hűthetné" ezeket a folyamatokat, illetve mesterségesen felgyorsíthatná akár az integrációt, vagy akár az erőteljes és szándékos asszimilációt segíthetné elő (névváltoztatási törvényről, vallási átnevelésről nyilván szó sincsen sehol, de még arról sem, hogy pl. adókedvezményt kapna az az illető idegen x évig, ha ezt és ezt csinálja)!
Ehelyett továbbra is az egyéni szabadságjogokról megy a süketelés meg a fogadjuk el egymást üres lufijait fújják fel, miközben legyünk őszinték, a mindkét oldalban felgyűlő indulat, addig marad csak nyugvó állapotban, amíg anyagi jólét van! A nagy többség addig "viseli el" az idegen kultúrájú szomszédját, amíg normális kerékvágásban látja futni az anyagias létezését...
..
Olvastam hétvégén egy jó cikket a papíralapú Magyar Nemzetben arról, hogy most esett le a tantusz, hogy nem szaúdi vahabbita imámokra lenne szükség Belgiumban meg Hollandiában, hanem az lenne az államérdek, hogy azok saját nevelésűek legyenek!
Na kérem szépen. Be is indították (volna) a képzést, majd ezeket a "frissdiplomás imámokat" akarták beküldeni a mecsetekbe a muszlim hívekhez!
Hármat lehet találni, hogy mekkora sikert arattak! Már a kiképzéssel gondok akadtak, mert hiteltelennek, mesterkéltnek tartották...
Azt mondták, olyan mintha a biológia tantárgyat oktatták volna nekik...
(ebből is az látszik, hogy most kezdenek abba a fázisba átcsúszni, amikor már szükségét látnák, hogy tenni kellene valamit, de mára már azt se lehet belőni, hogy melyik végén kellene megfogni a feladatot, forgatják csak a forró krumplit, de feleslegesen, az így is úgy is megégeti a tenyerüket...)
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Ha kitör a balhé akkor ott nem lesz kímélet. Sebrenica játéktér ahhoz ami ott lesz. Ellenben a "világ" ezt nem fogja hagyni, úgyhogy mennek a békefenntartók vagyis egy szíria közeli állapotot fognak konzerválni.

Ez helyzet függő. Ha Kína meg az USA épp a saját gondjait küzdi le éppen, akkor bizony nem szólnak nagyon bele. De ha épp gondtalanok lesznek, akkor is inkább valószínüleg a nem muszlim oldalra állnak, mert azokat adósrabszolgává tehetik mint a második világháború után. A muszlim baszna fizetni nekik. Na meg mellesleg Izrael nem sokáig húzná egyedül. Ha a muszlimok kapják a segítséget és nem Izrael, akkor a zsidók maximum 10 évig tudják tartani magukat, mert 4-500 milliós populáció beletolja őket a tengerbe.
Háború esetén a liberálisok, ami ma a fő irányvonal, vagy legelőször halnak meg, vagy elmenekülnek, némelyik meg a legkegyetlenebb mészárossá válik egyik vagy másik oldalon. De ott nem lesznek széplelkek, ott kőkeményen jönnek az érdekek minden országtól és csoportosulástól.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 928
113
De most rajzolják át a világgazdaság térképét!
A német húzóágazatokat beszankcionálták, a piacaik egy részétől megfosztják. A Bricks meg romokban. Ráadásul az EU is ezerrel gyengül... Ép most esik ki a legerősebb katonai tagja.
Az sose volt velünk igazán, trójai faló szorul ki! A legerősebb kontinentális katonai hatalmunk Fro.!
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 379
23 051
113
Lehet mégse volt baklövés az új államtitkár:

https://index.hu/belfold/2019/12/29...anem_oroszorszag_jelenthet_veszelyt_europara/

A kormány a fiatalokhoz akar szólni és a fiatalok nagyon helyesen látják hogy a hírekben, közösségi médiában hogyan manipulálnak a haza ellenségei.
A kormány ezúttal helyesen egészséges nemzettudatot táplál a magyar fiatalokba aminek kardinális pontja a keleti autoriter hatalmak teljes elutasítása.

Honnan is ismerős ez?

https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=4710

A videót nem tudtam máshogy belinkelni.

"Ezt a földet ott kell megvédeni, ahol a legjobban lehet megverni az ellenséget. Mentől messzebb mentek az ellenség üldözésében, annál biztosabb lesz szülőitek otthona, gyermekeitek, magyar embertársaitok jövője. Itthon minden meg fog történni, hogy az itthon maradottak, hozzátartozóitok titeket mosolygó orcával, derült lélekkel, tiszta, megnyugvó szeretettel várjon vissza. Az Isten áldjon meg benneteket!"
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Lehet mégse volt baklövés az új államtitkár:

https://index.hu/belfold/2019/12/29...anem_oroszorszag_jelenthet_veszelyt_europara/

A kormány a fiatalokhoz akar szólni és a fiatalok nagyon helyesen látják hogy a hírekben, közösségi médiában hogyan manipulálnak a haza ellenségei.
A kormány ezúttal helyesen egészséges nemzettudatot táplál a magyar fiatalokba aminek kardinális pontja a keleti autoriter hatalmak teljes elutasítása.

Ez a 22 éves lány olyan egyedi gondolatokat fogalmazott meg, hogy ehhez valóban mind a 22 évének élettapasztalatára szüksége volt.
22 éves, tehát született valamikor 1997-ben, 7 évvel a rendszerváltás után, azaz ő már sem Szovjetuniót, sem szovjet katonát nem látott. Mi baja van?
Kiment Amerikába, ott felokosították, hogy neki az oroszoktól kell félnie, ő meg hazajött, és most azt hiszi, hogy olyat tud, amit más nem.
Egy csomóan már éltünk a 80-as, 70-es stb. években, amikor ő még nem is létezett. Erre most ő kimegy Amerikába, visszajön, majd megmondja nekünk, hogy kitől kell félnünk és merre hány centi.
Ez már önmagában is baj, de még nagyobb baj, ha ez az irány főiránnyá válik a magyar fiatalok körében. Mert akkor Magyarországnak sajnos egy újabb Trianon során kell majd megtanulnia a helyét a világban.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Bécs is.
Mátyás királyunk igazán magyarosíthatta volna, mint a törökök Konstantinápolyt.

Jó lesz az a határon túl mindig is ott volt a helye. Nem hiányzik. A Lajtáig kell elmenni, mikor már az osztrák paraszt kéri, meg végig az alpok első magasabb vonulatáig (kb burgenland nyugati határa.) Nem kell felesleges osztrák tömegek ide. Pufferzónának annyi elég nekünk.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
Ez helyzet függő. Ha Kína meg az USA épp a saját gondjait küzdi le éppen, akkor bizony nem szólnak nagyon bele. De ha épp gondtalanok lesznek, akkor is inkább valószínüleg a nem muszlim oldalra állnak, mert azokat adósrabszolgává tehetik mint a második világháború után. A muszlim baszna fizetni nekik. Na meg mellesleg Izrael nem sokáig húzná egyedül. Ha a muszlimok kapják a segítséget és nem Izrael, akkor a zsidók maximum 10 évig tudják tartani magukat, mert 4-500 milliós populáció beletolja őket a tengerbe.
Háború esetén a liberálisok, ami ma a fő irányvonal, vagy legelőször halnak meg, vagy elmenekülnek, némelyik meg a legkegyetlenebb mészárossá válik egyik vagy másik oldalon. De ott nem lesznek széplelkek, ott kőkeményen jönnek az érdekek minden országtól és csoportosulástól.
Én azt látom hogy egy európai konfliktus esetén két hatalomnak legfőképp usa és másodsorban kínának az az érdeke hogy az európai balhé elhúzodjon. Mert akárhogy nézem, egy elhúzodó konfliktus esetén többet nyernek rajta mint buknának. Tehát egy európai dzsihád lázadás addig fog tartani míg az egyik vagy másik hatalomnak meg fogja érni. Oroszországot most nem említem. Ő is be fog jelentkezni a jusáért. Szép lassan fokozatosan. Legyünk nyugodtak. Senki nem fog kapkodni a rendcsinálásban.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
Tudom, hogy az "örök optimista" képében tűnök majd fel ismét csak, de tuti, hogy így lesz?? Kérdezem!?
Mert ha kitör a balhé egyszer, (márpedig ki fog, ez a történelem örök leckéje), akkor én egészen biztos vagyok benne, hogy a muszlimok húzzák majd ki a rövidebb gyufaszálat a skatulyából s nem fordítva az őslakosok! Legalábbis a germán-muszlim relációban garantáltan!
..
Nem látni még szerintem (mert talán odébb van akár egy generációnyi idővel is), hogy mi fogja borítani a bilit és mi katalizálja majd az eseményeket (merénylet, gazdasági válság, természeti csapás stb.), de a nyílt összeütközés évről-évre érlelődik!
Eközben van egyfajta szociológiai átrendeződés is nyugaton a "white-fly" jelensége okán, vagyis hogy a fehér őshonosok "kirepülnek" vidékre, ami még jobban felerősíti a kontrasztokat! Már nem pusztán város(metropolisz) vs. vidék ellentét van kibontakozóban, hanem ez átszíneződik egy markáns etnikai különállással is!
..
Nem akarok megint mundánasztrológiai és egyéb tágabb összefüggéseket idehozni, hogy a germánok miért is nem fognak ebben a sztoriban kikapni, de racionálisan, katonailag és geostratégiailag nézve is a fehér őshonosok szempontjából ez a vidék-város szétrendeződés szintén nem a muszlimoknak kedvező jelenség! Az élelmiszertermelés, területi kiterjedés, domborzati előnyök, közlekedési hálózat zöme, ivóvízbázisok mind-mind maradnak az őshonosok kezén vidéken!
Blokádolni majd a muszlim város(magokat) lehet könnyebben vidékről kiindulva és nem fordítva!
..
Sajnos sok áldozat lesz szerintem, mert a kontúrok azért nem fekete-fehéren élesek. Dögivel lesz zárvány mindkét oldalról!
..
Egyetértek, hogy a határvédelmet nyugati irányba is el kell kezdeni megszervezni, mert nekünk elemi érdekünk, hogy amennyire csak lehet (időbelileg és térben is) kimaradjunk ebből a közelgő nyugat európai káoszból, ameddig csak lehet!
..
Remélni tudom csak, hogy a vezetésünknek van erre a szcenárióra forgatókönyve...
Kajat kapnak az Uniceftol, meg kuldenek a torokok, szaudiak, stb. Porgesd vissza az ido kereket es ird ra a terkepen Sziriara hogy Ausztria, vagy Nyugat EU. Ha meg kevesen lennenek majd mennek az onkentesek meg Erdogan legioi par tobb ezren. Szerintem ki nem hagynanak egy olyan bulit ahol ellehet torolni a nyugati keresztenyseget. Mit irnak az adatok? Hogy a diakok (07-22ev kozt tehat kb az atlag az 15 ev) 40%-a bevandorlo, ezek zome muszlim, ezeknek 20 ev mulva atlag 35 evesen lesz atlag 5 gyerekuk, Hanzi meg akkor nosul meg, az 0, vagy jo esetben 1 kolyke lesz. Tehat 20 ev mulva a 80-85% migrans vs 10-15% susman megall? Sziriaban ha nem dob Putyin mentoovet mar reg kalifatus lenne, Nyugat EU-nak husz ev mulva mar nem fog, de miert is dobna? Plane ha Washington megdemokratizalja kicsit az amugy nagyan szeretett nemet erdekszferat, az az Eu jelenlegi maradekat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
Véleményed szerint melyik nyugat európai országnak van a legerősebb/legkevésbé gyenge hadserege ?
Vakok kozott felszemu a kiraly, vagy hogy mondjak... Milyen relacioban kene nezni? Tud e onalloan tamadni? Hol? Meg tudna-e onalloan vedeni magat? Ki ellen? Talan a brit-francia-svajci-sveed? Talan... Talan...
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
Véleményed szerint melyik nyugat európai országnak van a legerősebb/legkevésbé gyenge hadserege ?
Valahogy így:
-Franciák Nem becsülöm le őket, bármikor képesek lenének még most is egy ütőképes dandárt il dandárokat felállítani. Van még minimális Gal szufla.Függetlenül attól a liberális eszmék csontig hatoltak.
-Finnek
-Norvégok
A két Északi. A Svédek szerintem hanyagolhatóak.
-Németek hiába a papír nagyság ha harcértékben?
-Spanyolok talán
A többi meg ...............
Itt keleten meg egyértelműen a lengyelek. Pár év és kijelenthető hogy dobogos helyezésű (europai szinten ütőképes,világszinten közepes) hadsereget fognak tudni felállítani. Kérdés vajon ki ellen tuningolják fel őket?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Valahogy így:
-Franciák Nem becsülöm le őket, bármikor képesek lenének még most is egy ütőképes dandárt il dandárokat felállítani. Van még minimális Gal szufla.Függetlenül attól a liberális eszmék csontig hatoltak.
-Finnek
-Norvégok
A két Északi. A Svédek szerintem hanyagolhatóak.
-Németek hiába a papír nagyság ha harcértékben?
-Spanyolok talán
A többi meg ...............
Itt keleten meg egyértelműen a lengyelek. Pár év és kijelenthető hogy dobogos helyezésű (europai szinten ütőképes,világszinten közepes) hadsereget fognak tudni felállítani. Kérdés vajon ki ellen tuningolják fel őket?
A ruszkikat szeretnék velük lekötni a románokkal együtt papíron, de a lengyelek a németek szemében is tüskék lesznek. Szóval 2 legyet ütnek az amcsik 1 csapásra.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Bécs is.
Mátyás királyunk igazán magyarosíthatta volna, mint a törökök Konstantinápolyt.

Valószínűleg ez volt az eredeti vonal és emiatt is kellett sajnos idő előtt meghalnia április 6-án!
A múltkor belinkeltem egy hsz. kapcsán Antonio Bonfini korszakos művét Mátyás királyunkról...
Abban úgy emlékszem ezzel kapcsolatban is van némi háttérinformáció!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ez a 22 éves lány olyan egyedi gondolatokat fogalmazott meg, hogy ehhez valóban mind a 22 évének élettapasztalatára szüksége volt.
22 éves, tehát született valamikor 1997-ben, 7 évvel a rendszerváltás után, azaz ő már sem Szovjetuniót, sem szovjet katonát nem látott. Mi baja van?
Kiment Amerikába, ott felokosították, hogy neki az oroszoktól kell félnie, ő meg hazajött, és most azt hiszi, hogy olyat tud, amit más nem.
Egy csomóan már éltünk a 80-as, 70-es stb. években, amikor ő még nem is létezett. Erre most ő kimegy Amerikába, visszajön, majd megmondja nekünk, hogy kitől kell félnünk és merre hány centi.
Ez már önmagában is baj, de még nagyobb baj, ha ez az irány főiránnyá válik a magyar fiatalok körében. Mert akkor Magyarországnak sajnos egy újabb Trianon során kell majd megtanulnia a helyét a világban.

Szerintem meg gumicsont, terelés, zavarkeltés!
Szándékosan mindent elkövettek, hogy a fókuszpont meglegyen rajta! (életkor, szőke nő, jogszabály egyénre szabott módosítása, "celeb" lánya stb.)
Most folyik egyfajta "legenda-építés", ennek része a "liberálédesgető nyilatkozat" is, hogy aztán rátapadjanak mint legyek a légypapírra.
Aztán kezdődhet a kacskaringó, ha már ülnek a ringlispílen...
Talán néhány hónap múlva jobban látható lesz, hogy mi volt ezzel a húzással az eredeti cél!
egyelőre homályos nekem...
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Nem kizart hogy elobb jon az a tamadas rank nyugatrol egy dzsihadista horda altal mint egy soha be nem kovetkezo keletrol (keletrol honnet? ukrajna vagy romania?) vart tamadas altal. Teljesen elhibazott strategia keleti iranybol keszulnunk mikor muszlim csoportok jarnak at balhezni hetvegente soproni diszkokba mar most is. Husz ev, egy emberolto (bar naluk akar attol kevesebb) mulva a nyugati nagyvarosok, varosok zome muszlimtobbsegu lesz, kitor egy polgarhaboru a jogaikert, a sariaert mint osi torvenyeik, es a hatalmi vezeto pozicioert. Bedaraljak par ev alatt a megmaradt, zommel videki lakossagot es megindulnak a maradek kereszteny teruletek, azaz kelet fele. Ilyen szempontbol nem is lakom olyan jo helyen itt par kilometerre az osztrak hatartol. Ekozben Budapesten a nyolcadik keruletben a diakok fele hivatalosan roma, tehat tovabb gyengulunk. Egy lepusztult, ellenseges ukrajna a hatunkban tiszta hab meg a tortan. Es addigra mar Vlagyimir Vlagyimirovics is a Kreml falaban lesz eltemetve, puff neki orosz segitseg mint katonailag legerosebb kereszteny europai allam.
Lehet, hogy hosszabb távon el kellene kezdenünk gondolkozni a vasfüggöny visszaállításán!