[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

Ma már nem a Balkán a puskaporos hordó, hanem a Közel-Kelet. Ugyan ki háborúzna a macedónokkal? Pláne hogy NATO tagok lesznek. Joguk volt csatlakozni, éltek a jogukkal, ennyi.

Képzeld Jugoszlávia meg egy ország volt.
A különböző sérelmek nem tűnnek el csettintésre.

https://www.vg.hu/velemeny/hatter/most-gaz-van-vagy-van-gaz-2-2041341/

Kezdjük az elején:

az orosz gázbeszállítás Magyarországra január elsején a keleti irányból gyakorlatilag megszűnt.
Az ukrán–magyar határon január elsején csordogáló gázt importnak nevezni ugyanolyan túlzás lenne, mint a fürdőkádban dúdolgató szomszédot Pavarottihoz hasonlítani. De miért állították le az oroszok a szállítást? Hát nem arról volt szó, hogy az új tranzitszerződést aláírták, és továbbra is jöhet az orosz gáz Ukrajnán keresztül? Ez a hír feltehetőleg igaz, csak azt nem tudjuk pontosan, mit írtak alá. A nagy kapkodásban bekapcsoltak a régi, szovjet beidegződések: zéró transzparencia, maximális ködösítés. Az ukrán Naftogáz tartott ugyan egy sajtótájékoztatót december 31-én, ám ott annyit jelentettek be, hogy van új tranzitszerződés, de arról semmit nem hoznak nyilvánosságra. Érdemes volt ezért az újságírók szilveszteri készülődését megzavarni?

Képzeld Jugoszlávia meg egy ország volt.
A különböző sérelmek nem tűnnek el csettintésre.
Pont ezért jó a NATO, sérelmek lehetnek de egy szövetségben nem fogunk egymásra támadni. A macedónokra amúgy sem akar senki támadni és ez az ő döntésük, nem vonult be hozzájuk senki, nem erőszakolták rájuk, ők döntöttek így, ha nekünk is volt jogunk csatlakozni, akkor nekik is.

Pont ezért jó a NATO, sérelmek lehetnek de egy szövetségben nem fogunk egymásra támadni. A macedónokra amúgy sem akar senki támadni és ez az ő döntésük, nem vonult be hozzájuk senki, nem erőszakolták rájuk, ők döntöttek így, ha nekünk is volt jogunk csatlakozni, akkor nekik is.

Ja persze, és ha mindenki NATO tag lesz akkor beköszönt a világbéke, és rózsaszín unikornisok fognak röpködni, miközben megérkeznek a szeretettől duzzadó mellkasú űrlények, és örök életet adományoznak az embereknek.

Majd szólj ha kivetted a kezedet a biliből.

Egy szövetség nem garantál teljes védelmet, és sosem tart örökké. Ha az érdek úgy kívánja, akkor összeugorhat akár 2 NATO tag is. Nem biztos, hogy a többiek kisegítik a megtámadottat. Már lassan akkorára duzzadt a szövetség, hogy törvényszerű vannak ellentétek. A jövőről nem lehet biztos állítást tenni, csak jósolgatni. Jelenleg nem éri meg háborúzni egymással 1 NATO tagnak sem, de a török meg a görög elég közel kerültek hozzá párszor, és nem nagyon állították le őket.

Pont az ilyen hülye logika miatt mint amivel érvelsz történt a 90-es, és a 2000-es évekban honvédség teljes elhanyagolása és szétzilálása. Nem tudom rémlik-e a jelmondat: "Nincs szükségünk hadseregre, a nato majd úgyis megvéd."

[De megsúgok valamit: Ezzel itt továbbra sem leszel népszerű.]

Ja persze, és ha mindenki NATO tag lesz akkor beköszönt a világbéke, és rózsaszín unikornisok fognak röpködni, miközben megérkeznek a szeretettől duzzadó mellkasú űrlények, és örök életet adományoznak az embereknek.

Majd szólj ha kivetted a kezedet a biliből.

Egy szövetség nem garantál teljes védelmet, és sosem tart örökké. Ha az érdek úgy kívánja, akkor összeugorhat akár 2 NATO tag is. Nem biztos, hogy a többiek kisegítik a megtámadottat. Már lassan akkorára duzzadt a szövetség, hogy törvényszerű vannak ellentétek. A jövőről nem lehet biztos állítást tenni, csak jósolgatni. Jelenleg nem éri meg háborúzni egymással 1 NATO tagnak sem, de a török meg a görög elég közel kerültek hozzá párszor, és nem nagyon állították le őket.

Pont az ilyen hülye logika miatt mint amivel érvelsz történt a 90-es, és a 2000-es évekban honvédség teljes elhanyagolása és szétzilálása. Nem tudom rémlik-e a jelmondat: "Nincs szükségünk hadseregre, a nato majd úgyis megvéd."

En örülök hogy ujabb tobb tizezernyi katonaval es tartalekossal bovult a NATO elrettento ereje. Szovetsegunk elsodleges celja azon nagy lakossagszamu orszagokat elrettenteni akik expanziv politikat folytatnak a NATO orszagok iranyaba. Minden egyes taggal ez az erdekervenyesito kepesseg no. Mi az erdekunk? A nepeink es gazdasagunk vedelme hogy az Eszak-Atlanti terseg tovabb prosperaljon.
A NATO szkepticizmusodat ne nagyon hangoztasd ha Magyarorszagon jarsz, nem vennek a helyiek jo neven.

Nem értem a hülye logikádat mert a NATO épp azt mondja, hogy költsünk többet a saját védelmünkre és mi ezzel egyet is értünk.
Itt Magyarországon az ilyen NATO-tagokat egymásnak ugrasztó elképzeléseitekkel továbbra sem lesztek népszerűek.

Lehet, hogy D.Zagráb volt és Fradi?
Volt anno Hajduk-Debrecen, csak a közös szurkolásra nem emlékszem.
Ennek ellenére köt össze bennünket, mint ami szétválaszt(hat) még mindig. Szerintem...
Nekem nincs bajom a horvátokkal csak visszafelé a tapasztalatom szerint nem annyira mély a tisztelet.
Nem lesz tobb puccs meg piszkoskodas.
A puccsok fennmaradó része is átkerül CIA-érdekeltségbe, vagy pontosan hogy érted?
Itt Magyarországon az ilyen NATO-tagokat egymásnak ugrasztó elképzeléseitekkel továbbra sem lesztek népszerűek.
Márpedig hangoztathat bárki bármilyen propaganda szarságot, jónéhány NATO tagország elég rendesen rühelli egymást. Lehet hogy a következő évtizedekben ez nem jelent különösebb problémát(bár egy török-görög viszony a mai napig kifejezetten szar), de benne van a levegőben a feszkó, még akkor is ha nem fegyveres harcról beszélünk hanem szoft módszerekről.

En örülök hogy ujabb tobb tizezernyi katonaval es tartalekossal bovult a NATO elrettento ereje. Szovetsegunk elsodleges celja azon nagy lakossagszamu orszagokat elrettenteni akik expanziv politikat folytatnak a NATO orszagok iranyaba. Minden egyes taggal ez az erdekervenyesito kepesseg no. Mi az erdekunk? A nepeink es gazdasagunk vedelme hogy az Eszak-Atlanti terseg tovabb prosperaljon.
A NATO szkepticizmusodat ne nagyon hangoztasd ha Magyarorszagon jarsz, nem vennek a helyiek jo neven.

"Éljen népünk és pártunk megbonthatatlan egysége!" És építsük együtt a szoci....

Nem értem a hülye logikádat mert a NATO épp azt mondja, hogy költsünk többet a saját védelmünkre és mi ezzel egyet is értünk.

Neked van ostoba logikád, ráadásul ferdítesz mindent. Egy igazi nem mondhatom ki mi vagy, de szerintem mindenki tudja.

Ugranak azok az itteni elképzelések nélkül is.
Dehogy ugranak, csak az itteni képzelgők fejében. Én nem tudok arról, hogy bármelyik NATO tag meg akarná támadni a másikat. Az itteni képzelgők veszélytelenek, csak a fotelből puffognak, hogy valaki torolja meg a sérelmeiket.

A konteós vonalon a NATO épp megtámadja Macedóniát, a fotelkommando pedig fegyvert ragad, hogy megvédje őket az imperialistáktól. Én már nem tudom követni ezt a vonalat, maradok a valóságnál, a macedónok a szövetségeseink lettek, örülünk neki, nem akarunk nekik ugrani, azt csak néhány buggyant akar.

Dehogy ugranak, csak az itteni képzelgők fejében. Én nem tudok arról, hogy bármelyik NATO tag meg akarná támadni a másikat. Az itteni képzelgők veszélytelenek, csak a fotelből puffognak, hogy valaki torolja meg a sérelmeiket.

A konteós vonalon a NATO épp megtámadja Macedóniát, a fotelkommando pedig fegyvert ragad, hogy megvédje őket az imperialistáktól. Én már nem tudom követni ezt a vonalat, maradok a valóságnál, a macedónok a szövetségeseink lettek, örülünk neki, nem akarunk nekik ugrani, azt csak néhány buggyant akar.
Azért erről a törököket meg a görögöket megkérdezném közben. (török tiszteket már kérdeztem róla csak mondom)

Jelenleg, de a lehetőség nyitott mindkét ország számára és nem is tartják ördögtől valónak egyik oldalon sem...
Nem nyitott mert a szövetségen belül nincs lehetőség egymásra támadni. A NATO védelem a megtámadott tagot védené.

Szíriában és Líbiában épp elég ügye van Erdogannak, fel sem merül benne, hogy a görögökre támadjon.